Så Sally har nu vilat i 5 dagar! 5 dagar! Och det kommer bli mer dagar så som det ser ut just nu... Men det är inte för jag är lat utan hon tappa sin sko igen... Hon hade tappat skon där bak så fick tag på en super hovslagare dagen efter, Tisdag. Toppen tänkte jag ju då. Ne men nästa dag ska hon tappa den superskon hon fick, fast fram då. Jobbigt med lera då hon fastna säkert i ett hål som sluka skon, vi fick gå runt flera varv tills vi hitta den och då fattar jag inte hur min fantastiska hästskötare hitta den då den har snösula på och den va liksom nergrävd i den frusna leran... Vi fick upp den och nu väntar vi bara på en som kan sätta fast den igen. Sen är det bara köra igen hoppas jag. Saknar dock att galoppera med min Sally Rally. Skulle fått det i helgen igen men svårt när hon missar en sko i fram. Men men sånt händer ju.

Men idag var jag hos min ponny igen. Igår var jag sjuk och känner mig ändå fortfarande inte toppen... Igår hade vi ändå bestämt att vår kompis skulle ta henne då jag egentligen skulle åkt buss till skolan. Vilket tar typ 1-2 timmar och bil på 1 timme så skulle vara rätt trött så hon erbjöd sig, men var konstigt att va i stugan men inte va i stallet. Man vänjer sig så fort att va i stallet när man gör nästan allt där.

Så vi gjorde ju de vanliga sysslorna idag, har ett schema som jag följer också och på lördag är det putsa läder dag. Super trevligt när man har nån att prata med och en häst som faktiskt vill va med en nu för tiden då vi haft lite problem med det och samma med hagen. Hon kunde ta 4 timmar att försöka ta in och ändå sluta det med att man fick valla in henne i sin box... Sen fick vi hjälp och tips av en och det funka jätte bra. Nu kan man gå direkt till henne utan att hon backar undan eller nåt sånt, istället kommer hon när man ropar. Förutom när Prins och Charlie blockar. Men asså vilken förändring hon gjort. Vissa dagar har hon haft dålig dag med vår vän men hon känner henne knappt ändå.

Idag blev inte allt putsat dock men sadeln, ett av mina favorit träns, förbygeln (tror det är de men är inte helt säker då jag inte hittar det någon stans) och lädergrimman blev putsade. Pullartränset fick också ett nytt gummibett som vi ska testa någon dag. jag gillar mest rida bettlöst men min vän vill inte det just nu så rider mest med bett, testa dock en gång i paddocken det blåa repgrimma tränset och asså så roligt och så fint hon gick med det.

Lite bilder får ni och så får ni se favorit tränset och repgrimma tränset

Det var nog allt för idag, hejdååå

Likes

Comments

Hejsan allesammans!

Bakom datorn sitter en hund, en sheltie. Ja fast de är inte hon som skriver direkt. Hon ligger bara o latar sig i mitt knä. Men vem är jag då? Jag är en 17 årig tjej, snart 18. Jag är galen i alla slags djur och älskar att prata om dem och sånt. Jag är en väldigt blyg tjej. Men när jag väl känner att jag vågar prata så kan jag nästan inte sluta prata. Just nu håller jag på mest med min häst, rider henne och bara myser med henne. Hon är inte riktigt igångsatt än så rider mest ut i skritt med de andra i stallet där vi har henne. Men grejar inte bara med häst. Har även en hund som jag tränar lite allt med. Mest lydnad och agility med men hon har en egen blogg så hon kommer väll bara komma lite smygandes in här ibland. Är rätt dåligt att uppdatera den bloggen men hoppas bli bättre här då jag ändå skriver en slags "dagbok" som Sally har då. men vem är Sally då?

Jo det är min ponny, min älskade fina vita ponny. Knockado Sally. En skimmel. Jag som aldrig skulle ha en skimmel för de är så mycket trams att de är sagohästar, samma med rosa, gillar inte rosa för de är "tjejers färg". Men skimmel blev de, mitt i natten kom hon, på en skoldag. Den 18 Maj kom hon, eller mer 19 maj då hon kom 12-1 på natten till stallet vi hade henne då. Min dröm om att få en större häst blev äntligen sann. Man får mycket bra sagt om Sally när man kommer med henne till något nytt ställe då hon tar allt med lugn och ro. Världens snällaste i hanteringen. Världens snällaste i ridningen. Eller aa, hon kan stegra. Men de är mer att jag gör fel. Toppen häst som är lugn och lär sig hur snabbt som helst. Har aldrig sett en häst lära sig så fort som Sally. Irland kommer hon från också. om ni vill veta mer om henne eller om mig så är de bara att fråga!

Nu kommer lite bilder på mig och mina djur. Har även en vit katt men den hamnar typ aldrig på bild så.

shettisarna har jag haft sen jag var 4 år. Tin tin är skäcken som är sonen till den bruna och han var ett halvår när vi skaffa dem.

Likes

Comments