Okej, kanske lite sen på bollen men ändå. Som alla vet (nästan alla iaf) så skrek Mikael Lustig, en högerback i svenska herrlandslaget i fotboll och i Celtic "Jävla fittor" till italienarpacken (vänj er med språket) buat åt vår fina nationalsång i Måndags när vi mötte de i Playoff till VM i Ryssland 2018, inget mer med det, trodde jag.

Detta blev en megastor fråga och Mikael har fått så mycket skit för detta att det inte är möjligt. Han skrek alltså ett könsord, i stridens hetta när han var taggad till 1000 efter att 60 000 personer buat åt hans lands nationalsång inför en av hans viktigaste matcher någonsin i hans landslagskarriär, jag förstår honom. Men det var så många som blev kränkta och förbannade på detta. Ja, det kanske inte var det smartaste ordvalet, men vad skulle han säga då? "Era sablans idioter!"? Nej tror inte det va.

Han sade detta i stridens hetta och jag tycker inte att vi behöver diskutera detta något mer. "Det är skillnad på att vara en fitta och att ha en fitta" som en klok person sade en gång.

Det är ändå 2017 och man använder fitta som en svordom, både killar som flickor. Jag känner många tjejer som använder fitta som en svordom dagligen. Man använder ordet fitta som orden fan och jävlar nuförtiden och det är bara att acceptera.

Vad trodde egentligen folk att landslagsspelarna använde för ord? "Sablar" och "attans" eller? De är vanliga människor precis som oss och de använder också uttryck för att visa sina känslor, och ibland kan det bli lite fel med ordvalet. Man kanske inte skall använda fitta som en svordom men nu gör man det i samhället och om det är rätt eller inte är en annan fråga.

Mikael Lustig borde haft sin bästa kväll någonsin i måndags efter att slagit ut Italien och tagit sig till VM och han borde gå på moln just nu, men det gör han inte. Istället har han fått bett om ursäkt för ett ordval i stridens hetta till hela svenska folket och haft ett allvarligt snack med sin fru. DET om något ät hemskt.

Men nu släpper vi detta samtalsämne och säger välkomna till min blogg istället, här kommer det skrivas lite allt möjligt och jag hoppas att ni vill följa med mig på denna resa i bloggarnas värld.

Trevlig Helg

Jonas

Likes

Comments