Header

Hej!
Igår var min och Elsas födelsedag!
Gårdagen var superbra och jag är väldigt nöjd!
Tänkte visa och berätta lite om mina presenter!
(Obs jag gör inte detta för att skryta)

De bästa:
Den bästa presenten var att jag ska få åka och rida Maroy!! Jag fick de av Elsa och jag är såå glad och tacksam!! Thank you!!

Ny hjälm
Jag fick även en ny hjälm. Jag fick den av mamma och pappa men jag betala ca hälften själv också!
Jag älskar den!! Behövde en ny hjälm för min gamla var lite för liten!

Schabrak
Jag fick även ett schabrak ifrån Elsa.
Supersnyggt, lila med mulle på!

Godis, almanacka, penna och enhörningspåse
Detta fick jag även av mamma och pappa!
(Jag har redan smackat på godiset, det var supergott!

Allt detta fick jag på morgonen. Jag fick även lite presenter av kompisar, (alla paket är inte med på bild nedan).

Ikväll ska jag även ha myskväll och på söndag ska jag ha släktkalas!!
Stort tack för alla gratulationer igår!❤️
-Nellie

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

HELLO
Igår (Tisdag) var det hoppträning för Nils igen. Då fick vi ta transporten och åka till ett ridhus för idag skulle vi hoppa inomhus.
När vi kom dit lastade vi ur och fixade Milly. Därefter gick vi in i ridhuset och började att rida fram. Jag red många böjda spår i skritten för att mjuka upp henne och att jag skulle ha lättare att svänga i galoppen. Sedan började jag att trava och gjorde samma sak där, red böjda spår runt bommar och hinder. Därefter tog jag galopp och då red jag mest längst fyrkant spåret och även på stora volter. Därefter började vi trav hoppa en studsserie och därefter galopp mot nästa som var galoppbommar, hinder och galoppbommar om o om igen....
Det gick super bra, Milly skötte sig super!!
Sen började vi att höja hindren och började hoppa bana. Banan blev bara längre och högre, längre och högre. Tillslut låg banan på 80cm!! Och banan var jätte lång så kom inte ihåg hela banan. Men vi klarade den med några stopp men annars super bra.
Tillslut skrittade vi av och lastade i regn, mörker och blåst. Men det gick bra.
Sen var vi på gården igen och fixade klart allt!!
(Visar lite gamla bilder)
-Amanda.

Likes

Comments

Hello!

Starten på veckan har varit väldigt rolig!

I måndags red jag i träningsgruppen och jag fick Penure<3

Vi hade ”terrängtema” fast vi var på våran stora utebana. Vi fick gå ut i skogen och klippa lite ris som vi sedan skulle sätta i en vit grind. Sedan hade vi bara en vattenmatta som skulle likna en grav. Sedan hade vi spettshinder, smalhinder, mur och ett hinder med tunnor bredvid.

Penure var både pigg och stark men han var superduktig! Han hoppade allt på första försökert och han var såå duktig. Jag är jättenöjd över honom att han hoppade allt och att det gick så bra. Sista rundan är jag mest nöjd över då vi hade ett bra flyt kom rätt till hindrerna osv.


Igår (tisdag) så var det hoppträning. Vi har varit på vårat medryttarstalls bana förut men det börjar bli så mörkt nu så nu lastade vi hästarna och åkte till ett ridhus. Jag red den ponnyn jag brukar rida alltså en 5 årig c-ponny. Han var verkligen sååååå duktig också. Gillar honom bara mer och mer för varje gång jag rider honom<3 Yngst på träningen och vägrade inte en enda gång! Och vi hoppade lite titthider så som mur, vattenmatta och denna gång fick vi hoppa lite högre. Jag är verkligen supernöjd över honom, han kunde inte gjort det bättre! Allt från att hoppa alka hinder till att lasta i spöregn, halv storm och kolmörker.


Nu väntas snart NO-prov och i morgon spanska!


Hoppas ni får en bra vecka!

~Elsa

Gamla bilder från en terrängträning med Penure!

Likes

Comments

Hejsan!
I detta inlägg visar jag hur min veckoplanering ska se ut! (Detta är bara vad jag tror händer i veckan)

———————————————————————
Veckoplanering
Måndag:
•Skola
•Träningsgrupp

Tisdag:
Skola
•Hoppträning med Milly för Nils S-S

Onsdag:
•Skola
•Rida Milly

Torsdag:
•Skola

Fredag:
•Skola
•Myskväll hos Elsa och Nellie

Lördag:
•Ridning på ridskola
•Stallvärld på ridskolan

Söndag:
•Pay & Jump med Milly

———————————————————————

Detta var allt för detta inlägg. Ha det så bra så hörs vi i nästa inlägg! (Kommentera gärna vad ni ska göra i veckan!)-(och vad ni vill se för inlägg på bloggen!!)
-Amanda

(Tidsinställt inlägg)

Likes

Comments

Hejsan!
I Onsdags var jag och Milly ute i skogen och klättrade. I skogen finns det typ två backar bredvid varandra precis, så då red jag upp, ner, upp och sen hoppade jag upp för en lite högre ”kant”. Milly var super duktig och jobbade på jätte bra. Jag provade även på ett vanligt tränsbett idag, då jag i vanliga fall rider på pelham och hon lyssnade jätte bra, hon gick även super bra i form. Vi gick vidare in i skogen för det finns ett litet träd som vält som vi hoppade över. Hon var jätte duktig och lyssnade super bra på tränsbettet. Sedan gick vi tillbaka till gården och tog lite galopp och form jobb på banan.
-Amanda B<33 <33

(Gamla bilder, från en hoppträning på GRK)<33

Likes

Comments

Hej!
Förra söndagen så var det dressyrKM!
Jag red Hampus som jag har skrivit om i ett annat inlägg. Jag började med att rida fram och han var verkligen suuuuperfin!!
Men när jag gick över till collecting ring så blev han lite seg osv. På banan blev han ännu segare eftersom jag tog bort spöt.
Vi gjorde lite missar här och där i pogrammet vilket gjorde att procenten drog ner lite grann! Det var bland annat ett avbrott i höger-galoppen och att Hampus slog sig fri ifrån formen lite här och var.
Men nu i efterhand är jag ganska nöjd men ändå lite besviken på mig själv!!
Jag fick iallafall 67, något%.
Jag fick delad 4 plats i klassen och delade 3:e plats i KM för ridskoleponny.

På måndagen efter KM red jag Hampus igen i min träningsgrupp och vi hade hoppning.
Uppvärmningen gick bra. Det var bara att jag försökte reglera ett avstånd mellan hinder som inte Hampus riktigt tyckte om...
Sedan hoppade vi en lite ”kontrollbana” och den låg på ca 70cm! Jag tyckte Hampus hoppade riktigt fint!
Så jag är nöjd över måndagens ridpass.
Imorgon ska jag rida lektion igen på ridskolan och jag vill rida Hampus om inte min lilla Yvvy är frisk:(.
-Nellie

Foton: Clara förutom sista bilden:)

Likes

Comments

Hello!
Idag är det fredag den 13:onde! Vi hade bad med skolan och det var faktiskt ganska roligt! Slutade idag 12:00 och när jag kom hem pluggade jag i 1 och en halv timme för vi har prov både onsdag och torsdag nästa vecka! På onsdag har vi NO-prov och på torsdag har vi spanskaprov! Kul att ha prov på sin födelsedag(not)! Jag och Nellie fyller år på torsdag!!

Sedan efter allt plugg så åkte vi till stallet! Jag red en 5-åring som jag brukar rida och idag red vi på travbanan! Han hade bra framåtbjudning och var riktigt fin idag! Jag låg bakom Nellie och en storhäst och ibland red jag först! Han var ganska laddad idag vilket var väldigt roligt och han slog till och med till med liten spark i en galoppfattning;)!

Jag är supernöjd över passet och han var jätte fin!

Just nu i skrivande stund sitter jag och kollar på equisport.tv live där dem sänder Änglahoppet! När man inte kan vara där är det superbra att kunna kolla på nätet!!

Ha en fortsatt bra fredag!

~Elsa

Likes

Comments

Hejsan! I Söndags var det KM och detta är ett väldigt sent inlägg. Ja, ja. Jag hade en väldigt bra känsla på framridningen, Rannet som jag red gick i super fin form och lagom tempo. På framridningen red jag med spö så han fick lite energi från det då. Sen på banan tog jag bort spöt ofc! Då blev han super seg o ja bara hallå, du är inte i hagen nu utan på en tävlings bana!!! Men vi grejade det och slutade på en 3:e plats i klassen och en 2:a plats i km!!! Han var super duktig!
Nu kommer det bilder!!<33
-Amanda!!

Bilderna är tagna av Clara och min Mamma!<33

Likes

Comments

Hej!
Idag har jag tävlat KM-mästerskap i dressyr. Jag red 2 klasser på min kompis häst! När jag värmde upp till första klassen som var en LC:1 kändes han superfin och ganska avslappnad! Han var superfin och jag jobbade mycket med ställning och övergångar. Allt kändes superbra innan jag kom in på banan. Väll på banan kändes han också väldigt fin! Jag är nöjd över programmet och det var inga större missar. Så jag hade superbra känsla i första klassen vilket ledde till vinst!!🥇 Jag slog mitt personbästa och jag fick 72,777%, vilket jag är supernöjd över!Superroligt verkligen. Första klassen som jag vann var KM-klass för ridskoleryttare, men jag red ju en privathäst så jag vann bara klassen alltså inte KM för ridskoleryttare.

Sedan nästa klass som var en LB:1 kändes också super! Framridningen kändes jättebra! Jag hade en bra känsla där också! På banan blev han lite spänd men vi fick rida på banan ett litet tag innan vi fick startsignal så efter ett tag blev han avspänd. Programmet kändes bra men jag gjorde en miss och det var när jag skulle vänta snett igenom i galopp så bytte han till rätt galopp precis innan jag skulle sakta av så de drog mer lite men allt annat kändes också bra! Jag är supernöjd över LB:n också! Jag fick 67,321%!
I denna klassen blev det också vinst och jag blev även KM-mästare i dressyr på privatponny! Så himla kul och jag är superglad över våran prestation.
Dessutom har jag bara ridit ponnyn 2 gånger innan!

Tack så mycket Nora för att jag fick låna din fina ponny!❤️

Grattis även till alla andra för fina prestationer!

~Elsa

Foto: @nellies.foton

Från framridningen👆🏻

Likes

Comments

Snart ska jag bege mig mot stallet och fixa iordning Hampus eftersom vi ska tävla Km dressyr idag!
Jag ska rida en LC:1 2015 ca kl. 9.24.
Men innan det ska jag knoppa, borsta, putsa, byta schabrak osv.
-Nellie

Likes

Comments