Header

Hej igår (lördag) så red jag Amelia för första gången. Jag vet inte vad jag tycker om henne men hon var iallafall snäll igår och hon var lugn för typ första gången.
Men när vi red fram hästarna så var hon som vilken ridskoleponny som helst hahah.
I första galoppen så bockade hon ingenting men efter att vi hade gjort skänkelvikningar och skulle galoppera på volten så lättade hon bara i bak några gånger och ville inte fatta galopp men jag fick låna Nellies spö och då började hon galoppera.
Hahah ett väldigt kort inlägg och ganska otydligt men det är iallafall någon haha.

//Clara

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hejsan! I detta inlägget visar jag mina födelsedags presenter. Det är från både släkt och familj.

Jackson huva.
Från släkt

Stearinljus och ljusbehållare.
Från släkt.

Godis och skål.
Från släkt.

En rid väska.
Från släkt.

Brev och pengar.
Från släkt

Fin blomma.
Från släkt.

Mysig filt.
Från släkt.

Ben fleeclindor.
Från släkt.

Jätte fint schabrak!
Från släkt.

iPhone 7!!
Från familjen!!

iPhone 7 mobil skal!
Från familj!

Det var allt tror jag. Stort tack till allt!! Jag är sååå nöjd över alla presenter!!
-Amanda

Likes

Comments

Hejsan. I Måndags var det ju min födelsedag! Och då red jag på skogsborg med mina två kompisar! Det var super roligt där, vi hoppade mest!
Vi värmde upp i alla gångarter innan vi skulle börja hoppa. Uppvärmnings hindren var små stockar. Det fanns tre stycken. Vi kom i trav och i galopp mot hindren. Vi hoppade några gånger var.

Vi hoppade även grav, ner och upp hopp, hus, red i vatten, häck, räcken, kryss o stockar!

Det var super roligt och Zoddis som jag red var lagom pigg. Han tyckte det var super kul och tog även en glädje kick efter en stock en gång. Han var så duktig bland hindren men tvekade faktiskt lite på vattnet. Haha, konstigt eftersom han har badat. Jag vet inte vad det var som var roligast men mitt "mål" var att hoppa huset! Och det gjorde jag! Yeey!!!

Det var lite kort om vad vi gjorde på skogsborg! Bilder kommer i en BILDBOMB!!!
-Amanda

Likes

Comments

Hej alla! Hoppas ni har det bra!

Igår var det min födelsedag!!! Och i detta inlägg berättar jag om den.
Jag blev väckt tidigt på sängen kanske runt 06 för att min bror och pappa skulle iväg och jobba och sommarjobba. På sängen fick jag två presenter vilket var en ny mobil. En iPhone 7! Yaay, jag är jätte nöjd med den, och mitt andra paket var ett vitt fint skal till mobilen.

Jag och mamma som var hemma åt först frukost och sedan fixade vi med mobilen!
Där efter satte vi oss i bilen och åkte mot Lidköping! Där shoppade vi och åt mat.
Först gick vi in i några affärer där jag köpte "massor" av saker. Jag köpte för mina pengar jag fick av släkten! (Kommer en haul om det jag handlade)
Efter shoppingen åkte vi till en hamn och satte oss och åt mat och fika som vi hade med oss hemifrån! Det var väldigt mysigt.
När allt var i magen åkte vi vidare till cirka tre affärer och sen åkte vi hem. Hemma grejade jag lite med mina nya saker innan jag begav mig mot stallet, jag skulle möta Elsa och Nellie där och vi möttes påvägen dit. När vi nästan var framme kom även Clara!
I stallet fick jag presenter av Elsa och Nellie, och i var det en jätte fin grimma, en bio med dom, kanin godis och häst godis! Så fint och STOORT tack!!
Jag skulle rida min sommar häst Zoddis med två kompisar sen och mamma började rida och kom förbi stallet med Zoddis. Från stallet började jag rida och vi skulle hoppa på skogsborg! Jaaa, det är så kul där. Vi hoppade massor av roliga hopp osv. (Mer kommer i ett eget inlägg om skogsborg)
När vi var klara där och var hemma vid stallet igen öppnade jag en present från mina kompisar jag red med. I var det en keps, reflex, ängelns delar och hästgodis!! Även ett STORT tack till er.
Till sist när stallet var klart åkte vi hem till vårt hus där jag snabbt hoppade in i duschen och sedan var det kvällsmat. Stekt kassler och stekt potatis med ärtor stod på menyn. Det är min favorit mat, den fick jag välja idag eftersom det var min födelsedag!


Det var hur min födelsedag såg ut, och den var så bäääst!! Tack alla!!
-Amanda

Likes

Comments

Hej!!
Anledning till att jag inte har bloggat om tisdagens och gårdagens dressyrkurs/hoppkurs är för att det inte är direkt ngt att skriva om. Det är av lite olika anledningar som jag ej kommer att skriva ngt om.
Iallafall idag är det hoppkurs men jag ska inte va med och rida utan jag står vid sidan och kollar och fotar dem andra när dem rider!!
Igår före hoppkursen gjorde jag inget förutom att vara framme lite på stan och fixa ett ärende!
Har inte så mycket mer att skriva förutom att dessa två pass ska jag bara försöka glömma. Tappade även lite motivation till att rida men den kommer nog tillbaka snart.
Hoppas ialla fall att det går bra för Elsa och Amanda ikväll!!❤❤
Imorgon ska jag troligen på en hopptävling och fota, hoppas jag kan få lite motivation av det!!
-Nellie

Bild som jag tog i Malmö!
(Bilden får ej användas av någon annan än mig)

Likes

Comments

Hejsan.

Idag var det hoppkurs som jag var anmäld i. Jag red självklart min sommarponny Zoddis. Jag skrittade först dit sedan även lite trav. Vi red över ett gärde där jag tog ca två galoppfattningar. Sen red jag resten i skritt. Sedan när jag kom in på ridbanan började vi att rida i skritt, sen började vi trava lite och efter traven tog vi galopp och lite vila.
När hästarna var uppvärmda började vi med att trava över några trav bommar. Jag kom ca 2-3 gånger över och det gick bra men kom lite fel ibland. Efter det red vi på en stor volt där vi tog ett litet skutt över en bom i båda varven. Jag fick lite hjälp av ridläraren att jag skulle "hålla" mer så han inte blir så lång över hindret. Det hjälpte mycket och det ska jag ta med mig till flera träningar och tävlingar.
Efter trav bommarna och dom små skutten började vi att hoppa lite, den första övningen var på en "halv måne" (bild nedan)

Hinder ett var med en vatten matta under, och tvåan var med polkagrisbommar. Han kom väldigt bra, rätt på hinder bra tempo osv.
Han var så fiiiin!!
När vi hoppat "halvmånen" några gånger gick vi över till en bana på 6hinder och 2gånger vi red över bommarna.


Banan:
Hinder ett och två var "halvmånen" dom hinderna kom vi i galopp, men efter dom skulle vi bryta av till trav och trava över travbommarna. Sen tog vi galopp efter bommarna och hoppade en linje på två oxrar med tre galopp språng emellan. Sen var det snett igenom till nästa linje som var likadan fast med räcken. Efter dom var det ner till trav igen och då skulle vi över travbommarna och till sist en galoppfattning.


Vi kom bra på hinder vid nästan varje hinder. Men efter trav bommarna var det vänster varv alltså vänster galopp. Zoddis har svårt för vänster galopp så vägen blev inte jätte bra till linjen.

Banan hoppade vi två gånger var och travade och skrittade sedan av. Påvägen tillbaka till stallet tog jag några galopp fattningar på Gärdet igen för att träna lite. Sen skrittade vi hem och borstade utanför stallet för det var så fint väder. Hoppas ni gillade inlägget, nedan kommer lite bilder.
-Amanda

Banan vi red!

Finaste Zoddis!

Likes

Comments

Hej!
Igår var det dressyrkurs som gällde för mig.
Men innan det så åkte jag till stallet kl 9 på morgonen för att hjälpa till på knatteläger! Jag hade lite teori osv med barnen. Lägret höll på till 12.00.
Efter lägret hade slutat tog jag o Elsa innan en väldigt saknad häst Elsa skulle rida. Denna ponnyn har bott på vår ridskola tidigare och hon var min favorithäst länge!!
Ponnyn var alltså här med sin ägare på ridläger. Men Elsa fick rida eftersom jag var och fortfarande är väldigt förkyld och igår hade jag även ont i halsen och var väldigt hes!
Elsa red inte så länge! Hon skulle bara "rasta" ponnyn lite. Hon travade och galopperade och travade även över två bommar.
När Elsa hade ridit klart så åt vi lunch i stallet och sedan åkte vi hem.
När vi kom hem vilade jag. Sedan när mamma kom hem åkte vi till stallet igen och då var det dressyrkurs.
Jag red Yvonne.
Hon var superfin och det kändes verkligen som att jag hittade dem rätta knapparna.
Man märker verkligen att när jag sitter i rätt position det vill säga att jag håller in armbågarna mot kroppen som jag tidigare och fortfarande har väldigt svårt för så jobbar hon på väldigt bra och blir sååå fin. Yvonne var även ganska pigg vilket var superkul!!
Hon travade på väldigt bra och fick väldigt fina gångarter tycker jag!!
När vi var klara så skrittade vi av i skogen. Jag kunde knappt prata hehe. Det är suuuperjobbigt att vara förkyld osv.
Idag är det också dressyrkurs på kvällen och hoppas verkligen jag kan vara med. Är fortfarande lite hes och väldigt förkyld.
Hoppas ni gillade inlägget!
-Nellie

Likes

Comments

Hej!!
Ännu en dag i stallet!
Idag har vi verkligen haft fullt upp i stallet.
Vi började med att ta in alla hästar! Jag tog in Polka!
Sedan redan klockan 10 kom ca 15 barn och deras föräldrar till stallet och så hade vi prova-på-ridning. Dem red i 3 grupper 5 per grupp. Jag ledde Klinton och alla grupper red i ca 15 minuter var.
Så ca 45 minuter ledde jag. Alla hästar var jätteduktiga och jag är nöjd över Klinton för han skötte sig jättebra!
Efter de var det dax för lunch:)

Sedan var det dax för den efterlängtade ridningen!!! Och Amelia har även kommit tillbaka till ridskolan för hon har varit uthyrd ett litet tag. Så jag är jätteglad för att träffa henne igen! Jag fick rida Amelia. Hon var ganska lagom pigg! Lite slö! Vi red inne i ridhuset då de regnade ute! Hon var iallafall fin och glad över att vara hemma igen! Så det blev ett litet pass för henne i alla gångarter!
Sedan fick hon en liten dusch efter då alla andra ridskolehästar redan har blivit duschade och att hon ska bli ren och fräsch efter hela sommaren!

Efter de var dagen i stallet slut. När jag kom hem var jag lite med mina kusiner och sedan så gick jag ut och sprang:)

~Elsa

Likes

Comments

Hejsan!
I Tisdags började klubbens igångsättnings ridläger för alla stallvärldar!
Då rider vi igång hästarna efter sommarvilan och städar och fixar stallet inför termin starten!
Jag tänkte berätta lite om vad vi gör och har gjort osv.

Tisdag:
Vi började Tisdagen med att lägga in underlaget i spiltorna och boxarna. Stallet har stått tomt under sommaren.
Sen åkte vi bil till deras bete och hämtade hästarna och red hem dom.
Jag red hem Klinton och det gick bra förutom att det kom en lastbil som han var super rädd för. När vi kom tillbaka duschade vi nästan alla hästar. Jag duschade Klinton.
När hästarna vad duschade och medan dom stod och torkade gick vi och åt och sedan fixade jag och några kompisar med en vit vägg där tränsen hänger på. Den var smutsig efter tränsen osv.
Den blev fin och vi putsade även lite på tränsen efter det.

När hästarna var torkade friserade vi dom lite. Jag gjorde på Klinton igen och då klippte jag hovskäggen! Han blev fin.
Efter det fixade vi lite mer i stallet!


Onsdag:
Först tog vi in hästarna och borstade dom, jag tog in Vitnos men borstade Yvonne.
Efter lite fix och pyssel red vi och det var i två grupper. Jag red i första gruppen med några kompisar som var med på lägret. Jag red Vitnos och det var en saknad känsla! (Min älskade prins Vitnos)
Vi red först i skogen och sen lite på banan.
När vi kom tillbaka in i stallet duschade jag Vitnos och han blev så fin! Han njöt även i duschen!
Han blev lite friserad i svansen!
Sen var det lunch och när andra gruppen red städade vi lite i ridhuset, vi sopade undan allt damm på sargen. Efter det var det lite fix i stallet osv igen.


Torsdag:
Först som vanligt tog vi in hästarna och jag tog in Yvonne för det var hästen jag skulle rida då. Jag borstade och fixade henne innan vi red iväg. Vi red först en tur i skogen och sedan lite galopp på banan efteråt!
Innan vi gick och åt lunch hjälpte vi den andra gruppen med att plocka lite ogräs. Efter maten fortsatte vi lite med ogräsrensningen och sen inventerade vi benskydd, och vi kollade även om alla hade namnskyltar.
Sen lite "slutfix" för dagen.

Fredag:
Först på morgonen tar vi in alla hästar och jag tar in Klinton. När alla var inne pratade vi lite osv. För idag skulle det komma folk som ville prova på att rida. Det var ca 15st där. Jag och två kompisar visade hur man borstade och lite om borstarna. När dom gjort klart det gick vi och måla vilket vi också gjorde då.
Sen åt vi mat och jag åt stekt kassler med stekta potatisar till. Super gott!
Sen åkte dom hem och vi skulle rida.
Jag skulle rida Penure som jag ville. Det var väldigt länge sedan jag red honom men nu äntligen.
Han var jätte duktig och lagom pigg.
Sen fixade vi iordning hästarna och släppte ut dom. Sen gick vi och fika!

Det var sista dagen för mig. Lördagen skulle det vara uteritt men jag kan inte vara med på den, tyvärr.
Detta var igångsättnings ridlägret och det var roligt! Ha det bra.
-Amanda

Likes

Comments