View tracker

Som gjort mig glad idag...

1. Att jag fick se vidare på West World av John. Bakgrundshistorien är då att vi kom överens om att se den tillsammans, men han fuskade och såg två avsnitt utan mig, och jag försökte hämnas genom att se tre avsnitt...som sen blev till sju och well, now here we are. För herregud, den här serien är otroligt addictive. Varför kanske ni undrar? Är det för att den utspelar sig på en futuristisk, adult-themed amusement park med mänskliga robotar? Är det för att den utmanar tankar om A.I? Eller kanske för att den skiftar mellan Hunger Games District 9, The Capitol och Indiana Jones? Jag vet inte. Skådespelarna är fantastiska, alltså Anthony Hopkins, Evan Rachel Wood, James Marsden osv.

2. Att det här receptet blev lyckat! Serverade ugnsbakad torskrygg till. Till och med min kräsna syster tyckte det var gott. Wihoo!

3. The body positive Stanford research, som jag läste i samband med B-uppsatsen. Den lämnade mig lite extra varm i magen. Forskningen är fylld av kvinnor och deras kommentarer om hur deras självbild ändrats i samband med The body positive research. Det är otroligt hur mycket man kan påverkas av andras positivitet, och hur viktigt det är att man försöker fokusera på att sprida energi istället för att ta. Det gör sån skillnad för en själv, ens självbild och självkänsla! Mer av positivitet och kärlek till en själv och andra!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

In the midst av allt skrivande, gnabbande och kompromissande men även härlig framgång...lyssnas det på den här låten , som bara blir bättre för varje gång jag lyssnar (kan vara för att West World's och The Walking Dead's soundtracks har hauntat mig hela hösten).

Gomiddag! 

Likes

Comments

View tracker

Godmoooorgon! Vem kan ärligt säga att de inte ljuger för tandläkaren varje gång de frågar "Använder du tandtråd regelbundet?" ? Jag brukar skratta lite nervöst och säga något i stil med "Inte så ofta som jag borde", och tandläkaren suckar trött "Det är väldigt viktigt, du måste använda tandtråd varje dag". Ingen som känner igen sig?

Anywho! Klockan är snart 8 och jag ska bege mig mot Sofia och en dag av skrivande. Det är faktiskt trevligare att sitta tillsammans och kunna diskutera eventuella frågor som kommer upp i mitten av alla meningar och fraser vi sitter och pillar med. Vardagsmys helt enkelt.

På tal om vardagsmys, ikväll ska Olivia, Sanna och jag träffas för en bit mat och sen se baletten Nötknäpparen på bio. Känns som en extremt bra idé att sitta djupt nersjunken i en mjuk biostol, avnjutandes popcorn till Tchaikovskys klassiker. Drömmen ju!

Likes

Comments

Ibland är det bra att stanna upp och känna efter. Känna efter i magen, kanske försöka stilla alla virvelvindarna av liv som rör omkring. Känna efter hur livet känns.

Ibland kanske det är bra att känna efter i magen, och upptäcka att det som är rätt för alla andra, inte behöver vara rätt för dig. Och att det är okej, för du är inte som alla andra.

Ibland kanske det känns tungt, och de där virvelvindarna röjer sig fram och det gör lite ont. Det kanske känns som de där andra som inte är som du tycker att det är märkligt att vara som du. Att inte känna, tycka, eller säga samma.

Ibland kanske virvelvindarna viskar att det du vill och kan och gör är fel. Att du kommer ångra dig, och virvelvindarna smyger sig upp i halsen och bakom ögonen och blir till vågor och hav.

Ibland kanske det känns som de andra vill lägga dig i ett kuvert för att kategoriseras, numreras och analyseras efter regler och slicka igen kuvertet så du inte kommer ut.

Men det är rätt svårt att fånga alla de där virvelvindarna i ett kuvert. Limmet kommer inte hålla och du kommer virvla upp, och känna efter i magen som du lärt dig att du ska göra.

Och det kommer kännas starkt. Det kommer kännas stort. Det kanske är läskigt och du kanske inte vågar. Men ibland måste du våga det där läskiga, att visa alla virvelvindar, och skapa alla haven och stormarna. För det är det som kallas livet.

Likes

Comments

Eh, fred på jorden, en lösning på klimatkrisen, och fem Westies? Nej skämt åsido, vi vet alla att det är för mycket att begära.

Istället önskar jag mig materiella ting, som de här!


En härligt stickad tröja från Weekday, finns här! Tänker mig den till ett par vinröda byxor, tunn scarf och en päls?

Affisch från Fotografiska, finnes här och jag tycker färgerna är otroligt härliga. Har såklart ingen plats att hänga den på, men finns det hjärterum finns det stjärterum!

Ljusrosa pyjamas att chilla runt i...alltid trevligt med fina loungekläder! Just denna finnes på COS!

Glittrande örhängen från Lily and Rose. Har fått dille på allt som glittrar just nu, i örhängesväg då. Små studs som de jag bloggade om för ett tag sen, eller lite större som dessa, I love me some glitter! Och den finaste kalendern jag sett, från Smythson i rött läder med gulddetaljer, för man mår mycket bättre i huvudet av att fysiskt skriva ner allt. Tycker jag iallafall.

Sist men inte minst önskar jag mig en ny jacka, helst en längre dunjacka som denna för jag har helt enkelt tröttnat på det här med att bylta på sig lager på lager för korta ärenden, och jag känner inte för att ha på den gamla klassiska röda täckjackan som var så populär för några år sen. No gracias, hellre en glansig svart jacka som ovan, som matchar perfekt med min underbara gröna mössa! Den ovan är från Zara.

Likes

Comments

Söndagar är otroligt mysiga, speciellt nu när det är advent och det tänds ljus och fikas! Vi sov länge, åt en lång frukost och lyssnade på Johns föräldrars bravader och historier från Ostronsfesten de varit på kvällen innan. Sen åkte vi hemåt mig, fikade och mös, John spelade keyboard, fick idéen att vi skulle sjunga Stilla natt, och fick höra vilken julstämning vi spred.

Idag träffas B-uppsatsgänget för att spika ihop det sista som behövs innan vi kan börja! Väldigt mysigt.

Likes

Comments

Gick hemåt från bussen: det var mörkt. Reser mig upp från soffan: det är mörkt.

När är det ens ljust?

Det roliga är att det är, det här med att ljuset försvinner och allt är mörkt, varje år är det mest omtalade ever. Vänjer man sig aldrig? Jag blir lika chockad varje gång hur mörkt det är och hur orkeslös och trött man blir. Speciellt trött. Blir jätte trött. Men inte orkeslös, vilket är rätt härligt med tanke på att det finns tusen saker man kan göra här i världen. Typ som att fixa sitt portfolio, eller söka praktikplats, sakna sin pojkvän, planera sin framtid, plugga, träna, äta mat. Lots of shit.

Här kan ni hitta det förresten, portfoliot då. Förresten, hur vacker är inte jackan? Tror mor min har något liknande....får sno den.

Likes

Comments