Idag var det Marc träning och det gick väldigt bra. Fortfarande saker att öva på hemma-som alltid. Video kommer senare. Efter fixade vi iordning det sista och fikade, mysigt! Ikväll blir det Helenius hörna med familjen! Vi hörs!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Sorry för den dåliga updateringen. Mobilen har varit knas och jag har haft alldeles för mycket att göra. Tänkte börja blogga nu påtiktigt. Är trött på att jag uppdaterar jätte mycket ena dagen men sedan bloggar jag inte på en vecka. Vill ha kontinuitet på min blogg. Men nu har jag iaf samlat mig och nu kär "den riktiga" bloggen igång. Sorry för er som inte hört av mig så mycket på det senaste-men nu är jag tillbaka, bättre än förr!!

Likes

Comments

I helgen var det träning för Lotta Sjöberg. Det gick väldigt bra även fast Alibaba var ganska pigg. Han är ganska springig på små hinder och markarbete. Han lixom slavar lite, men direkt när det blir högre är det som om han skärper till sig. På lördagen var det markarbete och då var han lite springig. Måste öva på att rida på små hinder och bommar då även kan lätt blir slarvig. Avsaktningar och halter efter hinder är våran svaghet.
På söndagen gick det lite bättre då han inte alls var lika springig. Han fick även öva på att övernatta, vilket kan vara bra att träna på inför meetings. Väldigt fin var Alibaba faktiskt. Några saker på min sida som måste förbättra men Alibaba skötte sig exemplariskt.

En liten filmsnutt från när vi skulle sakta av till skritt efter hindret, mer utlovas.

Likes

Comments

Uuuuughhh, min mobil är knasig igen! Jättejobbigt så just nu bloggar jag på ipaden. Pappa har även fixat en högtalaren i mitt rum, jättemysigt! Kommer inte uppdatera så jättemycket nu pga att skola pressar hårt innan höstlovet och jag kan inte skriva på min mobil... Vi hörs<3

Likes

Comments

Vilket pass det var igår, blir fylld med glädje och lycka när jag tänker tillbaka på det. Jag vet inte var jag ska börja eller hur jag ska förklara. Man måste känna det jag var med om igår för att förstå. Det var en känsla som man ville packa ihop och kunna uppleva den igen och igen och igen. Alibaba var så sjukt mjuk och fin, ni förstår inte!! Fick en riktigt wow känsla igår, det var helt underbart.

Började med att värma upp honom på grusvägarna, skrittade länge för att han skulle flytta för min skänkel-vilket han inte riktigt gjorde i början. Gick sedan över till trav och arbetade med samma sak. Han ville inte riktigt flytta sig åt ena hållet i början men efter många försök gick det. Jag måste hela tiden tänka på att skänkla mjukt men många gånger och inte klämma med skänkeln eller skänkla för hårt-även om han inte lyssnar. Jag fick genom Alibaba väldigt bra och gick sedan till banan för att galoppera.

Arbetade först lite i skritt och lite i trav så att jag ger honom så bra förutsättningar för att få en bra galopp som möjligt. Började galoppera lite i lättsits med en still hand innan jag började arbeta honom ordentligt. Flyttade honom lite för skänkeln även i galopp och han svarade väldigt bra på det. Gick in på lite volter och ställde genom honom. Testade att minska volten och det gick förvånads värt bra. Jag märkte att jag behövde tänka fram i volten och då gick det jättebra. Alibaba blev även väldigt mjuk av det. Avslutade lite mer tempoväxlingar galopp och i en låg form för att han skulle få stretcha sig lite. Han tyckte det var jätteskönt och var hur mjuk och avslappnad som helst!!

Travade av lite snabbt då han hade galopperat ganska länge och skrittade sedan av. Det är sådana här pass som man påminns att Alibaba verkligen är en på miljonen!! Fina,fina Alibaba<3

Idag är det hoppträning för Hasse och vi är hur taggade som helst!!

Likes

Comments

Idag var det dag 2 på Södertälje ridklubb. Fick en jättebra galopp på framhoppningen och fick en jättebra känsla med mig in på banan. Kommer in på banan och hittar den där bra galoppen som jag vill ha. Han hoppar första hindret fantastiskt. Tar inte tillbaka direkt i landningen och låter honom galoppera. Tar tillbaka alldeles för nära hindret och han kommer i botten på hindret och river. Resten av rundan flyter på ganska bra, kommer in i botten på några hinder men han räddar situationen. Några hinder var riktigt riktigt bra, men inte alla. Måste få tillbaka honom snabbare mellan hindrena för att sedan kunna rida med framåt. Men jag är, trots petet, ganska nöjd med dagens LA+. Det var ju trots allt vår debut. Om jag inte hade rivit - hade vi kommit trea, men men. Bara hem och träna! Fantastiska häst! 😌🙏❤️

Video kommer!

Likes

Comments

Vad ska jag säga om dagens resultat? Alibaba hoppade HEEELT fantastiskt. Lite pigg på framhoppningen med på-och det gillar jag. På banan däremot var han lixom lite mer spänd, antagligen för att jag blir det också. Fick inte samma galopp men helt ok galopp. Galoppen blir typ seg men fortfarande på. Den är inte kvick och snabb som jag vill ha den. Hoppade grundomgången och var felfri, kändes enkelt. Men i omhoppningen kom jag i botten på ett hinder och rev det. Glömde sedan bort hinder nummer 13 då det var inte helt självklart. Tänkte att jag var färdig men icke. Hittade ingen stans att rida mot 13 så kom lite tokigt på det och Alibaba tittade lite, vilket ledde till att han smet förbi hindret. Hittade en bättre väg och red an mot det och kom över, men då var jag redan utesluten. Riktigt synd då jag annars skulle blivit placerad. Men som han hoppade!! Lite surt men vi tar nya tag imorgon där vi debuterar en LA+.

Film kommer!

Likes

Comments