Två av mina favoriter på bilden, Alva och Klara 💕 De är ett bra team, tillsammans och tillsammans med sina hästisar också såklart 🤗

Jag har en tänkande och reflekterande dotter vilket jag är stolt över. Hon utmanar också mina tankebanor och det blir gärna givande diskussioner. (Och däremellan tonårsutbrott och lite andra tonlägen...)

I veckan som gick kom våra diskussioner att handla om ridsporten och bilden av den. Och jag tänker kanske sport över huvud taget, men denna gång var upprinnelsen uttagningarna av ungdomar till EM. Jag vill börja med att tydligt säga att vi inte alls pratade om huruvida det var rätt eller fel val som gjorts gällande de uttagna. Vi har ingen aning om vad som ligger bakom och då uttalar vi oss inte om det.

Vi har mer pratat om fenomenet efter. Kommentarsfälten har verkligen svämmat över på både sidor som Hippson och Tidningen ridsport och på sociala medier. Ett massivt stöd för en ungdom som inte blev uttagen. Så långt allt väl, vi ska verkligen stå upp och stötta varandra. Det vi och framförallt Klara reflekterade över var ändå tonen i många kommentarer och att många, förutom att uttrycka sitt stöd, också smutskastade någon annan. Det ger också en bild av människorna inom ridsporten. Inte så attraktiv sådan skulle jag vilja säga. Jag har flera gånger gått på fotboll och hockey och tänkt att, är inte det bästa att heja och stötta sitt lag? Måste det också innebära att jag ska "hata" motståndarna?
Har aldrig upplevt detta live i ridsporten vilket jag är grymt tacksam för. Jag hoppas att detta inte smyger sig in i sociala medier istället.

Sen vill jag såklart också vara tydlig med att det jag säger inte handlar om att sopa eventuella missförhållanden under mattan. Upp med dem på bordet på ett konstruktivt sätt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jodå! Boogisen är fortfarande fin och det går rätt bra. Klara hittar fler och fler knappar. Idag såg dock passet ut dom en berg- och dalbana. Vi gick till vårt ridhus, stället där Boogie protesterat som allra värst. Gick finfint att hoppa räcke på volt. Sen slog han i och rev en gång och sen... ville han inte alls när vi skulle hoppa ett mindre räcke på långsidan. Då böt Klara varv och så gick det bra ett par gånger och sen inte alls igen. Tror också att han tjurade ur ett tag då det tydligen inte gick att galoppera på volt... Då sa dock Klara till honom att det får man minsann göra även om man är trött och när hon väl fått igenom det så gick det finfint att hoppa en minibana på tre (😜) hinder. På fart i och för sig men ändå utan protest och med ett jämnt högt tempo, ingen rusning eller stress mot hindren.

Detta händer alltså främst i vårt ridhus och vid just hoppning. Tuffa dressyrträningar i ridhus går finfint. Hoppning ute går vanligtvis rätt bra. Han har en del attityd den där mannen... och lite egen vilja och envishet...

Någon som har något klokt tips?

Vi har också testat att bada med Boogie 😊
Lite skeptisk först men sen tyckte han att det var rätt skönt 🌊

Likes

Comments

Rik variation verkar vara grejen förr herr Boogie 😊. Och öppna fält... Härom veckan var Klara ute och fräsgaloppperade lite vilket uppskattades mycket. Idag tog vi ett kortare lite lugnt pass på grannens fält. Lite dressyr blev det men B vaccinerades i tisdags så lite lugnare pass fick det bli idag efter några dagars vila.

Han har varit väldigt fin ett tag nu. Lite motvilllig på vår lilla bana om vi råkar köra några dagar i rad men tycker livet är fantastiskt i övrigt.

Har lärt mig något nytt också, att hästar kan få "trivselfläckar". Hade jag ingen aning om men tydligen har Boogie det nu i alla fall. Vet inte om det stämmer men han ser i alla fall ut att må gott 😊🙏🏼💕🙏🏼😊

  • 44 readers

Likes

Comments

Precis så. Vi har alltså börjat hoppa lite mer ordentligt. För det mesta går det bra, ibland blir det lite bråk. Svårt att veta om det är något som inte är som det ska eller om Boogisen testar Klara ibland. Eller om han helt enkelt tröttnar. Helt klart är att han nu är hur fin som helst. Mjuk, följsam och framåt. Så hoppar vi lite och det går fint. Sen kan han börja bråka efter ett tag men med konsekvent, lugn ridning från Klara så kommer de förbi det och så hoppar de på igen.
Klara känner också skillnad från innan. Hon har tex en broms, när han hade ont tog han bettet och drog. Han suger tag i hindren och jag kan tycka att han stressar lite. Nej säger Klara, det är ett rätt jämnt tempo och hon kan för det mesta reglera farten efter hindret. Skillnad alltså, på ett bra sätt.

Vi rider på, tar en dag i taget men nu känns det som att det för det mesta är två steg framåt och när vi går tillbaka en gång blir det lättare framåt nästa gång.

  • 40 readers

Likes

Comments

Denna fina fina ponny. Så bra känsla, så fin på marken och igångsättningen har gått riktigt riktigt bra 😊.
Men nu är det lite mycket stök och ovilja i hoppningen igen. Så svårt när vi inte riktigt har ett normalläge att utgå ifrån. Så mycket olika signaler också. Häromdagen hoppade han finfint över 1.10 och idag ville han inte alls.

Kräver lite eftertanke och en hel del tålamod. Jag önskar så för Klaras skull att vi tar oss framåt 😌

Klara fick i alla fall rida ett pass på Moas finfina Megamind som lite plåster på såren 💕
Jag har aldrig känt mig så oföljsam sa hon efteråt men jag tyckte nog det såg bra ut ändå 🌸.
Tack Moa för allt stöd och support!

  • 64 readers

Likes

Comments

Idag var ursprungsplanen att åka till Strömsholm. Men, mamman vaknade med grym huvudvärk och vi var lite allmänt sega så vi åkte till Viby för att titta lite på Nationaldagshoppet i stället. Moa och hennes Felix skulle också dit så en trevlig eftermiddag med ponnyhoppning tänkte vi. Och så blev det - många fina ritter och hästar, tappra barn och stöttande föräldrar. Men också ovanligt många uteslutningar, avramlingar och rivningar.

Tycker ändå att ponnyhoppningen blivit mycket bättre bara på de få år som jag varit inblandad. Inte så mycket "fullt ös medvetslös" eller barn som drar i munnen, bankar med skänklarna och slår med spöt, utan god ridning helt enkelt.

Klara (och jag) blir ju sugen på att vara med såklart! Och den senaste veckan här har det känts riktigt bra 😊💕🌸.

  • 55 readers

Likes

Comments

Har jag sagt att Boogie är en alldeles underbar ponny? Någon gång ibland kanske...😉
Det har varit och är en lite krånglig start med honom men vårt beslut att ge honom en chans känns ändå rätt.

Kommunikationen mellan honom och Klara börjar falla på plats. Misstänker att han behöver vänja sig med en lite annorlunda ridstil men framförallt är ju tjejerna i vår familj utrustade med aningens korta ben 🙈😂😂😂🙈. Det märks i alla fall att han börjar lita på Klara 😊.

I går satte vi upp några kaninhinder, t.om med en liten kombination. Vi var på vår lilla bana men det gick ändå väldigt bra! Vi får se till att bygga lite på ett fält eller ta oss iväg till en större bana snart. Då kommer han nog till sin rätt bättre och kan galoppera på 💕🌸💕

  • 53 readers

Likes

Comments

Långhelg och fint väder! Härligt!! ☀️
Det står målning av hus på de vuxnas schema men vi har gjort lite annat oxå... tur det, fasadtvätt och målning är verkligen ingen favorit!

Helgen inleddes med besök av hovis. Egentligen är hon mammaledig men det passar oss väldigt bra att hon då gärna kommer på kvällen eller helgen 😊. Hon bor bara ett stenkast härifrån och är verkligen superproffsig! Sofia Roos hovslageri - ni hittar henne på FB.

Idag var också en dressyrträning inbokad kul!! Det var den första efter kotledsinflammationen. Boogie har varit lite stökig i dressyren, det här med kort och runt är ju inte riktigt hans grej. Men idag gick det så himla bra. Lisa är verkligen superbra. Hon ser och hjälper på bästa vis - varje gång! Visst, Boogie surna till lite i någon kort galopp på liten volt, piafferade lite och gjorde en snygg capriole men på det stora hela en väldigt väldigt bra träning 💕
Skrittade av ute i den härliga sommarkvällen. Vi hade också med oss Matilda som bästa hästskötaren 😊

  • 63 readers

Likes

Comments

Idag ville Klara hitta på något med Boogie, gärna åka iväg och rida ut eller nåt. Det slutade med att hon messade Alva @alvarosenbergVi bestämde att vi skulle åka dit, hon bor bara ett par kilometer bort och Boogie går ju snällt in i transporten... vanligtvis... För idag hade han tydligen inga planer på att åka någonstans.
Detta gjorde också att vi inte hade någon plan för att ta oss förbi problemet vilket aldrig är bra.
Efter en del stök böt vi transport och lånade våra inhyrningars. Spelar ju egentligen ingen roll, jag vet, det handlar om ledarskap, men mentalt blev det bra att bryta tankemönstret för både oss och Boogie. Han gick inte in helt utan mankemang denna gång heller men ganska på en gång och iväg kom vi... utan all utrustning... den låg ju kvar i sadelkammaren i vår transport 🙈🙈🙈
En snäll pappa (skolas sakta men säkert in som ponnypappa) kom efter med alla grejer och till slut till slut kom Alva och Klara iväg.

Det blev en mysig uteritt och jag, Alvas pappa och Maya fick en promenad. Så otroligt trevlig familj de där Rosenbergs! 💕 Klart värt det inledande krånglet 😊

  • 70 readers

Likes

Comments

Promenerade med barnet, hästen och hunden i skogen i går kväll. Eller... tillslut småsprang vi för usch vad mycket djur det var helt plötsligt. Dessutom hade de kört ris så skogsvägen var mer eller mindre förstörd. För Boogie blev det ju då bra balans- och styrketräning då han verkligen fick fundera på var han skulle sätta tassarna.
Några härliga galopper blev det ändå.

Sen har vi ju så småttbörjat ta lite språng och jobba med bommar. Bommar är halvkul tycker Boogie men hoppningen är kul!!
Ber om ursäkt för väldigt suddig bild nedan men vi kan inte klaga på hans teknik 😊. Barnet har redan skällt på mig för att jag missade att filma och det bara blev en bildserie...

Verkar också som om vi utökat antalet djur som går i hagen...

  • 65 readers

Likes

Comments