Hej!

Idag ska vi tycka till om 5 stycken populära häst saker. Asså utrustningen till hästen ska vi tycka till om idag och om ni gillar det här inlägget så kan vi göra om ryttarens utrustning. Men nu kör vi gång!


Freejump: Vi båda tycker att dom stigbyglarna är skit snygga och det är väldigt fint att matcha med olika färger. Man får även väldigt bra grepp i dom. Men skulle inte säga att det är så mycket skillnad mellan en vanlig stigbygel och en freejump heller. Men dom är iallafall skit snygga och säkra, och vi skulle absolut köpa ett par igen!

Ps Träns: Själva så har vi inga Ps träns men vi tycker båda att dom är snygga. Kingen som Amanda brukar rida har dock ett Ps träns och jag känner inte så mycket skillnad helt ärligt och läder kvaliteten är inte så bra heller. Men det är gamla lädret så det kanske har blivit bättre, sen tycker vi även att det är lite dyrt med tanke på att kvaliteten inte är den bästa.

Micklem Träns: Båda vi har micklem träns och är skit nöjd. Det är väldigt snyggt och det sitter inte och klämmer på känsliga ställen på hästen. Dock så känner inte Amanda så mycket skillnad där heller om jag jämför med ett vanligt Hööks träns. Men det är väldigt fint och vi skulle verkligen rekommendera det tränset!

Verdus Benskydd: Dom benskydden är väldigt snygga tycker vi och vi tycker verkligen om spännena på dom skydden. Amanda har ett par och jag tycker dom sitter väldigt bra på hästens ben!

Dyon Anatomic Träns: Ingen av oss har det tränset själv men vi tycker verkligen att det är skit snyggt och vi har bara hört bra saker om det tränset. Sen är det även ett anatomiskt träns och det gillar vi!

Men det var allt och glöm inte att gilla det här inlägget om ni vill ha fler!

Ha det bäst!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Halloj!

I lördags så var Amanda och Neo och dressyr tävlade I Ås. Det gick inte så bra då han var väldigt spänd och när han blir så där spänd så blir han liksom blockade. I la1 så fick jag även en black out och red fel. MEN i måndags när vi tävlade i Ånge så gick det skit bra! I lb1 var han väldigt spänd och rädd för skyltarna som stog vid sidan banan. Så den klassen gick inte så bra. Men i la1 så va han skit fin, lite lat men det var okej för om jag hade sparkat på och sagt åt han att gå fram så hade han bara blivit sur och så hade det blivit ännu värre. Men vi fick iallafall 65% i la1 och det räcke till en andra placering!!! Det var även vårt person bästa i la1.

Så jag är väldigt nöjd, speciellt med att det bara var vår tredje la1 tillsammans och det var ju mitt mål för året att bli placerad och få 65% i la1:an. Så nu måste jag komma på nya mål till både hoppningen och dressyren

Men glöm inte att gilla, kommentera och följa den här bloggen!

Ha det bäst!

Likes

Comments

Hej Allihopa !

Idag så åkte båda två upp till klubben och dressyr trimmade tillsammans!!

Såhär kände Amanda: Asså Neo var så himla fin idag, han var jätte stabil i formen och var väldigt mjuk och lätt att rida. Vi tränade på att vända upp och göra halt i galopp eftersom att de är med i la1 programmet. Det gick iallafall bra, först så fattade han inte riktigt och slog mest med huvudet när vi skulle sakta av men sen så började han fatta och gjorde det jätte fint! Sen tränade vi även på att rygga och det gick bättre än vad det gjort förut men han släpper fortfarande formen lite men det är bara att träna vidare. Så nu är vi taggade på tävling!

Såhär kände Emelie: Trur kändes jättebra han var mjuk och fin i formen. I galoppen har han, eller har vi lite svårt med. Han tar inte vänster galopp vid skänkel så det måste vi jobba på. Men det var inte riktigt min dag kändes det som. Jag satt inte bra i traven alls och nää, det kändes bara inte som min dag men ponnyn var tjusig. Det blir ingen dressyr tävling för min del, det känns inte som att han tycker det är så roligt så det blir ingen tävling nu. Men i framtiden kan det säkert bli någon tävling. Just nu älskar han att hoppa så jag satsar nog på de.

Men hoppas ni gillar vår blogg och glöm inte att prenumerera , gilla och kommentera.

Ha det bäst!

Likes

Comments

I fredags var jag (Emelie) och red i ridhuset vid klubben med Trur. Jag red med hon som jag har Trur hos. Så efter jag värmt upp i alla gångarter började jag med att jobba mycket med formen i alla gångarter. Han var "stell" när vi började rida men det förstår jag efter som det är andra gången han är i ett ridhus, men sen blev han mycket mjukare. Jag jobbade även mycket med galoppen eftersom hans galopp är ganska liten/kort. Så jag försökte rida med så långa tyglar som möjligt så han får sträcka på sig och bara springa. Tillslut vart galoppen jätte fin, stor och mjuk.

Igår (söndags) var det en tjej här i närheten som sålde saker till islandshästar, mest sadlar men jag köpte inte en sadel för jag var inte ute efter en, men jag letade efter ett bett och det hittade jag, det är ett rakt äppelbett . Sen tittar man ju alltid efter annat så jag köpte ett pannband också.

Men det var allt jag köpte och glöm inte att gilla, kommentera och följa oss!

Ha det bäst!

Likes

Comments

Hej hopp Allihopa!!

Idag så var jag (Amanda) och Neo ute på jätte mysig uteritt precis när solen var på väg ner. Här kan ni få se se lite bilder av denna mysiga uteritt☀️

Men nu tänkte vi berätta varför vi inte vart så aktiv. För det första så har vi haft väldigt mycket på skolan just nu, speciellt Emelie och båda mina hästar "skadade" sig när dom lekte i hagen. Varför jag gjorde såna här " är för att Neo han hade bara stukat sig eller sträckt sig så det var ju inget allvarligt och jag satte igång honom i söndags men Kingen hade det lite värre då han halvt hade trampat av sig sin sko så att tåkappan hamnade inne i hoven. Det här är en tåkappa för dom som inte vet🙂:

Så han har stått med gips och annat i typ en vecka men nu är han bättre så han slipper gipset och får till och med gå ut i hagen.

Men det var allt vi ville säga om varför vi varit så oaktiva här på bloggen, men nu ska vi skärpa oss och hade tänkt att iallafall skriva två inlägg i veckan👐🏼

Men glöm inte att gilla, kommentera och följa oss❤️

Ha det bäst🙌🏼Likes

Comments

Hejsan 👋🏼

I lördags så hämtade Emelie Trur och jag (Amanda) har tävlat. Men min tävling gick bra, först nolla vi våran Ld och det kändes bra även fast jag hade lite lite fart men det var ändå helt ok. Men sen till Lc så var vi båda lite trött så på framhoppningen så rev vi typ varenda hinder vi hoppade och då blev jag shit nervös och fick typ panik men då fick jag bara andas och sen bara körde jag. Vi kom ju lite nära på vissa hinder men han hoppade alltid eftersom att jag hade ett bra grundtempo. Vi nollade grunden och kom även till omhoppning och där nolla vi och kommer fyra även fast vi inte satsat❤ Så det var en väldigt bra dag.

​ Men till när jag (Emelie) hämtade Trur. Allt gick bra när vi skulle hämta han och han klev på transporten direkt. Sen när vi kom hem gick han ut snällt i hagen. Han får dock stå i en egen hage först innan vi släpper ihop dom så att dom kan "lära känna varandra på håll", eller vad man säger. Dom hästarna Trur ska stå med brukar vara lite elaka mot dom nya men dom var jätte snälla med Trur❤ Asså jag är så HIMLA GLAD nu för jag har ju liksom hämtat min första egna ponny!!

Glöm inte bort att gilla, kommentera och följa❤️

Ha det bäst🙌🏼


Likes

Comments

Hejsan!

Och jaaaaaaaa Trur gick igenom sin besiktning!!! Så vi är väldigt glada nu och det känns bara så himla kul att Emelie äntligen ska få sin egna häst. Sen om ni inte fattar vad vi menar med andra gången gillt så får ni läsa vårt föra inlägg där vi skrev om hans första besiktning. Men men tillbaks till Trur, Emelie ska förhoppningsvis hämta Trur redan på lördag och då kommer Trur först stå hos en tjej som har andra islandshästar tills Emelies familj byggt klart deras stall.

Men det var allt glöm inte att gilla, kommentera och följa oss❤️

Ha det bäst🙌🏼


Likes

Comments

Halloj !

I måndags så var Emelie med på Trurs besiktning och allting va superbra förutom att han märkte någonting på vänster framben. Så nu ska han vila i två veckor och sen ska dom tillbaks igen. Men om ni vill så kan vi skriva ett inlägg om hur det var att vara på en besiktning och vad dom gör. Så kommentera om ni vill det ( Ni kan läsa mer om Trur i vårt senaste inlägg)

Men i onsdags så hängde Emelie med mig hem efter skolan och red. Vi red lite dressyr på lägdan och det gick super bra, jag red Kingen och Emelie red Neo. Det var även första gången Emelie red Neo och det gick bra, han var snäll och lugn. Han är bara ganska speciell (enligt mig ,Emelie) att stanna han men han drar ju absolut inte det är bara om man vill sakta av och typ vila eller skritta av. Annars gick det jätte bra en av världens bästa hästar🐴.

Det gick bra med Kingen också, han var mycket lugnare än vanligt idag och då blir det ju enklare att jobba han när han är lugn och avslappnad☺️

Men det var allt vi hade att säga för denna gång men glöm inte att följa,gilla och kommenter❤️

Ha det bäst🙌🏼


Likes

Comments

Hej!

Vi är två tjejer på 13 och 14 år som heter Amanda och Emelie.

Amanda som är äldst har en egen ponny som heter Neron. Neron som kallas Neo är en spansk ridponny och är 15 år. Amanda har haft Neo i ett och ett halvt år och dom har tävlat både hoppning och dressyr❤️

Emelie som är yngst har också en egen häst som heter Trur( men det uttalas Tror). Trur är en islandshäst och han är 10 år. Emelie har precis köpt Trur men ska hämta han vecka 12❤️

På den här bloggen kommer ni få läsa om vår vardag, tips och tricks och mycket mera.

Hoppas ni gillar vår blogg, glöm inte bort att följa, gilla och kommentera❤️

Ha det bäst🙌🏼 / ponny ryttarna

Likes

Comments