Header

Idag så red jag lektion för ägaren. Jag började med att rida fram. Mycket tempoväxlingar, för att få Elsa kvick och alert. Samma sätt som jag red fram idag ska jag göra på söndag. Efter det hoppade jag fram ganska lätt på en volt vilket gick bra. Sedan hoppade jag på långsidan där det endast var 1 hinder. Jag skulle öka allt jag hade innan (tänka sken, men såklart går det inte hahah men ni fattar) för att sedan några meter innan sätta sig ner och fånga upp Elsa. Det gör så att hon har trycket i sig och jäklar vad bra hon hoppade! Sedan gjorde vi det till en liten bana och la till en oxer på slutet.

Precis på samma sätt som jag red idag ska jag rida på söndag. Alltså ååå allting känns så bra och jag är så galet taggad. Imorgon kommer som ja skrivit innan Elsa vila och jag ska på fotbollsmatch. På lördag ska allt fixas, wihoo. Detta kommer bli så bra. <33

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej på er sötisar!! Idag var det först skola. Gick faktiskt riktigt bra nästan hela dagen, höll fokuset. Var bara lite på slutet som jag tappade det lite. Efter skolan drog jag till stallet.

Idag var först tanken att jag skulle köra lite markarbete & småhoppa lite. Men då jag inte fick med mig någon till stallet så blev det inte så. Istället så red jag ut. Blev en väldigt mysig uteritt. Körde på men inte särskilt hårt. Imorgon blir då planen markarbete. På fredag vilar Elsa & på lördag ska jag snåriga lite & så joggas hon. På söndag ska vi på våran allra första pay & jump!!

Alltså det ska bli så kul & jag är så himla nervös. Kommer endast hoppa en bana på 60 cm. En höjd som jag vet att både jag & Elsa klarar ganska lätt. Men planen nu är inte är testa höjderna utan mer få lite rutin på hur det är att tävla.

Har ni något tips på vad som är bra att tänka på inför pay & jump? Skriv det då!!

Likes

Comments

Var i skolan idag och det hände absolut inget. Vanlig, tråkig skoldag. Redovisade dock Engelskan vilket gick bra. Inte fått bedömning än så vet inte riktigt hur bra men det kändes bra iallafall. Efter skolan drog jag till stallet.

Behövde inte mocka idag då hennes Box redan var mockad, hur lyxigt??? Så gjorde bara i ordning henne och red iväg. Men alltså det var ju kaos väder ute. Snöregn. Alltså usch. Inte lite heller. Elsa uppskattade inte heller det jobbiga vädret. Efter bara några minuter var vi båda två helt dygnblöta. Red inte alls länge idag. Elsa ville bara in igen & jag frös som fan. Väl inne satte jag på henne ett fleece täcke, rengjorde bena med schampoo och släppte sedan in henne i boxen. Var även noga med att smörja in den blöta sadeln med läderbalsam. Sedan hämtade mormor & morfar mig. Så nu sitter jag i bilen påväg hem. Hade lite planer på att kanske åka till plan och kolla när laget spelar match. Men är inte så jätte tagg längre när vädret är såhär. Blir istället lite gos hemma.

Likes

Comments

Tisdag: Skola 9.20-15.00. Sedan fotbollsträning + spelarmöte.

Onsdag: Skola 8.15-15.00. Ska kolla någon konstig bio med skolan haha. Efter skolan drar jag iväg till stallet, blir dressyr/ lösgörande arbete.

Torsdag: Skola 9.20-15.00. Efter skolan stannar jag en stund och pluggar lite, efter blir det fotbollsträning. Elsa vilar, om inte ägaren kanske kan jogga lite.

Fredag: Skola 8.15-14.00. Drar sedan till stallet. Hopp/ markarbete hemma.

Lördag & söndag: Åker båda dagarna till stallet och någon dag blir det nog match. Vet ännu inte vilken jag ska spela så vi får se. På lördagen joggar jag Elsa och på söndagen drar jag ut på uteritt med klättring.

Likes

Comments

Igår hängde Hannah med till stallet, super mysigt och så. Men passet gick inte alls bra. Red på utebanan och skulle bara trimma lite lätt. Men inget gick. Hon var super stel och jag kunde inte ställa igenom. Försökte göra sidverts men dem blev inte heller så lyckade. Hon lyssnade alltså inte så bra via bettet & känner att jag måste sluta rida med tyglarna & sluta rida med innertygeln framför allt. Det är min svaghet. Jag tappar måste drivningen och yttertygeln. Två saker som är dem viktigaste. Inte konstigt att det inte går. Så det är prioriteringen från och med nu. Måste även fixa en dressyrtränare som kan hjälpa oss. Nån som har tips på någon bra?

Idag gick jag upp relativt sent, letade påskägg och drog sedan ut på löprunda med Mati. Har även städat rummet lite, inte helt städat men ser helt ok ut. Åt lite mat & nu är jag påväg till stallet. Idag drar vi iväg till ridhuset och då ska jag verkligen försöka rida igenom henne. Imorgon blir det då lugnt, endast lätt jogg på Elsa.

Men hon var riktigt snygg dock, min underbara häst <3333

Likes

Comments

I onsdags köpte jag en repgrimma med tyglar på hööks. (Kan länka senare) Hade som plan att rida med det igår & det gjorde jag. Hade sadel och allt som vanligt och sedan repgrimman med lite fluff på nosen för att motverka skav. Linn hängde med och gick brevid hela tiden. Började med att bara skritta längs galoppbanan, testade att göra halt osv. Hon lyssnade toppen. Så vi drog ut i skogen. Körde alla gångarter & hon lyssnade helt fantastiskt & Elsa diggade verkligen repgrimman. Såå glad.

Kommer inte rida med repgrimman så ofta men ibland.

Likes

Comments

Åkte med Matilda till stall fågelbro idag och hälsade på bästa Vanessa & Elsa & deras ponnyer. Dem båda var så duktiga & deras ponnies var så söta. Å stallet var goals. När jag köper häst ska den stå där, punkt. Efter stallet drog vi iväg till Hööks. Köpte faktiskt lite saker, gilla för en mini haul! Sedan åt vi middag på donken och sedan drog vi hem. Sprang iväg på en ringa och körde lite styrka. Fyfan vad jobbigt det var, Hahah. Måste verkligen träna upp konditionen, för alltså just nu är den ju riktigt dålig. Sedan efter den lilla träningen så skar jag upp lite frukt & kokade te & nu sitter jag å äter det medans jag tittar på 13 reasons why. Kollar ni på den? Annars, kolla!! Den är faktiskt ganska bra. Finns på Netflix om ni undrar.

Likes

Comments