Vilket pass det var igår, blir fylld med glädje och lycka när jag tänker tillbaka på det. Jag vet inte var jag ska börja eller hur jag ska förklara. Man måste känna det jag var med om igår för att förstå. Det var en känsla som man ville packa ihop och kunna uppleva den igen och igen och igen. Alibaba var så sjukt mjuk och fin, ni förstår inte!! Fick en riktigt wow känsla igår, det var helt underbart.

Började med att värma upp honom på grusvägarna, skrittade länge för att han skulle flytta för min skänkel-vilket han inte riktigt gjorde i början. Gick sedan över till trav och arbetade med samma sak. Han ville inte riktigt flytta sig åt ena hållet i början men efter många försök gick det. Jag måste hela tiden tänka på att skänkla mjukt men många gånger och inte klämma med skänkeln eller skänkla för hårt-även om han inte lyssnar. Jag fick genom Alibaba väldigt bra och gick sedan till banan för att galoppera.

Arbetade först lite i skritt och lite i trav så att jag ger honom så bra förutsättningar för att få en bra galopp som möjligt. Började galoppera lite i lättsits med en still hand innan jag började arbeta honom ordentligt. Flyttade honom lite för skänkeln även i galopp och han svarade väldigt bra på det. Gick in på lite volter och ställde genom honom. Testade att minska volten och det gick förvånads värt bra. Jag märkte att jag behövde tänka fram i volten och då gick det jättebra. Alibaba blev även väldigt mjuk av det. Avslutade lite mer tempoväxlingar galopp och i en låg form för att han skulle få stretcha sig lite. Han tyckte det var jätteskönt och var hur mjuk och avslappnad som helst!!

Travade av lite snabbt då han hade galopperat ganska länge och skrittade sedan av. Det är sådana här pass som man påminns att Alibaba verkligen är en på miljonen!! Fina,fina Alibaba<3

Idag är det hoppträning för Hasse och vi är hur taggade som helst!!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag var det dag 2 på Södertälje ridklubb. Fick en jättebra galopp på framhoppningen och fick en jättebra känsla med mig in på banan. Kommer in på banan och hittar den där bra galoppen som jag vill ha. Han hoppar första hindret fantastiskt. Tar inte tillbaka direkt i landningen och låter honom galoppera. Tar tillbaka alldeles för nära hindret och han kommer i botten på hindret och river. Resten av rundan flyter på ganska bra, kommer in i botten på några hinder men han räddar situationen. Några hinder var riktigt riktigt bra, men inte alla. Måste få tillbaka honom snabbare mellan hindrena för att sedan kunna rida med framåt. Men jag är, trots petet, ganska nöjd med dagens LA+. Det var ju trots allt vår debut. Om jag inte hade rivit - hade vi kommit trea, men men. Bara hem och träna! Fantastiska häst! 😌🙏❤️

Video kommer!

Likes

Comments

Vad ska jag säga om dagens resultat? Alibaba hoppade HEEELT fantastiskt. Lite pigg på framhoppningen med på-och det gillar jag. På banan däremot var han lixom lite mer spänd, antagligen för att jag blir det också. Fick inte samma galopp men helt ok galopp. Galoppen blir typ seg men fortfarande på. Den är inte kvick och snabb som jag vill ha den. Hoppade grundomgången och var felfri, kändes enkelt. Men i omhoppningen kom jag i botten på ett hinder och rev det. Glömde sedan bort hinder nummer 13 då det var inte helt självklart. Tänkte att jag var färdig men icke. Hittade ingen stans att rida mot 13 så kom lite tokigt på det och Alibaba tittade lite, vilket ledde till att han smet förbi hindret. Hittade en bättre väg och red an mot det och kom över, men då var jag redan utesluten. Riktigt synd då jag annars skulle blivit placerad. Men som han hoppade!! Lite surt men vi tar nya tag imorgon där vi debuterar en LA+.

Film kommer!

Likes

Comments

Igår red jag ett pass på banan, där fokuset var övergångar. Började med att värma upp honom lite lätt med övergångar i skritt och fortsatte sedan i trav. Jag ville att han skulle ställa genom på båda sidorna och lyssna på mig vid övergångarna. Jag ville kunna relegera honom med små hjälper. Till en början, drog han upp huvudet och var lite halvstissig. Men han var väldigt mjuk från första start. Till slut lyckades Alibaba behålla formen i alla övergångar! Och jag lyckades sakta av med en mjuk och fin hand på ett enkelt sätt. Det enda jag behövde göra var att skänkla med inne eller ytter skänkel i början av varje övergång. Det funkade jättebra och jag var själv väldigt tydlig.

Alibaba var ibland ganska pigg och ville rusa iväg men jag tyckte att jag lyckades hålla koll på det genom att ta många halvhalter på yttertygeln.

Detta pass gav en riktigt bra känsla! Han lyssnade så bra och jag var så tydlig. Lätt en av de bättre dressyr passen! Alibaba gick i en högre form där han även trivdes. Jag försöker variera formen beroende på vad jag ska fokusera på. Ibland blir det en lång och låg form, ibland lite högre form.


Syfte:
Syftet med denna övningar var att få Alibaba lydig och mjuk. Samt att han skulle arbeta med bakbenen och att jag skulle aktivera dem.

Det jag gjorde bra:
Jag tycker att jag var väldigt mjuk och tydlig med mina övergångar. Jag hade en plan om vad jag skulle göra innan passet, vilket gjorde att jag gjorde grejor som hade ett syfte. Jag visste hur och vad jag skulle rida vilket delvis gjorde att det gick väldigt bra. Min handposition har även blivit mycket bättre! Jag böjer inte min hand inåt eller tvärar med handen. Nästa steg är galopp till skritt och skritt till galopp, vilket jag började lite på detta pass!

Det jag måste träna på:
Jag måste träna på att arbeta mer med magen när jag minskar. Även på att sitta ned i traven - som är hur svårt som helst i en hoppsadel!

Alibaba - det han gjorde bra:
Alibaba var väldigt mjuk och lydig. Han uppfattade det jag menad snabbt och ville göra rätt(som alltid).
Alibaba - det han måste bli bättre på:
Alibaba måste bli starkare i ryggen och få mer muskler där. När han blir starkare i ryggen kommer han även få lättare att samla sig. Just nu springer han ibland i vänstergaloppen och det är svårt att samla honom där.

Philippa och Ramona red samtidigt som jag, men det gick inte så jättebra för Philippa och Ramona- så jag red henne lite. Ramona, var även hon ganska mjuk. Man måste jobba jättemycket med yttertygel på henne. Medan jag red Ramona, red Philippa Alibaba. Philippa skrittade bara Alibaba men tyckte det var lite ovant och nästan lite obehagligt(lite rädd för om han skulle stegra). Men jag tyckte Philippa skötte sig jättebra. Det gick även bättre för Philippa att rida Ramona efter att jag hade ridit till henne! Men de har lite problem med att korta galoppen.

Philippa och jag är jätte taggad till Södertäljehoppet i helgen! Önska oss lycka till, vi hörs! <3

Tbt Rasta<3

Likes

Comments

Tänkte göra en snabb planering om hur den resterande veckan ska se ut, ridmässigt framförallt.

Idag, torsdag:
Idag ska jag försöka rida ut lite längre än vad vi har gjort tidigare. Det har tidigare varit för mörkt att rida någon annanstans än i området. Idag ska jag även passa på att smörja träns och martingal + ev matplatta. Ska även rengöra mitt schabrak så att jag kan ta hem och tvätta det. Jag tänkte också göra lite läxor när jag kommer hem då jag inte vill göra de i helgen.
Imorgon, fredag:
Tänkte trimma lite på banan och utomhus. Känna genom honom och kolla så att allt stämmer och att han är alert. Smörja resterande utrustning och benskydd.
Lördag:
Tävling!! Ska hoppa en regional LA. Göra någon läxa om jag inte hunnit göra den innan.
Söndag:
Tävling!! Jag ska debutera en nationell LA +Och eventuellt göra de läxor som jag inte hunnit med på föregående dagar.

Vi har testat att släppa ihop Ramona och Alibaba då Alibaba blev jättestressad när Ramona gick någonstans och han inte var med. Han är dessutom låg i rang så vi trodde att de skulle passa bra tillsammans. Och fet gjorde de också! De trivs jättebra och verkar ha sett jättemysigt i hagen. Bilden är från när vi släppte ihop de första gången, hur söta? Jag var dock inte med, då jag och Molly var på Mall of Scandinavia för att försöka hitta en vinterjacka.
Vi hörs!<3

Likes

Comments

Hoppträningen i onsdags, vad ska man säga?! Alibaba var så fin!! Vi började med att värma upp på ett hinder med en trav bom innan och sedan en galopp bom. Allt flöt på och kändes jättebra. Kom in i ett bra flyt och hittade min balans efter första hindret - förbättring från föregående vecka! Hoppade den några gånger och kom upp i 115(!). Syftet med detta var att de ska hoppa av med båda bakbenen samtidigt(i trav). I galopp var syftet att de skulle backa av.

Hoppade därefter två hinder där vi tränade på att svänga hästarna innan vi hoppade banan.

När vi skulle hoppa bana fick jag inte riktigt samma känsla, det var jättefina rundor men det kändes inte riktigt lika bra som uppvärmningen. Men fortfarande fullt godkänt! Iaf var det en väldigt bra runda förutom att jag tog med mig bakbommen ut från kombinationen, red inte framåt utan blev lite för mycket bakåt.

Nöjd med hoppträningen trots allt. Alibaba levererade och var helt fantastiskt att rida. Det som saknas nu är rutin på de högre höjderna. 🔜🔛🔝‼️

Det jag gjorde bra:
Min eftergift har blivit så mycket bättre!! Jag red med framåt på de flesta hinder.
Det jag måste förbättra:
Jag måste få lite mer rutin på dessa höjder men även rida mer framåt mot kombinationer. Just nu tar jag tillbaka honom lite för mycket, vilket inte funkar på de höjderna.
Det Alibaba gjorde bra:
Alibaba är fantastisk, som alltid och jag gillar att han inte hoppar om jag inte rider honom rätt. På så sätt jag lär mig rida ordentligt, tusen tack Alibaba!!!<33
Finns det något som behöver tränas hos Alibaba?
Kondition i störta allmänhet, men det fanns inget som kom fram speciellt under det ridpasset.

Likes

Comments