Efter en vecka på delfinavdelningen var det dags för en av oss att få spendera en vecka med sjölejonen. På måndagen följde Marika med personalen på sjölejon och Johanna stannade kvar för ytterligare en vecka på delfin.

Min vecka hos sjölejonen har varit helt fantastisk. Underbar personal och underbara djur. På sjölejon jobbar det inte mer än tre personer, så ibland får någon från delfin komma över och hjälpa till. Loro Parques grupp av sjölejon består av tio individer. Olivia, Chago, Marta, Maggie, Rocky, Tara, Brisa, Coral, Perla och Ditte. Olivia är äldst, 20 år gammal och Ditte är det senaste tillskottet på 10 månader.

En vanlig dag på sjölejon börjar alltid 8:00 med ett litet möte tillsammans med personalen på delfin. Sedan tar man med sig en vagn och traskar vidare till fiskköket. I köket väntar färdiga hinkar med fisk till alla sjölejon som lastas på vagnen. Efter en kort promenad genom akvarieavdelningen hamnar man under sjölejonanläggningen. När man burit upp all fisk till frysen är det dags för det första vattentestet. Under dagen görs det normalt fem tester. Det vatten som testas är vattnet i anläggningens alla pooler som är tre stycken. Det som testas är klorhalten, salthalten och ph-värdet. När morgonens vattentest är färdigt gäller det att snabba sig, hela anläggningen ska vara städat i tid till första showen som är 9:35. När man städar anläggningen använder man sig av klor och vatten och alla djurens ytor rengörs. Efter städningen byter man om till sin helvita utstyrsel och beger sig ut för att vara showvärd.

När första showen är slut sopar man alltid av läktarna mer eller mindre innan man beger sig tillbaka. Efter första showen börjar också dagens första träningspass där nya kommandon tränas och gamla kommandon underhålls. Jag som praktikant har även fått vara med på detta träningspass nästan varje morgon och träna sjölejonet Tara. Resten av dagen varvas med shower, vattentester, städning, fiskhantering och mycket träning. Sista träningspasset för dagen brukar jag också få vara med på och träna på egen hand. Varje gång med Tara. Dagen avslutar strax innan sista showen, 17:00.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Sista veckan på delfin är avklarad och nu väntar en vecka på sjölejon.

Tänkte berätta lite hur en vanlig dag på delfinavdelningen ser ut:
Dagen börjar med att alla från delfin-och sjölejonavdelningen samlas på kontoret och pratar lite. Sedan går sjölejon till sig och man börjar jobba. Det första man gör är ett vattentest där man kollar klorhalten, ph-värdet, salt och temperaturen på deras 5 pooler, plus tigervattnet och vattnet från fiskköket. Efter det får man oftast följa med och kolla på lite träning och om man har tur så får man hjälpa till med träningen och klappa delfinerna.

Efter det är det dags för städning, jag har städat show-och medicinpoolen mest. Efter det är det lagom att byta om till helvita kläder och stå showvärd på dagens första show som är klockan 11. Efter showen städar man läktaren och sedan är det lunch.

Efter lunchen är det direkt dags för den andra showen som är kl. 13.15. Man öppnar en halvtimme innan de 2 första showerna och 20 minuter innan de 2 sista.

Efter den andra showen städar man läktaren som vanligt och sedan hinner man göra lite småsaker som att göra vattentest, städa eller kanske mata delfinerna. Sedan är det dags för den 3:e showen som är 14.45. Även där står man showvärd och städar läktaren efteråt.

Om man är med på den sista showen, som är 16.00, beror lite på dag till dag. Oftast är det inte så mycket folk så ibland behövs det bara en showvärd och då kan man få göra vattentest, städa eller något annat. Dagen avslutas runt 17.00.

Så ser en vanlig dag ut, men detta varierar ju otroligt beroende på olika omständigheter. Hoppas veckan på sjölejon kommer bli minst lika bra.


/Johanna

Likes

Comments

Idag är det näst sista dagen på delfin för min del. Dagen har varit helt fantastisk och jag har fått gosa mycket med en delfin som heter Sanibel, har även fått pussa, träna och mata henne. Har även fått tagit ultraljud på en dräktig delfin som var obeskrivligt häftigt.

Dagarna här går så fort och alla dagar är så roliga. De som jobbar på delfinariet är så roliga och trevliga, vill aldrig någonsin härifrån.

Annars har jag som vanligt fått göra vattentester, stått showvärd och kollat på träning. Riktigt rolig dag helt enkelt.

/Johanna

Likes

Comments

Vi bor med en kvinna som heter Carmen. Eller egentligen bor vi inte med henne, utan i en lägenhet som hon äger på andra sidan gatan. Det är en perfekt liten lägenhet för oss 2.

Puerto de la Cruz är så himla vackert och annorlunda från i Sverige, ödlor kryper runt på gatorna och det är palmer överallt. Sol och 24 grader är inte heller fel.

Likes

Comments

Den här veckan blev det att vi båda hamnade på delfin. Nästa vecka ska Marika vara på sjölejon och Johanna fortsätter på delfin för att sedan byta sista veckan.

Veckan har varit helt fantastiskt rolig, alla på delfinavdelningen är så trevliga och roliga och skojar alltid med en.

Dagarna ser lite olika ut, men det man gör varje dag är att städa antingen show-eller medicinpoolen (vissa dagar båda), gör vattentester och står showvärd.
Vad man städar på morgonen varierar lite beroende på vem man är med. Det görs 5 st vattentester varje dag och man är med och hjälper till vid de flesta. När man står showvärd har man helt vita kläder på sig och ser till att folk hittar till sina platser, inte går för nära kanten eller parkerar sina barnvagnar på fel ställen. Riktigt roligt att få svara på en massa frågor om djuren!

Likes

Comments

Är vi på vår första arbetsdag! Det känns helt sjukt och vi kunde inte vara med taggade. På lördag går flyget som tar oss till Teneriffa och på söndag blir det en heldag i parken innan vår första arbetsdag på måndag. Detta kommer sedan pågå i hela 3 veckor!

Ni kommer få följa med på vår praktik på den marina avdelningen på Loro Parque. Den marina anläggningen innefattar flasknosdelfiner och Kaliforniska sjölejon. VI ser fram emot att dela med oss av den kunskap vi kommer få om dessa fantastiska djur. Om ni har någon fråga är det bara att kommentera så svarar vi så fort vi kan!

Likes

Comments