Info PMDS/PMDD

Cellförändrings operationen gick jätte bra och även efteråt 👍🏻

Nu ligger jag med PMDS besvären och har inte orkat röra en muskel idag har vart dålig hela helgen egentligen men man har Ju bara kört på som vanligt för barnas skull,

men idag går det inte, satt på dusch golvet och utan att ens orka vaken schamponera eller tvåla in sig krafsa jag mig upp efter en 30 min för att inse att jag funkar inte idag 😤

Nu ska jag försöka hålla hjärnspöken borta och försöka mantra det är en sjukdom det är en sjukdom jag är inte LAT! 😤😤😤😤

Ska dra på mig min migrän mask med massage i och försöka bli av med migränen iaf och hoppas att jag är fit fore fight imörrn

Kämpa på allihop ❤🌸

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Då va äntligen operationen gjort en konsiering av livmodertappen vad jag fattat för är tappen ca 5 cm och dom tog 12 mm vilket va typ standard för cin 3 dom grövre förändringarna så inget onarmalt än 🤗

Va tre dagar sedan nu och jag mår fint bara en otrolig värk i ländryggen och har haft en djävuls mensvärk typ som förvärkar, men har inte blödigt en droppe tror dom lödde såret.

Efter operationen ville jag bara hem hatar sjukhus 😤 väntade på doktorn och frågade vad han såg och då sa han bara det måste vi vänta in patologens svar på 😤😤😤😤😤 men det ska nog inte vara någonting 👈🏻🤕

Usch tur att cellprover görs så att man kan förhindra cancer, nu hoppas vi på att det fortsätter att bara vara outspridda cancer celler som håller sig i schack 🤞

#tacellprov

Likes

Comments

Efter sockerpillren på p-piller kartan har jag alltid en helvetes månad pga hormonrubbningarna, var 4emånad ungefär måste jag ha mens.

Nu gäller det alla redskap jag fått ,jag ska kämpa emot stormen!
depressionen är en hormonsjukdom inte JAG!🌪

Likes

Comments

cellförändringar

Hej det va ett tag sen 🤗 tänkte lätta lite på oroligheter som jag tänker mycket på 💋

Jag fick ju för ett tag sen reda på att jag har cellförändringar och efter andra undersökningen så har jag tänkt på detta varrenda dag och vart orolig 😤🤕

Så kom beskedet hade den svåra versionen, typiskt! Vad jag fattat så finns det 4 stadier jag låg på nr 3 och nr 4 är cancer.

Det som oroar mig nu är att dom kommer upptäcka mer under operationen av livmodertappen 😤då kan dom ju få syn på mer grejer och sen skickar dom ju delen dom tatt bort på analys oxå. Jag är ju en så orolig människa!

Jag vet ju att dom gör cellprover för att upptäcka allt i tid och även om det skulle va cancer i efterhand så är det oftast 100% behandlings bart.

Men ändå går det och kör runt runt i skallen! 😖 kan inte släppa det!

Man ska ju inte googla heller! Men det har ju jag gjort och det står att man är symptom fri innan det blivit cancer och jag är inte symtomfri 😩
Jag har massa flytningar och blöder typ hela tiden 😩 vilket jag innan trodde berodde på p-pillren (kan ändå va dom)😖 och jag har ju värk i höfterna sjukt ofta och haltar till och från vilket jag tror är foglossningar som sitter i sen grav (kan ju va dom som spökar ändå) . Och har ju en galen trötthet hela tiden.

Försöker tänka att allt bara är inbillning men samtidigt blir man ju sjuuukt orolig 😤önskar jag va lite mer lättsam person gaaah... det är ju jätte många kvinnor som gör detta och går igenom detta känns dock som att det bara är jag som är så hispig, kan ju bero på att det har varit så sjuuuukt mycket med livet redan och detta blev som en käft smäll till 😰

Tänker lite oxå om att det kanske är cellförändringarna som rubbat balansen med alla hormonella problem, man vet ju aldrig 👍🏻

Men men jag får försöka vara lite positivare och känna förbättringen i PMDSen och att livet trots allt glider på lättare just nu 🌸

#tacellprov

Likes

Comments

Info PMDS/PMDD

Hej alla som undrar och har följt mig under min kamp med PMDS det har vart några fruktansvärda år och i efterhand kan jag inte förstå hur jag ens orkat stå på benen eller ens tatt mig upp ur sängen.

Den onda cirkeln som skapade av PMDS en va hemsk och slutade alltid i total kollaps och utmattning och har fortfarande problem.
Under dom dåliga veckorna vid ägglossning fram till ca dag 2-3 in på mensen har jag vart 100% sängliggandes och skapat dåligt samvete -ångest - självmords tankar- jag är en helt hopplös och värdelös person som ALLA skulle ha det bättre utan!

Vilket ledde till att så fort jag blev bra överpresterade jag ALLT fixa ALLT och försökte göra alla tillfredsställda , vara mom of the year och allt därtill!
Som (surprice) ledde till utmattning och många sjukhus besök och inläggning 2 ggr.

Och i sin tur ett allvarligt suecid försök och hamna på intensiven och blev magpumpad och fick mindre andnings svårigheter.
Känslorna kring suecid försöket idag är otroligt svåra att hantera ,skulden och skammen gör att jag går sönder.
Många frågeställningar snurrar i huvudet och den värsta är -Hur faan en mamma kan lämna sina barn! Vilken mamma gör så mot sina barn!!

Den skulden kommer nog aldrig att släppa. Även om jag vet att jag va otrolig sjuk vid den tidpunkten så kommer jag nog aldrig bli av med den ångesten.

Jag har tappat mig, i allt detta. Jag vet inte vem jagär. Livet har i några År mer eller mindre handlat om att överleva dagen. Och nu ska man börja "leva" påriktigt igen och NJUTA av livet.
Tror det kommer va svårt att släppa taget om monsterna i huvudet men jag är på god väg och bryter mer och mer negativa beteende mönster.

Jag blev medicinerad med premalex 20 mg dagligen som är antidepressiva och yaz som är ett p-piller som i studier visat framgång vid PMDS. Dessa mediciner skulle jag idag inte klara mig utan dom har förändrat mitt liv kolossalt även om det har gått upp och ner med snabba svängar under tiden jag börjat ta dom. Det är nu ca 5 månader sen.

Men även om pillren hjälp har det negativa beteende mönstret suttit i ryggraden och psyket har vart väldigt dåligt iaf och Reagerat som att jag skulle ha äl och mens iaf fast än att det är borta, så jag måste träna bort det beteendet och det som räddat mig nu är KBT.

Utan kbt hade jag bara stått å slirat men nu gör jag framsteg varje dag tex negativ tanke möter jag med en mot bevisande tanke. Min trötthet betyder inte att jag är värdelös utan att jag är trött och kroppen orkar inte. SAKTA NER!

Men denna perioden har jag arbetat 100% veckan före mens under mens och jag jobbar fortfarande 🤗 vilket är ett enormt framsteg!!!! Jag kommer inte ihåg senast jag jobbade dom veckorna i cykeln! och allt tack vare kbt och mitt kämpande.

Kbt har räddat mitt liv!

Och jag känner att även om det kommer gå lite upp oh ner fortfarande så känner jag mig nånstans KLAR med detta jag har kommit över en gräns och jag hittat min behandling. Läkare, försäkringskassan , arbetsgivare , arbets kamrater och nära å kära har alla vart stöttande och visat sånt otroligt stöd vilket jag är otroligt tacksam för ❤🌸💪

Men nu startar jag ett nytt kapitel i mitt liv.

Hej då och tack för all förståelse och stöd, jag hoppas att jag även hjälpt någon kanske en anhörig eller någon som inte fattar va det är för fel på sig själv VARJE månad.

Avslutar med DET FINNS HJÄLP ❤💋

Likes

Comments

Jaha då va jag på gyn igår och cellförändringarna va av högrisks sorten 😤 förstadiet till cancer.
Jag vet att det är bra att det upptäcks i tid och att dom kommer operera bort endel av livmoderstappen och cancer risken är borta (förhoppningsvis) det får man ju tro på att det är upptäckt i tid m.m men samtidigt blev det som en jävla käftsmäll oxå 😤 kände bara ORKA!

Så trött på min kropp just nu! Kände ju att PMDS har funkat så bra denna månaden blödnings dag idag och jag har jobbat hela kvälls veckan 👍🏻känns som en sten som släppt och då får man detta beskedet.

På undersökningen som va väldigt otrevlig med många prover och olika penslande av vätskor på livmoderstappen och så hörde man läkaren (hon va väldigt bra Btw) Ne Ne detta ser inte alls bra ut inte alls!
Suck pust skit! Frågade om jag skulle ha fler barn mm 😤

Väldigt bra att man gör cellprover och upptäcker allt m.m men kändes ändå som ett bakslag på nått sätt, men jag ska försöka sluta grubbla och invänta operation eller vad det blir 😓😓😓 MÅNGA (tror jag) har ju detta och gör operationen så jag ska sluta grubbla det finns ju ändå inget jag kan göra.

Det är därför jag har mellanblödningar ständigt oxå tydligen.

HAPPY FRIDAY 🌸

Likes

Comments

Vart på kbt samtal precis och det är vad som kommer att rädda mig , har en jätte duktig psykolog som verkligen går in helhjärtat för sitt jobb!

Trots 4 dagar kvar till blödning mår jag helt ok lite trött bara och vi kom på varför!

Pga sjukdom i hemmet så har jag vart tvungen att ta mig upp ur sängen och ta ansvar för familjen och därav inte legat dom där extra dagarna och vart deppig och haft massa dåliga tankar som leder till suecid tankar och nertrykning av mig själv.
Som är mitt dåliga mönster ägglossning = koma trött vilket gör att jag blir liggandes ännu längre = alla automatiska tankar som värdelös, dom förtjänar bättre än mig mm mm och jag blir sänkt till botten av Atlanten. Det blir lika dant om två veckor igen mm mm
Och pga min fantastiska sambo som fixar allt då jag blir liggandes blir det typ tillåtet för mig att ligga vilket jag mår ännu sämre av och får skuld av.

Men denna månaden bröt jag mönstret pga andra omständigheter och tvingades att ta mig upp och jag mår psykiskt bättre fast än att det är fyra dagar kvar till blödning! Eureka!

Nu måste jag bara komma på ett sätt att tvinga mig upp efter koman!

Och motbevis metoden funkar oxå bra om tankarna sägen - men va faan du är helt hopplös så säger motbevisen - nej du har ju tvättat och lagat mat!

Det enda är nu att jag inte får gå in i detta för hårt och börja analysera allt igen, jag måste försöka göra allt i lagom mängd!

🌸

Likes

Comments

​är det inte det ena är det det andra 🤕💩 nu har vi haft tre omgångar magsjuka under ganska kort tid imorrn ska alla tillbax på jobb å dagis, äntligen! 

Blir galen på föräldrar som inte kan hålla reglerna med timmarna på dagis! 😤 

mina händer är helt fnasiga efter all klorin och diskmedel 😂 stackars barna men men det kunde ju vart värre 😜

PMDS är under hyfsad kontroll ca 4 dagar kvar till blödning så det har allt gått bra denna perioden 👍🏻

Nu hoppas vi på en frisk och härlig vår 🌸

Likes

Comments

Info PMDS/PMDD

Så skönt å vara tillbax på jorden igen 🤕 i torsdags började allt släppa och min intensiva problemlösarskalle har fått pausa 😤

Hoppas på fortsatt framfart och tar dagarna som dom kommer.

Hitta en sån bra tränings sida för utmattade själar,
första tanke sättet va att inte sätta press och tvinga sig att köra en timma varje dag utan bara kanske gå upp och ner i trappan tio vänder och nästa dag kanske man gör 10 situps och nästa dag 10 armhäv och så småningom kanske man gör alla delar på en och samma dag fast utspritt över hela dagen
och man ska aldrig sätta press eller låta det bli för jobbit i början ,sen kommer allt komma av sig själv så småningom ,men absolut INTE pressa sig själv men såklart alltid sträva framåt för att öka och få mer ork och senare få rutiner på det.

Men det va så befriande att börja enkelt och litet och att läsa att det va okej.

Så tacksam för alla nära och kära i mitt liv ❤

Nu ska jag jobba imorgon och hoppas att jag har kraft och ork att klara av det , läkarn skulle ringa på onsdag och kolla läget 👍🏻

Kämpa på alla 💪

Likes

Comments

Info PMDS/PMDD

KBT idag fick jag ett samtal från min kbt psykolog som Btw är jätte bra 👍🏻

Jag berättade om mitt otroliga energi tapp och mu vet jag varför!

Jag arbetar just nu med att hitta triggers till mina automatiska suecid tankar som kommer under PMDS perioderna och vi gick igenom olika alt för att bryta beteendet. Och jag hittade ett sätt som funka för mig 🤗 MOTBEVIS

Ex. Jag är en dålig mamma --> NEJ! jag visar inte dom mitt psykiska mående (dom är för små) och jag ger dom kärlek,mat,trygghet och hygien m.m MEN att inte orka pyssla,leka och gå ut på skogspromenader två veckor i månaden gör mig INTE till en DÅLIG MAMMA. Film är helt ok när man är sjuk av PMDS!

Problemet är att jag inte har den där gränsen till att göra saker i lagom mängd, vilket har lett till att jag har analyserat varje mening, handling och allt där till vartenda litet steg jag tatt för att lösa allt på en gång 😤 helst igår 😂 och han förklarade för mig att det blir väldigt utmattande för en person och därav min extrema trötthet!

Så han sa att jag skulle sätta mig och skriva ner allt släppa det till nästa möte och pusta ut lite 👍🏻 😤

Så nu känns allt mycket lättare igen 🤗🌸 jag tänker fortsätta kämpa som den sanna krigare jag är 👸🏼💃🏼

Likes

Comments