Jag kom nyss hem från att ha sett filmen Tarzan på bio. Det var en väldigt bra film och jag kan rekommendera folk att se den, men om de har rätt tankesätt. I texten nedan kommer spoilers av filmen.

Filmen är en av många filmatiseringar om historien om Tarzan. Enligt Wikipedia så kom idén till av Edgar Rice Borroughs i en roman. Efter den följde 23 stycken till. "Tar" betyder vit och "Zan" betyder skinn på det apspråk som Borroughs skapade med många låneord från Swahili. Oavsett hur man ändrar på filmen så ska huvudgrejen vara att en vit man bor i djungeln tillsammans med apor. I filmen jag såg var det självklart samma grej, men i denna filmen fanns det med en touch of reality. Filmen tog upp hur problematiskt det var med att koloniseringen ledde till slavhandel. De hade med en massa olika afrikanska stammar, även om huvudfokuset stod på två specifika, så visade de i slutet av filmen folk från många olika stammar. Jag vet inte hur äkthetsvärdet ligger med dessa stammar men jag är iallafall glad över att de blev representerade. Sedan att även slavhandeln spelade en stor roll i filmen är något som jag är glad över för att eftersom Tarzan är en film som är vida känd och lockar många tittare så förhoppningsvis så kanske det påverkar åtminstone någon mer än mig

När vi kom ut ifrån bion så hörde jag kommentaren "han (Alexander Skarsgård) hade inte behövt säga något så länge han bara inte hade tröja på sig" och även om detta kanske var ett skämt så är det honom som folk kommer minnas. Allt prat angående filmen har varit om hur vältränad Skarsgård är och vilken tvättbräda till mage han har men ingen bryr sig om de verkliga problemen som filmen tar upp. Alexander Skarsgårds magrutor är alltså viktigare än förslavningen av mörkhyade människor runt om i världen.

Jag skäms över att vara medlem i ett samhälle där folk bryr sig mer om hur en skådespelare ser ut utan tröja än hur vissa människor blir behandlade bara för att de har en annan hudfärg.

Emmy

​Bild: Jonathan Olley

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Jag tror inte att det är många som har missat de rapporterade våldtäkterna som har kommit in från Bråvallafestivalen nu de senaste dagarna. Jag är otroligt upprörd och ledsen över att detta har skett då det är något som inte SKA få hända men ändå gör det det. 

Enligt media så skedde den första rapporterade våldtäkten under artisten Zara Larssons uppträdande och detta fick henne att reagera och uttrycka sig på twitter:


Bildkälla: egna screenshots av Zara Larssons tweets

Som väntat så fick hennes uttalanden på twitter starka reaktioner från många håll och kanter. Själv reagerade jag liknande med Zara och blev också sjukt arg. Många killar, män och även några kvinnor skrev om hur hon inte ska dra alla män över en kam och hur många killar faktiskt är bra killar. Jag kan inte säga att jag är förvånad över deras svar men jag är djupt ledsen över dem. Varför det då? 

Jo; istället för att de också blev arga på denne våldtäktsman och i samlad trupp gick till "attack" mot hen så började de klaga på Zara. Hennes åsikter väckte alltså mer uppståndelse än själva våldtäkten. Detta gjorde mig otroligt besviken på det samhället vi lever i idag. Folk blir mer upprörda över att bli generaliserade än att en tjej faktiskt har blivit VÅLDTAGEN. Enligt min åsikt så har de personerna inte riktigt lärt sig rätt värderingar i livet vilket har lett till lite för sköra egon när folk kommer och klagar på dem

Vi måste stå enade mot de som våldtar, mördar, antastar och kränker, inte klaga på dem som står upp för offrena.

Emmy

Likes

Comments

Nyheter24 frågade mig om de fick återpublicera min senaste artikel som en debattartikel. Jag tycker att det var roligt att de gillade den och lät dem självklart göra det.

All respons har inte varit den mest positiva men mer kan man inte förvänta sig då alla har olika åsikter!

Här är länken till inlägget om ni vill läsa den:

http://nyheter24.se/debatt/852566-emmy-17-har-ar-sakerna-du-inte-far-skamta-om

Bildkälla: egen screenshot av vad Nyhter24 la upp på twitter

Emmy

Likes

Comments