Hej alla fans! Nu börjar vi vår långa resa hemåt. Det tar totalt 31 timmar om allt går som det ska. Vi åker samma rutt hem som hit. Bara det att vi får vänta 7 timmar i London nu. Men det går säkert fort vi har lite plugg att ta igen och så, hehe. Nu ska vi strax gå på planet till Hong Kong. Vi ses snart!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej alla fans! Nu är vi framme i Ban Pong. Tågresan hit gick mycket bättre än sist! Nu sitter vi på en salong och får manikyr och pedikyr.

Likes

Comments

Hej alla fans! Idag åker vi från Koh Lipe. Just nu sitter vi på stationen i Hat Yai och väntar på tåget. Om allt går som det ska är vi framme i Ban Pong om 15 timmar.

Nu när vi har varit här i tre veckor tänkte vi dela med oss av lite ord och fraser vi lärt oss på resan. Eftersom varken vi eller ni kan läsa Thai är listan skriven som man skulle uttala dem på svenska. Enjoy!

Kha - ja/medhållande/artighetsfras (tjej)
Kap - ja/medhållande/artighetsfras (kille)

Kha eller kap läggs till i slutet på en mening/fras beroende på om den som pratar är kille eller tjej

Savadi-kha - hej
Mai lo - jag vet inte
Chan doncan/chan da-ao - jag vill ha
Me ao - jag vill inte ha/
Pet - starkt
Shog de - lycka till
Kotonkha - ursäkta
Sabai demai? - hur mår du?
Kap-kun-kha - tack
Kap-kun-malagn-kha - tack så mycket
Chai - ja
Mai - nej
Sabai - skönt
Rakajowah - kung
Shan shu - jag heter (tjej)
Pom shu - jag heter (kille)
Pun shu araj? - vad heter du?
Makma - mycket
Chiyo - skål
Gaj - kyckling
Falang - utlänning (ljushyad)
Nam - vatten
Houng - rum (nästan som hångla)
Houng nam - toalett

Likes

Comments

Hej alla fans! Idag gick vi upp tidigt för att åka på en båttur runt öarna här. Vi snorklade och gick i land på några av dem. Så härligt och vackert. Nu är vi helt slut efter en lång dag i solen. Imorgon åker vi härifrån :(

Likes

Comments

Hej alla fans! Idag är vi på stranden hela dagen. Det är så vackert här! Vi bor på Sunrise Beach och det är mycket svenskar här, både på hotellet och utmed hela stranden. Det känns lite konstigt att höra så mycket svenska efter att bara ha hört thai så länge. Det svåraste är att ställa om sig så man inte pratar för högt eftersom de flesta här förstår vad vi säger, haha.

Likes

Comments

Hej alla fans! Efter en lång resa är vi äntligen framme. Det är helt fantastiskt här! Havet är så klart och stranden kritvit. Smart som Flora är så glömde hon minneskortet till kameran i Ban Pong. Vi får gå in till centrum imorgon och försöka hitta ett nytt. Nu sitter vi på hotellets resturang och ska käka lunch. Puss och kram!

Likes

Comments

Hej alla fans! Idag är det en vecka kvar tills vi åker från detta paradis. Vi ska strax ta oss bort till tågstationen. Tåget tar ca 14 timmar så vi sover på det inatt. När vi kommer fram imorgon tar vi först taxi och sen båt för att komma ut till ön. En lång resa helt enkelt, men det lär det bli värt! Vi hörs när vi är där! (Förhoppningsvis har vi wifi på hotellet )

Likes

Comments