Hej igen!

I lördags var det tidig uppgång för oss båda. På schemat stod de städning av lägenheten och de sista skulle packas ner i resväskorna.

Efter frukosten var uppäten och disken var diskad tog vi en sista runda för att se att inget blev kvarglömt.

Men nu var det dags att åka mot flygplatsen, så vi tog Jubilee line in till Green park där vi fick byta till Piccadilly line för att komma till Heathrow.

Väl framme gick vi direkt till Oyster card centret för att lämna in åkkorten innan vi begav oss mot in-checkningen och säkerhetskontrollen. Allt gick fort och smidigt och vi hade lite tid över eftersom vårt plan blev försenat med 20 minuter. Vi passade på att kolla in taxfreen och köpte oss en lätt lunch.

Självaste flygresan gick bra, jag och Sandra satt o kollade på film.

När vi landat på Arlanda fick vi våra väskor snabbt och kunde leta rätt på våran skjuts hem.



Jag vill bara säga tack till alla som har läst och följt med oss under dessa fem veckorna.


Tills vi hörs igen, stay beautiful 💕
Celine

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej igen!

I fredags var en varm och solig dag i London. Och det blev inte någon lång dag på praktiken. Jag fick börja med att göra chocolate caramel cork som är en choklad Cupcake med kolasås i mitten och en chokladsmörkräm som frosting. Sen fick jag sätta tårtor med samma smak och även avsluta tårtorna, men det var dock svårt eftersom det är en chokladganash utanpå. Så jag fick inte ens göra klart tårtorna utan fick gå över till baking-side istället. Där fick jag hjälpa Sandra med att lägga tårtor i kartongen och städa av.

När Maria sa att vi fick gå hem stod både jag och Sandra förvånade, vi hade inte ens ätit lunch än...
Vi bestämde att ses igen klockan 14.00 vid praktiken igen för att gå bort mot Southwark för att ta en drink.
Så vi åkte hem för att äta och göra oss iordning och begav oss sedan tillbaka till London bridge.

Promenaden bort mot baren var varm och solig. Det måste varit runt 20 grader om inte mer i solen. Väl framme på baren bjöd Maria mig och Sandra på varsin Pimm's som tydligen är jättepopulär på somrarna i London. Det är en sprit som man blandar med kolsyrad lemonad i ett glad med is, citron, gurka och jordgubbar (fast vi fick apelsin istället eftersom det inte är säsong för jordgubbar i april). Både jag och Sandra älskade denna friska drink. Vi satte oss vid ett bord i solen och efter ett par drinkar behövde vi besöka damtoan. När Sandra tittade sig i spegeln såg hon att hon hade bränt sig... i april (?!)

Klockan närmade sig middags dags och vi gick till en mat marknad som låg runt hörnet för att köpa någon middag. Det blev en låda med grekisk mat. God vad gott det var!! Sen var det dags att röra sog hemåt för att få lite sömn inför morgondagen.


Vi hörs igen, stay beautiful 💕

Celine

Likes

Comments

Hej hallå!

I torsdags blev en ganska lång dag på praktiken. Sandra var på baking-side och jag på decorating. Men först var Maria lite tveksam på vilken sida jag skulle vara på, det visade sig att det inte fanns så mycket att göra, varken på baking eller decorating-side. Så jag började dagen med en kniv, en palett och en trevåningstårta i frigolit. Tårtan var först klädd i ett ganska tjocklager marsipan sen ett tjockt och hårt lager royal icing. Första våningen var svårast att ta bort eftersom jag inte fått in teckningen riktigt än. Men efter nästan två timmar så var våningstårtan och två kvadratiska tårtor äntligen rena från marsipan och icing.

Efter det var de dags att hjälpa Hazel (en annan praktikan) att fixa papparkaksägg och rulla ägg av sockerpasta. Alla ägg skvättes med gul, rosa och blå färg.
Efter det fick jag gå på lunch när jag kom tillbaka fick jag färga sockerpasta gul och stansa ut små ägg som också skulle skvättas med färg.
Sen fanns det inget kvar att göra så jag och Hazel fick öva på att skriva med royal icing. Svårt och tråkigt om man inte har något tålamod...

Vi slutade runt 16 och åkte hem direkt för att börja packa, vi fick veta att vi skulle ut på fredag med Maria och de som jobbar på praktiken. Alltså ville vi ha det mesta färdig packat redan idag. 


Vi hörs snart igen, stay beautiful 💕
Celine

Likes

Comments

Jag vet att det har varit tomt på inlägg från mitt håll. Celine har gjort ett grymt jobb för att uppdatera er om allt nödvändigt medan jag har legat på latsidan och bara glömt bort.


Dem senaste dagarna har jag gjort samma sak som alltid - sponges, mini-bakes, pajer, fodrat ''mördeg'' och brownies. Inget nytt under solen så att säga. Idag fick både jag och Celine vara på baking-side och vi har haft jättelite att göra. Vi fick sluta 13:25 och då hade vi hunnit med att göra brownies, mini-bakes, fodrat ''mördeg'', red velvet sponge och dem rosa marängerna. Jag höll på att rengöra kavlingsmaskinen när jag råkade slinta med handen vilket resulterade i en riktigt svullen knoge och allmänt ont i fingret, typiskt mig.


Vi har bestämt oss för att besöka Buckingham Palace någon dag också, där drottningen håller hus ibland dvs. Igår gick vi över London Bridge två gånger, eller ja, fram och tillbaka. Jag förväntade mig värsta bron med pelare och gammal design men ja, det var en helt vanlig bro, fast ganska stor. Man såg Tower Bridge från London Bridge så nu har jag sett den också, kul!


Nu ska jag fixa i ordning min resväska lite och sen ska vi gå till Sainsbury's och handla lite. Ha en fortsatt fin onsdag nu!


Puss på Rumpan,

Sandra

Likes

Comments

God kväll,

Igår fick jag gå över till decorating-side direkt och börja sätta tårtor direkt. Jag börjar få in det här mad att använda snurrbordet men det är svårt när man inte är van. Det ser ju så enkelt ut när de andra håller på...

När tårtorna var i kylen fick jag göra klart en massa raspberries tarts. Den ser så enkel ut med det var svårt, blev inte nljd med en ända...

Jag fick hjälpa till att dekorera magic cakes och pepparkaksägg innan jag fick gå på lunch. Magic cakes är en mandel sponge som täcks i marsipan och sen doppas i royal icing (tror det är det). På de fick jag rita smileys, tårtor, champagne glas och skriva "I <2 London". Det gick hysat bra och var ganska roligt.

Efter lunch fick jag göra klart tårtorna jag satte på morgonen. Och shit vad svårt det var... Men efter ett antal tusen försök blev jag klar med alla och det där är verkligen något jag måste öva på.

Sandra har gjort Simnel och förberätt inför nästa omgån som kommer senare i veckan...

Vi slutade ganska tidigt så bestämde oss för att ta en sväng förbi marknaden innan vi åkte hemåt.


Tills vi hörs igen, stay beautiful 💕

Celine

Likes

Comments

Hej!

Idag har det varit en varm, solig och delvis molnig dag här i London.

Jag och Sandra bestämde oss för att ha picknick i Hyde park för att ta vara på vädret. Så efter frukosten var uppäten gjorde vi oss i ordning. Vi gick förbi affären för att köpa lunch och lite frukt att äta. Vi begav oss genast mot parken.

Väl i parken gick vi runt en liten stund innan vi hittade den perfekta platsen i solen, trodde vi iallafall.. så fort solen gick i moln blev det kallt så man nästan frös. Men vi satt kvar ändå och i väntan på solen åt vi lunch och jordgubbar som var så smakrika.

Efter ett tag började vi tycka det blev för kyligt att sitta stilla så vi bestämde oss för att åka hemåt. På vägen hem handlade vi lite frukt och grönt till veckan.

Väl hemma har vi tagit det lugnt och nu är det dags att laga middag.


Vi hörs snart igen, Stay beautiful 💕

Celine

Likes

Comments

Godmorgon!

Igår var våran sista lördag i London, eller vi flyger ju hem på en lördag men det är vid 14 så man hinner inte riktigt göra nått.

Vi (jag) gjorde pannkakor till frukost och ni som känner mig vet mycket väl att jag är klantig... så när jag hade tre pannkakor kvar skulle jag vända den som låg i stekpannan... och det blev en kanske snabb vändning så smöret som var i pannan skvätter upp över min underarm. Min reaktion blir att jag hoppar till, sköljer av hela armen snabbt och fortsätter laga frukost. Det slutar med att jag nu har röda brännmärken över armen. Så smidig är jag...

Efter frukosten gjorde vi oss iordning för att åka till Oxford street och ta en sista shoppingrunda. Först blev det en vända till Pull&bear där Sandra köpte ett par jeans hon letat efter.

Vi gick vidare mot Primark, det vi inte varit på än, eller vi har varit inne en snabbis för att byta en sak så vi ville kolla in den lite noggrannare. Dessutom vill min kära bror att jag skulle köpa en reflexjacka (han såg att jag köpt en till mig själv). Men såklart skulle inte den finnas där utan vi fick betala det vi plockat på oss och bege oss mot den andra affären, på andra sidan Oxford street...

Vi stannade till på lush för att köpa nån badbomb för deras är helt underbara! Vi hittade också en badolja som luktade magiskt.

På vägen börjar vi bli hungriga och bestämmer oss för att äta lunch på Chipotle. Jag tog en burrito med kyckling och guacamole, tacochips till med extra guacamole och en cola. Sandra åt en vegetarisk taco med guacamole, tacochips med extra guacamole och en cola hon också.

Väl på Primark hittade jag jackan, i rätt storlek dessutom. Sandra hittade två kepsar så hon var nöjd. Vi betalade och kollade klockan, den var närmare fyra så vi började röra oss hem igen.

När vi kom hem tog vi det lugnt ett tag, vi tittade på film och letade efter något ställe att gå ut på. Men tyvärr hittade vi inget så blev en lugn kväll hemma med film och lite glass.


Vi hörs igen, stay beautiful 💕
Celine

Likes

Comments

Hej hallå!

I fredags fick jag börja med att gå övertill decorating-side direkt och börja sätta tårtor. Men eftersom de redan har en annan praktikan på den sidan fick jag stå i "bageriet" och jobba.

Sandra fick göra brownies och banan muffins. Den har varken hon eller jag gjort innan, men den verkar super god. I mitten är det ett katrinplommon och ovan på en det en valnötscrumble.

Det fanns inte så mycket mer att göra på decorating-sida så jag fick gå över till Maria efter lunch och börja förbereda almond paste för nästa veckas simnel omgångar. När det var klart började vi städa och jag och Sandra fick åka hem.

Väl hemma blev det en lugn kväll med sötpotatis och kött/quorn till middag.


Vi hörs snart igen, stay beautiful 💕

Celine

Likes

Comments

Hej!

I torsdags vad det dags att göra de efterlängtade (not) Simnel sponges.

Så både jag ock Sandra fick vara på baking-sida då. Vi började med att Sandra fick börja kavla ut almond paste (typ hemmagjord marsipan med Brandy i) till toppen och cirklarna som man dekorerar med. Jag fick blanda ihop självaste smeten med all torkad frukt som har legat och gottat till sig i massa sprit i flera dagar. När allt var blandat var det dags att fylla formarna. Totalt ska det vara 360 gram smet men eftersom det ska vara almond paste i mitten börjar man med 180g som man sedan plattar ut jämt i formen, på med almond paste och sen ytligare 180g smet.
Detta gräddas i två timmar, direkt när de kommer ut häller man på mera Brandy sen låter man de svalna innan man lägger på almond paste, sen gräddas de av i ytligare 30 minuter för att få fin färg.
Både jag och Sandra tycker att det tar alldeles för lång tid o göra den för att det ska vara värt. En sån sponge kostar 20 pund....

Vi slutade ganska tidigt ändå. Och det var kanon väder, 22 grader och delvis soligt. Så vi köpte varit frappino på Starbucks och passade på att åka och kolla in Hyde park. Och Gud vad stort det var! Och så fint. Vi såg på en karta att man kunde rida så Sandra fastnade totalt för det, men vi visste inte vart.... tillslut hittade vi det på kartan och det låg på andra sidan parken. Det gjorde väl inte oss nått, vi fick gå utmed fina blommor, en "sjö" full med svanar och andra fåglar. När vi väl kom fram och hittat rätt så kostade det 90 (?!) pund för att rida i 1 timme. Jag tyckte inte riktigt det var värt de... så vi gick där ifrån utan häst.

Vi började gå tillbaka mot parken och tunnelbanan, men eftersom det tog nästan 1 timme att gå igenom parken kom jag på att man kunde hyra cykel en bit ifrån där vi var. Vi hittade dit och hyrde två cyklar för 4 pund, men då fick vi även ha de i 24 timmar.
Så vi cyklade runt i parken i ytligare 40 minuter. Det var så mysigt. Klockan närmade sig nästan 17.30 och vi bestämde att det kanske var dags att det var dags att åka hem o äta.

Ha det bra, stay beautiful 💕
Celine

Likes

Comments

Hej halloj!

Igår blev en hyfsat lång dag, jag fick vara på decorating-side och Sandra på baking-side. Sandra fick göra sponges (som vanligt), spenatmuffins för fösta gången och lite smått och gott. Just nu gör vi typ samma sak hela tiden så är nästan ingen nytt.

Jag på decorating sida fick sätta tårtor, bland annat deras påsk tårta som består av choklad sponge, choklad smörkräm, karamell sås och chokladganash. Och den verkar såååå god. Jag fick även dekorera deras påsk cupcakes med samma smak. Jag fick också dekorera pepparkakor.

Efter jobbet blev det en liten storhandling av mat. Och när vi går bland hyllorna, gissa vad vi hittar... jo mamma scans köttbullar. Till middag blev det pasta med ostsås. Lika gott som första veckan.


Idag har det varit mulet hela dagen och regnet har hängt i luften. Jag fick gå över till andra sidan direkt och börja göra sista finishen på red velvet tårtor. Den har en frosting i rosa ombre. Jag fick göra mount hazelnut också. Det är en hasselnöts sponge i pyramidform som man doppar i en nougatganash. De har är till deras påsk tema så vi smälte vit choklad som vi färgade rosa och gul. Sen var det bara att skvätta på choklad hej vilt. Gud var kul det var.

Efter lunch fanns det inget kvar att göra på decorating-sida så jag fick gå över till Maria och Sandra. Där fick jag skära ut mitten delen av almond paste till simnel-kakan vi ska göra imorgon. Tror jag stod i nästan 1 timme och skar ut 76 stycken. Men imorgon blir det fler...


Nu är det snart dags att sova, stay beautiful 💕

Celine

Likes

Comments