Header

EVERYDAY, INSPIRATION, THE TEXTS
Theory: Memes are the glue holding us together

Min erfarenhet av memes* är typ facebook-memes, instagram-memes som oftast är samma som facebook-memesen och de occasional tumblr-memesen (samhället som skapade hela memes-grejen). Jag tycker vissa är roliga, vissa är meh och vissa kan jag inte förstå för jag ingår inte i gemenskapen. För det är min åsikt, memes fungerar bara ifall man förstår skämtet bakom bilden, tanken bakom bilden. Skälet till varför objektet blivit en meme. Ifall man inte är del av samhället, fandomen eller kulten kan man lätt känna sig utanför. En meme måste få enorm spridning innan memen fungerar optimalt, och som skribenten Haley Nahman menar på, fungerar som ett klister som håller oss alla samman.

Hon utvecklar sin teori i en krönika som är publicerad på Manrepeller, och kan som vanligt hittas här!

Vad tror ni? Har ni någon åsikt om internetfenomenet Memes? Ni kanske aldrig har reflekterat över memes?

*För er som är osäkra på vad en meme är, check this out!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

EVERYDAY

Njuter av mitt morgonkaffe och av min nya tv (tack mamma du är underbar), och mina tre kanaler som just nu fungerar. Som tur är är en av dom 4:an, och det mysigaste som finns är Nyhetsmorgon. I'm very happy.

Idag är början på en rätt hektisk vecka full av skola, körlektioner och jag ska även leka single-parent åt min älskade hund. Mamma åker en vecka till paradiset och jag får en ensamtid med pälsbollen. Men jag har skrivit listor och försökt strukturera, mest av allt mina tankar. Det känns nästan lite skönt att bo hos mamma också, där det är lite mer ordning än hos mig. Ingenting som jag behöver fixa, städa, plocka iordning.

Men nu tycker jag mig se solen lite.

Likes

Comments

EVERYDAY

Det står en hög med disk på diskbänken i köket. Tänker ta tag i det. Snart.

Först ska jag se färdigt avsnittet av Outlander.
Sen diska.

Sen har jag en massa tankar och viljor om vad jag ska göra senare. Men det tar vi då.
När man inte kan fokusera eller komma ihåg, då får man göra en sak i taget.

Likes

Comments

EVERYDAY

godmorgon

Regnet smattrar ner mot mina fönsterrutor och peppen är inte helt total för att åka ner till skolan och föreläsning. Iallafall inte utan rejält med kläder. Får dra fram en varm tröja eller något, för att stå och värma sig över gasspisen är inte jätte bra kanske (för exempel se här)!

Either way, nu är det Layout som står på schemat och InDesign.

Likes

Comments

EVERYDAY

Godmorgon!

Molnen, himlen och solen krigar utanför mitt fönster om utrymmet, ena sekunden blått, andra sekunden vitt. Njuter av en kopp kaffe i min rosa pyjamas (från COS if somebody asks). Lyssnar lite på Spotifys Easy 00's lista.

På dagens agenda står det att fortsätta sortera mina kläder och hänga upp...sommarkläder packas ner i en kartong och ska upp på vinden. Ska också försöka spika fast en list som lossnat, måste först hitta spik, men det löser sig!

Åh, just det! Jag ska också försöka jobba på lite med mitt härliga nya jobb. Konkurrensanalys står på schemat - very muy bien!

Likes

Comments

Nya inlägg