När jag gör mina blogginlägg är det ofta en filmsnutt med. Det är svårt att få bra kvalitet när filmen spelas upp, tycker jag

Vad använder du för app när du redigerar filmer på din mobil?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Även idag får Teo börja bloggdagen.

Här kommer en liten, liten filmsnutt från ett av hans favoritställen, Förskolan Vitsippan. Teo älskar att springa runt på förskolans gård. Ibland träffar vi en annan hund och kan släppa dem tillsammans.

Likes

Comments

Som jag skrivit tidigare så skulle vi ju inte ha en unghäst igen, inte en valack eller en häst över 170 cm men så träffade vi Calle. Vi ställde oss verkligen alla frågor om unghäst. tävling, sto så vi kan ta föl och storleken och vi kunde inte stå emot. Calle är 4 år och sååå cool.

Eftersom vi dragit ut vargtänderna i onsdags så är det ingen ridning med bett på två veckor. Vi har inget hackamore träns utan passar på så att Calle får bekanta sig med nya omgivningen. Med alla andra hästar vi haft har vi tagit det jätte, jättelugnt i början och självklart gör vi det nu med.

Efter två dagars longering fick han idag skritta på utebanan bland alla hinder och andra ponnys och hästar som reds. Calle bara traskade på och var lugn. Istället tänkte vi testa vad som skulle hända när vi gick in i ridhuset med den stora spegeln i. Båda våra ponnys har varit väldigt rädda i början av just spegeln, så finns det ju en läktare där inne och den stora farliga dörren. Kolla filmen så får du se.

Calle är väldigt social av sig, mot människor. Han verkar väldigt trygg med andra hästar och som tjuren Ferdinand tänker han på sin mat och vill vara för sig själv.

Likes

Comments

Jag vet egentligen inte om han tycker om att vara med i stallet, våran Teo, kanske han är lite rädd för hästarna men älskar miljön. När Teo är riktigt glad gör han piruetter och det gör han alltid när han hoppar ur bilen i stallet men väl i stallet och vid hästarna skäller han jättemycket.

Idag fick han följa med och springa i ridhuset för att sedan träna vi på "läskiga" saker och till slut vågade han sitta på pallen utan att jag var med. Vi tränade också på att gå på stallplanen UTAN att skälla på hästarna. Det nya godiset gör underverk så det gick också super bra.

Kanske ni också har storrengöring i era stall en gång om året. Så är det hos oss. Eftersom Calu skulle avlivas fick vi vänta lite med att städa ur vår box. Nu är det gjort och nymålat. Imorgon får Calle flytta in i sin riktiga och stora box. Kika in senare så ser du vad han fick göra idag.

Likes

Comments

Ser ut som Frasse säger Välkommen hit till Calle.

Jag tycker böjning av hästars ben verkligen är fascinerande. Tänk att vika ihop benet allt som går och sedan ska man springa och inget ska märkas.

Likes

Comments

Idag fick vi en alldeles egen Calle eller Cavani som han heter.

Allra först vill jag säga stort TACK till Åsa som ger oss detta förtroende. Sedan riktar jag stor tacksamhet till alla som stöttat oss i detta åtagande, det är både fantastiskt roligt, spännande och utmanande.

Ibland tar livet med häst en helt annan vändning än den man tänkt sig, så blev det för oss i dubbel bemärkelse.

Först fick Calu somna in och sedan kom denna fina häst till oss, vi som skulle hända ett sto och en äldre häst under 170 cm. En presentation av Calle kommer.

Likes

Comments

Ibland undrar jag verkligen om tiden kan gå långsammare, som idag till exempel. Att laga frukost tog inte så lång tid som det brukar och lika så med hela morgonrutinen. Eller så är det kanske en dag när jag är extra effektiv. Medan det andra dagar är så att tiden inte verkar räcka.


Jag känner mig som på bilden


Önskar dig en bra dag med samma tänk som jag


Du är bäst ...

Likes

Comments

Att få en saccosäck perfekt är inte det lättaste men efter hårt arbete blir det bra.

Precis som för Teo är det arbete som gäller idag, tillbaka till verkligheten.
Önskar dig en härlig dag 😊

Likes

Comments

Så långt från det smutsiga stalljobbet som det bara går. Det är så roligt att en gång, fast det är egentligen två gånger eftersom vi har två konserter, om året få klä upp sig, fixa håret, sminka sig fint och kunna ha fina naglar som inte bryts av eller blir smutsiga.

Jag har alltid hållit på med musik, spelat flöjt eller sjungit. Idag är det min hobby, min stund i veckan när jag bara fokuserar på att spela och läsa noter, får egentid. Jag kan verkligen se likheten med en idrottare som går in i sin bubbla inför en tävling eller bara måste idrotta för att må bra- Så är det med musik också. I samband med en konsert går man in i bubblan, jag måste vara fokuserad på noterna och dirigenten-annars spelar jag fel.

Men nu har jag varit från stallet i 4 (!) dagar, börjar få abstinens. Tur att det är vardag imorgon så jag får åka dit igen. TACK Hanna för bilden du skickade.

Likes

Comments

Tror inte det kunde bli en vackrare vintermorgon. Himlen var alldeles rosa och allt var stilla, kanske för att det är -10 grader ute. Naturen verkar också ha tagit sovmorgon och vaknar sakta, sakta till liv.

Tillbringar min sista dag på ledigheten, på samma sätt som igår, med musik. Idag ska vi till Sunne kyrka och spela vår Trettondags konsert. Bra sätt att ladda upp inför kommande termin.

Önskar alla mina läsare en härlig vinterdag!

Likes

Comments