Header

Idag firade vi vår fina svarta fara,
Hitachi Adam " Mr.T"  Tobey
Hela 4 åt blev han och så firade vi självklart med lite hemmagjord hundtårta!
Precis som vi gjorde bör Gizmo fyllde år :)

Detta var den första av MÅNGA födelsedagar vi får fira med vår finaste Tobey ♡

  


HUNDTÅRTAN

• Blodpudding
• Leverpastej
• Morötter
• Pure Natrual våtfoder

Jag har varvat blodpudding och leverpastej med lite våtfoder mellan varje skiva.
Sen dekorerade jag med lite morötter runtom!

Och som present så fick Tobey ett grisöra att knapra på! Han älskar godsaker den här gottigrisen ;)

Likes

Comments

Mr.T - baddaren tagning 2

För er som läste senaste inlägget vet att vi kämpade för att få igång bakdelen.

Idag så gjorde vi ett nytt försök till detta , det var inte helt som jag hoppats på men vi gjorde ett litet , litet framsteg iallafall. Vi fick se några små tappra försök till simtag med bakbenen. Det var framförallt när han kände att han var nära rampen som tog honom upp ur bassängen som han satte fart.

Så vi testade med en lite mindre flytväst för att se om han paddlade lite när han inte flöt riktigt ordentligt,liten skillnad fick vi men fortfarande inte dit vi strävar efter. Vi tänkte att vi testar utan flytväst helt nästa gång och ser om vi får någon annan effekt även då. Kommer självklart att använda en sele som har handtag och som även är lite bredare under bröstkorgen på honom.Han var precis som gången innan väldigt lugn även om detta inte är / var det roligaste han gjort ;) Inget flås eller jätte skakande under hela besöket. Den här gången så "ramlade" han inte ihop efter vi tog upp honom ut bassängen. Lite gav benen efter men inte alls som sist. Då trodde man han var väldigt onykter :p hehe men nu var han bara lite små "lullig".Efter simningen 

Självklart så måste man få lite massage samtidigt som man får ren och fri ifrån kloret.

Även detta är väl kanske inte det roligaste , men Tobey tycker faktiskt detta är hyfsat skönt även om han inte gillar själva delen när man bli blöt. Men värmen och själva massagen är HELT OKEJ ;)


Hem ljuva hem

Väl hemma så slocknade en trött Tobey hemma i soffan. <3

Efter han sovit lite så var det dags att bli lite masserad och insmord i lite liniment !

The End .. 

Likes

Comments

Jag bara älskar livet utanför stan, med åkrar och skogen runt omkring än!
Kan inte annat än att älska livet här ute ♡

Med tanke på mitt jobb så får jag säll an vara ute med hundarna mitt på dagen när det är ljust. Därför är dessa stunder så värdefulla för mig, att få gå med hundarna mitt på ljusa dagen och i ett soligt men lite blåsigt väder.!

Hundarna blir så olika drabbade av detta icke så torra vädret ;)
Då marken inte hunnit blivit så torr än så blir det många handdukar som går åt att torska tassar med!

Men det slår olika hårt mot dem olika tassarna så att säga, hehe.

" La Spanien "

" Das Tyskland "

and...
" The Irländska "

SÅ för er som inte gillar smutsiga magar/ ben .. bara skaffa en greyhound ;)

Han har gått i samma geggiga väder som dem andra 2 hundarna och är inte ens smutsig. Till skillnad ifrån Schäfern :p


Likes

Comments

Idag är första lediga dagen den här veckan med hundarna ♡
Efter att varit ute på promenad och varit ute på tomten och busat lite, självklart har frukosten slukats också ;)

Likes

Comments

Som ni kanske sett / läst så har vi ju en kamera inne i hundhuset som gör att vi kan se vad dem gör och även kunna korrigera dem om det gör fel. Nu har ÄNTLIGEN den efterlängtade kameran UTE i hundgården kommit upp. !!

L Y C K A

Tack vare min händige och snälla sambo 😉 ❤

Så skönt att kunna både se och höra vad dem har får sig om dagarna , speciellt sedan dagen då Tila hade "skäll-utfall" på grannens snö som rasade ner ifrån deras garage tak.. Det är ju kanske svårt att gånger och korrigera MEN man får en syn på vad dem gör , vem som är ute , vem som är inne och vem som skäller/gnäller.


Kamerorna vi använder är D-Link , dem har då en app till mobilen som gör att du kan ha koll på det du vill ha koll på även när du inte är hemma. Appen heter " myDlink" och fungerar både till Android och Apple. Otroligt simpelt och som sagt väldigt skönt att kunna ha den möjligheten!

Dem har ju självklart en lampa som har rörelsesensor dem vintermornarna det är mörkt ute , så det är även just när dem är ute dem dagarna. Den sitter i samma lilla "hus" som kameran gör , så det blir även lite bättre ljus för kameran.Likes

Comments

Har ni precis som jag , halva tillskottsserien hemma ? :p

Mina hundar äter en hel del tillskott har jag kommit fram till och alla äter ganska olika också.

Tila , äter komplettering med vitaminer & mineraler då hon har blivit manisk efter hon kastrerades för ca 1,5 år sedan. Så efter att ha läst och testat lite så får hon idag " Avital Nutrient" som man kan ge till hundar som äter BARF för att man ska få med alla viktiga mineraler och vitaminer. Utifall att hon skulle ha någon brist på någon , som då gör att hon äter bajs och typ bor vid matskålen. Sedan får hon som alla 3 får , " Avident" som är ett nytt slags tillskott som främjar tandhälsan hos hunden. Sedan får hon " Avital Flex" som då främjar ledhälsan hos hundar.


Gizmo , äter " Avital Biotin" som stödjer välbefinnandet av huden och pälsen. Det får han mest för att han har varit väldigt torr i huden som ung, sedan skadar det inte med blank och fin päls när man står i utställningsringen ;) Han får även " Avident" så som Tila som främjar hundens tandhälsa. Detta har vi nyss börjat med och det kommer att komma mera uppdatering om hur jag tycker / upplevt att det fungerat. Han äter självfallet också " Avital Flex" som då stödjer en välbefinnande ledhälsa. Ibland får han lite "Avital Salmon Oil" som går ut lite här och där i kroppen men grunden till det är väl att huden ska få lite extra även där.


Tobey , äter precis som Tila , "Avital Nutrient" detta mest för att försäkra att han fått lite extra nu när han flyttade till oss här i Sverige. Då vi inte var insatta i vad han exakt åt när han bodde på Irland, detta kommer han att slippa i sin mat nu när vi har mer koll på vad han får i sin mat. Sedan äter han även " Avital Biotin" som då stödjer välbefinnandet av huden / pälsen, detta då för att han är väldigt torr i hunden och har haft en helt annat päls när han bodde på Irland. Nu har han tappat det mesta av den "Irländska pälsen" och börjar nu bli blankare och tunnare i pälsen. Då vi inte är säkra på om han har mjäll så kombinerar vi tillskott för hunden tillsammans med ett mjällschampo vi håller på att behandla honom med. Tobey får precis som dem andra två "Avident" för att främja en bättre tand och munhälsa. Tobey är den som har mest problem med sina tänder då har han har mycket emaljskador på sina tänder. Detta kommer inte att åtgärdas med hjälp av "Avident" men det kommer att stödja dem tänderna som inte är skadade, men självklart även dem. "Avital Flex" är även hör ett självfallet val för mig , då jag tycker det är viktigt att ta hand om hundarnas leder. Då Tobey är / var en kapplöpningshund så har hans leder / skelett jobbat en del och vill smörja och främja dem så mycket jag bara kan. Självklart är det bra för även den " vanliga familjehunden" att ledernas sköts om. För ett extra tillskott till huden så får han även "Avital Salmon Oil" för lite extra för hans torra hud.


Vad använder ni för tillskott till era hundar ? :)


Likes

Comments

Haha ja kära läsare, lovade äventyr idag och vette tusan vad det blev :D haha

Vi var iväg på vår introduktions simning med Mr.T idag på morgonen! Men vette tusan om vi betalade för "simning " Tobey mer flöt omkring!

önskar så mycket att man kunde filmat det men ljuset speglade lite konstigt i vattnet så man såg inte så mycket! Men han var såå duktig överlag  <3

Vi började med att sitta i ett väntrum mig hundar och han var så duktig , inte ett ljud!
Varje gång som det kom in någon, vare sig det var hund eller människa så började svansen att gå på vår sina "lilla" svarta !

♡ Han är så ljuvligt snäll och lugn ♡

När vi väl fick komma in i simhallen så började vi med att gå in i glasdörren  " det är ju inte lätt att veta att man inte kanigenom dem där genomskinliga sakerna " så vart vi varmt välkomnande av sim-instruktören & hennes assistent.

Hon började med att känns igenom honom efter att vi berättat om hand sträckning han gjorde förra sommaren. Och vi har ju märkt att det varit NÅGOT i bakpartiet som spökar. För när vi masserat honom på övriga kroppen så somnar han men kommer vi till höfterna / låren så brukar han slicka sig ett varv runt munnen och tittar upp..

... helt rätt
Tobey är lite kort i "höft muskeln "
( kommer inte ihåg exakt vad hon sa )
och det var ju inte fara. Utan vi kan förhoppningsvis fixa till det med simning , massage och stretching.

I övrigt var han fick och VÄLDIGT musklad tyckte hon ;) och då har han ändå tappat lite.


Inne i simbassängen

Vi körde med dubbla flytvästar så han verkligen skulle flyta ordentligt!
Han har ju lite problem med att gå i trapporna sedan innan, så det var ju den första utmaningen! Men med lite skinka, tålamod  och massa beröm så klarade vi av trappan upp till bassängkanten ☆

Vi valde att backa ner honom då han var helt obekant med vattnet på det här sättet.
Så efter lite skinka och med lite hjälp så började vi sakta men säkert att backa ner i bassängen!

Han gjorde ett så duktig jobb ♡

Han var inte "rädd" för vattnet mer att han vart lite paralyserad av det. När han var nere med bakbenen i vattnet så vart det som att han började luta sig bakåt och han behåll lugnet till 100%.

Nu gällde det bara att få ut hela han i vattnet ;)

Jag var tvungen att hjälpa till och även Richard så vi hade svårt att få film och mera kort , men när han väl var nere i vattnet så behåll han fortfarande lugnet! Visade ingen rädsla, inget plaskade och inget gnäll.

MEN det big problem  att att han bara flöt .. japp ni läste rätt ... flöt ..
Haha .!

Mr.T tyckte att jag kunde betala pengar så han fick flyta omkring och ha spa ♡ !

Vi fick honom att börja röra lite på frambenen efter ett tag och vi kunde ta oss runt bassängen i alla fall 1-1,5 varv.
Men enbart med hjälp av frambenen, instruktören nöp lite i tassarna för att försöka få igång bakpartiet men icke :p
Han ville helt enkelt ha " klippkort " på SPA flyt.

Vi avslutade passet för att inte påfresta allt för mycket på hobom nu när det var första gången. Efter att pratat lite med inspektören så valde vi att köpa ett klippkort på 5 gånger till en början. Eftersom vi inte vet om vi kommer att få igång rörelserna i bakbenen.

Får vi inte igång det efter 5 gånger så ska vi testa och köra på treadmil bandet för att se om vi ser någon skillnad :)

Så håll tummarna för att vi får igång lite rörelse på hans muskel bakvagn ;)
Tobey genomgår alltså inte någon rehab utan detta är vanlig sim träning.

Väl uppe ur bassängen så var Tobey forsande paralyserad tror jag!
För han valde att han inte kunde gå alls längre, haha älskad hund.

Han bara vinglade fram , som att han inte hade någon känsel i benen :p
Men efter lite spring efter matte som hade godis så släppte det ♡

Nu ser vi framemot till nästa gång och hoppas på mer är flyt ;)

Likes

Comments

Nu kom äntligen min leverans med lite bra ha saker! Med tanke på att man inte verkar ha så tur när det gäller skadade hundar så har det gått åt lite här hemma :)

Så för några dagar sedan la jag en order på en hel del kompresser, bandage  och sår tvätt! Nu känns det säkert igen, hehe.

Imorgon så ska vi på lite äventyr så missa inte att kika in på bloggen imorgon ;)

Likes

Comments

I helgen så fick man lite tid i trädgården tillsammans med hundarna & kameran <3

Längtar ännu mera tills våren / sommaren kommer så man kan få lite fina sommar bilder på dem.


På bilderna är det :

Podenco Ibicenco - Yellow Eyes Poison " Gizmo"

Greyhound- Hitachi Adam " Tobey "

Schäfer - Tila

Likes

Comments

I veckan så kom min tröja jag beställde av Eve' Hund Design!

Så stort nöjd !!
Just LOVE it ♡

Stort tack Eva för tröjan! :D

Likes

Comments