Ridpass/träningar

Hej!

Idag var Compis väldigt pigg, haha. Han gasade på ordentligt men lyssnade ändå när jag tog i han liksom vilket ju va super! Men tanken var vel att jag skulle träna kondition med honom idag, men vet faktiskt inte hur det gick med de, hehe. Det var hoppträning samtidigt så det var lite svårt att kunna träna det för att man måste ju ta hänsyn för dem som tränar liksom.

Imorgon ska jag typ föröka hoppa eller något liknande, men som jag sagt innan så måste ju vädret vara relativt ok.. Men jag SKA verkligen försöka! X)

Kanske lite flummigt inlägg eftersom jag är typ dötrött:P

#cjutpownie

Kram Amanda

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Comsist

Hej!

Har haft fullt upp nu när skolan satt igång på riktigt om man säger så. Slutade fyra idag och igår och sen
Dan har jag ridit efter det. Så har inte kommit hem fören runt 6 på kvällen. Men så är det när man har häst och man ska väl egentligen inte klaga. Idag hade jag ändå en del håltimmar vilket var ju ganska bra:)

Med Compis körde jag mest ett vanligt pass typ. Körde ganska högt tempo med mycket galopp men utan några speciella saker typ skänkelvikningar och galoppombyten o så:P Tanken är att imorgon köra ett markarbetspass och i övermorgon hoppa. Om vädret tillåter dvs.. Det har varit skitväder rent ut sagt och jag har typ inte kunnat tids ordentligt. Har inte kunnat rida ut för han blir så tittig när det är dåligt väder och jag har inte kunnat hoppa ordentligt när det regnar som spön i backen. Ush för Sveriges väder!!!
Aja, hästen var bra idag och lyssnade toppen. Övergångarna från galopp till trav kunde inte bli bättre! Sedan skrittade jag ut en sväng runt alla hagar med två andra från stallet. Det är typ en galoppsträcka som är klippt så det är som en bred gång runt alla hagar.
Mysigt, och som tur var va det uppehåll precis när jag skulle rida:)

Kram Amanda

Likes

Comments

Dagen idag, Ridpass/träningar

Hej!

Idag red jag ett lägre pass. Tror jag red lite över en timma och tränade dressyr. Han var hur vin som helst! Jag började med att värma upp i alla tre gångarterna med målet att få honom i en bra form. Det gick super och han slappnade av direkt, speciellt i traven som han annars brukar vara väldigt stretig i. Men sedan tränade jag på halter och övergångar. När jag ska sakta av från trav till skritt är det katastrof och han kör bara upp huvudet och gapar. Men så gör han aldrig från galopp till trav eller skritt till halt:P Han tycker vel det är jobbigare i trav.

Tränade i alla fall det och sedan mycket öppna/sluta och skänkelvikningar år olika håll. Sedan var han sååå mjuk! För en gångs skull sökte han sig verkligen fram till bettet och jag fick ett väldigt bra stöd i handen:)

Jobbade den mesta av tiden i dag i trav då han har svårast för den. Han var som sagt hur fin som helst och jag hade en kanon känsla när jag satt av. Sedan skrittade jag av ute och det blev att jag klättrade upp och sedan ner för en liten backe i skogen. Så mysigt:)

När jag kom hem åkte familjen ut med en liten ribbåt som vi får låna (ja vi bor på västkusten men äger ingen egen båt..) till en Ö där jag o min bror bada.


Här kommer en liten "bildbomb" från ridpasset i torsdags när jag hoppade sockerbitar. Det är min mormor och hennes syster som tagit bilderna:)

Kommer lägga upp mer av bilderna imorgon <3

Kram Amanda

Likes

Comments

Ridpass/träningar, Hoppning

Hej!

Idag var Compis suverän! Hoppade liten omhoppningbana men sjukt svåra svängar (don't ask me why..) och det gick hur bra som helst. En av svängarna var lite svår för honom för han var tvungen att korta sig så pass mycket. Hoppade bara sockerbitar idag me faktiskt.. Vill gärna känna verkligen från grunden att jag har honom med mig och inte att han bara springer. Det har jag tyvärr inte känt riktigt på högre höjder då han bara drar på och så sitter jag där och kan inte göra något liksom. Så kör väldigt mycket lydnad, lydnad, lydnad men nu till hösten hoppas jag på att få koma tillbaka till träningen på riktigt. Han har ganska dålig kondis nu eftersom jag inte kört så hårt på konditionsträning nu i sommar. Nu när skolan börjar är det dock lättare att kunna rida efter ett schema liksom. :P Men när jag arbetar han så mycket att han börjar svettas så blir han typ hysterisk och gör typ luftsprång och så. Han orkar typ inte med sig själv riktigt, haha, så då blir han galen. Dock lugnar han sig en aning igen när jag skrittar eller travar han lite.


Haha, nu flumma jag iväg helt från ämnet så tillbaka till dagens ridning x)


Men först hoppade jag som sagt en omhoppningsbana och sedan kom jag på en annan bana fast med samma hinder om jag säger så. Med lite längre vägar och då blev han lite piggare. När jag hoppat banan ganska många gånger åt olika håll och så,, så blev han sjukt på och attackerade hindren så då travade jag och hoppade hindren och banan i trav några gånger. Superbra för hästen att hoppa i trav ju! Och sedan tog jag och hoppade banan i galopp en gång till och då var han fortfarande pigg men ändå mer chill än förut liksom:)

Efter fick jag svampa av hela honom för han var svettig ÖVERALLT :P

Snart kommer en bildbomb från passet. Har inte bilderna just nu eftersom det var min mormor och hennes syster som tog bilderna och ska lägga över dem på ett USB:) Men ni får en video från när jag provred Compis för nästan ett år sedan


HAHAH, STÄNG SnÄLLA AV LJUDET PÅ DEN FÖRSTA, ASSO OMG! XD

Och sista gången <3

Kram Amanda

Likes

Comments

Random

Hej!

Idag har jag haft en ganska bra dag i skolan. Det är inte så jobbigt nu i början. Dock kommer nog läxorna snart..

Aja, gick i alla fall till 14.20 vilket är ashärligt. Slutar 4 måndag tisdag (men har typ 3 timmar totalt med håltimma på tisdag) och så slutar jag 14.20 idag, 14.55 imorgon och 13.50 på fredag. är nöjd med mitt schema speciellt när slutet på veckan är jätteenkelt:)

Sen i stallet red jag med Sanna som red hennes typ medryttarponny och vi körde dressyr och vi försökte få dem så mjuka som möjligt. Så körde bara pytte lite galoppombyten och bara hade honom i en kort form liksom. Supernöjd och Sanna var också hur glas som helst! Guldstjärna! :)

Jag bjuder på några SUPERFULA Bilder på mig haha.

​Tack o hej leverpastej

Likes

Comments

Ridpass/träningar

God kväll!

Som de flesta av er vet så har ju skolan börjat, vilket jag tycker är ganska hemskt. Tror dock denna terminen kommer bli toppen. Kommer absolut göra mitt bästa för att höja mina betyg. Har fått ett superbra skåp, mitt schema är bra och det känns bara som om det blir bra:)

Idag gjorde jag snörning som jag älskar med Compis. Hade ett hinder på 70-80cm på medellinjen och konor innan och efter. Sen skulle jag stanna vid konorna innan, fatta galopp och hoppa hindret. Sedan skulle jag stanna så fort jag kunde efter hindret och sedan byta varv! ÄLSKAR den övningen och kan sitta o nöta den hela ridpasset om det är så. Märker även på Compis att han tycker tåget är kul att vara sysselsatt hela tiden. Han var supersvettig efter så spolade av honom. <3

Igår travades han bara i hög form och i slutet en lång och låg:)

Förlåt för att jag lägger upp samma bild igen. Bloggar från min nya iPad så har inga bilder ännu:(

Kram Amanda

Likes

Comments

Godmorgon

Idag är jag uppe tidigt eftersom skolan börjar idag. Det gör kanske allas men jag vill verkligen inte:( vi har fått byta hemklassrum ut till baracker eller något, det var i alla fall ett ett dagis innan.. Börjar 9.30 och slutar 12 så det är ju inte värst länge men ändå.

Aja, sedan ska jag rida Compis, vilket blir mysigt och ska även fortsätta städa ur mitt rum. Ska få ett hörnskrivbord och ett vanligt så det liksom står i hörnet och sedan fortsätter på sidan liksom:P

Den bilden tog Sanna:)

Kram Amanda

Likes

Comments

Ridpass/träningar

Hej!

I natt sov jag hos en kompis som hade tjejkväll. Därav den usla bloggningen också. Men vi hade jättemysigt och kollade på film till 1 på natten.
Åkte därifrån vid 10 i morse och åkte direkt till stallet.

Compis skötte sig hur bra som helst idag. Han var helt perfekt och jag behövde varken skänkla eller hålla in. Han bara gick på. Körde lite markarbete och han tyclte det var roligt.
Har märkt att han på senaste tiden börjat lyfta bättre på fötterna. Han slår aldrig i dem i varken bommar på marken eller hinder. Dock har jag inte hoppat så högt på senaste tiden men det jag hoppat har han varit väldigt kvick i bena.

Sedan åkte vi in till Kungsbacka och handlade lite. När vi va klara hade det börjat regna så jag o mamma åkte förbi stallet. Där åska det och blixtrade så fick springa ut till hagen o ta in han och sen springa med han in igen. Så han får stå inne i natt<3

Kram Amanda

Likes

Comments

Random

Hej!

Idag får Compisen vila. Han fick stå fredag, lördag och söndag förra helgen men vill komma tillbaka till en vilodag i veckan nu. Han har fått gå lite för lite nu vilket man verkligen märker i ridningen. Men torsdagar ska han nog få ta det chill tror jag, beroende på vilket schema jag får i skolan:(

Om lite mindre än en timma ska jag och Sanna cykla upp till bussen. Vi ska till LISEBERG! Har varit där tusen gånger i sommar men det går typ inte att tröttna:P

Kram Amanda

Likes

Comments