Header

​Idag har vi tränat på lite smått och gott här hemma, men bara i små skalor då jag har tidigare erfarenheter av att man lätt över-aktiverar en valp genom att man leker och busar så dem ska bli trötta i huvudet. 

Har fått lära mig av egna misstag att det inte alltid blir så tyvärr, utan att man får en hund som kommer kräva mera av dig istället då man själv suttit utgångspunkten för nivån gällande aktivering i vardagen. Andra har säkert en annan åsikt/erfarenhet om detta, alla är vi olika :)

Jag fokuserar korta men effektiva träningspass och på dem väsentliga sakerna jag vill lära min valp i första hand. Det kan tillexempel vara
- Lära sig sitt namn
-Inkallning
-Kontakt
- rumsrenhet
- och i mitt fall , lära sig vara i hundgården

Träningen idag bestod av :


- sitt namn = bra / belöning 《 ca 10 min totalt 

- rumsrenhet ( som alla dagar )

- lära sig vara i hundgården 《 ca 40 min 


Träningen med sitt namn gick väl hyffsat okej, men vi har nog lite att träna på. Han tycker det finns så mycket annat roligt att göra , som att busa med dem andra hundarna eller leka med leksaker ;)

Däremot är jag nöjd med träningen att vara i hundgården ♡
Målet var att han tilo slut skulle gå och lägga sig och slappna av i hundhuset.
Vilket han gjorde i 5 min innan Tila började gorma där ute efter att sett / hört något konstigt.. ( suck )
Dock så är jag nöjd då jag med hjälp av kameran kunde se att han till slut gick och la sig.

Strax efter lunch kom husse hem och då var det dags för riktiga premiär promenaden med ALLA hundarna ♡ då Tobey är lite halt och Blaze är så liten så är promenaderna just nu kortare än vi brukar :)
så är inga 5-10km promenader som innan, det får vänta lite till.

Det gick väl ändå bra måste jag säga, Blaze är ju inte så super van att gå ut så här och sen är han ju inte så rädd av sig så han ger järnet :p hehe

Blir att skaffa 1 eller 2 till virvelkoppel , iallafall 1st till för 2 hundar. Jag vill även ha ett för 3 eller 4 hundar men vad som blir.

Vi försökte att ta kort på "puckodenco" grabbarna
Det gick väl inte så jätte bra, men blev några stillbilder ♡

Likes

Comments

Idag var det premiär för Blaze i hundgården/ hundhuset och det gick väldigt bra tycker jag  :)
Tror inte han kommer att " sakna" oss när han väl börjar att vara där på dagarna. ♡


Vilket är ganska skönt tycker jag då vår greyhound Tobey inte alls gillar att vi "lämnar" honom på dagarna. Vi kommer däremot att få handskas med andra saker som exempel:

- Bitande på möblerna
- Bitande på mattan
- Kiss / Bajs på mattan
- En himlans massa bus ..

Jag testade att lämna dem ensamma i hundgården under ca 2 minuter medans jag hämtade posten. Bevakade dem hela tiden genom kamerorna vi har inomhus och utomhus. Detta gör jag genom en app i mobilen, väldigt smidigt :)

Blaze är ju även tvungen att lära sig hur man kommer in och ut genom hundluckan, vilket inte alltid är så lätt.

Tila var inte så jätte svårt att lära gå igenom den, Gizmo var lite osäkrare men gick även där väldigt bra :)
När vi hämtade Tobey så trodde vi att det skulle bli svårare då han levt ett helt annat liv innan han kom till oss i Sverige. Men även han överraskade oss , efter skadan så har det fortsatt att gå bra även om det är lite klurigare för honom då han inte har full motorik i höger benet bak.

Lilla Blaze hade det lite kämpigt ♡ ;)
Han tyckte det var väldigt märkligt att gå rakt igenom väggen bara så där.
Han testade många gånger att med hjälp av tassen försöka slå upp den, men konstigt nog kom den tillbaka.

Men efter lite tvångs hjälp och lite tid så klarade han det ♡ så duktig liten kille och han vart riktigt glad när han väl kom på hur man gjorde.
Hoppas att han lagt det på minnet så det inte glömts bort tills imorgon.
Då blir det en snabb visit efter vi varit en sväng på jobbet, så hoppas han behåller modet han byggde upp idag.

Likes

Comments

Idag och igår så var jag ute och fotade hundarna medans dem busade lite i det fina frostiga vädret. Det är kul att se att Gizmo ( stor podencon ) och Blaze ( valpen ) leker så lika. <3 Gizmo har alltid varit en hund som gillar att busa och leka medans hans tidigare kompisar Tila ( Schäfern ) och Tobey ( Greyhounden ) inte alls är på den nivån när det kommer till att leka. Tila har på senaste 1,5 åren blivit lite mera busig men hon leker lite tuffare än Gizmo gör ;)

Så det är kul att se att Gizmo kanske får den där lekkamraten han länge velat ha <3

Tila 9 år 

Gizmo 4 år

Blaze 17 veckor 

Likes

Comments

Jag vet inte riktigt vart jag ska börja den här inlägget :)

Jag vet att jag inte skrivit på ett tag och förra gången det var ett uppehåll så hade ju min Greyhound skadat sig rejält under SM. Den här gången är det lite roligare anledning till att det varit lite tyst <3


​För snart 2 år sedan ..​

så tog jag kontakt med en uppfödare av Podenco Ibicenco i USA. Jag har kikat lite under åren efter någon parning som jag känner lite "wow" för. I början av 2016 så hittade jag en tik som verkligen föll mig i smaken , L-Wynd Wishsong Without A Backward Glance aka "Nevaeh". Uppfödd av Lisa i Oklahoma USA och jag var bara helt fast i den här tiken,ännu bättre var att hon skulle planeras paras lite längre fram en en fin hane. Så jag tog kontakt med uppfödaren i hop om att jag ska kunna få hamna på valplistan för en valp ifrån Nevaeh och efter vi haft kontakt ett tag så fick jag den fantastiska nyheten att jag stod på listan för att få köpa en valp ifrån parningen som Nevaeh skulle genomgå. Vet att jag har 1 speciell vän här i Sverige som har en del med dem " fina rekommendationerna " som Lisa fått av en gemensam bekant ;) <3


Tyvärr så uppstod en del komplikationer och det blev inga valpar den här gången ..

... det är lite av den anledningen som ingen visste att jag skulle importera en valp ifrån USA , man vet aldrig helt säkert förrns man håller i valpen här hemma. Det finns en mycket som kan gå snett som kan orsaka massa onödig uppståndelse, exempel att parningen inte tar, det blir inte rätt antal av könet som man vill köpa, det kanske inte blir något som faller en i smaken.Jag tycker det finns mycket som kan gå fel och har man då gått ut med detta till alla vänner och bekanta så kan det bli väldigt tufft om / när något tråkigt / oplanerat händer. Därav beslutade jag tillsammans med min sambo att vi inte skulle berätta något förrän vi håller valpen i våra famnar här i Sverige.

Men nu var planeringen igång i full fart !!

Planera, planera och planera lite till..

Eftersom jag aldrig har importerat en hund eller i ens närheten av det så var det en HEL DEL att ta reda på och planera för den dagen då förhoppningsvis en valp skulle flyga sin långa resa hit. Planen var först att anlita ett företag som arbetar med att transportera djur ifrån olika länder till deras nya ägare. Men detta ändrades med vägen då en väldigt betydelsefull och fantastik vän till mig tackade ja till att hjälpa mig <3 Känner mig fortfarande så otroligt bortskämd av att ha Charlotte Lindell och Mari Hällsten som mina vänner här i livet, TACK så mycket igen för allt <3

Det är inte bara EN sak att ha koll på när man ska importera en hund ..puuh vilken tur att Charlotte gjort detta innan i sitt liv. Knappt så jag behövt gjort mera än att betala :P och det kändes ganska okej när man ser hur mycket jobb det är.

​2017.07.18 ---> 2017.11.11​

Den 7:e Juli 2017 så fick jag den fantastiska nyheten av uppfödaren Lisa att Nevaeh börjat att föda !! Efter ett tag så fick jag bilder på 8 st små mirakel!

# 6 st små töser

# 2 st pojkar

Jag stod ju på kö för att köpa en hane , så jag var ju extra nervös över beskedet som skulle berätta hur många av dem olika könen som hon fött <3 Så 2 små pojkar kommer jag få äran att följa och se växa tills det är dags för mig att avgöra om jag fortfarande är intresserad och i så fall vilken av dessa 2 hanar som jag vill ska bli min. Efter mycket fundering och granskning så valde jag mig för 1 av dessa underbara små pojkar !! Och han var faktiskt inte den som jag föll för vid födseln , jag är väldigt svag för dem röda Podenco Ibicenco hundarna så självfallet så var det ju en röd hane som stod högst upp på listan. Det blev en väldigt röd hane och en hane som också är röd men har lite mera vitt än den andra :)


Den 11:e November 2017 så landade vår underbara " Blaze " på Arlanda <3

De var en väldigt LÅNG väntan vill jag lova ;) MEN så värt ..

Nu är han här och vi älskar honom redan , tack Lisa för den här fantastiska lilla killen <3


​​Nevaeh´s Blazin´ King​​

Mamma : Nevaeh

Pappa : Sy

Likes

Comments

Igår skrev jag lite snabbt om buren som äntligen kommit  !
Lyckades få lite bättre bilder och även en video om hur den är konstruerad.
Då jag har 1 hund som är lite skraj av sig när han sover så är bra att han kan ha ett eget utrymme.

På filmen ser nu hur man får dem olika utrymmena, det enda som man inte ser på filmen är att man kan ha dörren till stora buren längs in så blir det som ert L.

Likes

Comments

Inte en dag för tidigt 

Idag var äntligen nya hundburen klar !! Vi köpte ju ny bil i somras då vi kände att vi behövde ett större alternativ. Och med tanke på större bil så var vi ju " tvungna" att köpa en större bur till hundarna ;)

Jag kommer förklara mera imorgon när det är ljusare hur buren är konstruerad. Även ljusare och bättre bilder kommer komma.


Buren 

Likes

Comments

I veckan när vi skulle gå ut genom ytterdörren så fick vi veta HUR glad Tobey var över att få gå ut på promenad ♡

Tobey har inte kunnat varit ute på promenad under största delen av sommaren pga sin skada i början av Juli.. och han har alltid älskat att få gå ut genom ytterdörren ;)

Nu går vi bara ut på promenad när vi är båda 2 hemma då Tobey fortfarande är lite ostabil. Det går jätte bra när vi går mitt på vägen och inte får hundmöte eller något vilt djur springer upp framför oss.

Men så fort Tobey fått tillbaka lite muskler och balans så kommer vi öka antalet promenader och längden. Vi bor ju som tur är i hus med stor tomt så dem får ju röra på sig ändå ♡


Lyssna noga..

så kommer ni att höra vad han gör när han blir ivrig och ska få gå ut genom ytterdörren ♡


Likes

Comments

3 månader 

Idag är det ca 3 månader efter skadan och vi gör små framsteg varje dag <3 Tobey är så otroligt stark och duktig , han var hos sin rehab Tim i måndags och fick bara massa beröm!!

S t o l t

Nu ska vi börja med lite balans träning och muskel uppbyggning. Det kommer vi göra med hinderbanor, gummiband och promenader bland annat. Vilket han saknat så så mycket ♡ han är så lycklig över att han får gå ut genom ytterdörren ;)


Film ifrån gårdagens promenad

Likes

Comments

Giggly it 

Idag fick vi in nya leksaker på jobbet och jag bara ÄLSKAR DOM !!! ♡

Dem är så jäkla söta, nästan så man inte vill ge hundarna dem :p

Dem små platta är det prassel i och dem stora låter när man vickar/ skakar dem. Ni vet som vissa dockor och leksaker gjorde förr.

Och är helt säker på att dem går hem hos hundarna också, hehe.


Likes

Comments

Idag var det dags.. för ett antal månader sen anmälde jag mig och Tobey till hundlöpet i Stockholm på distansen 10km i joggar klassen :p
Och det var ju meningen att vi skulle träna tillsammans under våren/sommaren han och jag. Både inför kapplöpnings säsongen och till hundlöpet, tyvärr så skadade ju Tobey sig i somras som ni kanske läst.. ♡

Vilket gjorde att det inte vart mycket aktivitet alls, varken för han eller mig.! Envis som man är så valde jag att låta anmälan vara kvar i samma distans och samma klass, men valde att ta med Gizmo istället.

Så idag var tiden kommen..
06.00 ringde klockan och 07.00 rullade bilen mot Stockholm och milen för mig & Gizmo.!
Super nöjd med vädret , hade önskat lite kyligt ocj lite disigt/regnigt.

Dags för start och vi var bland dem första att starta, sen var det bara att köra !!
Vi sprang en slinga runt Djurgårdsbrunn på 5kmx2 och det var en väldigt trevlig slinga faktiskt :)

Och jag måste säga att jag är så stolt över oss ♡

På 1.08 joggade vi 1 mil på jag och Gizmo !!
Jag är så chockad att jag klarade av det, speciellt när jag sträckte en muskel på baksidan av låret :p
Och för att jag inte sprungit den distansen på många år, inte detsamma med mysiga hundpromenader på 10km ;)

men vi gjorde det och vem vet..
vi kanske står på startlinjen nästa år också ☆


Vi vart 6e bästa joggare totalt och hade jag sprungit 6 minuter fortfarande hade jag blivit bästa kvinnliga joggare. :p attans hehe 


Målfoto 

Likes

Comments