Meningen var att de skulle ut på banan och testa hur det är att rida LB, inga krav, bara ha kul.
Så får de en blågul rosett!!

Nu är grymma Julia och Eminem!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Så typiskt! var enda gång vi träffar honom sprutar tårarna. Idag var vi på tävlingsplatsen för att få se dem tävla, Julia och Eminem.

Jag är så otroligt glad över att vi fått så fantastiska familjer som tagit över våra ponnysar när vi sålt dem. Jennifer som köpte Pauli och Linnéa har kontakt nästan varje dag. Tyvärr bor de väldigt långt bort.

Familjen Norring som för två år sedan köpte Eminem bor betydligt närmare. Här är dagens runda. JÄTTEBRA jobbat Julia!

Likes

Comments

Så var det dags igen för tävling och det blev så mycket bättre än förra gången. Jag tycker du red väldigt klokt Linnéa. Det är ju bättre att du avbryter och rider säkert än att chansar. Idag var det inget pet eller stopp OCH bra tempo.

Likes

Comments

Så var det dags igen för en tävlingsrunda. Idag gick det lite bättre. Vår plan är att hålla oss på 90 cm till den höjden sitter.

Så här såg det ut.

Likes

Comments

Så laddar vi för två tävlingsveckor. På fredag ät det dags för Cristinehamn och nästa vecka för KRK.

Till idag hade Linnéa hittat en övning som tränade henne i att se avstånd och hålla jämna galoppp både på rakt och böjt spår. Det är svårt att se övning här på bilden. Det är de röda bommarna på marken som är med och inte det vita/turkosa hindret.

Jättebra jobbat Linnéa. Här kommer filmen.

Likes

Comments

Jag först¨år att du blev arg och irriterad, det blev jag också. Men det är inte alltid som mobilerna vill samma sak som vi människor.

Så har uppladdningen för nästa tävling börjat. Idag hade vi en hoppträning och första hoppningen efter Filipstad förra veckan. Det gick så bra. Tyvärr ville inte mobilen riktigt samma sak som jag när jag skulle filma så de allra bästa sprången finns inte med på film :( De (Linnéa och Calu) så ut att verkligen flyga över, allt såg helt perfekt ut.

Här kommer i alla fall en film från dagens träning. Så bra att du vågar rida på lite nu Linnéa.

​Idag var det mycket fokus på kombination. Precis som de vi köpte Calua Bouncer av så hoppar han allt. 

Likes

Comments

Är stallediga idag så vår medryttare Julia har hand om Calu. Så skönt med Julia som hittar på egna bra övningar och håller mig uppdaterad.

Detta kom idag:

Eftersom Calu är Calu skuttar han över den minimalt upphöjda bommen, sen tränar vi på att få tillbaks samlad galopp efter skuttet med hjälp av bommar som ligger i en solfjäder, ju längre in på bommarna vi klarar desto bättre 😃
Han var duktig, efter en stund fattade han grejen så vi är nöjda 😁

Likes

Comments

Fast egentligen är det måndagens övning.

Hittade den här övningen i en bok från Hippson och gjorde en egen variant av den. Blev lite slalom, flytta för skänkeln och lyfta på benen samt balans för ryttaren.


Jag ställde ut 5 hinderstöd, där tanken var att Linnéa skulle rida slalom mellan, med 9 meters mellanrum. Mellan de två första och två sista la jag tre travbommar med 1,10 meters mellanrum. Så pratade vi genom övningen och Linnéa började rida. Inte riktigt som vi hade sagt men det blev bra ändå.

​Så blev varianten på övningen.

Likes

Comments

Jag kunde inte låta bli att lära min egen hund detta trick!

Kanske är det smyreklam?

Likes

Comments

Ja, ibland blir det fel. Tycker du är väldigt modig och fantastisk som förebild @linneakarlstam som lägger upp denna film. Det finns ju en risk att man får en massa tråkiga kommentarer och tips från personer som bara vill trakassera. OM du hör till dem ber jag dig sluta läsa nu.

Jag fick en fråga vad som hände i 90-rundan. I efterhand skrattar vi åt den och säger att det blev alla sorters fel man kan få i en ridtävling, fel på hinder, fel för stopp och tidsfel. Allt det resulterade i 15 fel.

När vi köpte Calu sa de vi köpte honom av att han aldrig stoppar. Titta på filmer så förstår du varför Susanne sa så. (Kolla hinder nr 4 och tänk att hindret är 90 cm) Jo, Calu stoppar på hinder men bara när han förstår att det inte kommer gå eller att han inte ser hindret i tid, smart häst. (Kolla hinder nummer 8)

Bara att träna på, låta processen ta tid och som vi alltid tänkt.

"Skynda långsamt"

Likes

Comments