View tracker

Info PMDS/PMDD

Då ska vi se efter denna hopplösa bergochdalbanan som blev efter tre dagars uppehåll så kände jag redan dag 2 med p-piller i kroppen att det började reda ut sig 😓 så skönt ändå att få svart på vitt att man verkligen har PMDS och att p-pillren funkar 🙏 jag har slutat blöda oxå så skönt!! Blev väl trött av bara det.

Så nu börjar jag känna mig balanserad förutom att jag känner av ägglossnings perioden nu men jag klagar inte är bara lite arg och trött absolut inte som det vart innan!

Längtar efter att bli av med förkylningen som håller i och att trollen ska bli friska från magsjuka så jag kan komma igång igen med allt som flög ut genom fönstret IGEN. Mat , -rökning , -socker och Mer motion..

Så skönt å njuta av livet igen ❤️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Info PMDS/PMDD

Börjar repa mig igen men blödningen ger sig inte 😤 undra vad som är fel!
Det va riktigt läskigt å bara falla ner i ett hål speciellt när allt har funkat så bra. Hoppas jag slipper det igen 🤕
Inväntar forfarande att få piggna till är så galet slö 😴

svart på vitt vet jag ju att p-pillren funkar nu iaf med tanke på hur kass jag blev av tre dagars uppehåll 😱

Vill bara va normal!!! Suck va tråkigt det är å va nedsatt hela tiden av denna skiten! Men att operera bort äggstockarna kan ju medföra lika mycket problem med hormon brist depression och klimaterie å skit så läkarna vill ju helst inte operera bort äggstockarna på någon så ung.

Jag får ha mera tålamod och invänta friskare dagar, men jag vill ju helst att det va igår 😰

Likes

Comments

View tracker

Info PMDS/PMDD

Pratade med min gyn läkare precis och berättade om hur underbart allt va tills jag gjorde uppehåll och hon konstaterade åter igen min extrema grad av PMDS och att jag inte ska göra uppehåll alls egentligen men va tvungen pga blödningen men skulle börja dirr idag igen och strunta i sista dagen uppehåll pga att det blir livshotande för mig .. jag har så svårt att greppa allt jag är helt väck just nu och försöker fokusera på hur bra det va innan jag jobba skratta lekte och va lugn och bara njöt av livet usch till att bara säga pang!

Jag hoppas på snabb återhämtning 😤

Likes

Comments

Info PMDS/PMDD

Idag känns det som inget har förändrats, jag har nog snart sovit i 40 timmar till och från och kroppen är helt urlakad.
På torsdag får jag börja ta yaz.en igen och hoppas att jag repar mig fort för jag orkar inte leva såhär , får tom be om hjälp för dagis lämning 😤
Jag tar mig inte upp och tankarna bara surrar i huvudet.
Ibland känns det som att någon pressar skallen mot asfalten och upprepar ett mantra och jag kan för mitt liv inte ta mig upp. Och tillslut blir mantrat en sanning.

Jag blickar några dagar bakåt när allt va fantastiskt och har vart under en längre period nu och försöker innerligt att tänka att jag är där snart igen. Men när det svarta sveper över är det svårt att se igenom.

Det är biologiskt och nu pga p.piller pausen ,jag måste fatta det!

Den där fantastiska mamman,sambon,vännen etc kommer snart igen😰 hon som orkar allt och lite till! Den personen är jag. Inte ett hormonöverfyllt kadaver som gör läten som en zombie typ. Vad jag hatar detta! 😤

#pmdsworrior

Likes

Comments

Info PMDS/PMDD

Ja nu fick ju jag en mellan blödning som fortfarande blöder 10 dagar nu 😤 jag fick instruktioner om att göra ett uppehåll med p.pillren i fyra dagar och börja om.

Redan igår första dagen utan p.piller kände jag hur jag började dippa 😤
jag har mått helt fantastiskt i en väldigt lång period nu jag jobbade en hel 100% arbetsvecka förra veckan va ute på jobbgalej i lördags och massa mer utan att känna mig matt eller trött 🤗

Lite bakfull så klart haha är ju aldrig ute längre 😂 och jag har lite svårt för personliga gränser när jag dricker och skämtar och delar med mig av lite för mycket privata saker Hahaha 😜 men men sån är jag 🙈

Jag hoppas att uppehållet funkar nu och att jag inte hamnar i för stor obalans 😱 men jag måste lyssna på kroppen nu och inte köra på för hårt vilket jag kanske har gjort 😳 så det kan bli lite svajigt denna veckan är jag rädd för, men jag får ta dag för dag och inte hetsa upp mig pga att man kanske blir hemma nån dag, jag är ju fortfarande inte "läkt" det kan ju ta några månader innan man blir sig själv och det är ju galet mycket bättre redan 😍

Längtar efter full stabilitet dock om det finns nått som är det 😂

Likes

Comments

Maskrosbarn

Tillbaka blickar som behöver sluta. Ett minne som snurrat i några dagar är från ca 4 -5 års åldern när jag lilla lyckliga fick sitta i fram i bilen utan bilstol med pappa jag minns hur stor jag tyckte jag va men nått hände som gjort mig rädd och ofta återkommer när jag sitter i bilar med vårdslösa förare.

Jag sitter lycklig och pappa sitter och röker bredvid (vad vet jag inte) helt plötsligt hör jag HELVETE!!!! Och ser hur han frenetiskt börjar fippla och greja nere på golvet mitt hjärta dunkar så hårt i min lilla kropp jag har ingen aning om vart allt det lyckliga togvägen jag blev livrädd. Helt plötsligt skriker han SÄTT DIG IBAK! jag kröp bak och ser hur han böjer sig hela vägen ner till passagerar golvet och PANG! Jag flyger som en vante i baksätet utan bälte och jag börjar skaka. Jag gråter inte jag är bara livrädd och pappa skriker mer och mer.
Vi går ut ur bilen och han har kraschat in i ett staket halvvägs in på en tomt i ett villa område sätt dig där skriker han och jag sitter på trottoaren och ut från alla hus springer det folk. Jag minns hon som bodde i huset kommer till mig och frågar hur det gick och om jag vill komma in och äta glass men pappa trängde blicken i mig och jag svarar nej tack. Senare minns jag suddigt hur jag sitter på polis stationen och blir upp hämtad. Jag tror inte jag sagt ett enda ord eller fällt en enda tår det enda jag minns är hur jag skakade som ett asplöv och sen kom vi hem och bara glömde allt. Men jag minns bara kvinnan i huset som frågade hur det gick för MIG.

Och efter det va det en massa avåkning vinter tid och bilen låg i diket.

Jag orkar inte se på längre hur människor behandlar sina barn,sambos, djur , familj gör dom medberoende pga att dom varje dag/helg/sporadiskt måste vända sig till droger eller alkohol och förgör sig själva och alla runt om. Det finns vart man än vänder sig, dagis kompisen, vänner , familj.
jag själv står helt handlingsförlamad och bara se på, jag kan inte göra nånting och det gräver ner mig. Jag vill bara se allt gott i alla och tro att jag kan hjälpa eller att människor ska inse vad dom missar och hitta sin inre glöd. Men sanningen är att jag kan inte göra nånting.

Som kvinnan frågade mig hur mår jag då? Det är dax att focusera på jag, jag måste sluta nu om jag ska klara ta mig upp HELT, jag vet inte ens vad jag är längre allt i min kropp och själ har jag hela mitt liv vigt åt andra utan att dom ens märkt eller sett det.

Så hur mår jag då. Det är dax att börja skapa en ny stig. Börja leva.

Likes

Comments

Info PMDS/PMDD

Då har en jobbvecka gått och en ny börjar imorrn jag va så orolig för på onsdagen blev jag gör dålig och gick hem tidigare för att vila och jobba torsdagen och sen blev det tyvärr vab fredagen.
Men från fredag kväll ca 22 till lördag kl 15 sov jag som i koma kom inte upp ur sängen alls ,och sen gick jag på toa då har jag fått en mellan blödning vilket förklarar mitt mående som tur är!
Men fy hoppas jag inte ska hålla på och mellan blöda istället nu! Då har man ju verkligen noll koll på måendet!!!
Det är så skönt att jobba iaf och skönt att fått svar på varför jag inte riktigt orkade att det va en biologisk faktor inte jag som krångla 😤

Jag hoppas på en bra jobbvecka att komma nu och jag har t.o.m börjat cykla till jobbet! Jisses kommer inte ihåg sist!

Och all minskning på socker och kolhydrater har gjort mig mycket stabilare redan! Ingen viktminskning dock men det är ju inte därför jag gör det 😅

Nu ska jag försöka röja upp här hemma och få ett hem igen efter en kaos helg!! 🤓

Likes

Comments

Info PMDS/PMDD, Det som inte fick hända Suecid försök 3 delar.

Då va har jag avklarat 2st 100% -iga arbetsdagar på kvälls skift och det har gått förvånansvärt bra 🤗
jag tror jag har ett annat lugn nu när jag kan hantera PMDSen på ett annat sätt jag har fått förståelse och en "flygande" sjukskrivning, jag kan bara ringa Vct och sjukskriva mig utan besök och får kadensen utbetald av FK.
det va jag själv som ville jobba 100% pga att dom perioderna jag mår bra vill jag ju jobba!
Men nu känner jag ingen skräck i att bli dålig i perioder heller pga att alla verkar förstå runt om kring nu, och jag själv har en helt ny förståelse för sjukdomen oxå!

Jag vet när jag blir dålig och jag vet att jag inte kan göra nått åt det mer än vad jag redan gör..

Jag har ändrat kosten plockat bort socker och massor kolhydrater typ lchf kost och jag börjar redan känna att socker nivåerna stabiliseras och börjat röra mig mera.

Jag har ork att leka ned kottarna och ta har om hemmet,jobba m.m jag kan ju ha en bra period nu med. Även om jag skulle dippa imorrn så går allt mycket lättare ny medicin , kost och motion. Tror att det börjar lätta i kroppen faktiskt ,
jag kan ju dock tänka tillbaka på mitt fruktansvärda suecid försök och undra vad som hände ,jag är fortfarande i chock tror jag, men det börjar komma ikapp och jag känner mig väldigt ledsen över allt som hänt jag har ju mer eller mindre skämtat bort det och kört på som vanligt som att det inte va en big deal men nu slår det som en käft smäll att jag kunde vart död idag.

Sjukt skrämmande och jag hoppas att jag inte förtar mig nu och slår in i väggen igen, allt gick så fort helt plötsligt så bara jag gjorde det utan en tvekan och kände mig lycklig att göra alla andra fria från mig. Vidrigt och jag blir rädd för vad psyket kan göra mot en, jag vill tro på att jag är på väg åt rätt håll men en liten del av mig är livrädd. För jag tror att skulle jag bli så sjuk igen skulle jag inte tillåta mig att "misslyckas" en anhörig kom ju av en slump hem och hitta mig innan jag tog mig ut i skogen. Jag har knappt tänkt på händelsen alls sen den hände men nu börjar den krypa under hela skinnet och jag känner mig rädd och skrämd.

Likes

Comments

Som så många gånger förr har jag tatt mig i kragen och ska bli hälsosam men jag tror ändå att det blir skillnad nu pga pmds en.
Denna gången är det för hälsans skull komma ur socker toppar/dippar, få mer ork och tänker på framtiden diabetes fetma och även hur jag influerar barna 😤

Börjar även trappa ner ciggen samtidigt som jag fastnade i somras 😤

Andra ggr har det vart fåfänga och Quick fix för att va snygg nu är det en helt annan boll plan, kastar ut vågen börjar röra mig och äter den kost som bevisat hjälpt lindra PMDS (lchf)
nu är det bara ett krig mot sockret 😱 hela dagen har jag blickat i skåpet och stängt även i mataffären mmm bara en...
men jag måste klara detta för inte vara framtiden utan för hela familjen 🤕 jag vill vara en glad pigg mamma som är hälsosam och MÅR bra!

Läkare sjuksyrror och annan vårdpersonal måste jag ändå skriva att jag mött sån förståelse överallt även FK ingen har ifråga satt mig alla har lyssnat och gjort det dom kan för att hjälpa ❤️

Jag ska lära mig att hantera denna sjukdomen!

Likes

Comments

Ska uppdatera mer detaljerat imorrn om hur det går med allt 😤 men nu måste jag gå in i fas 2 om jag ska bli frisk på riktigt!

Likes

Comments