Header

Nervositet AB 

För exakt en vecka sedan så började nervositeten att hälsa på och det gjorde den inte blygsamt till jag lova! I söndags så tävlade vår Greyhound Hitachi Adam " Tobey " för första gången sedan han kom till Sverige i November. Inte nog med att han gjorde Sverige debut på banan så var det hans debut på banan sedan hans sista lopp för 1 år sedan på Irland, som tyvärr slutade med en skada. Och för er som läst mina tidigare inlägg om vår Greyhound Tobey så vet ni lite mer om hans bakgrund och vad vårt mål varit.

Och man anmäler till tävlingar oftast 1 vecka innan tävlingen är vilket gjorde att det blev en låång vecka förra veckan, men mycket tankar i huvudet. Jag håller på med mycket utställningen med en av mina andra hundar och den nervositeten är helt annat mot denna, dock så tycker jag att nervositeten hör till om man tävlar ( finns väl gränser 😉 )


Greyhound Park Åkersberga

När dagen väl var kommen och det var dags för både hans & min debut så vart det ca 2h sömn :p Tankarna kring om hans skada ska hålla , kommer den slå tillbaka , kommer han ramla , kommer han bryta benen eller kommer allt gå jätte bra ? Det är så mycket man vill ska gå bra men samtidigt är man så glad om dem gör ett fint lopp och kommer hela över mållinjen <3

Då jag nyss tagit min tränarlicens så var allt ganska nytt för mig , som tur är så är det en del både praktiska & teoretiska saker som man gör under sin utbildning så en del saker är inte helt främmande. Men det är tur att det finns snälla och omtänksamma människor som man kan fråga & som vill hjälpa till.


Veterinärbesiktning 

När vi står i kön och inväntar på vår till att få göra veterinärbesiktningen så kändes det lite som att Tobey kände av hur jäkla nervös jag var för loppet och allt runt omkring. För när vi stod där så fick jag helt plötsligt ett greyhound huvud som stack fram mellan benen :D haha , ja då kunde jag inte göra annat än att le för en stund och fick för några sekunder tankarna på annat !

När det väl var våran tur så vart man ju lite nervös för att något skulle vara galet eller fel ! Men allt såg bra ut och jag är så glad över att han är så lugn och snäll i alla situationer <3 Det var dock lite läskigt att gå upp för rampen där veterinären skulle känna , klämma lite & lyssna på hjärtat ! Men det gick bra när matte tryckte på lite under rumpan och sa hur duktig han var ;)

Lopp 1

Då var det dags för att börja göra sig klar så var det dags för resten av utrustningen , nummertäcket. Det var nog mycket tankar samtidigt som jag kände mig helt tom och bortkopplad ifrån omvärlden! När dem väl ropade upp för defilering så gick pulsen ner av någon anledning , men när vi väl var inne på banan och skulle genomföra den så vart mina ben som gelé ! Haha min första tanke var tänk om jag ramlar nu för att mina ben viker sig av nervositet eller att jag svimmar :D

Men det gick så bra så , utom att hjärtat satt uppe i halsen och hälsade på mina halsmandlar !


Defilering 
Loppet
Målgång

Efter att ha hållit andan i ca 30 sekunder så kunde jag äntligen andas ut ! Och jag är fortfarande på moln då vår fantastiska Mr.T vann sitt första lopp här i Sverige och vann sitt fösta lopp efter att han varit skadad efter sitt sista lopp på Irland ! <3 Är så tacksam för den är underbara hunden !


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Nu när vi är igång med cykelträningen så har jag valt att köra på skydd för trampdynorna  :)
Vi har mycket grusvägar och asfalten är sisådär så vill inte slita på hundarnas tassar  !

Valde då att använda Rukka , dem är designade för hundar som springer mycket i terräng, så dem är slitstarka!

Då det var Tobey's dag att cykla så fick han inviga dem  !
Det var inte populärt i början vill jag lova :D haha !
Men till slut så blev han "van" då gick det bättre.

Likes

Comments

Ibland så undrar jag hur jag själv tänker, men vet ju att det blir bra ;) hehe

Igår så anmälde jag med till hundlöpet i Stockholm 2017 , loppet går runt Djurgården :)

Vet inte om det blir Tobey eller Gizmo som jag springer med, jag anmälde Mr.T men han ända fram till september ändra hund.

Gizmo ska ju stanna och skvätta varannan meter och skulle tycka så mycnet annat runtomkring är roligare :p

Mr.T  ( Tobey ) springer vackert bredvid mig och är inte alls intresserad av att skvätta överallt! :D

Kanske får med mig sambon så han båda hundarna få springa ;) hehe
Tror att om jag valt 5km så hade han nog gjort det men nu valde ju jag 1 mil, haha !!

Men det ska bli riktigt kul med utmaningen, nu måste vi ju klara av 1 mil minst 1 gång innan starten går i september  ! Alltid kul att utmana sig själv och försöka uppnå nya  mål och utmaningar.

Likes

Comments

Igår så besöktevi banan med Mr.T i hop om att kunna sträcka lite på benen.
Och vi hade ju verkligen vädergudarna med oss då det regnat dagen innan och även på monrgon/ förmiddagen samma dag :)

Den här gången så filmade vi ifrån startboxen då sambon ville vara med och se hur det går till när man sätter in hundarna i boxarna.

Jag är så sjukt imponerad hur dem kan komma iväg så jäkla snabbt så fort grinden slår upp ! :O
asså det går så fruktansvärt snabbt direkt ifrån boxen att man inte ens kan fatta hur det är möjligt ! :p

Nästa utmaning blir att filma precis framför boxen för att kunna redigera det i slowmotion och se hur han ser ut vid start !
Vill även försöka få till några bilder på honom in action ♡

Här har ni filmen ifrån gårdagens träning !

Likes

Comments

Har ni någonsin sett en hund som går som en häst och BARA äter blomman/ knopparna på maskrosorna?!?

Likes

Comments

Åkers Kanal Greyhound Park

Idag så var vi och kikade på vår första kapplöpnings tävling , det blev resa till Åkers i Stockholm :)

Jätte trevligt och super spännande att se så många duktiga hundar kämpa hårt på banan <3 Vi passade då på efter tävlingen att medverka på klubbens träning. Tobey gjorde att jätte fint lopp och var hela efteråt igen ;) haha alltid lika skönt och se att han är hel och att inga nya skador uppkommit under tiden på banan.

Nu väntar jag spänt och ivrigt på min egna licens så jag kan börja kika lite på en eventuell tävling att anmäla den "lilla svarta" till i sommar :)


Vi fick såklart film även på detta lopp som han gjorde på 18,67 , 330 meter.


Film 1
Film 2
Film 3 ( orginal )

Likes

Comments

Idag så tog vi en promenad längs vattnet mer hundarna och sen stannade vi till att grilla längs stranden ♡

Riktig kvalitets tid var det!

Tila var så lycklig att få gå och doppa tassarna i vattnet :)
Kändes skönt att se henne vara så där extra glad, speciellt nu när hon har sitt stora sår i ansiktet som hon fått på något sätt under morgonen.. :(

Likes

Comments

Outfit

Nu har jag ju verkligen gett mig in i leken !

Hux flux så har man inte bara blivit medlem i en kapplöpningsklubb och tränar, nej utan sen vart det ju såklart att börja ordna upp så Mr.T kan få tävla på svenska banorna. Och nu så är det inte mycket kvar för att vi ska vara där :)

Men sen råkade jag köpa en uppsättning av nummertäcken för tävlingar :p men inte slutade jag där inte nej gud nej. Nu har vi bokat boende för SM i Borås !! :D

Haha ja men det är väl bara tuta och köra som jag brukar göra när jag kommit på att jag vill göra något , ALL IN helt enkelt. Så nu är det bara att få igång träningarna så vi ser att han klarar av det inte bara nu utan även då under hela säsongen ! Jag hoppas ju och tror att han gör det om vi tar hand om hans tidigare skada som vi gjort med massage , stretching och en noggrann uppvärmning innan träning.

Så förhoppningsvis så ser ni vår Hitachi Adam springa Svenska Mästerskapet 2017 i kapplöpning <3


Nummer 
Hitachi Adam 

Likes

Comments

Excellent 

Idag så hade vi premiär för utställnings-säsongen :)

Gizmo gjorde sin första utställning sedan vi var i Göteborg i Januari , så det var en lite premiär ändå kan man säga.

Väl i ringen så är man lite nervös även när man ska ställa Gizmo som inte är ovan med att stå i ringen. Men efter han inte tävlar på ett tag så blir han lite drygare att hantera :p Lite gnälligare & bångstyrig , men idag så gick det väldigt bra ( utom i buren såklart )

Även om vi var ensamma i rasen så vet man aldrig hur det kommer gå , idag så gick det bra och vi fick gå ut ur ringen med BIR och en väldigt fin kritik <3 Då hundarna skulle gå typ exakt samtidigt och ringarna var i olika lokaler så var det lite tight med tid. Vi fick gå in före rasen som skulle varit före oss vilket var till stor hjälp för oss. För då kunde vi snabbt packa ihop allt och bege oss till andra hallen och ringen där Tobey skulle vara strax efter.


Very Good

Så väl på språng så kom vi ganska lagom tills det var våran tur.

Och den här gången var jag lite mer nervös även om man inte hade så höga förväntningar på resultatet. Tobey är ju våran kapplöpningshund ifrån Irland som vi hämtade i November förra året och detta är HELT nytt för honom.

Jag visste innan att han kommer att skilja sig lite ifrån dem andra då han är generellt "mindre" inte lika långa som den vanliga " utställningstypen".. Sedan så har ju Tobey lite bredare bakparti och framparti då hans muskler är lite större med tanke på hans andra hobby som är kapplöpning.


Väl i ringen så var han så lugn och duktig <3

Han var lite flåsig men det var ju första gången han var i en sådan miljö som det är på utställningar, så han gjorde ett utmärkt jobb.

Han stod stilla framme vid domarbordet , han sprang väldigt fint och duktig väl i ringen.

Kan inte annat än säga att jag är SUPER lycklig över hans prestation idag <3 Och inte nog med det så lämnade vi ringen så hade vi Very Good OCH en väldigt fin kritik. Mitt önskemål med dagen var att få ett VG och en kritik som inte bara var massa " fel".

The Hound Brother´s
Shopping

Efter vi varit inne i ringen så fick hundarna vila lite och vi gick runt och skulle kika lite på vad som erbjöds i försäljningsväg :)

Och det fanns en del då vi lyckades köpa en himla massa godis / tugg till hundarna , 3 st nya fällar och en ny hundbur.Den här gången så valde vi att köpa den så kallade " valphagen"

Det är en bur av den större varianten som på bilden nedanför, fast våran är svart & grå :)

Det var ett kanon pris så kunde inte motstå, nu får ju säkert alla hundarna plats i en och samma bur om det behövs !

Likes

Comments

Tamron

I går hade jag mitt lilla kalas för familjen & nära vänner <3

Mycket gott att äta , mycket skratt och otroligt fina presenter fick jag. Fick även det efterlängtade objektivet som jag velat haft ett tag nu, som kan hjälpa till att ta bättre kort på hundarna i rörelse. Speciellt på Gizmo i utställningsringen :D

Så idag var jag tvungen att testa det trots det konstiga vädret som bestod av både sol, vind & regn !


The Hounds
It´s takes two ta tango
Hitachi Adam 
Yellow Eyes Poison

Likes

Comments