Hoppning

Hej!

Oj vad mycket jag gjort. Har haft fullt upp både förra och denna helgen.
Förra helgen skrev jag kanske om att hela lördagen gick åt till att vara i stallet och bygga hagar. Tränade även för en i stallet och det gick såå bra. Han har känts så mycket bättre nu i veckan efter! Ska nog kolla om jag kan börja träna för henne varannan vecka och för hon jag hopptränat för innan varannan vecka om ni fattar? X)

Förra söndagen hoppade jag ju CR och det gick såå bra. Hade bra fart och han lyssnade bra på mig och tog mina förhållningar superbra. Hoppade typ 60-70 bara för att jag skulle få lite bättre fart på han. Då blir han inte lika het liksom utan man får mer en jämn fart.

I lördags denna helgen åkte jag till en ridskola/stall i närheten och skrev grönt kort prov. Satt i ett rum i typ 2 timmar och det var ganska svåra frågor så man var tvungen att tänka efter lite innan man svarade. Sedan satt vi och rättade typ och man kunde få antingen 1, 0,5 eller 0 poäng. Man kunde Max ha 30 rätt och man var tvungen att ha 24 tror jag för att klara det. Fick 29,5 och jag är så nöjd! Äntligen får jag tävla:) sedan ska jag bara bli medlem i en klubb och lösa licens.
Efter det åkte jag till stallet och red. Compis va liite väl pigg...
Meningen var att jag skulle köra markarbete med upphöjda bommar men han bara stack över dom och jag bara satt där som en liten vante. Det var som om någon gått och gett honom havre eller något. Aja, vi sopar det passet under mattan:/ Blööö..

I går åkte jag och en kompis till Fjärås RF, min gamla ridskola, och kollade på deras Lokala tävlingar. Det var LD+, LC och LB. Han tyvärr inte se LB eftersom vi skulle åka hem men det var ju kul ändå:)
Det var många duktiga ryttare och jag blev så tävlingssugen!

Sedan red vi och jag försökte mig på att köra lite markarbete då istället. Han var såååå fin och jag hade bästa känslan. Det var ett lite högre hinder med en sockerbit innan så det blev som en liten oxer. Lite tittigt hinder men han hoppade så fint! Den känslan ska vi ha varje dag! Han lyssnade superbra både innan och efter hindret och jag kunde placera han precis rätt varje gång utan att han skulle dra iväg. Skänkande jag lite längde han stegen och hoppade av precis rätt! Så nöjd!

Titta vad jag köpt. Ett träns! Har velat ha det så himla länge och det gör verkligen skillnad, speciellt i hoppningen. Absolut värt 1300 kr:)

Kram Amanda

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hoppning, Ridpass/träningar

Godmorgon

Idag är det skola som vanligt. Inte speciellt kul eftersom vi går till 4, och sedan ska jag rida.
Ska bara rida han lite lugnare idag men får se vad jag gör med honom.

Träningen i förrgår gick hur bra som helst. Vi hade dressyr och vi tränade på att han skulle gå fram för skänken ordentligt och inte bara gå emot tygeln när jag ska sakta av till skritt. Han var jätteduktig men väldigt pigg. Ska träna fler gånger för henne eftersom jag verkligen märkte skillnad.

I går var det Clear Round och Compis skötte sig super. Hoppade typ 70cm eftersom jag ville tänka mer på att få fram han ordentligt istället för höjden. Det gick i alla fall super och jag är jättenöjd med honom. Han var inte för pigg och inte för slö:)

Likes

Comments

Hej!

Dagens hopp CR gick verkligen toppen! Ska försöka blogga ganska mycket imorgon om både den, träningen igår och lite annat smått och gott.

På tisdag har jag studiedag (yay) och det är även min och Compis årsdag. Det är sjukt att det var ett helt år sedan. Det känns som bara några månader..

Aja, godnatt på er. Trött och har inte mått helt bra idag

Likes

Comments

Hoppning, Ridpass/träningar

Hej!

Idag har det varit en hyfsat lång dag. Gick bara till 14.45 idag och sedan åkte jag till stallet. Red inte idag utan skulle testa att longera honom. Har gjort det typ en gång på ett år och han var såå osäker, haha. Han ville bara trycka sig uppför mig hela tiden, så fick ta ett långsökt i slutet. Trav och skritt gick hyfsat men när jag skulle testa galopp så balladen han iväg och jag flög som en vante. Aja, får träna lite mer på det. X)

Imorgon blir det hoppning/markarbete och sedan ska jag och några andra gå på bio. Det blir kul hoppas jag och filmen verkar spännande.

Lördagen bjuder på högbygge av vinterhagarna och så ska jag träna för en kl 10. Tror att det blir dressyrträning eller lite bommar eller något men är inte säker.

Och på söndag blir det CR på gården där vi står och det är jättemånga som ska vara med. Har ingen aning när jag ska starta men någon gång i slutet antar jag eftersom jag ska hoppa högre än de yngre. Tänkte ta en 80cm runda och tror det kommer funka.
Anledningen till varför jag inte hoppat så högt är för att han bara taggat iväg och struntat i mig liksom men nu jobbar vi oss uppåt:)

Kram Amanda

Likes

Comments

Dagen idag

Hej!

Nu är jag i skolan. Sitter och väntar på min första lektion som börjar 9.15. Ja ni läste rätt. Min buss kommer typ kvart i 8 till skolan och ska jag ta en senare buss kommer den typ 10 min försent. Men sitter i alla fall här med mina kompisar så har ju inte tråkigt direkt. Första lektionen är i alla fall svenska. Vi har hållit på och skrivit en debattartikel de senaste två veckorna eller något. Och jag tror den ska in idag. Har skrivit typ 905 ord och jag är jättenöjd!

Slutar 14.20 idag och sedan ska jag till stallet och rida. Igår gick Compis i skrittmaskinen för aart jag och Sanna skulle till en liten shettis som jag red innan, och borsta han och så:)

Men idag blir det markarbete med lite bommar. Ska köra ganska hårt med honom och han ska svettas. Han har inte svettats så mycket på vänstersidan utan bara påhögersidan så ska verkligen försöka lösgöra han helt.

Kram Amanda

Likes

Comments

Hej!

Har haft sjukt mycket för mig i helgen. Har varit i stallet och sedan på grönt kort kurs både lördag och söndag. Våda är kul men har inte haft så mycket tid över! :)
I fredags när jag och mamma var i kba spontanköpte jag två saker som jag länge velat ha och jag är supernöjd över båda!

Idag red jag lite markarbete typ. Hade en upphöjd bom i mitten och sedan skulle han byta över liksom. Det var hur bra som helst och jag fick verkligen in den lugna galoppen som det ska vara. Dessutom blev han väldigt lösgjord efteråt vilket var ju bra. Det var dock lite svårt att verkligen fokusera på uppgiften eftersom det var 4 andra hästar i paddocken samtidigt men han skötte det sjukt bra ändå! :)

Förlåt så jättemycket för lika dana bilder men bloggar från ipaden och har inga bilder på den typ. Lovar att föra över imorgon:)

Kram och godnatt, Amanda

Likes

Comments

Hästar, Comsist

Hej!

Igår kom jag hem vid 9 eller något eftersom jag var på grönt kort kursen:)
Det var kul i alla fall och jag hoppas att man får göra något och det inte bara är teori. Men tror hon sa att vi typ skulle visa hur man lastar och lindar eller något. Men det kan jag redan så det blir inte så svårt;)

Compis fick nya skor igår i alla fall. Så beroende på när jag och mamma kommer från Kungsbacka idag så kanske jag rider han då. Annars blir det imorgon!
Ska börja träna mer med han nu och se till att vi verkligen utvecklas. Vill tävla nu när jag får mitt gröna kort. Om jag klarar det förstås x)

Sedan ska jag nog åk med mamma till ett annat stall i kväll. Hon ska börja rida där igen efter typ 4 år, och jag red där när jag var typ 6 år. Trevligt! :)

Kram Amanda

Likes

Comments

Comsist, Bilder

Hej!


Hovslagarn kom inte idag som han sagt.. Han hade tydligen glömt bort oss. Åkte till stallet vid 15.00 som vi sagt men ingen kom på hela eftermiddagen. Som tur va så höll jag lektion för Sanna som red sin medryttarhäst men tråkigt eftersom Compis måste stå inne. Vill inte riskera något eftersom hans hage är så lerig. Ja, jag är ganska nojig... x)

Imorgon kommer i alla fall vår riktiga hovslagare då det var en jorhovslagare som skulle kommit idag. Han kommer typ 11 eller något imorgon:) Sedan ska jag ju ha grönt kort kurs imorgon också. Längtar, men är också nervös :P


Sorry för kort inlägg men har ju inte ridit och så :(


O.M.G, I LOVE THIS PIC *.*

KRAM AMANDA

Likes

Comments

Random

Hej!

Imorgon kommer Hovslagarn och fixar Compis sko. Han har stått inne idag och kommer göra det imorgon med:) så får de om jag skrittar och travar han lite imorgon eller hur det blir! På torsdag ska jag ta grönt kort vilket blir kul, så då kan jag inte häller rida och på fredag ska jag in till Kungsbacka med mamma efter skolan. Det är Compis riktiga vilodag egentligen så då får han stå då med så vi kommer in i rutinerna igen.

Åkte i alla fall dit idag och borstade och myste med honom. Han var hur glad som helst:P mamma hade varit snäll och mockat och fixat Hö till honom under dagen!

Kram Amanda

Likes

Comments