Då var det dags igen , satte och va rastlös och fick ett ryck såhär på söndagskvällen, fick en ”leverans” med armeringsjärn idag så började spåna rätt omgående på idéer och kom fram till att vi inte har nån krukhållare, tänkte att en som man kan ha hängandes kommer till användning.

Började räkna och kapa lite armeringsjärn till dem måtten som va tänkt .

Sen vart de bara till att börja bygga en ram, tanken va att ha lite hängväxter/ klätterväxt så utgick ifrån de .

Sådär , man får inte glömma att fukta strupen emellanåt (i detta fallet blev de en grogg av nån lime blask och vodka) ansträngande värre dehär .

Fortsatte med att svetsa den övre ramen.

Började dra dit bitarna för att hålla ihop den undre och övre ramen.

Mitt i svetsningen av den övre delen tog tråden slut på svetsen så efter mycket svordomar och pill så vart den nya tråden på plats, så kunde fortsätta med att fästa kedjorna som skulle hålla i hela krukhållaren.

Och sist men inte minst så blev jag klar , här har ni resultatet.

Nu blir det att krypa ner i soffan igen och käka lite, tack för att ni tittade in.

Likes

Comments

Första blogg inlägget, spännande får jag lov att säga, har aldrig bloggat tidigare så det här är nytt och man har en hel del att lära sig men tror de kan vara en kul sak .

Men iallafall , har av nån anledning fastnat för ljushållare .. måste vara mörkret som gör det för det finns nästan inget som är så mysigt att få tända upp lite ljus i hemmet
(blir så mycket behagligare än skarpa lampor) när man ska slappna av efter en lång dag.


Så därav har jag haft massa idéer och tankar på nya ljushållare och idag blev det en ny, inte min vackraste skapelse men jäkligt annorlunda och den passar in till våran inredning vi har hemma.

Så började med att leta fram lite gammalt ”skrot” som ändå ligger och skräpar och lät idéerna flöda fritt.
Jag hittade;

-Skruv

-Kedja

-Armeringsjärn

-Gammal ljushållare

inte mycket för ögat nej jag vet men man får försöka se ett eller två steg framåt hela tiden.

Efter mycket spånande och tänkande kom jag fram till hur jag ville det skulle se ut så började med att svetsa en triangelformad ”ram” som fot till ljushållaren. Sedan vara det bara att klutta dit första hållaren . Vid det här lagret körde jag fast lite och fick fundera på hur jag skulle fortsätta.

Gud nu har vi kommit så långt så det var bara att fortsätta, började vira den gamle kedjan och punktsvetsa den runt om för att den skulle sitta fast någorlunda, sedan satte jag dit ett armeringsjärn underifrån för att ha till den andra ljushållaren .

Sådär nu va de klappat och klart, Slutade med att det blev något väldigt annorlunda, men de gjorde sig bra med resten av inredningen.

Som sagt blivit iallafall 2 ljusstakar nu så dags att hitta på något nytt, har ni några idéer ? Kommentera gärna.

lägger även upp bilden på den förra som syns lite bredvid den nya på sista bilden .

Nu ska jag krypa ner i soffan och lista ut nya saker att bygga, trevlig kväll på er ! 😀

Likes

Comments