Jag tror att både jag och Emelie hade större planer på denna bloggen än vad som faktiskt blev av. Jag tror att set blev mycket vardag där nere och till sist kändes det som om att vi inte hade något att skriva om (även om vi har dom sjukaste historierna med oss hem).

Nu är det dags att säga hejsan svejsan för oss. Vi åkte hem idag och i skrivande stund befinner jag mig på svensk mark. Jättekonstigt och lite ledsamt. Jag tror verkligen att jag blev kär i gran canaria. Det är jobbigt att veta att vi inte ska tillbaka nästa år och troligtvis kommer vi aldrig uppleva en resa så upplevelserik som denna (speciellt inte med varandra). Att vi klickade så bra, jag och Emelie var en oväntad surprise! Men nu har vi sagt hejdå till alla fantastiska människor som vi träffade under dessa 3 månader så nu är det dags att säga hejdå till denna blogg.

¡Adios!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Hej på er!

Hoppas att allt ännu en gång är bra med er där hemma.

Nu är vi inne på den sista tiden här på Gran Canaria. 
Ärligt talat så känns det väldigt tråkigt att lämna ett ställe som man har bott på i nästan tre månader. Att lämna lägenheten man bott i, alla människor som man träffat och livet som vi levt här gör att man inser hur bra man har haft det. Trodde aldrig att jag skulle känns så om man tänker tillbaka till våra fösta inlägg..

Vi har nu gjort klar all vår praktik här nere och har en veckas semester tills det är dags att åka hem, nästa lördag. Vi har trivts så bra på hotellet samt med alla våra kollegor. I veckan som kommer blir det att äta middag på hotellet och bara njuta av den sista tiden. Jag kan dock tillägga att vi har inte haft tur med vädret de dagar som vi varit lediga. Så nu hoppas vi på sol den sista veckan. 

Tack till er som har följt min och Helenas resa på vår blogg. 

Ha det så bra!/ Emelie

Likes

Comments

Det har verkligen inte hänt mycket sen senast, men jag tänkte slänga iväg ett inlägg i alla fall! Jag sitter för tillfället och försöker att vara lite produktiv och söka lite jobb, hahahaa..

Idag gick vi till stranden med det blåser alltid något fruktansvärt här nere, så man får lite panik på sanden. Vi bestämde oss för att dra hem till lägenheten istället och om vi är blekfisar när vi åker hem så får vi väl va det då. Vi ska nog ta en liten promenad lite senare och kolla läget. Det blir nog en tidig kväll, det är ju dags att jobba imorgon igen. Jag har förresten typ varit sjuk snart 7 utav 8 veckor här nere. börjar bli lite tröttsamt.

Jag är supersvensk och jag blir superglad utav svenska saker. Vi besökte ikea och gottegrisen som är en liten butik som säljer svenska saker(överpriserat menmen), saknar hem emellanåt.

Likes

Comments

​Hej på er!

Jag tänkte skriva om hur en typisk arbetsdag på hotellet ser ut. Jag och Helena jobbar just nu eftermiddagspass mellan klockan 08.00 - 16.00, vilket vi nog kommer till att göra fram tills det är dags att åka hem. Vi börjar dagen med att gå till hotellet runt 07.10 då det tar 30 minuter att gå dit. Där börjar vi med att äta frukost. Sedan börjar vi jobba klockan 08.00 i frukosten. Där serverar vi kaffe och te till gästerna samt plockar disk. När frukosten stänger börjar förberedelserna inför kvällen,  då  lägger vi på dukar på borden, dukar fram bestick, servetter och vattenglas. Sedan sätter vi oss och viker servetter som ska användas dagen efter. 

När klockan är runt 11.30 går vi ner till poolbaren. Där hjälper vi till med att göra olika kaffesorter, drinkar och andra drycker. Vi tar även beställningar direkt av gästerna samt serverar.  

Ikväll blir nog att ta oss till en av våra favoritrestauranger här På Gran Canaria, eftersom att vi bara har exakt en månad kvar får vi lyxa lite!

Hoppas att ni har det bra!
/ Emelie 


Likes

Comments


Hej på er!

Eftersom att vi fått höra att vi inte är så uppdaterande av vår blogg, så tänkte jag göra ett nytt inlägg. Två inlägg på en vecka är inte illa. Nu är hela karnevalen här nere över. Tror att både jag och Helena blev chockerade över hur stort det är här nere. En hel vecka av festivaler, musik och shower. Överallt såg man människor som hade klätt ut sig till allt möjligt. Tror att vi var de ända som inte hade en kostym.


Vi trivs verkligen bra här nere, och nu känns det konstigt att det bara är 6 veckor kvar tills vi ska hem. Tiden har gått väldigt fort och vi har hunnit med att göra en hel del! Igår var vi Las Palmas och besökte Las Arenas ännu en gång. Där spenderade vi vår kväll från 18.00 tills vi var hemma 22.30. Som ni nog märker är livet helt annorlunda här nere, det finns inte rutiner på samma sätt som hemma. Helena gör gärna en haul på vad som köpts om ni önskar!


Nu har vi även fått wi-fi i lägenheten, så nu kommer vi kunna skriva lite oftare. Att leta efter caféer med internet har inte varit det roligaste på resan om man säger så.


Ni får ha det så bra!

/ Emelie

Likes

Comments

  • Helena

Likes

Comments

Hej!


Man kan verkligen säga att det var längesedan just jag uppdaterade bloggen. För min del har det inte hänt så mycket. Igår köpte jag svenskt godis och ostbågar. Jag kunde inte tro att man kunde bli så glad över att köpa svenskt godis på det sätt som jag blev, men man har ju ändå varit borta från Sverige i lite mer än en månad nu.


Denna veckan kommer vi att jobba dagpass mellan klockan 08.00 - 16.00, och nu har även den årliga karnevalen tagit sig till Playa del inglés. Planen är väll att försöka ta sig dit någon dag denna veckan/helgen.


Just nu gör jag ingenting, men ska nog ge mig ut på en promenad nu under kvällen. Som Helena nämnde i tidigare inlägg, så gäller det att klä på sig kvällen för att inte frysa. Temperaturen går ner på 15 grader..


Hoppas ni har det bra, så hörs vi!

/ Emelie


Likes

Comments

Vi passerade en månad för några dagar sedan och jag tycker att jag har verkligen kommit in och förstått mig på den spanska kulturen nu. Mycket förundrar mig men mycket älskar jag.

Det är så mycket som är olikt vad jag är van vid, man hälsar på ett annat sätt, man äter på ett annat sätt (matro existerar inte), man skämtar om andra saker och man har andra oskrivna regler här. Men även efter 5 veckor här så ser jag fortfarande ut som ett frågetecken när någon skämtar om att en annan är mariquita (homosexuell, translate säger nyckelpiga). Jag vet aldrig om det är ett skämt eller om en förolämpning, för hur hemskt det än är så är det ju ett skällsord att kalla någon det hemma i Sverige. Det är först nu som jag faktiskt inser hur svensk jag är haha.

Det har varit ganska svårt att känna att man bor här, eftersom att väldigt mycket hände på en gång när vi åkte hit. Vi blev inkastade i en lägenhet tillsammans med 3 andra ifrån ett annat land med en annan kultur. Jag och Emelie skulle börja bo ihop och sedan skulle vi börja på praktiken direkt. Det var tumult både i huvudet och i omgivningen. Så mycket tumult att jag har snubblat runt, bokstavligen. Jag tror att jag har trillat fyra eller fem gånger sedan vi kom hit. Jag har skrapat upp armbågen och skrapat hål knäet på ett par av mina byxor. Ska tillägga att alla gånger förutom en har jag varit nykter (förlåt alla lärare). Har väl helt enkelt blivit klumpig här nere.

Det blev ett längre inlägg nu, bara för att en kär vän (shoutout till dig Felicia) tyckte att vi uppdaterade dåligt. Men grejen är att vi har inte hittat på så mycket på den senaste tiden. Vi praktiserar ju fem dagar i veckan och ligger på stranden så mycket som vi kan. När det inte är snöstorm, som det tydligen är här nere enligt svenska medier. Men i verkligheten snöar det bara på bergen :) Plockade ändå fram vinterjackan för att det blev lite kyligt, visade sig att det var 15 grader.. är nog snart en del utav lokalinvånarna här haha!

Nästa gång vi hittar på något lovar jag att ta bilder och göra ett inlägg!

Molnigt och det har regnat, men ingen snö här inte.

Likes

Comments

Long time no see bloggis, nu kommer det en bildbomb!

Det känns som om att det var ett tag sedan man bloggade, eller var det ens det? För mig är livet här väldigt bra och dagarna går lite ihop och jag vet aldrig vilken veckodag det är. Jag älskar att det är så jäkla fint väder, idag när vi gick till stranden var det 29 grader. Det finns såklart fortfarande dagarna när man saknar hem och det går upp och ner. Men numera, mestadels upp.

Igår var jag på en båtresa där vi åkte ifrån Puerto Rico och och sedan runt lite och förbi Mogán som är så jäkla fint. Jag åkte banana boat så nu har jag faktiskt badat i havet! Sen chillade jag i solen resten av dagen. Fri dricka och mat och lite arbetsskadad (läs. skolskadad) som man är så tänkte jag direkt på hur deras riskanalys såg ut för alla fulla människor som druckit på tok för mycket öl och dansade vid kanten av båten, haha!

Tog faktiskt bilder när jag var på båtresan (whooooopp)

Efter en praktikdag brukar jag gå och ta det lugnt i någon timme vid klipporna på stranden. Är fortfarande så blek så det lyser om mig men vafan, får snart acceptera det

Vi tog även (en jävligt lång) promenad bort till Masplalomas ökonen, jävligt svettigt men även så fint! Bjussar på lökig bild, men det är så jag är jag mestadels av tiden :-)

Ha det bra så länge!

Likes

Comments

Det är väl ganska underförstått att det har varit ett smått helvete för oss den första tiden här. Det har varit svårt för oss att känna oss bekväma samt att vi hade andra förväntningar på livet här än vad som faktiskt väntade oss. Det har varit en tuff tid att gå igenom men vi satte oss ner för exakt 2 veckor sedan och sa "om två veckor tar vi ett beslut". Beslutet kunde ju bli att åka hem ifall vi fortfarande mådde lika dåligt som dom första dagarna eller så kunde beslutet vara att vi kollar efter två veckor till eller kanske till och med efter halva tiden eller helt enkelt är det så bra att vi känner redan nu att vi vill stanna hela tiden.

Egentligen har vi inte tänkt så mycket mer på det, vilket egentligen är bra. För nu när tiden är inne och två veckor har gått så har tiden flugit iväg. Jag känner mig nästan rädd att tiden går för fort och att jag inte kommer hinna med allting som jag vill hinna med. Jag vill fortfarande uppleva en massa och försöka bli lite brun om det är möjligt (lol, mina danska gener). Jag har börjat acceptera att jag faktiskt bor här och att detta är mitt liv i 9 veckor till (på lördag). Jag har till och med börjat älska tystnaden och ensamheten som jag var livrädd för förut. Jag trodde att jag skulle bli så rastlös och att tristessen skulle få mig att slita håret av mig. Så fel man kan ha.

/Helena

Utsikten på vägen till jobbet en morgon.

Likes

Comments