Header

Hejsan!!!
Jag har inte riktigt haft tiden att blogga på det sista och inte vetat vad jag ska skriva om, men idag så tänkte jag berätta lite som händer i veckan!

Onsdag: skola, hoppträning för Tessan!

Torsdag: skola

Fredag: skola, ”kalas” på kvällen (taggaaaa!!)

Lördag: ridning

Söndag: ?

Det var ett kort inlägg, men många bilder!!!
-Amanda

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej!
Förlåt att jag inte har uppdaterat på länge men jag har inte haft ngn motivation eller tid. Just nu händer det väldigt mycket och jag har oftast fullt upp varje dag! Det är nästan varje dag ridning och 2 av dagarna åker vi buss och tåg vilket tar lite längre tid. Sedan är det även lite läxor och sånt som man måste kläma in i schemat. Det fungerar väldigt bra tycker jag, ridning är trots allt det som är allra roligast. Även om skolan också är väldigt viktigt. Jag tror det är imorgon alla betygen ska vara satta! Men jag tror och hoppas att jag ligger bra till. Jag hatar att inte ha något att göra men det kanske är bra att ta det lugnt någon dag.
Men idag är jag iallafall lite ”ledig” och har tänkt att dra till gymmet lite senare. Jag tycker det är viktigt att inte bara träna hästen utan också sig själv. Så jag jobbar mycket med min styrka på gymmet. Först och främst vill jag stärka min bål, alltså rygg och mag-muskler för det är det man behöver mest i ridning och även det jag är svagast på!❤️ Jag brukar också träna armar och ben men där är jag ganska stark så bålen är fokuset! Jag brukar också göra någon form utav konditionsträning tex som att cykla, springa på bandet och lite andra maskiner.

Tänkte även berätta lite om träningsgruppen igår.
Jag red Rannet vilket jag inte gjort på så länge. Vi hade dressyr och i början hittade jag inte riktigt knapparna utan det var först efter ca halva passet. Han var ganska pigg men han har inte riktigt styrkan att hålla formen in i galoppen. Vi övade lite på fattningar ifrån både trav och skritt och det gjorde susen.
Vi flyttade även lite i sidorna. Vi tränade på öppna och att rida upp på medellinjen.
Detta var näst sista gången i tärningsgruppen för mig! Jag är ganska nöjd med Rannet, han skötte sig ändå väldigt bra!
-Nellie

Finaste ponnyn!
Gamla bilder, de 3 sista är tagna av Julia Eriksson⭐️⭐️

Likes

Comments

Hello!
Idg har det varit en ganska jobbig dag i skolan! Vi hade två oförberedda prov i spanska och svenska dock så var det bara läsförståelser och hörförståelse men det är ändå jobbigt. Det gick nog ändå ganska bra på de båda!

Efter skolan switcha jag bara om till hästkläder och så åkte vi till stallet. Jag red Penure och övade mest på att flytta i sidorna och vändningar. Penure var fin men i början så är han så stel. Jag försökte stretcha ut sidorna under uppvärmningen och i slutet fick jag igenom det bra tycker jag. Han var jätteduktig på att flytta i sidorna idag det är bara dock så att han blir så trippig om man går på honom och han tycker det är jobbigt. Som t.ex i galoppen och man kräver en samlad galopp kör han upp huvudet och blir stark och spänd. Jag jobbade mycket med att ha en samlad galopp med innerbakbenet speciellt under honom. Jag lyckades efter ett tag och då var han fin!

Ett lyckat pass idag! Duktig Penure<3

~Elsa

Likes

Comments

Hej! Jag tänkte skriva lite om de senaste ridpassen osv.
Vi kan börja i måndags då jag red först i tränings gruppen och då hade jag Hampus. Vi hade hoppade bana. När vi värmde upp hästarna så kände jag att Hampus var pigg. Och han brukar vara väldigt seg.
Och när vi väl började hoppa så blev han bara piggare och jag fick en jätte bra känsla. Jag är super nöjd över det passet och det var det bästa på länge.
Men sedan så skulle jag rida igen en lördag som jag missade för någon vecka sedan. Jag hade Hampus igen och jag kände redan från början att han inte alls var lika pigg och framåt som passet innan. Sp jag fick driva mycket mer, vi jobbade med hörnpaseringar och han la in bogen lite och genade. Men när jag fick it han i hörnet ordentligt så var han ganska fin.
Och i onsdags så red jag igen en till lektion. Jag hade Hampus igen och det var hoppning men mera markarbetes hoppning för vi hoppade inte högre än 50cm vilken inte var så roligt.
Men Hampus var ganska seg och jag drev inte på han tillräckligt mycket så han bröt av till trav i några svängar. Jag är ganska nöjd över det passet.
~Clara

Likes

Comments

Hej!
Igår red jag en annan ponny i pondus stall! Det var första gången jag red honom och det gick jättebra!
Jag skuttade lver 4 bommar som var uppställda på pottor, och så gjorde jag övningen klockan! ( övningen klockan är TT man lägger en bom vid 12, 3, 6 och 9. Sedan ska man galoppera över dem på volt och få lika många galoppsprång mellan varje bom). Han var superbra på de och gjorde övningen på både 4, 5 och 6 galoppsprång!
Jag tycker att han var jättefin och kämpade på bra!
Jag gjorde även lite byten över bommen på medellinjen och om jag förberedde noggrant och red noggrant byte han jättefin!
Jag är super nöjd över passet!

~Elsa

En gammal bild på pondus som antingen Nellie eller Clara har tagit❤️

Likes

Comments

Heeej!!

Idag har jag ridit tomteparaden med Milly, det var jätte roligt! Milly tyckte också det var roligt!

Därefter julpyntade vi stallet, jag fixade Milly och Lussans boxar! Det blev super fint.

God jul och glad advent <33

-Amanda


Youtube: Amanda Boqvist
Jag har en video uppe ”skultorps pony cup”
Instagram: amandas.foton , amandaomilly , designtohorses
Millys instagram: ponnyn_milly

Likes

Comments

Hej!
Idag är det lördag! Äntligen helg!
Jag tycker denna veckan har gått så långsamt!

I torsdags red jag Pondus! Han var fin lite spänd i början, men blev väldigt fin i slutet! Jag red ett dressyrpass!

Igår red jag i medryttarstallet. Jag red en liten storhäst! Jag jobbade med ställning och rakrikting! Hon var fin och kändes ganska positiv till arbete igår vilket är superbra!

Jag är nöjd över båda passen! Duktiga och fina hästar:)

~Elsa

Pondus❤️

Likes

Comments

Hej!
Som Elsa skrev i sitt inlägg så red jag igår. Jag red Pondus och planen var att småskutta lite över små kryss/räcken.
Jag började med att värma upp i alla gångarter. Jag tyckte han kändes fin men lite spänd. ❤️Jag började sedan att trava över bommar och han var fortfarande lite spänd. Men jag jobbade mycket med det och fick han lösgjord och han blev verkligen såååå fin!
Han är väldigt rolig att rida eftersom när man gör rätt gör han också de! Han är väldigt välutbildad och det är väldigt kul.
Vi hoppade en linje på diagonalen och en linje på långsidan! Pondus var jätteduktig och gjorde det superbra! Under ridpasset började det även regna/snöa❄️❄️. Det var inte så kallt att rida men jag kan tänka mig att det var väldigt kallt att stå vid sidan!
Jag är supernöjd över gårdagens ridpass!
-Nellie😍💕

(Gammal bild)

Likes

Comments

Hej!

Just nu har vi ganska mycket i skolan och så är vi i stallet nästan varje dag så det blir inte så mycket tid till att hinna blogga men jag ska försöka blogga så mycket jag kan. I måndags red jag i träningsgruppen och vi hade markarbete på schemat. Jag fick rida Penure och jag tycket inte det gick så jättebra. Han var ganska stel tycker jag och jag kände att jag inte allas red bra i måndags. Efter ett tag tyckte jag han blev fin och bättre i sidorna men han var fortfarande lite stel. Men det roliga var att han var jättepigg i början:) Han var verkligen så laddad i galoppen.

Vi travade iallafall över lite bommar och övade även på rakriktining. Penure var med mig och svängarna och han tyckte det var kul.

Jag är iallafall nöjd över Penure, men kanske inte lika mycket över mig själv.


Igår var jag även i stallet men då red Nellie så hon kanske skriver ett inlägg om det:)


~Elsa

Penure<3❤️

Likes

Comments