Bildredovisning


Mitt första projekt - tema miljö

Jag tog inspiration från ett ställe som jag var i förra sommaren som jag ville återspela i ett konstverk som jag gjorde, jag började med att skissa ungefär hur jag ville ha det, jag använde tejpbitar som jag klippte ut i olika storlekar som jag satte fast på pappret, tejpbitarna skulle lämna vita ränder som jag skulle måla senare som träd. Jag valde att arbeta med något som jag aldrig testat förut, jag målade dit en stor cirkel som jag skulle måla som sol, därefter målade jag en svart/blå bakgrund med lite vita prickar överallt. Jag ville få det som att se ut som rymden eftersom jag är väldigt intresserad av rymden och tycker det är fascinerande och jag tycker man får mycket intryck när man kollar på det. Därefter målade solen gul/orange och efter det tog jag bort tejpbitarna och där målade jag träd som jag sedan skuggade noggrant för att få bilden att se djup och verklig ut.

Det tog mig ett tag att komma på denna idén därför att jag började med att gipsa runt en ballong och målade den som en jordglob, tanken var att jag skulle sätta en taggtråd runt jordgloben men jag blev verkligen inte nöjd och det kändes inte bra. Efter ca 3-4 bestämde jag mig att ändra idén och då kom jag på detta. När jag väl började med detta så hade jag en klar bild på hur jag skulle göra och jag ändrade mig nästan ingenting.

Jag valde att måla målningen med akvarell färger därför att jag har flera gånger använt mig av vanliga vattenfärger och jag har alltid gillat att måla med det och jag tycker att det är ganska enkelt att få snygga skuggningar och känner mig liksom säker där, så jag ville testa något lite liknande men ändå annorlunda och jag ville liksom testa mig själv och utmana mig själv och jag tyckte det var väldigt roligt.

När jag började arbetet så var det ingen gång jag tänkte något annorlunda eller vill göra om förutom den första idén med jordgloben, jag hade alltid en fast bild i huvudet om hur jag ville att det skulle bli och den höll jag fast liv. Som sagt så var det bara när jag gjorde jordgloben men annars tyckte jag att det rulla på väldigt bra och jag började bra och blev nöjd med resultatet.

Om jag hade fått göra om allt så hade jag inte slösat min tid med att arbeta med min jordglob utan jag skulle gått direkt på målningen, jag skulle också varit lite försiktigare med färgerna för jag råkade spilla mitt i bilden som gjorde att jag fick ändra mina färger men annars hade jag gjort samma sak.


Mitt andra projekt - också tema miljö

Jag började mitt andra projekt med att jag fick tänka lite vad jag skulle göra för arbete men eftersom jag hade ganska mycket tidspress så kunde jag inte tänka speciellt länge, men efter ett tag så pratade jag med en klasskamrat och hon sa att jag borde testa att ta bilder på naturen och jag tyckte det lät som en bra idé. Jag tog med mig en kamera ut och gick runt utanför skolan och försökte få med naturen och miljön runt skolan och tog bilder.
Eftersom att jag nästan aldrig använt en sån kamera innan så behövde jag ganska mycket hjälp i början medhårs jag skulle använda den. Men efter ett teg så tyckte jag att det gick bättre

Det tog cirka 1 lektion för mig att komma på vad jag skulle göra, och sen behövde jag någon som hjälpte mig och visste hur kameran fungerade. Det tog ungefär 2-3 lektioner att ta alla bilder och få till några bra.

Jag valde att foto naturen med system kamera därför att det var något jag aldrig testat förut och jag tyckte att det skulle bli en riktig utmaning för mig. Jag har nog inte jobbat eller använt några liknande tekniker, men tycker att det var kul och jag skulle kunna göra detta flera gånger.

När jag började att ta bilderna så gick jag runt inskolan och försökte hitta bra motiv. Jag tog nästan kort på allt som fanns innan jag bestämde att det var natur so, jag ville ha som motiv, när jag kom på vad jag ville ha som motiv tyckte jag att det gick mycket enklare och snabbare eftersom jag visste vad jag skulle leta efter, så det är ett tips som jag skulle ge alla som inte använt kamera innan precis som jag. Att hitta motiv snabbt.

Om jag hade fått göra om allt så skulle jag nog valt att komma på idén lite snabbare eftersom jag satt en hel lektion och tänkte, sen skulle jag som sagt inte ta så många lektioner att ta alla bilder och hitta ett motiv sent, sen skulle jag nog också lägga lite mer tid att använt Photoshop för att få bättre ljus och bilden skulle bli snyggare. Sen skulle jag inte vilja göra om något mer:)Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag har jag inte så mycket att skriva om så jag bara har suttit och funderat på vad jag ska göra som nytt projekt, jag valde att ta bilder på naturen i temat miljö då jag försökte fota skräp i naturen och ville förmedla om att skräp inte borde finnas i naturen och att det finns så mycket. Nästa lektion ska jag redigera mina bilder och troligtvis redovisa vad jag gjort under terminen.

Likes

Comments

Idag blev jag klar med mitt andra projekt med temat miljö, Jag blev nöjd mitt projekt för det blev som jag hade tänkt och jag får fram dem känslor som jag vill. Jag tycker det är en levande bild i en häftig miljö och jag blev väldigt nöjd. Nästa lektion ska jag antagligen börja med mitt tredje projekt då jag ska jobba med lera.

Likes

Comments

Idag har jag målat på mitt pågående projekt med akvarell färger, annars så hände det inte så mycket den här lektionen. Jag fick lite hjälp av Lev när jag skulle måla skuggor på träden, Beata var sjuk och då fick Lev vara vikarie.

Likes

Comments

Idag har jag inte hunnit göra så mycket, den största delen av lektionen spenderade jag på att komma på nya idéer. Min förra idé med jordglober tyckte jag inte om och den var dålig på många sätt, så jag bestämde att slänga den och börja på en uppgift och det var den jag tog kort på.

Likes

Comments

Idag har vi haft redovisning och jag hann inte redovisa men jag har lyssnat på andra, den jag tycker var mest spännande var Max när han redovisa om sin konstnär Tizian som tillhör renässansen och har gjort många vackra konstverk! Nästa vecka efter påsklovet ska jag risiga om Sandro Boticelli och fortsätta på mitt andra arbete. Här är en bild Tizian har målat

Likes

Comments

Idag har jag målat klart hela min jordglob och gjort taggtråd av ståltråd och jag blev jätte nöjd, idag har vi även gjort kahoot och jag kom på 6e plats och det var ändå helt okej... Denna lektionen har jag jobbat bra och fått mycket gjort och jag hoppas att nästa lektion blir likadan då jag ska göra klart min jordglob och börja söka information om konstnären jag har valt. Förra veckan la jag inte ut något på bloggen för jag hade inte min iPad men jag hade ändå inte så mycket jag skulle skriva om för jag målade bara hela lektionen.

Likes

Comments

Idag har jag lyckats måla alla kontinenter och länder som jag ville ha med på min jordglob och idag så redovisade vi och för min del tyckte jag att det Gick väldigt bra, jag valde att arbeta med temat miljö och tekniken installation för att få fram vad jag tycker om USAs president och vad han gör resten av världen och hur hans beslut påverkar varenda människa pågrund utav att USA är ett så viktigt land.

Likes

Comments

Idag har jag jobbat med mitt projekt om miljön/känslor där jag just nu använder tekniken gips, det blev svårt när jag inte hittade något att forma gipset runt så att det blev runt... jag löste det genom att gå till Hemköp och köpa ballonger som jag blåste upp och forma gipset runt. Nästa vecka tänker jag att jag ska rita alla världs delar på min jordglob och försöka färga det.

Likes

Comments

Idag så har jag skrivit klart mitt namn på min identitets uppgift och har även påbörjat en idé om temat känslor, jag hade lite "ide torka" med vad jag skulle göra med temat känslor, men efter ett tag så började jag kolla på internet och fick inspiration från olika bilder osv...

Likes

Comments