View tracker

Vad säger ni? Jäklar asså! Handarbetet och tiden på tårtorna är ju sjukt. Kolla gärna på Buddy tårtbakaren. Helt otroligt!

Olika varianter , olika smaker, olika utseende, man kan göra vad man vill. Fantasin sprudlar! Bilden längst ner är en inspo bild för er, så ni kan se steg för steg hur man gör en läcker tårta. Trevlig lördag på er!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Jag är en sockerråtta, jag erkänner! Choklad är en stor favorit bland allt godis men när jag var i affären kände jag bara "dags för att pröva något nytt!" och så blev det. Jag kollade runt länge och när jag såg att det fanns en choklad med lakritsfyllning blev jag skeptisk. När man hör choklad och lakrits ihop, kanske inte det första jag tänker är "jäklar vad gott!!!!"…

Utseendet var ganska fräsigt! Svart, röd och vitt kan aldrig gå fel. Inuti chokladen var det som lovat rinnande lakrits och det var ganska stark smak på det. Chokladen var inte lika god som Marabous, men den var så pass tunn att den bröts av med det perfekta ljudet. Och vet ni! DET VAR GOTT! Konstigt nog så diggar jag det. Trodde ALDRIG att jag skulle gilla choklad och lakrits men jag hade fel.

+ Lagom choklad till lakritsen

+ Snyggt utseende

+ Kändes fräsch i munnen

- Nästan lite för söt lakrits för min smak

En riktig sockerbomb helt enkelt! Jag tycker att alla ska pröva den för att kanske bli lika chockade som jag över att kombin funkar.  Jag ger den 4,2 av 5 STJÄRNOR ****,**

Likes

Comments

View tracker

Tjena allihopa! 

Det var kväll, jag var stressad och hade tvätten. ​Började bli förkyld så tänkte att jag skulle göra en suverän morotssoppa. Mycket vitaminer och sånt som behövs! Jag skar alla grönsaker och fixade till hela soppan men sen var jag tvungen att gå ner till tvätten några minuter. Och då när jag kommer upp har soppan nästan kokat torrt… jag blev lite irriterad och kände att jag inte orkade koka om och greja. Så då kom jag på det! Varför inte göra en gratäng? 

Jag hällde allt i en låg form, sen på med en bra skvätt krossade tomater, kokade en hel broccoli, som jag sen la över morotsblandningen, lite matlagningsgrädde, kryddor och sist ost. Asså jag måste säga att det blev jättegott! Massa smaker som passade ihop och en broccoli full med c-vitamin. Det var också lite palsernacka i morotsblandningen, så det blev lite sött mot kryddorna. 

Bara man tar fram fantasin så kan man ju lätt slänga ihop något som jag gjorde. Enkelt, gott och hälsosamt! Gå in till köket och låt fantasin leka!

Likes

Comments

Då var det dags igen! Denna gång prövade jag Xubi. Tänkte först att det var något skit, typ energidricka. Men nejdå. Det här var juicekolsyradricka typ… Kan inte riktigt sätta ord på konsistensen. Inte som juice "fyllighet", utan väldigt vattning! 

Vattenmelon och jordgubb var ingen höjdare kan man säga. Det smakade och luktade som en gammal parfym. Usch. Sen fastnade eftersmaken i gommen och la sig som en beläggning. Nej säger jag bara. Den får därför 0,5 av 5 STJÄRNOR */*

Men sen gick jag över till Hallon och citrongräs och då hände det grejer! Fick en lite kick av energi och började undra vad citrongräset verkligen var… Men smaken var verkligen god! Stark hallonsmak men ändå en bra stänk av citrongräset. Och även fast den inte alls var vad jag hade tänk mig så var den överraskande god. Inte så ofta man dricker smaker av stark hallon och därför ger jag den 4 av 5 STJÄRNOR ****

Xubi var inte alls vad jag hade tänk mig men Hallon och citrongräs kommer jag helt klart att köpa om. Gott gott! 

Likes

Comments

Var inne på facebook och såg Gordon Ramsay poppa upp. Då upptäckte jag att han har korta små youtube videos med maträtter man kan göra och jag fick ett ryck! Det var dags för en special Gnocchi!

Fram med två gammal, bakta, bakpotatisar och ta bort skalet. Ta en gaffel och mixa ihop till en fluffig och lätt mix. En klick ricotta ost och lite salt och peppar. På med mjöl och gör sedan ett hål i mitten av degen. I hålet häller du ett vispat ägg och blandar! I med lite timjan. Mjöla händerna och jobba med degen, men inte för mycket. Dela degen i två delar och rulla delarna till två "cigarrer". Mjöla kniven och skär sedan degen i små delar. I med vatten i en kastrull och en skvätt olivolja. Låt vattnet koka upp och lägg sedan i gnocchin i kastrullen. Sen berättar gnocchin själv när den är klar genom att den stiger från botten på kastrullen till vattenytan. Ta fram en stekpanna och stek gnocchin tills de är gyllenbruna. På med lite citron och någon grönsak och sen är det klart!

Bilderna är inte toppklass men det var roligt att hänga med Gordon och göra något nytt. Gnocchi var lätta att äta och en god lunch! Ett roligt experiment.

Likes

Comments

Hur söta? Jag tycker i alla fall att det är konst. Något man kanske ska satsa på att göra?

Färg. Glasyr. Strösel. Toppning. Choklad. Smak. Sockerbomb. En Cupcake.👌

Är de inte för söta? Tänk vilken tid och kraft människor lägger på dessa små saker! Vilken variation det finns och kreativitet. Från Red Velvet till vanlig sockerkaka. Ett enormt utbud på cupcakes fins det i världen. En cupcake ska vara lite tyngre i konsistensen än en muffins, som ofta är mer smulig.

Visste ni om att Kristinehamn är utnämnd till Sveriges cupcake stad?

Hoppas ni känner er inspirerade till att baka eller bara kanske köpa en cupcake nu!

Likes

Comments


Så idag vill jag dela med mig av en liten godsak. När jag var liten vann en person alltid en "Godisblomma" när handbollssäsongen var slut. Alla stod helt ivriga och lyssnade koncentrerat efter sitt namn. Alla ville bli uppropade och spänningen var olidlig!

Väldigt enkelt "recept".

Köp en snygg kruka, inte för stor eller för liten. Kan vara en svår balans där men jag hittade en ganska smal, så den var perfekt.

Köp en gurka! Tänk på längden till krukan.

Lägg i "jorden" runt gurkan. Min jord blev center och andra jordliknande godisar.




Mina tränare stod där med ett listigt leende och väntade några extra sekunder bara för att retas. Och när namnet var uppropat skrek eller fnittrade någon till högt! Den här Godisblomman gör alltid succé. Kreativ, rolig och as god. Det som också är bra är att man kan ta vilket godis man vill! Vilket utseende man vill! Och bara låta fantasin flöda!

Sätt sedan i tandpetare! Några eller många, du väljer!

Och sist på med gelégodis eller något annat färgglatt godis.

En rolig och häftig grej som man kan skratta åt. Mycket roligare än en godispåse eller en chokladask (enligt mig)!

Likes

Comments


Jag har prövat Ben & Jerry´s glass "Chocolate Fudge Brownie".

Eftersom att jag älskar glass och choklad, så hade jag stora förväntningar. och jag säger bara WOW! Jag tog en sked som var full av brownie och jag ville aldrig sluta äta… Kan man kalla det glasskoma? Helt underbart var det i alla fall. Men man ska nog vänta en liten stund innan man äter glassen så den får bli lite varm för då är smakerna godare! Om man diggar choklad och brownie är denna glassen perfekt. Ska nog ha ett mål att pröva alla Ben & Jerry´s glassar så får ni där ute höra mer om smakerna!

+ Chokladglassen var söt och perfekt "chokladig".

+ Browniebitarna var lite salta, så att det vägde upp den söta chokladen.

- Den tog slut så fort…

- Att Ben & Jerry´s är ganska dyra. Fast kanske är bra! För annars skulle jag nog få hälsoproblem!

Måste ge den 5 av 5 STJÄRNOR***** 

Likes

Comments

Så idag hittade jag några gamla Alaskapolock i frysen och kände direkt att det var time för FISKGRATÄNG! 

Räkor, krämig potatis, fisk, svartpeppar, citronpeppar, flingsalt, smör och mycket annat gott. Till och med som barn älskade jag fiskgratäng och bad ofta mamma om att laga det. Tror det är "krämigheten" som vinner priset! Det viktiga för mig är att den blir ordentligt gräddad, så man ser lite brun yta komma fram och glöm inte citronpepparn!!!⚠

Jag börjar med att lägga fisken i en ungsform med salt och peppar och ställer sen in den i ugnen med folie över i 20 minuter, på 200 grader.

Nu skalar jag potatisen! Ta så mycket eller lite potatis du vill. Koka och sen pressa.

Nu gör jag den goda såsen:

Ta en kastrull, 2 msk smör, 2 msk vetemjöl, 1dl vätska från fisken, 1/2dl grädde och sist 1 ägg. Vispa och låt koka upp!

När det är klart tar du såsen över fisken och sen potatisen runt, man kan också ha lite räkor på toppen. In i ugnen igen i 15 minuter på 225 grader. KLART!

Likes

Comments

Godmorgon! 

Jag har tänkt lite på frukostbiten… Den är så otroligt olika beroende på människor!

Vissa äter inget till frukost.

Andra tar en kaffe eller ett glas vatten!

Några äter den där "superduper" hälsosamma frukosten med havregrynsgröt, äpplen med kanel och en rejäl macka utan smör.💪

Jag var förr en av dem som åt en hel måltid till frukost. Allt ifrån fiskgratäng till pizza, haha!

Och så finns det säkert en och annan som bara tar en macka.

Någon annan kanske smiter in på McDonalds och smaskar något!

Vad är ni för sorts "frukost typ"?

Likes

Comments