Header
View tracker

En lång dag är till ända och jag har landat hemma och slappar i soffan en stund innan jag ska vila lite så jag orkar med morgondagen :) Då ska jag passa lilla barnbarnet och mysa med mina egna små och bara njuta av ledig dag :) Innan jag o mellantjejen ska till skolan på pysselkväll.

När du är i kris och själv behöver hjälp då lär man sig vilka som är ens verkliga vänner. Jag märkte när jag gick in i väggen för många år sen vilka som var mina verkliga vänner o vilka som inte var det. När jag började bli starkare och krävde något tillbaka så märkte jag nog mer vilka som utnyttjade mig och min vänlighet. Så det är nog som bilden över denna text säger "När du är på topp vet vännerna vem du är, när du är nere vet DU vilka som verkligen är dina vänner".

Numera vet jag vilka mina vänner är och ja det är skönt att veta att när jag behöver så finns de där för mig så som jag gör för de.

Nej nu ska jag mysa ner mig i soffan o kika lite mer på tv innan jag ska sova :) Natti natti


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Godmorgon ny vecka ligger framför oss som oskrivna blad i en bok och vi kan fylla de med vad vi vill 😊 idag ska jag fylla min sida med jobb och lite mys.

Vi börjar närma oss julafton och jag vet inte vem som är mest spänd, jag eller barnen hihi jag älskar jul att få ha min familj samlad och att kunna få ge presenter och bara umgås.
Vi umgås ganska mycket ändå i vår familj men jul är speciell för mig på många sätt.

Börjar bli dax att sparka igång dagen lite smått 😊 kram kram

Likes

Comments

View tracker

Idag har vi bakat lussekatter och pepparkakor, luktar ljuvligt här hemma och jag börjar få upp lite av julkänslan.
Har även kollat vad sonen vill ha och jag vart lite glatt överraskad då det va billigare än jag trodde så ja det kommer bli beställt. Så nu har jag alla klapparna snart klara men några ska köpas och sen kommer ju det roliga att slå in de hihi Det får jag nog syssla med nattetid eller tidig morgon så inte barnen kommer in o ser vad jag slår in.

Idag har jag även testat min nya slow cooker och jag måste erkänna att jag är en aning imponerad och ja jag kommer testa den fler gånger :) Har hittat massor med recept jag ska testa.

Sitter o kikar på film med Jim Carrey "Yes man" den är lite trög men nja budskapet är att man kan inte leva livet och säga nej till allt. Många går igenom livet och tror att ja det ska vara så, man har ett jobb och även om man inte trivs s ska man vara där och man lever tillsammans med någon men är inte lycklig för det ska vara så. Har man skaffat barn så ska man leva tillsammans med den andre föräldern. Men vet du om du inte är lycklig så märker barnen det för de märker mer än man tror. Och nej jag säger inte att du blir lyckligare bara för att du lämnar din partner, men du kan ju faktiskt prata med din partner och sen kanske ni kan hitta gnistan mellan er igen. Eller också kan det va så att din partner känner samma sak och då kan ni skiljas som vänner så det kan fungera med barnen.
Trivs du inte på jobbet så kanske du kan kolla om du kan få tjänstledigt ett tag för att prova på något annat? Eller studera?

Jag kan bara tänka på mitt egna liv och hur mycket som har förändrat sig under de sista 2,5 åren. Jag började studera för att jag ville ha en fast anställning och visste att jag fick ingen så länge jag inte hade undersköterskeutbildningen. Började studera och när jag var klar så efter 2 månader så fick jag börja med månadsanställning och efter 7 månader så vart jag fast anställd. Inget av detta hade hänt om jag inte gjorde ett val att börja plugga :) Vi har ju även under sista året flyttat och ja det är nog det bästa som hänt oss för vi har vuxit ihop starkare än någonsin och vi har ytterligare plockat bort energitjuvar från vår tillvaro.
Barnen mår bra mycket bättre och ja efter allt vi gått igenom som vi blivit utsatt av genom denna kvinna som anmälde oss eller mig rättare sagt så har både barnen och jag sett denna persons sanna natur och insett att vi blivit manipulerade ganska rejält. Sen att personen försökt svartmåla mig för allt och alla är ju inte så roligt men att folk går på lögnerna ja det är tragiskt. Men jag vet att sanningen kommer fram förr eller senare och hos vissa har sanningen redan kommit fram och ja det är en lättnad.

Nej nu ska jag kika klart på filmen o sen se till att få lite vila så jag orkar med morgondagen :) Natti natti

Likes

Comments

Godmorgon andra söndagen i advent är här och vi har haft mysfrukost med alla utom äldsta dottern o barnbarn. Jag älskar söndagsmorgnar när hela min familj är samlad och alla bara njuter och umgås :)
Tur äldsta dottern o barnbarnet kommer sen då vi ska baka lussekatter och pepparkakor idag :) SÅ hela familjen är samlad till maten. Håller på o provar min slow cooker för första gången o det finns massor med recept. Så jag har sparat massor med recept som vi ska testa i framtiden :)

Du kan påverka ditt liv mycket mer än du tror. Om du inte trivs på ditt jobb är du en sån som klagar eller gör något åt det? Jag bytte inriktning på mitt yrkesval när jag pluggade och nu har jag fast anställning och har fått ansvarsområden som jag verkligen trivs med MEN min dröm har alltid varit att hjälpa andra mer. Och drömyrket är ju psykolog så nu har jag bestämt mig för att börja plugga de ämnena jag saknar och jag har kollat med chef om tjänstledigt en viss procent och sen jobba resten och ta ett ämne i taget :) Så nu håller jag tummarna att det funkar och att jag klarar det.
Så det är aldrig för sent att våga drömma och gå efter sin dröm... Jag diskuterade det med en kollega för ett tag sen och då så kom jag på att OM nu allt går som jag vill o planerat så kommer jag vara färdig psykolog när jag fyllt 50 haha men då har jag massor med år kvar att jobba så det är ju kanon :) Men det låter asgammalt men nja det är ju så det ser ut i dagens samhälle.

Vilken människa är du? Lever du ditt drömliv eller går du runt och vill förändra o klaga men gör inget för att få en förändring? Det är bara DU som kan förändra ditt liv ingen annan!

Nä nu ska jag sparka igång dagen lite smått :) Kram kram

Likes

Comments

Oj vilken härlig dag som jag har tillbringat med min härliga familj o sen fick vi besök av min lillasyster som kom för att hämta kakor hon beställt :) Barnen hann med att ta lotter, spela på chokladhjulet samt gå på skattjakt på julmarknaden så jag tror de är nöjda och ja jag är det i alla fall.

Något jag lärt mig de senaste dagarna är att jag ska ha tillit till att det som sker ska ske och ja det är nog så och jag har märkt att ju mer tillit jag känner desto mer kan jag få LOA att fungera för mig :) Så ja det är helt underbart anser jag.
Men jag har även märkt att många pratar mer om sina problem än om sånt de lyckas med. Varför är det så? Jag tror att har man en positiv attityd så har många svårt för det och försöker dämpa ner det. Men snälla har du en positiv syn så låt ingen ändra på det. För ju mer positivt man kan sprida desto bättre är det :) enligt mig i alla fall.

För om du själv får välja vem skulle du vilja helst umgås med? En som strålar och är glad eller en som är sur o vresig och bara säger en massa negativa saker?

Ja precis är du som jag så umgås man hellre med den som är glad. Och jag kan lova att man blir glad själv då ;)

Nu ska jag mysa i soffan med mina tjejer och titta på tv :)


Likes

Comments

Godmorgon vart väckt av en liten kille som tyckte att mormor skulle vakna hihi Men jag tror det va länge sen jag sov så länge så jag har nog sovit det jag behöver :)

Idag ska vi leverera kakor och sen gå på julmarknad. Ser fram emot det. Sen blir det mat med alla mina älsklingar :)
Har även beställt dator till dottern då det jag beställde sist tagit helt slut i lagret :) MEN nu ska den komma så hon blir glad och även jag :) Har även beställt lite julklappar till mina raringar så nu är jag på gång hihi Och jag har hittat ett dockskåp till lilla skrutt som jag har letat efter och ja det drog i väg i pris då man inte kan ge bara ett dockhus utan måste ha en massa andra saker med hihi men ja jag tror mina barn blir nöjda :)

Nu börjar det bli dax att sparka igång dagen lite smått med mysfrukost först :) Kram kram

Likes

Comments

Godmorgon fredag och lite jobb står på agendan 😊 sen ska jag o lilla junior hämta kakor som han sålt och imorgon ska de levereras 😁 Han o hans klass har varit så duktiga och sålt väldigt mycket så de har fått ihop en bra start till sin klassresa de ska göra i nästa klass sen 😊 tror nog att vi alla är lite stolta över kidzen.

Ibland kan det räcka med ett leende eller ett hej för att göra någon glad. Om du möter någon som ler mot dig eller säger hej så hur känner du dig då? Jag blir lite gladare när jag möter sånt. Så gå ut idag o le mot världen o alla du möter 😉

Nu börjar det bli dax att sparka igång dagen lite smått 😊 kram kram

Likes

Comments

Första december och det ligger lite vitt på marken o jag njuter för fullt 😁
Idag har jag tagit beslut och nu är bollen i rullning så det är bara att vänta på att det ska verkställas med 😉

En handling kan säga mer än några ord, och ord utan handling är just bara ord. Jag brukar säga det ofta och det stämmer ganska bra.

Jag är full av förväntningar och jag vet att det kommer bli helt perfekt. Men nu får det bli vila så jag orkar med morgondagen 😪 natti natti

Likes

Comments

Godmorgon ny dag gryr och det är jobb på agendan och jag har lite att pyssla med när jag kommer dit. Men det känns bara roligt 😊

Mycket tankar och funderingar var det igår och en bra film gjorde att jag somna sent men jag tror ändå allt kommer lösa sig på bästa sätt. Eller som min mentor på kursen säger Jag har tillit att allt löser sig på bästa sätt för mig 😊

Jag är otroligt tacksam att mina äldre barn ställer upp o hjälper mig passa de yngre så jag kan jobba kväll så mycket som jag gör. Men ibland känner jag att det hade varit lättare om jag jobbat enbart dagtid istället. Men ja det är skönt när det gått att lösa så som det varit nu.

Börjar bli dax att sparka igång dagen lite smått 😁 kram kram

Likes

Comments

Är riktigt nöjd och stolt över mötet idag, vi har lyckats gjort massor och vart klara långt tidigare än det var planerat.
Så nu kan det bara fortsätta i samma anda och jag tror faktiskt vi kompletterar varandra väldigt bra.
Imorgon ska det ändras lite i schemabemanningen och sen renskriva det som kom upp idag.
Jag är riktigt peppad :)

Är du en sån som tillåter dig att vara glad eller lycklig? Eller får du dåligt samvete för att du säger nej till någon? Men varför? Om du inte tillåter dig vara glad utan anledning eller lycklig varför ska andra göra det? DU sätter standarden hur andra ska få behandla dig.
Ja jag vet det låter så fint men det är jättesvårt. Jag har efter typ 43 år satt ner foten och markerat att jag inte accepterar vad som helst. Nej jag tillät inte allt innan heller men det var svårare att säga nej utan att få dåligt samvete.
Jag vet att när jag gick in i väggen och själv behövde hjälp så fanns det personer runt mig som inte accepterade att jag mådde dåligt och inte orkade hjälpa de. Då fick jag höra att jag var en dålig vän och att jag var väldigt egoistisk som inte ville umgås eller prata i telefon för att höra om deras problem.
Jag vet att just där och då försvann många sk vänner men ärligt nej jag saknade inte de när jag började må bra igen för det va inte såna vänner som jag ville ha i mitt liv.
Har gjort det fler gånger efter det då jag märker att jag har energitjuvar runt mig så brukar jag fundera lite o sen ja ibland pratar jag med den personen det gäller o ibland så sker det naturligt men det som jag upplever som tråkigast är ju när de man tar bort börjar prata illa om mig o jag vet oftast många hemligheter om personen som pratar MEN jag väljer att inget säga. För jag vet ju att den som pratar mår sämst av det hela och måste hävda sig.... Men ja sanningen kommer ju alltid fram så jag brukar inte bry mig så mycket.

Sitter och kollar på julkampen och jag som älskar att pynta och greja till jul skulle lätt kunna dekorera för mycket om jag bor i hus haha men det får bli lugnt i år då jag bor i lgh utan balkong :)
Men det är roligt att se hur de gör med sina dekorationer och hur de är engagerade.

Kolla klart lite tv innan det blir vila så jag orkar med morgondagen :) Natti natti

Likes

Comments