View tracker

Blogmas dag 2

22 dagar till Julafton

Vi har köpt en vit plast gran och pyntat den väldig lite. Vi trodde att ljusslingan skulle räcka längre men vi hade fel 😋 Granen blev fin men det blev lite glent med ljus. Jag har börjat att slå in alla julklappar. Nu är det lite julkänsla här ☺️ Ingen av oss tycker om att julpynta men julgran tycker jag man kan ha 😁


Julgran 149kr
Julgranskulor ca 25kr
Stjärnglitter guld tror 9 kr
Ljusslinga av glas 49 kr

Allt är köpt på ÖoB

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Blogmas dag 1

Idag är det första december och det betyder blogmas! Varje dag fram till Julafton kommer jag att blogga allt möjligt som har med julen att göra. Idag kommer jag att berätta om mina absolut favorit julfilmer :) Häng med!


Jag har ingen favorit av filmerna ovan, men Grinchen är ju en barndoms favorit. Så jag skulle väll säga att grinchen är nr 1

Nr 2 är Mr Bean...yay! Jag älskar Mr Beans filmer. Inte bara jul filmerna även de övriga.

Nr 3 Ensam hemma. Alla känner till den gamla klassikern. behöver jag säga något mer om denna :)

Nr 4 Arthurs Jul. Denna filmen upptäckte jag förra året och jag var lite besatt av den filmen. Det är en väldig gullig film om hur den moderna Julen är. Där jultomten inte åker släde längre för att dela ut julklappar, utan det är de små nissarna som gör allt jobb.


Jag önskar er en härlig första december, och jag hoppas på en vit och härlig Jul

Likes

Comments

View tracker

Min dag började med att jag matade hundarna och sen gick en promenad med de. Åt frukost och sen satte mej vid datorn en stund. Sen kom jag på att jag visst glömt att ta min medicin! Så tog den då. Jag brukar ta den direkt när jag har stigit upp.

Dagens planer är att plugga inför tentan som är på fredag. Jag skulle idag till skolan på morgonen men läraren hade föreläsningen igår istället så då blev det egna studier idag istället.

Jag har Ghost Adventures på tv:n och jag ska nu plugga samtidigt en liten stund och sen ta en paus.

Likes

Comments

Vaknar du ibland och känner att allt känns värdelöst? Har du tröttnat på att gå till samma jobb varje dag? Eller känner du kanske att ditt liv har ingen mening?

Då är du inte ensam om att känna såhär. Många känner som du gör varje dag. Låt inte stressen på jobbet eller skolan trycka ner dej. Det finns saker du kan göra för att du ska må bättre och ha mer ork till ditt liv. Ork är något alla varje dag känner att " Näää, idag så bara orkar jag inte " det är normalt att känna så och det är OKEJ!

Här kommer mina 5 tips som får mej att må bättre när jag känner mej lite nedstämd.


Lyssna på musik. Lyssna gärna på annorlunda musik som du inte brukar lyssna på, du kan hitta något nytt som du faktiskt tycker om. Bakom en favoritlåt finns alltid en story! Jag har många favoritlåtar som berättar min historia och som får mej att må bättre men även ledsen men på ett bra sätt. För mej uttrycker musik mina känslor som jag själv inte vågar uttrycka.

Min nya favorit låt just nu är " Lady Gaga - Million reasons "


Vakna tidigt och planera din dag. Ja, att stiga upp tidigt är ju inte min bästa sida. Men när jag väl har stigit upp tidigt då känns det skönt att ha en hel dag framför mej. Det är viktigt att äta en stadig frukost för att orka med din dag. Med att planera dagen menar jag att man ska sätta upp lite mål för dagen som du ska ha avklarat innan dagens slut. Några exempel är , städa, titta på en rolig film, ringa ett samtal, träna. Vad som helst kan ditt mål vara, sålänge du uppfyller dina mål varje dag så har du uppnått något varje dag.


Motionera! Det här läser vi om överallt, i alla tidningar i sociala medier! Motion är viktigt! Motion behöver inte vara att gå till gymmet varje dag. Det räcker att du tar en 20 min promenad varje dag. Det är inte svårare än så. Och du får även frisk luft, speciellt nu när det är kyligare ute. Vill du inte promenera så finns det andra alternativ att göra. YOUTUBE! Ja, på internet finns det jättemycket bra sidor om träningsprogram för nybörjare och avancerad. Jag körde Jillian Michaels 30 day challenge i 60 dagar. Jag mådde superbra och jag gick ner i vikt och byggde muskler. Testa själv 😁


Stressar du? Stanna upp med det du gör och släpp allt. Sätt dej ner och andas ut. Låt ditt huvud slappna av. Sluta tänk och bara vara. Gör detta ca 2 min varje gång du känner stress så lovar jag att du kommer att kunna stressa på ett mer avslappnad sätt. Det finns ingen anledning att stressa om det inte är på liv och död. Tänk på din hälsa!


Och sista tipset är ganska självklart för mej. Omringa dej med människor som älskar dej. Du mår bättre av att vara med människor som faktiskt bryr sej om dej och du dem. Har du funderingar eller problem så prata med någon. Håll inget inom dej. Alla som älskar dej finns där för dej oavsett vad. Det vehöver inte vara en pappa eller en syster. Det kan vara en lärare som du litar på eller din morbror som du har bra kontakt med. Det viktiga är att DU ska må bra. Problem löser inga problem.


Detta var mina 5 tips på hur du kan må bättre de dagarna du känner dej nere. Jag är ingen doktor på något sätt. Detta är allt från mina egna erfarenheter och det som hjälper mej. Det är inte säkert att detta hjälper dej.


Likes

Comments


Vecka 1Idag för en vecka sedan fick jag recept av läkare till antidepressiva medicin för min ångest och panikattack. Jag har inte märkt någon skillnad än men jag har kännt av biverkningar.

Dag 1 kände jag jag något annorlunda i min mage

Dag 2-3 kände jag väldig mycket oro och ångest i magen. Jag började gäspa väldig mycket utan att ens vara trött. På natten kunde jag sova väldigt djupt, jag är normalt en lättsovare som vaknar av minsta lilla ljud. Jag hade inte så mycket illamående mest bara mer värk i huvudet. Jag kände mej väldig irriterad på min mage och benen hade svårt för att vara stilla och jag kände mej arg.

Dag 4 här började oron i magen börja släppa lite.

Dag 5-7 Jag har inte haft mycket ångest, bara väldig lite. Jag gäspar fortfarande utan att vara trött. I skolan idag hade jag det väldigt svårt för att konsentrera mej. Jag hade väldigt svårt för att sitta still och jag blev irriterad på mina ben, benen ville ju springa iväg. Glömde nämna att varje gång jag gäspar får jag en ångest känsla i magen som är väldig obehagligt. Det är en sån obehaglig känsla som inte går att förklara.

Jag kommer varje tisdagar att updatera om biverkningar, framsteg m.m. Jag har alltid varit den tjej som verkligen är ANTI medicin. Jag äter aldrig medicin för någon endast preventivmedel. Det är spännande att märka hur min kropp reagerar mot medicin då min kropp är ovan vid medicinering.

Likes

Comments

Nu sitter jag på tåget hem. Jag sitter och funderar på vad som egentligen hände?. Idag kom jag till skolan och var på ett ganska bra humör och såg fram emot den nya kursen. Men när jag kommer till skolan får jag veta att någon har pratat illa om mej då jag varit sjuk och varit hemma. Snacka om att sparka på någon som redan ligger ner. Jag kan inte säga att jag var glad sen för resten av dagen. Jag var ganska besviken och ledsen på att folk faktiskt beter sej som de gör. Varför jag är hemma har de inget med att göra. Och trycka ner någon utan att veta min bakgrund det är rent IDIOTI! Jag mår dåligt, oftast varje dag och jag kan aldrig avgöra om jag kommer att må bra senare idag eller imorgon. Jag kan säga att nästa vecka kommer jag till skolan men jag vet inte om jag kommer att må bra då. Det är inte så lätt som att bara bita ihop och göra det. Det går inte alltid att ta det lugnt när hela min värld ser annorlunda ut än din värld. Det jag ser och hör det hör inte du. Låt mej vara jag och sluta sparka på de som redan ligger ner!

Likes

Comments

Kl 9 skulle jag träffa min lärare för att få nya uppgifter. Jag har börjat på ny kurs nu, hälsopedagogik. Jag fick ett nytt schema också. Imorgon blir det hel dag i skolan. Föreläsning och film står på schemat. Jag tror att detta kommer att funka bra för mej och drt kommer att hjälpa mej i min " healing process" 😁

Idag har jag inte gjort så mycket, jag har mest varit trött. Jag har legat i soffan och gosat med hundarna, medt bara med Oskar för att Tyke ville ligga och sola.

Likes

Comments

Idag har vi åkt till IKEA för att köpa en ny sängmöbel till hundarna som de använder för att komma upp på sängen. Vi hittade en färdig monterad för 89kr på Fynd avdelningen. Vi åt också lunch där, och sen gick och tittade lite på möbler men det var för mycket människor överallt.

Efteråt åkte vi till Dollarstore. Där köpte jag julklappar till mina småsyskon. Till mej köpte jag 2 st mobilskal och hårband. Jag fick som julklapp av Andreas mor hennes gamla Iphone 6 😀 Då min Samsung bara laggade och frös fast. Till en början skulle jag bara testa den och se om jag ville ha en iphone 6 men hon ville inte sälja den till mej så då fick jag den istället ❤️


Det var varit en lång dag för oss båda🤓 Idag är det dag 5 jag äter medicin. Jag kan än inte säga om jag känner mej bättre, eller det är för tidigt för att känna det. Men jag kan säga att en biverkning är gäspningar och drt har jag gjort ganska mycket hela tiden utan att ens vara trött. Imorgon ska jag till skolan och få nästa veckas uppgifter. ☺️ Detta känns som en ny och bra start för mej då jag inte behöver känna mej tvungen att åka till skolan med ångest och vara ledsen. 🤗Ps. Andreas tyckte att jag hade syndat när jag bytte tillbaka till iphone igen 😅 Jag sa det till pappa och han tyckte att jag bara hade kommit tillbaka 😊

Likes

Comments

Jag har blivit taggad av @Milliie att lägga upp mina 5 favorit bilder 😊

Här är de

Bild på mej och mina småsyskon och exakt samma dag som jag träffade Andreas ❤️

Här är första gången vi var på bio tillsammans och då kollade vi på den länge efterlängtade Warcraft 🤓

Lilla Tyke några dagar efter att vi hade hämtat honom och i satt ute i gräset och busade 🐶

Denna bilden tycker jag om för att den är väldigt kreativt. Och jag hade klippt av mitt långa hår och börjat ett nytt liv.

Denna bilden älskar jag för när vi kom hem och kollade genom alla bilder så skrattade vi jättemycket åt denna bilden. Oskar världens gladaste hund lyckas fånga ett äpple i luften 😋 zoomar man in kan man se hans tänder, och hur stolt han är 🙄🙈

Likes

Comments

Jag har precis vaknat från en härlig powernap. Dock förstår jag inte hur jag kunde ens somnande Andreas i samma rum som sitter och spelar med sina kompisar. Han pratar inte precis tyst om jag säger så 🙄
Jag har haft ångest och ont i magen hela dagen. Men nu när jag vakna så är magsmärta borta men bara lite ångest. På lunch träffade jag pappa och vi åt indisk. Jag beställde nr 5 det var något med kyckling. Jag är inget stort fän av indisk med det smakade helt ok. Vi pratade och hade det trevligt tillsammans. Jag behövde verkligen en far och dotter dag. Pappa nämnde att han tyckte att jag skulle skriva en bok eftersom jag bloggar om mitt liv. Jag har funderat på det innan och det verkar intressant faktiskt. Jag älskar ju att skriva och dela med mej och hjälpa andra. Får se vad framtiden har för överraskningar. Vi gick och små shoppade i stan efter maten en liten stund sen skulle han tillbaka till jobbet.

Gick själv runt i stan och väntade på Andreas. Vi träffades sen utanför thaibutiken för att vi skulle köpa nudlar. Det blev 61 nudel påsar 🤗 Det räcker länge.... eller? Sen handlade vi mat på Lidl, det blev ganska mycket kött.

Nu ligger jag i soffan med lilla Tyke på benen. Jag ska nog fortsätta och mysa framför tv.n med fler filmer 😋

Likes

Comments