Dagen idag, Hästar, Ridpass/träningar

Hej!

Äntligen helg. Asso som jag längtat. Tycker att denna veckan har varit ganska så hård och så har jag gått och blivit förkyld nu också. Eller har fått ont i halsen i alla fall:(
Igår red jag lättare dressyr på Compis. Började att rida med gummibandet (halsförlängaren) men tog bort den nästan direkt igen. Gillar inte inspänningar utan tycker bara dom tvingar ner hästen i en oärlig form liksom.
Men det fick bra tills sista galoppen när jag bröt av till trav. Då började han även kännas oren och han liksom guppade lite med huvudet. Ser även detta när jag kollar på videor från passet :/
Han har haft något lite konstigt i haserna eller vad det heter där han varit lite tjock och haft som gallor fast som inte är gallor om ni fattar. Har pratat med kunniga i stallet och de tyckte jag skulle vänta och se vad som händer när han gått in från gräset.
Det ändras ingenting så ska nog prata lite mer med olika och sedan kanske ringa ut veterinären så vi får det uppkollat.
Tror dock inte att det är något jättefarligt eftersom han har normal temp och på senaste tiden har han varit fräschare och gått bättre än någonsin. Men man vill ju veta.

Aja, nog om det. Dagen idag var inte toppen. Har som sagt ont i halsen och har haft en allmänt tråkig dag.
Red inte idag eftersom Compis i vanlig ordning vilar på fredagar så jag tog bara in och borstade av honom, kände även igenom han så allt var bra typ.-

Kram Amanda

Gillar

Kommentarer

Hoppning

Hej!

Oj vad mycket jag gjort. Har haft fullt upp både förra och denna helgen.
Förra helgen skrev jag kanske om att hela lördagen gick åt till att vara i stallet och bygga hagar. Tränade även för en i stallet och det gick såå bra. Han har känts så mycket bättre nu i veckan efter! Ska nog kolla om jag kan börja träna för henne varannan vecka och för hon jag hopptränat för innan varannan vecka om ni fattar? X)

Förra söndagen hoppade jag ju CR och det gick såå bra. Hade bra fart och han lyssnade bra på mig och tog mina förhållningar superbra. Hoppade typ 60-70 bara för att jag skulle få lite bättre fart på han. Då blir han inte lika het liksom utan man får mer en jämn fart.

I lördags denna helgen åkte jag till en ridskola/stall i närheten och skrev grönt kort prov. Satt i ett rum i typ 2 timmar och det var ganska svåra frågor så man var tvungen att tänka efter lite innan man svarade. Sedan satt vi och rättade typ och man kunde få antingen 1, 0,5 eller 0 poäng. Man kunde Max ha 30 rätt och man var tvungen att ha 24 tror jag för att klara det. Fick 29,5 och jag är så nöjd! Äntligen får jag tävla:) sedan ska jag bara bli medlem i en klubb och lösa licens.
Efter det åkte jag till stallet och red. Compis va liite väl pigg...
Meningen var att jag skulle köra markarbete med upphöjda bommar men han bara stack över dom och jag bara satt där som en liten vante. Det var som om någon gått och gett honom havre eller något. Aja, vi sopar det passet under mattan:/ Blööö..

I går åkte jag och en kompis till Fjärås RF, min gamla ridskola, och kollade på deras Lokala tävlingar. Det var LD+, LC och LB. Han tyvärr inte se LB eftersom vi skulle åka hem men det var ju kul ändå:)
Det var många duktiga ryttare och jag blev så tävlingssugen!

Sedan red vi och jag försökte mig på att köra lite markarbete då istället. Han var såååå fin och jag hade bästa känslan. Det var ett lite högre hinder med en sockerbit innan så det blev som en liten oxer. Lite tittigt hinder men han hoppade så fint! Den känslan ska vi ha varje dag! Han lyssnade superbra både innan och efter hindret och jag kunde placera han precis rätt varje gång utan att han skulle dra iväg. Skänkande jag lite längde han stegen och hoppade av precis rätt! Så nöjd!

Titta vad jag köpt. Ett träns! Har velat ha det så himla länge och det gör verkligen skillnad, speciellt i hoppningen. Absolut värt 1300 kr:)

Kram Amanda

Gillar

Kommentarer