Header

Hej!
Igår var det ju fredag igen!
Denna vecka tycker jag har gått riktigt snabbt och den har varit lite sådär. För det första tänkte jag berätta varför jag inte bloggat på ett tag. Och det är för att Maroy åkte till sin nya ägare i måndags och jag har varit ledsen och tyckt detta är riktigt jobbigt såklart! Men livet rullar på ändå och det är inte så mycket att göra åt. Men jag saknar han redan och vill åka och hälsa på han. Han kommer alltid vara min nr. 1 och han kommer vara en ponny jag kommer minnas för livet. Så i söndags och i lördags efter tävlingen var jag med Maroy och sa hejdå till han och så. Att säga hejdå till sin bästa vän var riktigt riktigt jobbigt! Det kändes som att mitt hjärta gick i tusen bitar och jag har fortfarande ont i magen när jag tänker på honom. Det jobbigaste är nog att se hans tomma spilta (den är inte helt tom för att det ligger en halmbal i den nu). Ibland vill jag bara gråta när jag tänker på honom! Men hela min värld kan inte bara falla ihop och jag måste fortsätta leva mitt liv! Det är så med ridsporten, allt går inte som man tänkt sig. Från att typ vara världens lyckligaste när vi vunnit gota och till bara gråta och vilja skrika när jag fick reda på detta! Allt gick så himla snabbt och jag kan fortfarande ibland tro att det är en mardröm! Jag och Maroy har sjuk många roliga minnen som jag aldrig kommer att glömma och jag o mamma ska åka och hälsa på han snart hoppas vi!
Men till gårdagens ridning! Jag red en liten stor häst! Det gick ganska bra! För att vara den hästen jag red var den ganska pigg och fin. Jag hoppade en studs typ 3 ggr i varje varv och det gick super! Jag är alltså ganska nöjd med passet.
Efter jag hade ridit släppte jag ut min häst och hjälpte sedan till att ta in en hingst och en stor (!) häst! Sedan åkte jag hem och landade i soffan! Jag o Elsa hade även gjort en kladdkaka tidigare idag som vi åt till efträtt!👌 Idag ska jag rida! Förhoppningsvis Yvonne och trimma henne inför sista gota som är på måndag! Ska kanske även kolla på sugar cup! Det är en nybörjar-fälttävlans tävling eller det är flera omgångar precis som gotacupen! Men innan det ska jag vara stallvärd som alla andra lördagar!
-Nellie

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hejsan hejsan! I Söndags var jag på skara hästsport och handlade två ridbyxor och ett par stigbyglar! Bild mm. kommer nedan!

Ett par blåa freejumps soft up PRO! Jag har länge velat köpa dom och nu kom dagen då jag köpte dom!

Två par ridbyxor! Jag hade ett par likadana vita sen innan men dom gick sönder! Och så behövde jag ett par tränings ridbyxor och då tog jag dom!- Amanda

Likes

Comments

Hej!
Igår så red jag i medryttarstallet igen!
Denna gången fick jag testa att rida en ny häst! En 5-åring:) Den är supersöt tycker jag och det var rolig att rida!!
Vi red på en lite mindre ridbana igår då det var träningar på den "stora". I början var ponnyn lite spänd men slappnade av så fort jag började jobba med den. Den var fin tycker jag och var rolig:)
Avslutade med att trav och skritta av på grusvägen.
Sedan red jag den jag brukar rida och jag red den barbacka ett ganska lätt pass då jag är väldigt förkyld. Hon var duktig och var rolig att rida barbacka!!

Ha en bra dag:)

~Elsa

Vitnos❤️

Likes

Comments

Hejsan, i Lördags var det gota Omg 2. Jag tävlade Vitnos i förklassen och lagklassen.
Förklassen:
Det var en bana (ute) som det var 1-7hindeg, hindren låg på 60cm eftersom Vitnos är en B-Ponny. Jag är super nöjd över ritten, det blev felfritt men igen rosett på vägen ut för det blev 2sek tidsfel. Men men jag är nöjd, blev lite besviken på mig att jag inte red snabbare bara. För ibland blev det trav och då blev de tidsfel i slutändan.
Mellan starterna:
Efter förklassen skrittade jag av Vitnos en stund sen ställde vi in han i transporten. Jag gick sen och åt och kollade på andra ekipage. Efter ett tag när jag o Clara hade ridit klart var vi lite och kollade och va med hästarna, det var jätte kul! Sen var det dags för lagdefilering, vi fick gå in sist (haha) medans skrittade min tränare Vitnos så han blev igång skrittad för jag skulle starta som 8:de plats sen i första klassen. När jag satte upp red jag på en bana utanför ridhuset (framhoppningen) och bredvid tävlingsbanan. Jag skrittade lite bara eftersom han var skrittad redan. Sen travade jag och galopperade han var super pigg men det var bara jätte kul! Vi fick komma in till framhoppningen i ridhuset som var super skönt för det blåste jätte mycket. Hindren blåste till och med ner ibland, men som tur var inte när jag eller någon annan i mitt lag var inne på banan. På framhoppningen var han lagom pigg och jag hoppade kanske 2-4 hopp.
Sen gick jag ut och väntade tills jag fick gå in på banan.
Lagklassen:
Det var 60cm igen och det var 1-8 hinder, även ny bana. Jag hade bra fart på honom!! Banan var lätt men en lite svårare sväng från en kant längst staketet till ett hinder i mitten av ridbanan, så där saktade jag av till trav för att få en rak linje mot hindret, och det gick väldigt bra!
Resultatet var så så sååå bra!! Jag fick tiden 65,02 sekunder och idealtiden var 64,00 sekunder. Publiken applåderade och jag hade en härlig känsla!
Det gick även väldigt bra för laget för i slutändan av tävlingen kom vi på en 1 Placering!!!! YEEEEY!! När vi stog och väntade på resultaten så sa dom att .... kom på 3:de plats och då tänkte vi attans då kom vi på en 4:de placering. Men när dom sa första placering och ropade upp vårat lag så blev vi jätte glad!! Alla i laget hoppade och var jätte glada. Jag och Clara sprang och bytte om till tävlings kläder så snabbt vi bara kunde!! Sen var det prisutdelning och vi är super nöjda!!- Amanda

Likes

Comments

Hej, jag startade ju en serie på bloggen, och jag hade även börjat med inlägg som blev helt konstiga. Jag skulle lägga upp mitt första inlägg till serien och så är bilderna "bort" som jag skulle ha och så är det andra bilder. Jätte konstigt, så det kommer ej upp några inlägg på serien riktigt än- Amanda

Likes

Comments

Hej!
Som skrev i ett inlägg så tävlade jag gotacupen i igår!
I första klassen var det LD clear round alltså 80cm. På framridningen kändes det ganska bra! Hon var pigg och framåt! Sedan gick jag ut och skulle vänta på min tur utanför banan. Precis när jag ska gå in på banan så började hon backa och då sa jag till henne, och då tvärvände hon och bocka men jag kom i alla fall in på banan. Väl inne på banan kändes det bra! Vi blev felfria och jag hade en bra känsla. Sedan ställde vi in hästarna och då var det dags för lag-defilering! Vårat lag gick in sist, och vi var 6 st. Hemmalaget var 15st i sitt lag. Sedan började lag klassen som oxå var LD. Dock var det idealtid som förra gången.
Efter jag hade kollat på lite ekipage som ridit så tog jag ut Yvonne ifrån trailern och började rida fram. Dock tog vi ut henne för tidigt men det var pga av förseningar eftersom det blåste så så välte typ alla hinder omkull!!:(. Det var väldigt jobbigt när det blåste för det blåste verkligen mycket och tävlingen var ju utomhus! Men på framhoppningen kändes det bra och så och sedan blev det min tur att gå ut på banan. Hela banan kändes väldigt bra och dem två sista hindren låg på en mittlinje. Jag klara det första hindret på linjen bra men sedan hamnade vi mellan två avstånd och då trodde jag Yvonne skulle hoppa ifrån längre än vad hon gjorde. Det kändes som hon började hoppa men ångrade sig i sista sekunden. Så jag föll av, men det gick bra. Fick leda ut Yvonne ifrån banan, kändes surt eftersom det var sista hindret. Men Yvonne är så duktig att hon vet att om hon inte klarar att hoppa av så långt så gör hon inte det. Men som tur är red dem andra i laget helt underbart så vårat lag kom 1:A!!!!!!!
Skitkul!
Dock fick jag reda på en ganska tung och jobbig grej efteråt men hoppas det blir bra ändå💔💔.
Btw får se hur mycket uppdatering det kommer här med tanke på den jobbiga och tunga grejen. Kommer ta ett tag för att bearbeta det😓.
-Nellie

Likes

Comments

Hej!
Igår var det som ni sett i titeln tävling. Jag gick upp ganska tidigt. Vi åkte till stallet. Sedan i stallet packade jag ut allt i transporten och sedan gjorde jag iordning Penure. Mamma hade flätat honom dagen innan så att det var bara att knoppa upp. Sedan borsta jag lite och så. Efter de satte jag på han transportskydd och täcke och sedan lastade vi. Han var superduktig och gick på transporten direkt!
Väl på tävlingsplatsen blåste det jättemycket och det var en utetävling. Vi gick banan och den var lätt. Sedan kollade jag lite på framhoppningen och sedan gick jag ut till banan där första start för dagen skulle vara. Men då fick vi vänta lite för starten hade åkt ner så dem var tvungen att fixa så att den funka. Sedan när den funkade så blåste ett hinder ner så dem fick bygga upp de. Det hände flera, flera gånger och det var total sandstorm. Men dem fortsatte tävlingen ändå. Första klassens framridning och framhoppning var jag väldigt nöjd med. Han kändes pigg och vaken och lyssnade på mig. Väl på banan blev han lite spänd och trippig men jag fortsatte jobba honom och då började han slappna av lite. Första rundan var vi iallafall felfria och jag tyckte det kändes ganska bra. Detta är trots allt 3:dje gången jag rider honom på länge! Så den rundan är jag nöjd med😀.
Andra rundan hade stormen tilltagit och banpersonalen fick stå och hålla i alla hinder för att dem skulle stå upp. Så det blev lite väntetid och så men jag tror inte Penure blev trött. Framridningen kändes bra! När vi kom in på framridningen så blev han lite spänd men det jobbade jag bort. Sedan när jag skulle börja hoppa drog han bara mot hindrerna och sedan dog förbi det. När han gör så har jag 0 kontroll för han bara drar och bjuder mot hindret men sedan sticker han ut högerbogen och drar. Men jag kom över några språng som kändes bra. Väl inne på banan blev han spänd igen... jag hoppade alla hinder fram till nr.5 där han gjorde samma sak som på framridningen. Hade jag någon kontroll? NEJ.
Två gånger drog han förbi och sedan fick jag över honom. Hoppade 5 och han var nära att springa förbi 6:an också men där blev hoppet ett rent viljehopp av mig. Han rev sedan 7:an och hoppade sedan bra på 8:an. Jag var faktiskt lite sur på honom och även mig själv när jag kom i mål... Men nu när jag kollar på rundan är jag ganska nöjd över mig själv och Penure ändå. Han är trots allt bara 7 år och har tävlat lokal 2 gånger innan.
Så efter som alla andra i laget red sjukt bra vann vi omg 2 av gotacupen!!!! Asså bästa laget!!
Sen så fick vi ett mindre bra avslut men nu känns det ändå rätt okej ändå, men såklart vill jag inte att det skulle hända men... att leva kan vara tuft...

~Elsa

Tack Amanda för det sista kortet❤️.

Sedan när vi kom hem till stallet myste vi med Maroy och King❤️

Så himla söt😍

Likes

Comments

Hej!
Just nu är jag påväg hem ifrån stallet och jag har fixat Yvonne tills imorgon! Jag har tvättat henne och gjort flätor. Imorgon är Omg 2 av Gotacupen och denna gången är det i Töreboda!:)
Är väldigt taggad och jag hoppar två LD:er clear round som förra gången.
Kommer nog ett inlägg efter tävlingen om hur det gått och så!❤️
-Nellie

Likes

Comments

Hello everybody!
Torsdag idag och har precis käkat middag!
Idag började jag 08:25 i skolan med bild. Inte det roligaste ämnet direkt! Fortsatte sedan med spanska och så lunch osv. Slutade skolan kl.15.05! Skulle egentligen slutat 15.20 men vi hade vikarie och då får man alltid sluta tidigare!😝 Väldigt skönt iallafall då jag blev väldigt trött idag i skolan:)
När jag kom hem käkade jag som vanligt mellanmål och kollade lite på iPaden. Sedan det roliga som man längtat till hela dagen... som gör att man kämpar sig igenom skoldagen... STALLET!!!!!!!
Idag skulle jag träna dressyrträning för en jätteduktig ryttare!!
Jag red då i medryttarstallet och jag skulle öva på pogramridning. Det var kul och i början kändes det sådär. Hästen och jag jobbade inte riktigt som ett team... Men det blev bättre och bättre ju längre tid jag red. Jag red igenom LB:1:an 2 gånger och den andra rundan fick jag mycket bättre känsla. Hästen jag red är inte så lyhörd så jag fick kämpa men det var som sagt kul och lärorikt!! Jag fick att jag skulle öva på mina hörnpasseringar inför andra rundan och jag tyckte att dem blev mycket bättre i 2 rundan:);)
Så jag är jättenöjd!!!:)❤️
~Elsa

Yvvy får stå för bilden

Likes

Comments