Även om det varit mycket nu på senaste tiden så har jag faktiskt hunnit läsa en bok, helt för mitt eget nöjes skull och inte i studiesyfte, vilket kändes jätteroligt! Jag har länge saknat att läsa böcker, som egentligen är en av mina favoritsysselsättningar, något jag förut kunde spendera hela dagar åt. Den bok jag läst heter Introvert: Den tysta revolutionen en bok skriven av Linus Jonkman. Boken handlar om Introversion och Extroversion, men främst introversion och hur personer som är introverta fungerar.

Jag köpte boken som av en slump, jag var på en bokaffär och där stod den och det var som att boken ropade på mig, jag kände direkt att det var en bok jag behövde läsa, vilket jag också hade rätt i.

Att jag klassar mig själv som introvert har jag gjort i några år nu och det baserar jag på definitioner och testar jag kollat upp på internet, men jag tror ingen har lyckats få fram vad det verkligen innebär så bra som Jonkman gjort i sin bok. Jag kände vid flera tillfällen att boken lika gärna hade kunnat heta Pontus: den tysta revolutionen.

Igenkänningsfaktorn är alltså väldigt hög, vilket är en stor del till varför jag fastnade så för den här boken, men jag gillar även Jonkmans sätt att tackla ämnet, på ett lättsamt sätt och med en klackspark driver han med extroversion och ger den introverta ett och annat att tänka på själv. En lättillgänglig bok som belyser något väldigt centralt för människors personlighet men som de kanske väljer att bortse från, då det är som Jonkman nämner en Extrovert norm vi lever i.

Även om jag själv haft en uppfattning om att jag själv är introvert så har min egen förståelse av introversion varit väldigt endimensionell och jag har i princip bara sett det som att jag gillar människor, men att interagera i sociala sammanhang gör mig lätt utmattad och trött. Men Jonkman visar sidor som stämmer väl överens med i min personlighet och hur jag fungerar. Min bild av introversion har breddats och jag känner mig ännu mera säker på att jag är introvert. 

​En återkommande figur i boken är tjuren Ferdinand, som nästa blir de introvertas skyddshelgon, en symbol för det stillsamma och inåtblickande. Något som jag tyckte var väldigt lustigt då Ferdinand har varit en favorit hos mig och alltid är en höjdpunkt att se på julafton. 

Jonkmans bok slutar med ett test som läsaren får göra för att få ett hum om vart på det introverta/extroverta spektrumet som en befinner sig på. Jag var inte förvånad när jag fick som svar att jag är introvert.

En bok jag rekommenderar för alla, då den belyser många vardagliga saker som kanske inte alltid belyses men som kan vara bra att ha med sig.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

 Det börjar nu närma sig den 3 November, dagen då H&M's nya och efterlängtad kollektion släpps, kollektionen är ett samarbete med det franska modehuset KENZO.

H&M har sedan 2004 gjort 15 olika samarbeten med olika designers, modehus och andra kreativa skapare. Det började som ett samarbete med självaste Karl Lagerfeld, men genom åren har även japanska Comme des Garçons, italienska Versace, amerikanska Alexander Wang och senast franska Balmain varit med och samarbetat med H&M. Jag själv har aldrig lyckats få tag i något från dessa samarbeten då de har en tendens att sälja slut väldigt snabbt och med överbelastade servrar på hemsidan blir det ännu svårare.

2016 års samarbete är då med KENZO, ännu ett franskt modehus men med sina rötter i Japan. Kenzo Takada grundade modehuset 1970 i Paris efter att ha flyttat från Japan 1964 till just Paris.

Kollektionen innehåller starka färger och udda mönster, helt i stil med vad Kenzo brukar göra.

Jag har samlat mina favoriter ifrån kollektionen som jag skulle kunna tänka mig att köpa. Men om jag faktiskt kommer kunna göra det är en helt annan sak. Hur tänker du? har du sett något från H&M x KENZO som du kommer försöka få tag i? eller tycker du den är alldeles för extravagant?


Likes

Comments

Hej.

Säger en som totalt negligerat sin blogg, som prioriterat annat men som tänkt att "imorgon skriver jag ett nytt inlägg" och med det inlägget så ska jag hamna i ett bloggflow, där jag spottar ut inlägg var och varannan minut. En tanke, men som du säkert förstår är det knappast verklighet.

Jag tänker på en sekvens ur en av William Spetz's youtube-videos där han förklarar för en lärare varför han inte pluggat, "livet kom emellan". Lite så låter min ursäkt, livet kom emellan. Jag startade den här bloggen för att ha en bra plattform för att skriva av mig, om saker som intresserar mig, saker jag tänker på, vad som helst egentligen men som ett sätt att få dela med mig av de tankar jag ofta har om saker men som inte alltid får något forum där de kan delas.

Livet kom emellan, mycket har hänt sedan mitt första inlägg när jag tänkte att jag skulle börja blogga regelbundet. Flera förändringar har skett och jag har gjort mycket, jag har helt enkelt prioriterat bort att skriva. Bloggen har dock funnits i bakhuvudet på mig hela tiden, saker jag vill skriva om eller skulle vilja prata om. Så jag ger det nu ett nytt försök, så får vi se hur det går den här gången, kanske tar det ännu 6 månader mellan inläggen, vi får helt enkelt se. 📝

Likes

Comments

Jag blir inspirerad av mycket, på olika sätt och av olika anledningar, men det finns en person som inspirerar mig med nästan allt han gör, han är för mig en stor förebild och någon jag ser upp till mycket, Kwon Ji-Yong men kanske mer känd som G-Dragon eller GD.

För er som inte vet vem G-Dragon är så ska jag försöka förklarar det, han kan ses som en mångsysslare då han är rappare, sångare, dansare, låtskrivare, kompositör, producent och mode ikon från Sydkorea. Han är ledare för gruppen BIGBANG samt har en egen karriär som soloartist. Han gjorde sin debut med BIGBANG 2006 och släppte sitt första soloalbum 2009. Idag är BIGBANG en av de största musikgrupperna i Sydkorea, samt har en stor fanbase över hela Asien, med tiden har gruppen byggt upp en internationell fanbase med fans över hela världen och de fortsätter att växa.

G-Dragon själv jobbar mycket med att komponera, skriva texter och producera de mesta av BIGBANGs och sin egen musik. G-Dragon som artist har knutit band till och samarbetat med stora internationella artister som fått upp ögonen för hans talang som musiker och artist. Några av de samarbeten som GD har gjort är med Missy Elliott, Diplo, Major Lazer, Skrillex, Baauer, Boys Noize, M.I.A, Sky Ferreira, Pixie Lott samt Justin Bieber (Låten med J.B har ännu inte sett dagens ljus).

Utöver sitt arbete som artist så är G-Dragon känd för sin stil och blir ofta refererad till som Fashionista. Med sin speciella stil och mod att klä sig i vad som ibland kan se ut att vara de mest märkliga kombinationerna eller klädesplaggen så lyckas han alltid se till att det passar honom. Han är nästan alltid en del av de största och senaste trenderna (det vill säga de gånger då han själv inte skapar dem). Från kläder till frisyrer som rört vid alla färger i regnbågen, till smink och assessorer så håller GD alltid en unik och säregen stil. Detta har gjort honom till en stor mode ikon i Sydkorea där han vunnit priser för sin stil, men han har även uppmärksammats internationellt. Både Hypebeast magazine och Complex magazine har gjort reportage angående G-Dragons stil och modesinne, för att inte tala om alla tidningar, reportage och webbartiklar som gjorts i Sydkorea och andra delar av Östasien. Bland dessa har vi Harper’s Bazaar, Elle, Cosmo, Numero och Esquire

G-Dragon är även en regelbunden besökare av Paris Fashion Week och står nära stora kläddesigners som Karl Lagerfeld (Chanel), Hedi Slimane (Saint Laurent) och Jeremy Scott (Moschino).

G-Dragon fångar i flera aspekter saker som gör att jag ser upp till någon. Om det så är som musiker, som performer, eller genom sitt modesinne så lyckas han alltid att inspirera mig. Han är kanske inte den mest välkända personen här i västvärlden, särskilt inte Sverige. Men han bevisar gång på gång att han är unik och inte är någon som en lätt kan förbise då han blir mer och mer erkänd som både musiker och mode ikon.

Jag tror jag skulle kunna skriva en mindre avhandling om just varför jag är så inspirerad av G-Dragon, men jag gissar på att fler inlägg kommer att skrivas som berör honom därför tar jag och avrundar mig nu.

Med det här inlägget har jag gett en inblick i min största idol och varför han tagit den platsen, en person som influerar mig mer än vad jag kanske vågar erkänna.

Likes

Comments

Jag hamnade visst här också. Oklart om vad jag kommer lägga upp här och inte, troligtvis saker som intresserar mig och händer i mitt liv. Vi får helt enkelt se vad det är jag lägger upp här och inte, men ett obligatoriskt första inlägg var jag tvungen att göra för att ge en bild av vad som kommer läggas upp här. 

Men jag tänker mig att de kommande första inläggen kommer fungera som en introduktion som går igenom olika saker som är viktiga för mig, som inspirerar mig eller helt enkelt intresserar mig. 


📝 

Likes

Comments