Header

Gjorde ett så gott glutenfritt bananbröd för någon dag sedan och i skrivande stund har jag ett till i ugnen. Eftersom min syster inte kunnat äta vetemjöl sedan barnsben så har vi experimenterat mycket med olika recept och ja, de har blivit både succé och katastrof, denna gång det först nämnda!

Ingredienser

1 Bröd

- 2st mogna bananer

- 2dl havregryn

- 4dl Grov mix (glutenfritt). Om du inte vill göra ett glutenfritt bröd använder du bara 4dl vetemjöl.

- 1dl solrosfrön

- 2 tsk bikarbonat (Matsoda)

- 1 tsk salt

- 2,5 dl fil elle kvarg, jag använde surmjölk (finsk piimä)

- 1 msk flytande honung

- En näve nötblandning, använd vad du känner för helt enkelt.

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 200° och smörj bakformen, jag använde kokosolja.

2. Skala och mosa bananerna.

3. Blanda de torra ingredienserna vid sidan om, inklusive solrosfrön och nötter. Rör sedan ner surmjölken, honung och banan.

4. Häll ner smeten i bakformen. För att få ett ännu vackrare yttre kan du toppa med solrosfrön och lite nötter.

5. Grädda i ugnens nedre del i ca 1 timme.

6. Ta ut brödet ur formen och låt svalna på ett galler.

För tillfället springer jag från ett ställe till ett annat, klagar inte, med de blir inte mycket tid över för att blogga.

Ett guldkorn från förra helgen, en dunder frukost och en fin vän!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag använde mig utav 2 dl solrosfrön, 2 dl sesamfrön, 1 dl naturella cashewnötter, 1 dl naturella hasselnötter och 1 dl valnötter, 3 st dadlar och 1 msk kokosfett. Mixa mixa mixa till en så slät botten som man vill ha den.

Mixa sedan kokosmjölk och ett paket frysta hallon, med lite lime. Häll över och ställ in i frysen, toppa med vad ni vill jag använde jordgubbar. Mumma!

Likes

Comments

Packade väskan med morgonkaffet och en dunder macka och åkte iväg till skogen. Underbart väder och Saga var lycklig som fick springa runt så mycket hon ville. Äntligen lite vår känsla!

Likes

Comments

​Gjorde dessa i veckan, när klockan hann bli så mycket att middag skulle vara aningen sent att börja koka ihop. En matigare smörgås är då perfekt. Använde surdegsbröd som jag rostade med olivolja och salt, och så skivade jag tomater och rostade allt i ugnen med vitlök, salt, peppar och olivolja. Hade smältost längst under och toppade med timjan. 

Trevlig helg! 

Likes

Comments

5 grader på morgonen, våren jag är så redo!

​Strosa omkring i butiker innan jag drog iväg och träna, sedan vidare hem för att lyxa till det med pizza till middag. 

Glutenfri pizzabotten på morot och sötpotatis

Ingredienser

ca 400g sötpotatis

ca 200g morötter

1 äggvita

2 msk kokosmjöl

2 msk mandelmjöl

1 tsk fiberhusk

1 tsk bakpulver

salt och peppar

Fyllningen är såklart valfri, jag använde mozzarella, salami, körsbärstomater, torkad oregano och färsk basilika.

Gör såhär

1. koka sötpotatisen och morötterna tills de är mjuka, ca 20 min.

2. mosa eller mixa potatisen och morötterna.

3.Blanda ihop resten av ingredienserna och mosa ihop till en smet.

4. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och forma till en pizza.

5. Grädda i ugnen på 180 grader i ca 30 min.

6.Lägg på tomatsås och fyllning. ( skiva 1-2 tomater, koka upp med lite vatten, krydda med vitlök, salt, peppar och basilika, mixa)

7. Grädda tills pizzan fått en fin färg, ca 15 min.


Likes

Comments

​Firat min födelsedag med god mat, vänner & dans in på småtimmarna, därför det ekat tomt här. Men har även hunnit träna, baka gräddtårta och pizza med glutenfri pizzabotten på morot och sötpotatis, receptet kommer snart! 

Likes

Comments

Detta är min favorit alla dagar i veckan, om jag inte hittar inspiration eller ork funkar denna morotsdröm alltid.

4 portioner: 

- 8 morötter

- 1 gul lök

- 1/2 chili

- 2 grönsaksbuljonger

- cocosolja

- 8dl vatten

- salt, peppar 

- turkisk yoghurt.

Hacka löken och chilin, skala 8 morötter och skiva dem i små mynt formade bitar. Lägg lite cocosolja i kastrullen och bryn sedan den hackade löken och chilin. Häll i 8dl vatten och sätt i 2 grönsaksbuljonger, salt och peppar. Lägg i morötterna och låt koka 20min. Mixa och servera med valfri toppning, brukar använda turkisk yoghurt eller keso och timjan.

Servera med rostat surdegsbröd. Skiva brödet, och stek sedan brödet i cocosolja och salta. 


Likes

Comments

Recept:

-250g havregryn

-50g mandlar

-80g pumpafrön

-1/2 tsk vanilj

-1 nypa havssalt

-1 msk cocosolja

-1 msk honung

-2 mogna bananer

-kanel

-kardemumma

Gör såhär: mosa bananerna & smält cocosoljan. Sen är det bara att blanda allt till en röra och krydda med kanel och kardemumma. Bred ut allt på en bakplåt.

In i ugnen 15-20 min på 200 grader, rör om lite emellanåt.

Denna är guld i mun!

Likes

Comments