Header

Jag är en 17 årig tjej, när jag var 13-14 och egentligen för liten även då för att gå ute i stan sent på kvällarna så kände jag mig trygg, jag var aldrig rädd eller orolig för att nåt skulle hända mig när jag bara gick hem genom stan kl 1 en mörk natt eller bara var ute med vänner. Men nu år 2016 vågar jag knappast gå ut med mobil för är rädd för att bli rånad, men vågar inte heller lämna telefonen hemma ifall jag skulle träffa på en man som är kapabel till att våldta mig istället. Är lite som att välja mellan pest eller kolera bara att lämna mitt hem, det sitter alltid i bakhuvudet att jag kan stöta på en människa som skulle kunna göra nåt av det mot mig eller värre. Jag går inte ut utan hund eller sällskap så fort det blivit mörkt, jag vågar även knappast gå ut mitt på ljusa dagen för är rädd att dem killarna som sitter på bänkarna i stan och visslar på mig och lockar på mig som om jag vore en katt, ska följa efter mig när jag ignorera dem och sedan ta tillfället i akt när jag är på ett obemannat ställe och på ett eller annat sätt göra mig illa eller bara obekväm och rädd.
Jag vill kunna gå ut som när jag var 14, vill kunna känna mig trygg när jag är utanför låsta dörrar, vill inte att män ska kolla efter mig och vissla när jag går förbi, vill inte att tio män ska kolla på min rumpa bara jag går igenom stan. Det var inte såhär förr, förr var vi, tjejer, trygga bland folk, vi kände oss inte uttittade till nästa offer eller som små råttor som killar kan springa efter, helt utan lov ta på våra rumpor eller ens tilltala oss på ett obehagligt sätt.
Tyvärr pratar jag om ett visst "folkslag", för ja, det är bara dem som får mig att känna såhär och det är bara dem jag hört, sett och läst har gjort dem här sakerna dem senaste åren, såklart dem andra också är kapabla, men gör dem det lika ofta? Hur stor är chansen att jag råkar träffa på just han ikväll? Nej han är jag inte alls lika rädd för som för dem andra. Chansen är inte lika stor att just han är just där jag är just ikväll.
När ska dem sluta offra svenska unga tjejer för att rädda folk som inte överhuvudtaget visar nån uppskattning för hjälpen dem får? Och missbrukar sin makt som män än några andra män från vårt land. Jag är så besviken, besviken på att jag kanske någon gång kommer ligga i min säng och bara gråta dag in och dag ut för min psykiska hälsa är helt förstörd efter en våldtäkt eller misshandel eller båda två på samma gång. Vill aldrig må så dåligt som dem som tyvärr redan råkat ut för dessa män, bara för att de som bestämmer, ska ta in och "hjälpa" så många människor som kanske bara förstör i vårt land och vårt folk. Det är riktigt sorgligt och hemskt och jag hoppas innerligt att dessa, med makten, snart vaknar upp och ser hur landet förstörs och hur mycket brottsligheten maxas!
Jag skulle vilja ha som mål, att när jag fyller 20, ska jag och alla andra tjejer kunna gå ut utan att känna oss såhär maktlösa och rädda för det som mörkret drar med sig.
Varenda tjej bör få pepparspray eller liknande utskrivet på Apoteket för det är fan jävligt nödvändigt i detta äckliga samhälle, då hade iallafall jag känt mig liiiite tryggare utomhus.
Tack.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Bra kväll, kom hem efter skolan och bannie hade diskat (<3) och sen gick vi ner & tvättade.
Nu ikv sprang vi ner till stan och köpte frukost och godis tills nu när vi sitter & kollar skräckfilm 👌🏻
Så får sovsällskap inatt yeeey 👍🏼
Bara imon och torsdag kvar i skolan sen äre lov, såååå skönt, kan inte komma mer passande :D

Likes

Comments

Sista lektionen, samhälle<3 lär mig alltså just nu om personlig ekonomi & förra veckan om lag & brott, enda gången det är kul att gå till skolan är när man kommer lära sig nödvändigheter. Kul.
Men vill ändå bara sluta nu så jag bannie och Peo kan gå och köpa redbull och godis och bars mysa i det dina vädret 👌🏻
Imorgon kommer Babe & är för första gången Sålänge jag känt han ledig i en hel vecka haha så ja myyyiiees haha.
Måste städa & handla mat me, ååååh det absolut värsta med att bo själv....🔫 vill flytta hem till mamma igen och inte behöva lags mat & handla till varje dag haha. (Brukade lags mat där hemma med men behövde inte vara ensam med att komma på vad för mat & slippa gå till affären själv haha...

Likes

Comments

Andra dagen i rad jag vaknar 5 min innan jag ska gå till skolan, yey (y) men jag hann idag oxå med tillomed lite tid över.
Skönt att man inte behöver göra sig iordning för skolan, bara ta på byxor & springa 👌🏼 fint väder idag och jag får panik av att jag inte har nåt att hitta på sånna här dagar, vill typ bara sitta ute i solen med en kompis och röka ett par paket cigg med en redbull åh, det hade vart perfekt. Men har bara en lektion nu 9.40 sen är jag ledig till kl 15 så får nog ta en promenix med Peo 👍🏼
Sitter just nu & hungrar ihjäl på lektionen 🍰🍮🎂🍩🍿🍫🍭🍪☕️

Likes

Comments

Fan jag är så lat, har fortfarande inte orkat sätta mig vid datorn och ändrat nåt här med bloggen, men jag är inte bara lat, det är för att datorn är inkopplad i tvn som jag kollar på film på för har inte fått igång tv-kanalerna.... (n)

Asch i helgen fyller bebe år och det blir fest & kalas vilket va sjukt längesen tycker jag haha. Ska bli skönt att få göra sig extra fin igen för annars är jag bara hemma, skolan och till affären så blir inte så mycket omvårdnad då, haha. Ser inte fram emot den troligtvis hemska bakfyllan vi båda två kommer ligga & gnälla över 👎🏼

Sen läkaren nästa onsdag så äntligen kanske jag får lite hjälp med mina "problem" haha 👌🏻 skönt som fan!!

Likes

Comments