Header

I veckan när vi skulle gå ut genom ytterdörren så fick vi veta HUR glad Tobey var över att få gå ut på promenad ♡

Tobey har inte kunnat varit ute på promenad under största delen av sommaren pga sin skada i början av Juli.. och han har alltid älskat att få gå ut genom ytterdörren ;)

Nu går vi bara ut på promenad när vi är båda 2 hemma då Tobey fortfarande är lite ostabil. Det går jätte bra när vi går mitt på vägen och inte får hundmöte eller något vilt djur springer upp framför oss.

Men så fort Tobey fått tillbaka lite muskler och balans så kommer vi öka antalet promenader och längden. Vi bor ju som tur är i hus med stor tomt så dem får ju röra på sig ändå ♡


Lyssna noga..

så kommer ni att höra vad han gör när han blir ivrig och ska få gå ut genom ytterdörren ♡


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

3 månader 

Idag är det ca 3 månader efter skadan och vi gör små framsteg varje dag <3 Tobey är så otroligt stark och duktig , han var hos sin rehab Tim i måndags och fick bara massa beröm!!

S t o l t

Nu ska vi börja med lite balans träning och muskel uppbyggning. Det kommer vi göra med hinderbanor, gummiband och promenader bland annat. Vilket han saknat så så mycket ♡ han är så lycklig över att han får gå ut genom ytterdörren ;)


Film ifrån gårdagens promenad

Likes

Comments

Giggly it 

Idag fick vi in nya leksaker på jobbet och jag bara ÄLSKAR DOM !!! ♡

Dem är så jäkla söta, nästan så man inte vill ge hundarna dem :p

Dem små platta är det prassel i och dem stora låter när man vickar/ skakar dem. Ni vet som vissa dockor och leksaker gjorde förr.

Och är helt säker på att dem går hem hos hundarna också, hehe.


Likes

Comments

Idag var det dags.. för ett antal månader sen anmälde jag mig och Tobey till hundlöpet i Stockholm på distansen 10km i joggar klassen :p
Och det var ju meningen att vi skulle träna tillsammans under våren/sommaren han och jag. Både inför kapplöpnings säsongen och till hundlöpet, tyvärr så skadade ju Tobey sig i somras som ni kanske läst.. ♡

Vilket gjorde att det inte vart mycket aktivitet alls, varken för han eller mig.! Envis som man är så valde jag att låta anmälan vara kvar i samma distans och samma klass, men valde att ta med Gizmo istället.

Så idag var tiden kommen..
06.00 ringde klockan och 07.00 rullade bilen mot Stockholm och milen för mig & Gizmo.!
Super nöjd med vädret , hade önskat lite kyligt ocj lite disigt/regnigt.

Dags för start och vi var bland dem första att starta, sen var det bara att köra !!
Vi sprang en slinga runt Djurgårdsbrunn på 5kmx2 och det var en väldigt trevlig slinga faktiskt :)

Och jag måste säga att jag är så stolt över oss ♡

På 1.08 joggade vi 1 mil på jag och Gizmo !!
Jag är så chockad att jag klarade av det, speciellt när jag sträckte en muskel på baksidan av låret :p
Och för att jag inte sprungit den distansen på många år, inte detsamma med mysiga hundpromenader på 10km ;)

men vi gjorde det och vem vet..
vi kanske står på startlinjen nästa år också ☆


Vi vart 6e bästa joggare totalt och hade jag sprungit 6 minuter fortfarande hade jag blivit bästa kvinnliga joggare. :p attans hehe 


Målfoto 

Likes

Comments

Ja ibland så går det lite överstyr med vad man gör för sina hundar ibland :p

Men när man ändå är igång och renoverar kan man ju lika gärna slå till på stort när det gäller inredningen också ;) så varför inte en ny loftsäng ifrån IKEA till barn ?..

Såg ingen anledning till att jag inte skulle köpa den , så jag gjorde det helt enkelt och tror det blir riktigt bra ♡

The bed 
Gizmo godkände 

Gizmo har kommit in i en period där han blivit väldigt känslig när han sover.. Han vill lätt skrämd och försvar sig väldigt mycket om någon vöcker/ skrämmer han nära inpå .!

Så jag tror att det hjälper att han kommer upp och ingen annan kan komma åt han.! Kommer även göra en skiljevägg i mitten av sängen så det blir som 2 " bås" då kan han inte bli skrämd om ex Tindra ( mammas tik ) ska vara här , som också kan hoppa högt hoppar upp i andra båset ♡

Då har Gizmo ändå sitt bås och en vägg som skiljer han ifrån dem andra som kommer upp där :) men det är inte klart än så får bli en uppdatering på det sen nör det är klart.


Podenco JUMP video  

Likes

Comments

På En Sekund .. 


Vår berättelse

Äntligen .. 

När vi äntligen fick komma hem ifrån Göteborg / Borås med Tobey så var det raka vägen till Strömsholm.. tyvärr fick han stanna där som jag talade om på videon i förra inlägget om Tobey. Det var otroligt svårt att lämna honom ännu en gång :/ men vi hade inte så mycket val då han inte kunde kissa själv osv.

När vi äntligen fick hämta honom 4 dagar senare så kändes det som om halva vinsten var vunnen redan , dock så kände jag så redan när vi fick veta att han inte hade någon fraktur på ryggen och att prognosen såg väldigt bra ut trots den omfattade skadan han varit med om ❤

När vi kom till Strömsholm så såg jag nästan lyckan i hans ögon trots att han var otroligt stressad .. Tobey blir lite separationsångest när vi går på toa hemma och han inte kan se / följa med oss .. Så ni kan ju tänka hur han var när vi lämnat han inte bara 1 gång utan 2 gånger i flera dagar .. det var en hemsk känsla att utsätta han för !..

Hemma .. 

Väl hemma första tiden så var det ganska tufft fast det ändå inte kändes så .. vi hade överlevt det värsta , synen när han inte kan gå , ovetande om han kommer kunna gå igen och tiden ifrån honom när han var inlagd.

Då Tobey inte kunde gå själv, utföra behov själv , stå själv , vända sig eller något annat själv så var vi tvungna att vara passande på honom 24 h /dygnet .. Jag & sambon sov varannan natt på madrass på golvet med Tobey och varannan i soffan bredvid madrassen som backup om det behövdes hjälp eller om man inte vaknade i tid när man sov med honom.. Det var en jobbig tid för oss alla men tror Tobey tyckte det var väst, att inte kunna göra något själv.. att i hjärnan försöka vända sig för att man han ont eller gå ut att kissa för man kissnödig :/ ..

Det hände någon gång att han kissade ner sig .. vilket inte gjorde något allt , men stackaren hade sovit i det i några timmar och var helt dyngsur av sitt urin :'( Och vi kunde ju inte ställa honom i duschen och duscha av han så fick köpa rengörings wipes till hundar och tvätta rent honom ifrån doften och själva urinen ❤ Efter det så köpte vi " Trainings Pads" som man använder till valpar när dem ska ska lära sig bli rumsrena ( istället för tidningar ) det går även att använda i valplådan. Men vi la dem under lakanet , täckte hela madrassen med padsen för att om det skulle ske en olycka så kommer dem att suga åt sig en del urin och han slipper kanske att ligga i en pöl av urin ..

Vi fick använda en bärsele för att kunna förflytta han för att gå ut och kissa exempel.. Vi fick hjälpa till och stötta upp han både när han skulle kissa men även när han skulle bajsa då han inte kan använda benen / ryggen på samma sätt som innan.Trainings Pads vi la på madrassen

Skavsår .. 

Av första selen som vi hade ( den blåa ) så hade han fått extrema skavsår på pungen ifrån att han var inlagd på Strömsholm.. Och detta förvärrade och försvårade situationen när man skulle använda selen då han skrek hela tiden av smärta när vi skulle sätta på den och när man bar honom så klämde den åt på såren han hade över hela pungen .. :/ Som tur var så hade min fina mormor ( som haft en hel del hundar ) en sele hon fått ifrån en vän som bor i USA för några år sedan ( den röda ). Den vart som räddaren i nöden för oss och främst för Tobey. Den skavde inte alls lika mycket på pungen , så det hjälpte oss att få pungen att läka. Vi fick göra rent och pudra med barnpuder för att ändå hålla det torrt. Till slut så fick vi ordning på det och det var sån lättnad att slippa se han har ont ❤


Hallelujah moment !

Efter ca 1-2 veckor efter skadan hände i Borås så hände något som fick allt vi gjort under dem dagarna en mening ❤ !!

Tobey började använda sitt högerben !!!

Det var rena rama Halleluja moment , att få se en sån förbättring så snabbt efter skadan var helt otroligt! han kunde nu börja " Stå träna " vilket innebär att han för några sekunder kunde STÅ helt själv utan att vi höll upp han med hjälp av bärselen :D Från början var det bara ett par sekunder som sedan ökade och ökade !!

Vi kunde äntligen se att det går åt rätt håll , att han kommer kunna gå / springa igen ! Dem prognoserna hade vi redan fått som goda ifrån Strömsholm men man vet aldrig vad som händer då det beror helt och hållet på hunden & hur bra rehaben tar!

Jag och sambon har under första dagen vi fick hem honom masserad och stretchat varje timme hela dagarna! Vi har försökt att hitta en bra balans mellan vila och inte vila. Då man velat att han ska vila men ändå inte vara stilla då det påverkar hans ben han inte använder på ett negativt sätt om det inte rör på sig alls.

Men vi fick verkligen veta att det vi gjort tillsammans med hans styrka gett fantastiska resultat !


Idag 2017.09.13

Idag har Tobey överraskat oss alla med sina framsteg han gjort ❤

Han har varit 3 gånger hos vår rehab kille Tim och där han har förvånat Tim med sina otroliga framsteg på så kort tid.! Han är en riktig kämpe vår älskade Mr.T och jag är så otroligt tacksam över att han idag finns med oss !

Tobey kan idag gå själv utan vår eller bärselens hjälp , det är lite vingligt då han inte fått till fin motoriken på det högerbenet än :) Nu jobbar vi på att bygga tillbaka musklerna och få tillbaka fin motoriken, vilket jag hoppas på att vi kan göra så nära 100% som möjligt. Det finns dock en chans att han inte blir " bättre" än så som han är nu. Vilket ändå känns som en vinst för mig på alla sätt.

Han kan gå , utföra sina behov , äta och vända sig helt själv!-----> På En Sekund - Video <-----

På länken ovanför så kan ni kolla på hans sida på Facebook, där finns en del filmer för er som vill se han utveckling han gjort när det gäller stegen och lite annat ❤

Idag så är vi otroligt tacksamma över att vi tog oss dit vi är idag , det trodde jag aldrig den Tisdagen den 4/7 när jag med egen ögon fick se hans liv rasa förbi och försvinna ..

På En Sekund

så gick mitt liv ifrån toppen till botten ..

från glädje till sorg ..

på en sekund höll jag på att förlora en av mina bästa vänner ❤

Likes

Comments

Blir såå bra !
Kamera

Bilder ifrån kamerorna


Idag så inhandlade jag en ny kamera till det nyrenoverade hundhuset. Nu har jag 2 st i hundhuset och 1 utomhus i hundgården. Det blir nog att byta ut den äldre kameran till en likadan som jag köpte idag, men märker att det hänt lite sedan jag fick den för några år sedan. :)


Små fix !

Nu är det bara lite små fix kvar innan vi är klara ... för den här gången ;) EN sväng till IKEA för dem nya sovplatserna och sedan ska det beställas lite fina dekorationer till väggarna och lite små fix till. Är än så länge riktigt nöjd över hur " face liftet" blev av hundhuset. Till våren / sommaren så blir det lite pill ute och då får hundgården lite omvårdnad!


Likes

Comments

idag så tog jag och Gizmo en vända och rastade löparskorna!
Planen var att jogga 1 milen, men halvvägs så fick jag ta beslutet att vända om hemåt :p
Mitt val av kläder samarbetade inte med förändringen av vädret, det blev väldigt varmt när solen tittade fram!.


Ska bli spännande och uppleva hur kroppen mår efter att sprungit 5km efter den här sommaren, hehe!

Jag är lite sugen att köpa ett annat löparbälte, är nöjd med det jag har idag.
Men det åker lätt upp när man springer & vet att det finns ju bälten som har remar som går runt låren.

Så min fråga till er:

- Använder ni ett sådant löparbälte?
- Får ni skavsår av remmarna på insidan av låret?

Likes

Comments

Man blir aldrig "färdig" när man har hus sägs det och det verkar ju gälla detsamma för hundhus.

Vi fick lov att renovera vårt garage i sommar och då råkade det bli en renovering av hundhuset :)
MEN det blir mot det bättre tycker jag så det är ju bara trevligt.
Det vart lite ny färg både på väggarna & fönsterna, väggarna fick dock helt ny kulör.
Igår var vi och köpte en måttanpassad golvmatta och det blir mycket bättre än att hålla på med skarver och så som sist.

Mattan kommer att limmas fast den här gången istället för att vi häftar dit den som sist !
Vilket försvårar Tobey's jobb med att slita bort den, även golvlister blir nytt och dem gömmer ju kanten på mattan ;)

Idag kommer mattan på plats och lite annat småpill, sen är det inredning och design kvar !

F Ö R E 
E F T E RSkåpet ifrån innan är borta, så blev mera yta nu ♡

Likes

Comments

Vi har haft ett uppehåll under sommaren på bloggen och tänkte passa på och förklara varför.

I början av sommaren så medverkade vi i SM -Hundkapplöpning med vår Greyhound som ni läst om innan , Hitachi Adam " Tobey " som vi importerade ifrån Irland och rehabiliterade. Vi vart överlyckliga när vi fick besked att han kvalat in sig till SM <3

Tobey vann sitt kval lopp med att jätte fin tid och gick vidare till semifinal några dagar efter..

Jag har lagt upp ett youtube klipp som innehåller ett klipp där jag förklarar allt som hände, mycket enklare än att skriva allt ! Hoppas det är okej för er som läser att jag inte skriver allt med ord.

Det var en väldigt hemsk upplevelse som jag kommer få ha i minnet hela mitt liv .. :/

Därav så blev det att jag inte hade ork att skriva på bloggen , jag startade en sida på Facebook istället.


Likes

Comments