Header

Igår red jag Elsa på ängen. Red med en tjej i stallet i början i skritt, trav & galopp utan några större krav. Sedan efter det så började jag arbeta henne lätt. La några volter & några sidförande rörelser, så otroligt fin!!! Höll inte på så länge utan ville avsluta när det gick så bra. Hon är ju lite mage nu & är inte speciellt vältränad. Men sakta men säkert bygger vi upp det igen.

Idag red jag ut en längre sträcka. Började med att skritta en ganska lång bit i skogen, där hon skulle gå på i ett friskt tempo. Sedan kom vi fram till en grusväg & där började jag trava igång. Varvade skritt,trav,skritt, trav en stund. Tills jag kom till en bättre väg och galopperade i lättsits. Sedan kom vi till en backe och där racade vi♥ Så galet snabb & glad. Var bara att hålla i sig. Galopperade sedan lugnt lite, travade av & skrittade av i skogen.

Likes

Comments

Hej på er! Snart hämtar Matilda mig & vi kommer åka till hennes medryttarhäst. Så otroligt kul! Såg henne rida Vegas (som han heter) i början, när hon precis blev medryttare & nu var det ett tag sedan, nästan ett halvår! Så det ska bli kul att se deras utveckling, kommer även klicka några bilder på dem. Får se vad som händer efter.

​Hur söt???

Likes

Comments

Okej mer än halva sommaren har gått, men tänkte ändå säga vad som kommer hända i resten av sommaren. Denna vecka händer inte alls mycket, ska åka till Elsa, hänga med Matilda till hennes häst. packa & städa. Nästa vecka kommer jag åka till Frankrike, kommer åka till Val d isere, dvs till bergen. Kommer cykla, vandra & se vad Frankrike har att komma med. Kamera hänger med och kommer uppdatera er under hela resen.

Sedan kommer jag hem från Frankrike, är hemma 2 dagar, kommer packa om & rida Elsa båda dagarna & sticker sedan till Norrland. Kommer hälsa på ett par kompisar och åka till mitt landställe. Sedan åker jag hem, hemma några dagar, rider Elsa & packar om. Sticker sedan till Taffsnäs, paradiset ♥

Japp det är planerna. Vad ska ni göra?

Likes

Comments

Skulle uppdaterat er ikväll men det blev så himla sent & somnade faktiskt. Men igår red jag Elsa på banan & småhoppade lite. Hon var så glad & duktig!! Man märker verkligen att det är en hopphäst jag rider. Hade ett kryss på volten & sedan en kombination på 2 hinder på långsidan. Fokuset på passet var att jag inte skulle lägga henne fel utan låta henne bestämma, tro på henne. Elsa är mycket mer utbildad i hoppning än vad jag är & hon lär mig så mycket. Bästa häst <3

Idag så sticker jag till Farmor & Farfar. Blir nog lite bakning osv. Är så himla grått på himlen här i Stockholm så det blir nog troligtvis regn.

Video från igår.

Likes

Comments

Var i morse förbi ICA Kvantum och hittade flera produkter från Astrid & Aporna. Dem hade vegetarisk korv, "köttbullar, ost osv. Jag köpte endast Sk*nka. Testade att ha det i min toast och det smakade så gott! Sk*nkan såg ganska konstig ut, men smakade jätte bra!

Dem har mycket mer produkter i sortimentet & skulle verkligen vilja testa fler produkter. Hur coolt vore det liksom inte med ​julsk*nka ​till jul? ICA kvantum hade​ ​inte​ alla produkter här, men ganska mycket ändå. Astrid & aporna Butiken ligger i Malmö, så alldeles för långt. Men kanske ska beställa.

Likes

Comments

Så, nu har jag klarat ultraljudet och kommer få mer info sedan. Nej, är ej gravid!! Har ont i magen när jag rör på mig så dem skulle kolla organen. Nu är jag hemma och vilar lite. Ikväll sticker jag till Elsa. Hon är så himla otränad just nu & svår. Ingen kondition & mage har hon även fått. Hon lyssnar inte heller jätte bra... Så just nu är det mycket intervallträning, backträning osv. Inte så mycket på banan. Idag vet jag inte vad planen är riktigt, kanske lite ridning på åkern?

Likes

Comments

1. Börjar alltid men en simpel borste från Borstiq för att borsta bort all damm. Elsa brukar nästan aldrig vara lerig, men när hon är brukar jag bara ta en magic brush. Medans jag borstar med denna borste brukar jag även känna igenom henne, kolla så att bena & hovarna ej är varma & att hon ej har sår.

2. Efter det tar jag en svansborste och borstar igenom pannlugg, man & svans. Om svansen är tovig tar jag i pälsglans, jag använder pälsglans från TIB.

3. Sedan tar jag en liten svamp och rengör Elsas ansikte, främst ögon & näsborrar.

4. Kratsar sedan hovarna och känner så att inga skor är lösa

5. Sätter på utrusning, dvs. benskydd, sadel, ridtäcke (då hon är en Zuper Zebra) & träns

Efter ridningen är det ungefär samma rutin + att jag masserar henne med liniment. Masserar bogarna & länden och använder ibland ett hovfett för att mjukna upp hovarna.

Likes

Comments