Jag och 2 barn sitter och äter frukt och diskuterar att vi inte är så många kvar i matsalen nu, 2 barn och 1 fröken. Ena barnet säger "och en mamma också. För alla flickor är mammor". Jag svarar att ja flickor kan bli mammor om de får barn, men jag har inga barn ännu. "Joho fröken du har ju massa barn! Du e mamma till mig och henne och alla barnen på förskolan". Alltså lilla hjärtat... Barn är det bästa som finns

Likes

Comments

För 4 år sedan idag gick jag första året på gymnasiet, var deprimerad och sjukskriven från skolan men försökte närvara så mycket jag orkade. För 4 år sedan idag var det en daglig kamp att ta mig upp ur sängen. För 4 år sedan idag var jag faktiskt också lucia på min gymnasieskola. Jag minns det som igår. Jag och mamma var på Emporia i Malmö en dag när det varit alldeles för jobbigt för mig att ta mig till skolan, ångestattack efter ångestattack hade plågat mig hela natten och mamma beslöt sig för att vi skulle hitta på nåt trevligt istället bara hon och jag, för att komma på andra tankar och inte ligga hemma i sängen hela dagen. Då kom ett meddelande från den gruppchatt av tjejer som jag då umgicks med. "Du blev framröstad till lucia Josefin, vi nominerade dig eftersom du inte var här". Jag hade aldrig ens funderat på om jag ville vara lucia - i femman var det nog varenda tjejs högsta önskan men nu hade jag inte ens en tanke på det. Samtidigt kändes det så självklart att göra för den lilla Josefin inom mig som alltid önskat sig detta. Som liten blev jag aldrig vald först till någonting. Nu hade jag blivit vald utan att ens medverka. Jag är så otroligt tacksam för det tjejgängets omtanke. Blir fortfarande varm i hjärtat av att tänka på det. Jag var fortfarande så övertygad då om att jag var ett missfoster, sjuk i huvudet, en som ingen ville vara med egentligen. Så skadad av mina demoner och min sjukdom - men så tydligt motbevisad i den stunden. Ni anar inte hur mycket det betydde för mig att ni tänkte på mig. Jag är förevigt tacksam för all kärlek jag fick känna den dagen. Det är så konstigt hur det kan kännas precis som att det var igår jag mådde så dåligt den ena dagen och nästa så är det så långt borta. Jag kommer iallafall föralltid vara en helt annan människa tack vare mina erfarenheter. 


Tack mamma för all kärlek och alla långa nätter du tröstat mig och försökt förstå så gott du kan, tack pappa för dina kloka råd och för att du aldrig gett upp om mig, tack hela min familj och släkt, min rektor, mina lärare och alla fina vänner för allt ni gjorde för mig när jag inte mådde bra. Jag är er förevigt tacksam och tänker på er lite extra mycket idag. Hoppas ni har världens bästa luciadag! Kram

Likes

Comments

En väldigt trött men väldigt glad dagisfröken sitter nu på bussen hem och längtar redan till morgondagen då vi ska ha luciafirande på förskolan med föräldrar inbjudna och jag ska spela och sjunga lite sånger jag övat med barnen bland annat. Barnen är så förväntansfulla och jag med - ska bli så mysigt. Nu är det inte lång tid kvar och det är med både glädje och vemod jag kommer lämna förskolan för studier. Vissa dagar känner jag mig så trött att jag bara vill börja plugga NU och helst igår. Andra dagar när jag sitter med en liten mysis i knäet som flätar mitt hår undrar jag hur jag någonsin ska kunna lämna mina små bebisar. Varje morgon jag kommer dit kommer en hel flock ungar springande och skriker "JOSEFIIIIN!" och om inte det är motivation nog att orka med de där segaste dagarna när man inte mår på topp så vet jag inte vad. Hursomhelst är jag i det stora hela väldigt taggad på att studera vidare.

På tal om något helt annat - på bussen imorse lyssnade jag på en youtubevideo med en man vid namn Mooji och var tvungen att spara citatet ovan då jag tyckte det var så himla klokt och spot on på så mycket i livet. Vi människor är inte så komplexa som vi vill verka. Allt vi vill ha är trygghet och för att uppnå denna placerar vi saker i fack för att försöka få en bättre förståelse för dessa. När bilden av någon inte längre passar in i facket vi skapat till den personen ser vi ofta det som en negativ förändring istället för att placera in personen i ett nytt fack, om vi nu tycker att fack är nödvändiga för att få trygghet i våra relationer. Varför är det så? Tipsar verkligen er om att gå in på Youtube och söka på just Mooji, han har både väldigt korta och längre videos med kloka tankar om allt mellan himmel och jord. Lyssna!
Kram

Likes

Comments

Nu är det dags att sätta sig i skolbänken igen för lilla Josse och fortsätta sina studier en kurs i taget mot slutmålet som är en kandidatexamen i psykologi! 2,5 års plugg kvar dit men precis som min pojkvän sa igår "känner jag dig rätt så kommer du läsa vidare ännu mer sen" haha. Men detta är en bra början iallafall och leder mig mer och mer mot mitt mål att få arbeta med att hjälpa människor på heltid. Jag är verkligen en liten pluggis, älskar att lära mig saker och det ska bli så roligt att få nörda ner sig i psykologiboken igen. Mitt halvår jag haft nu (efter att jag gjorde sista tentan på förra kursen jag läste) med jobb på förskolan har varit givande men det är utan tvekan i skolbänken jag passar bäst och eftersom jag vet vad jag vill - göra skillnad och hjälpa - är det lika bra att börja röra mig i den riktningen så snart som möjligt. Hoppas ni har en superbra fredag! (Och om ni behöver stöd och hjälp om ca 2,5 år vet ni vem ni ska vända er till, hehe..)
Stor kram på er

Likes

Comments

Här sitter jag i skrivande stund, har lunchrast och är så tacksam för att mitt jobb ligger precis vid en skog, det är såå skönt att få komma ut och gå en sväng, andas lite och få lite tystnad i kontrast till alla barnskrik. Det är lite tufft på jobbet just nu faktiskt, lite extra rörigt och det blir således extra viktigt för mig att ta hand om mig själv och lyssna på min kropp och hjärna ordentligt. Hur mycket energi har jag? Vad lägger jag energin på? Vad är värt min tid och kraft? Jag har blivit så mycket bättre på att vara mer ärlig mot mig själv det senaste året och därmed blir jag också snällare mot mig själv. Mitt förflutna av psykisk ohälsa påverkar mig fortfarande på vissa sätt och även om jag mår ännu bättre nu än innan jag ens blev sjuk som 15åring, så vet jag så väl hur det kommer sluta för mig om jag kör på utan att känna efter, utan att sätta mig själv först. Visste ni att man genom utmattning eller depression faktiskt kan få bestående hjärnskador och ökad stresskänslighet?

Jag jobbar just nu "bara" 75 procent och vissa dagar känns det som om jag skulle kunna jobba 110, andra är 50 jobbigt. Tidigare jobbade jag på 50% och jag känner faktiskt större skillnad än jag trodde jag skulle göra efter att jag fått mer timmar. Jag måste vara mer uppmärksam och lyhörd helt enkelt. Jag har en tendens att köra slut på mig själv för alla andras skull och försökte tidigare förneka min trötthet genom ökat koffeinintag tex, vilket istället bara triggade min panikångest och i slutändan låg jag helt matt i sängen i några dagar och orkade inte göra något alls. Det är sååå viktigt att lyssna på sig själv och ta hänsyn till att inte köra slut på sin energitank. Ta dig rätten till att anpassa dig efter din dagsform och lyssna på din intuition om vad som är rätt för dig och inte. Oavsett om du varit drabbad av psykisk ohälsa eller ej! Jag tror absolut att jag utan problem kommer kunna arbeta 100% i framtiden men jag måste vara kräsen och välja ett arbete som ger mig lika mycket energi som det tar - vilket dagis för det mesta gör. Våga ta dig rätten till att vara lite kräsen. I ett samhälle fullt av krav på prestationer är det så viktigt att stanna upp och andas ibland. Det dyrbaraste du har är dig själv och det viktigaste av allt är din hälsa. Inget annat. Glöm inte det!

Likes

Comments

Glad första advent! I helgen har jag iprincip bara sovit känns det som, haha... Både jag och pojkvännen somnade halv nio ungefär i lördags. Halv nio på en lördag!!?? Hade en stressig jobbvecka förra veckan så behövde verkligen varva ner och bara ta det lugnt, tanka ny energi. Glöm inte att det är så otroligt viktigt att vila och ladda batterierna ordentligt, att köra på i 180 och aldrig känna efter gynnar ingen. Din hälsa går före allt!! Jobbar du ihjäl dig in i en sjukskrivning för att du så gärna vill vara till lags och prestera på topp kommer du må piss och kan plötsligt inte prestera alls längre - ingen win win på den alls. Söndagar är heliga sådana "uppvilardagar" för mig. Ingen stress och inga måsten, bara saker för min egen skull som jag mår bra av och som känns skönt att få gjorda inför veckan som komma skall. Något jag alltid gör på kvällarna är aktiv träning av både självkänsla och positivitet. Jag började med detta på allvar för drygt ett år sedan och jag har utvecklats sååå mycket som person sedan dess.

MITT BÄSTA TIPS för både uppladdning och självkänsla-träning denna söndagskväll är att du skriver en lista. En lista på saker som varit bra med dagen, saker du är tacksam för eller saker du älskar med dig själv. Behåll denna lista och fyll på med nya saker varje dag. Det viktigaste med listan är att:
1. Du får absolut inte skriva något negativt på listan även om du känner dig obekväm med att hylla dig själv
2. Varje dag måste du skriva upp minst 3 saker
3. Du måste skriva något varje dag.

Vissa dagar är svårare än andra, men om vi bara tränar självkänsla och tacksamhet när vi mår bra kommer vi aldrig komma någonstans. Om du gör det till en rutin att skriva varje dag kommer du tvinga dig själv att öva på att ge kärlek till dig själv och övning ger färdighet. Första veckan kanske du bara kan skriva 3 bra saker med dagen och 3 bra saker om dig själv. Men med tiden blir listorna längre, det lovar jag. För det är så mycket roligare att älska och berömma sig själv och man mår så mycket bättre av att göra det än att se ner på sig själv och intala sig själv att allt är hopplöst.

För att föregå med gott exempel kan jag börja :
1. Idag har jag varit en god medmänniska och gjort starten på dagen trevlig för min omgivning då jag överraskade med god frukost. 2. Idag har jag varit snäll mot mig själv och tagit hand om mig. 3. Idag är jag oändligt tacksam för min fina familj, mina vänner och alla fina människor i min närhet. 4. Jag älskar mina ögon. 5. Jag älskar min humor. 6. Jag älskar och är tacksam för min fantastiska kropp.

Lycka till med din söndagsuppladdning! Kram

Likes

Comments