Yes nu startar jag upp på nytt. Fast denna gången hittar ni mig här...

www.nattstad.se/nikegustavsson


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Palle var riktigt pigg idag, mer i taket än på marken så att säga. Som tur var så red jag inte utan longerade, tack och lov! Nej han är verkligen superpigg, inte roligt pigg utan extremt. Inte samma lugna kille, han visar upp sitt temperament. Nog med det, imorgon blir det träning för Christel och då hoppas jag på att jag får honom ordentligt till jobb. Så tagga tagga. Kommer ett schema över hur hans dagar sett ut och hur de ska se ut, som vanligt.

I helgen blir det att umgås med tjejerna och sedan stallet och lite plugg på det, som vanligt helt enkelt. Hade tänkt mig att baka något men får se hur det blir, brukar nämligen aldrig bli av. Jag får vell ta tag i det. Men innan helg så har vi ungefär en halv skolvecka kvar och den måste genomföras först såklart.

Sorry för uppdateringen, hade noll tid idag, måste ändras på, har lovat er! Vi hörs imorgon.

Likes

Comments

Det här inlägget ägnar jag till er i stallet då vissa saker kanske har oroat er när det gäller Palle!

Vissa har trott att Palle har förändrats och blivit allmänt konstig och otippad nu det sista pga den lilla dippen för ca 1-2 månader sedan. Har även hört att vissa har varit rädda för att ta in honom från hagen osv men det är absolut inga problem med det och har inte varit heller. Förstår att ni kanske har känt er ''rädda'' när ni skulle ta honom från hagen eller liknande då han slängt av både mig och min medryttare (var av hon fick allvarligare skador) av okänd orsak under den svåra tiden men han skulle aldrig göra något under hantering, han är fortfarande som den gamla tjugoåringen som vi alla känner till i honom. Nu gör han inget heller varken i ridningen eller något annat, tycker inte att det räknas när dom är pigga och visar upp lite mer nerver än vanligt. Visst han slängde av mig i fredags men det var för att han var pigg. Så det är absolut inga problem alls med honom. Det var två månader sedan den svåraste tiden nu och oavsett det så behöver ni verkligen inte känna er osäkra eller tycka att han är dum.

Han är fortfarande sitt vanliga jag och gör inte en fluga förnämt i hanteringen, så ännu en gång, oroa er inte.  För vissa låter det här hur dumt som helst men jag vet att vissa har känt denna känslan och det är inget fel med det.

Sedan kan jag också passa på att säga att Palle inte är livsfarlig eller dum i huvudet (japp, vissa har sagt det) utan alla ponnyer och hästar har någon gång en dipp, om inte flera så det är självklart inget konstigt med det. Självklart blir det också frustrerande när en superlugn ponny förändras till det motsatta men endå, han är inte dum i huvudet. Men det är tråkigt att höra sådana saker, det vet vi alla. Samtidigt vill jag passa på och tacka er alla som verkligen har stöttat mig och gett positiva kommentarer, bland annat denna tjejen, tack Alva och alla er andra!

Vill inte skapa några missuppfattningar utan bara berätta för dem som varit osäkra.

Tack och hej!😊


Likes

Comments

Imorgon väntar en ny vecka och ännu en måndag. Veckan har varit bra och jag har ägnat den åt häst, familj, skola, vänner och nöjen. Helgerna nu för tiden går så sjukt fort tycker jag, man hinner nästan inte med något över huvud taget. Kanske är det bara jag men det känns som om allt går fort när det gäller tid och dagar. Men om vi nu ska ta en liten summering av veckan då, vad hände? Hmm, inte så himlans mycket mer än plugg, bio, vänner och en avramling. Träningsmässigt när det gäller Palle så har det gått väldigt bra denna veckan, han slutar aldrig att imponera den killen! Ni fattar inte huuuuur mycket talang det finns i denna killen. Mer filmer och bilder måste ni få, verkligen! Sedan fick vi även en förfrågan till Bohuscupen 2014 för Hällingsjö Ryttarförening och självklart startar vi den och tar chansen, lycklig! Känns som en perfekt början för ett riktigt grymt tävlingsår för mig och min älskade ponny. Har ju verkligen velat köra den cupen som en kickstart liksom! Måste även passa på att tacka er alla för kommentarerna om Palle, det är väldigt rörande att läsa dom och jag tackar er till tusen. Kul att veta att det inte bara är jag som tycker att han är en sockertopp!

Förövrigt så känns det helt perfekt i ridningen nu, vi utvecklas och är starkare än någonsin. Kemin kan nog inte bli starkare än vad den nu är. Mycket häst nu men det är ju trots allt min vardag.

Har några inlägg som sagt som ska komma upp under veckan, tidsinställda. Nyss skrev jag klart SO:n och nu ska jag bara duscha sedan natti natt. Vi hörs imorgon!

Likes

Comments

Idag är det lördag och en hyfsat lugn dag väntar. Ska plugga lite och under eftermiddagen åka upp till stallet. Planerna för honom idag blir ett dressyrpass med longering i början för att han ska bli av med energi lite snabbare. Igår ramlade jag av honom då han fick en bockattack men jag slog mig inte mycket så hoppade upp direkt och red som om inget hade hänt. Hur fin som helst var han iallafall och det kändes toppen efter passet, snacka om att jag är glad att jag inte slog mig utan att jag kunde fortsätta rida istället. Det är en riktigt skön känsla att inte behöva bli rädd för honom då jag känner och litar på honom så himla väl. Så jag grubblar nu inte över gårdagen utan varje dag betyder nya utmaningar och upplevelser. Men jag är riktigt nöjd över hur snabbt det kan vända med Palle, iallafall från det dåliga till det bra. Sedan kanske det inte är det mest säkra eller optimala när det går på en sekund från super till en explosion men tur att det inte händer ofta.

Vi får alltså se hur det går idag men jag skulle inte tro att det är några problem utan han var pigg och ibland kommer en liten explosion. Det skystaste mot både Palle och mig är att försöka ta av lite på överskottsenergin så därför kör vi ett dressyrpass idag istället för jogging. Upplägget för passet och vad ska tränas på? Jag hade tänkt mig lydnad med halter och övergångar för att få igenom det nu när han är pigg. Men allra för longering som sagt. Sedan beror det på hur halt det är ute, är underlaget bra lär han skrittas av ute.

Just nu har jag även några inlägg på gång gällande olika saker, ska se om jag kan få ner dom skriftligt till er senare under dagen eller så. Isåfall kommer de inläggen upp under den nya veckan, men kanske även helgen. Tror ni kommer att gilla det!

Vi hörs.

Likes

Comments

Alldeles strax börjar dagens andra lektion, fysik. Efter det blir det idrott med basket så rätt kul endå. Men matte på morgonen måste jag säga inte är någon höjdare direkt. Palle har gått bra både på träningen och igår, lite pigg men han kommer snabbt till jobb. Igår blev det som sagt lite repetition och lösgörande, fungerade superbra, nöjd! Idag ska vi se om vi tar fram bommarna eller om vi gör det imorgon, någon dag av dem iallafall.

Lägger in detta lite snabbt medans jag skriver det andra inlägget om min helg. Vi hörs senare!


Likes

Comments

Palle gick helt okej igår på träningen, självklart kunde det ha gått bättre men jag är ändå nöjd. Det var en träning med blandade resultat helt enkelt. Men jag hittade faktiskt ett nytt knep tillsammans med min tränare, att lätta mer på handen. Alltså halvhalt, lätta, halvhalt, lätta osv. Han går något ur form vid sina små stressattacker och det ska tas bort, och då behövs tålamod. Igår hade jag tålamodet och det resulterade i ett ganska bra resultat i slutet då, men attans vad stark han var i början! Men det bästa är nog att jag aldrig hänger upp mig på dåliga pass, utan det är ju faktiskt en dag imorgon där man kan göra grejerna ännu bättre.

Idag blir det ett pass med lite repetition från gårdagen, tycker att det är skönt med ett sådant pass efter träningar. Tycker också om att jag och Palle har börjat träna nu igen efter vinteruppehållet, gillar min nya träningsgrupp. Måste också tillägga att bytet av träningsgrupp inte hade något med personer att göra, absolut inte! Men iallafall så blir det ett repetitions pass idag.

Palles licens för 2014 är även efterskickad nu så det är ju toppen. Längtar sönder mig inför våren kan man vell säga.

För övrigt händer inte mycket mer, livet rullar på.

Likes

Comments