Den här veckan förvandlas krönikans form från text till video. Ni har förmodligen hört talas om Michelle Obamas mäktiga tal om Trumps sexuella ofredanden och uttalanden, och här är det i fullängd. Har ni en stund över, se det.

Om man är intresserad av annat intressant innehåll, läs detta skrivet av Pandora Sykes och denna intervjun med en kvinna som, på ett hemskt och otroligt upprörande sätt, upplevt våldtäktskulturen. 

Likes

Comments

​Godmorgon! Sitter på tåget mot skolan, lyssnar på Les Miserable och försöker att behålla befattningen efter att ha sett de nya bilderna från röda mattan av premiären av (den sjukt efterlängtade filmen) The Light Between Oceans. Fassy och Vikan är ju ett av mina favoritpar för tillfället, och när man kastar in bedårande barn i smeten, ja då blir det nästan för mycket för det arma hjärtat. Dessutom, hur snygga kläder har inte Alicia? Varenda röda matta, gala, outing så är hon flawless. Kan man vara stolt över en människa man aldrig träffat?

I am. 

Likes

Comments

Hur vackert är det inte med löv. Även om julen börjat nu i mitt huvud, så är det något spektakulärt med höstfärger, tycks nästan vibrerande ibland. Signe är rätt snygg mot löv och grönt också. 

I skrivande stund sitter jag på Campus, i ett försök att läsa igenom lite sammanfattningar och saker som är viktiga att veta inför nästa veckas munta och tenta. Önska mig lycka till! 

Likes

Comments

Idag när jag satt på tåget mot Helsingborg, med en tät dimma liggandes runt tåget och ett mörker som gjorde att det kändes som en vinternatt, smsade jag Oliven i världens hast, "Får man lyssna på julmusik nu?".

Nu behöver ni lite bakgrunds information; jag tycker så mycket om julmusik att jag vissa år börjat lyssna redan i september. Ja, i september, när det fortfarande varit varmt ute (min ursäkt var att det är varmt i LA under julen, så varför inte låtsas att jag är i LA... haha, skojar, jag hade ingen ursäkt, jag bara gjorde det), vilket faktiskt blev rätt ifrågasatt av många av mina vänner. De tyckte nog det var lite konstigt.
Nu i år har jag ändå lyckats hålla mig, och istället smyglyssnat på gospel och psalmer (inte speciellt religiös så detta är märkligt), och lagt till nya jullåtar jag hittat i min lista. Det gör det heller inte lättare att min Pinterest för tillfället är fullt med julinspirerade pins och bilder (tacka det här med cookies och filter bubblor), eller att John aldrig sett Love Actually (!) och nu mest frågar "När kan vi se Love Actually". Snart min älskling, snart, brukar jag svara med ett nervöst litet skratt som skvallrar om mitt näraliggande jul-sammanbrott på grund av min vanliga åkomma, julmusiksabstinens.

Konversationen slutade med "Jag gör det, jag bryr mig inte längre om sociala regler." Vi önskade varandra god jul och sa nu kör vi. Oliven och jag har, den 19 oktober, officiellt börjat fira jul. Och jag är så nöjd.

Jag älskar julmusik. på ett spirituellt plan. Julmusik ger mig ett alldeles speciellt lugn jag knappt får av någon annan musik. Alltså, att få höra de första klingande tonerna ur Peter Jöbacks julskiva... obeskrivligt. Underbart är det iallafall. Men Love Actually får faktiskt vänta till november. Annars är det jul i min kropp nu.

God jul.

Likes

Comments

Jag är så arg just nu att om jag varit en seriefigure, då hade det banne mig rykt ur mina öron.

Så för två månader sen, beställde jag en iPhone 7 med tillhörande abonnemang från Comviq. Det innebar att jag var tvungen att säga upp mitt abonnemang för min nuvarande telefon, och då flytta nummer till den nya operatören. Det var sjukt smidigt, ett telefonsamtal så var allt fixat, flyttat och beställt. Jag var nöjd och glad och fortsatte plugga. Kollade brevlådan varje dag i hopp om att jag fått paket...fram till idag då.

Ringde Comviqs kundtjänst, och dom berättade för mig att orderna aldrig gått igenom. "Inte?" frågar jag då. Nej, och de visste inte varför. Så 1, de hade aldrig informerat om att det inte gick igenom och 2, jag gick och väntade i förgäves. Nu fick jag beställa om mobiljäkeln med en ny leveranstid på 3-4 veckor. Vad underbart, älskar ju att vänta!

Mm...

Likes

Comments

Det är många som känner att mörker och kyla är för mycket för en, och alla dessa korta dagar när man känner att man inte hinner med allt man ska göra, eller de dagar när det aldrig tycks bli dag. Och man kan må väldigt dåligt av sånt! Man orkar inte alltid intala sig själv att mörker är mysigt, för man kan tända ljus och dricka té, there are only so many cups of tea one can drink before one has to pee!

Här är en liten listan på 3 saker som iallafall brukar få mig att må bättre!

  1. Andas - speciellt om man är stressad, och det är något jag verkligen försöker bli bättre på. Andas oftast korta andetag och inte med magen. Mindfullness i sin mest basic form.
  2. Lyssna på guilty pleasure låtar - i mitt fall musikalmusik och den här listan!
  3. Favoritfilm, alternativt en redig feel-good film! - Mina är Pride and Prejudice, The Man From U.N.C.L.E, Far from the Maddening Crowd osv.

Likes

Comments

I dåligt ljus, på en varm ovanvåning, med en underbar cappuccino och underbar cheesecake, satt jag och mina lovies på lördagseftermiddagen efter mina dansklasser. Så mycket skratt och catching up. Åh, så jäkla mysigt.

Likes

Comments