Header

Vi är inte så aktiva här längre tyvärr. Vi har mycket med skolan och har gjort massa annat dom senaste månaderna på just den lektion som hade med bloggen att göra. Men det dyker upp inlägg lite då och då. Snart är det ju även sommarlov och då blir det ett långt uppehåll.

Men nu till nått roligare! På dagens hantverkslektion gjorde stylist tvåorna nageldekorationer på löstippar. Man fick komma med en varsin idé om hur man ville göra och sen pilla, måla och pyssla hur man ville. Det var riktigt kul att få göra naglar idag, låta idéerna sprudla lite vilt. Vi hade mycket att arbeta med så man kunde nästan göra vad som helst. Klassens alla olika dekorationer innehöll glitter, pärlor, strass, akrylfärg, nagellack, stripes (nageltejp), marmor (egen gjord design för hand), blommor och spets. Alla hade så många tankar och idéer om hur man ville göra, så det va kul med lite omväxling.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments


Hej! Nu har vi varit frånvarande här ett tag. Det har varit både jullov och sportlov sen vi bloggade senast. Men nu ska vi försöka köra igång igen med lite fler uppdateringar.

Vi tänkte berätta för er som inte vet det att Plusgymnasiet har en podcast som två lärare började köra igång. Det snackas mestadels om skolan men även lite annat. Jag (Amanda) och Maria har sen ett tag tillbaka nästan tagit över podden och försöker göra en podd varje vecka. Så vi tänkte tipsa er om att kika in och lyssna på våra poddavsnitt. Klicka här för att komma till SoundCloud och lyssna. Just nu håller vi på att starta upp en tävling som ni kan lyssna på samt så kommer det "gäster" lite då och då. Så tycker ni absolut ska lyssna på Podcasten, Pluscast Falun!

Likes

Comments

I onsdags hade vi i Styl13 hårlektion. Vi skulle göra en bruduppsättning där minst 2/3 av håret skulle vara uppsatt. Här se ni några bilder från lektionen. Förra veckan hade vi brudmakeup och nästa onsdag kommer vi göra både makeup och hårstyling vilket jag tror många ser fram emot.Likes

Comments

Inga från Scratch Nails var idag på skolan och utbildade Stylist tvåorna i Veneer (permanent lackning). Alla var väldigt intresserade och tyckte det var superkul. Man fick reda på väldigt mycket under dagen. Mycket information fick man både på det teoretiska, när hon pratade om lite allt möjligt och sen på det praktiska när hon demade (visar hur man gör). Så mycket nya lärdomar tar man med sig efter denna roliga utbildning. 💅

Denna behandling kommer snart även att finnas på skolans salong, så håll utkik!

Likes

Comments

Nästa vecka är stylist tvåorna tillbaka på skolan efter 3 veckors praktik och en veckas lov. Då kommer vi förmodligen att hålla bloggen mer sysselsatt. Vecka 46 har vi det praktiska provet i manikyr, så det kommer vi nog skriva lite om i ett senare inlägg!

Likes

Comments

En klass av treorna (styl12b) hade idag besök av Geraldine från Eyelash Extensions Scandinavia och Fransförlängning i Dalarna. Dom visade hur dom själva gick till väga och inspirerade även treorna inom entreprenörskap och fransförlängning. Även Kicks besökte skolan idag.

Likes

Comments

Vi i årskurs 2 är just nu ute på 3 veckors praktik och alla är väl utspridda. Dom "populäraste" orterna är Borlänge och Falun men det finns även praktikanter i Ludvika, Eskilstuna, Köping, Vansbro och Dala-Järna. 

Under gymnasietiden ska man ha APL i 15 veckor totalt och varje gång vill man gärna prova på nått nytt ställe så att man får andra arbetsuppgifter. Var man i en klädbutik förra praktiken där man kanske fick plocka upp nya varor, så kanske man på nästa praktik vill vara på en salong där man kanske får vara med under en behandling eller själv göra en behandling på någon kund. 

Några elever som har praktik på salonger under dessa tre veckor får ta emot egna kunder och göra behandlingar utifrån det vi lärt oss hittills i skolan. Det är kul att få göra det på en riktigt salong och inte bara i skolan på varandra och man får dessutom mycket lärdom ifrån det.

Några av de salonger som har praktikanter just nu är Hudkällan i Borlänge, Hair of Ladylee i Avesta, Lust och Fägring i Falun, Forever Beauty i Falun och Face it by Aneta i Ludvika. Sen är det även några praktikanter på hudvårdsbutiker/makeupbutiker Makeupstore i Borlänge och även några på Kicks. På kicks är det många som vill vara! En är på Kicks i Falun, en praktikant är på Kicks i Eskilstuna och den tredje på Kicks i Köping. Vila i Borlänge och H&M i Falun är även besökta av praktikanter. 

Vi kommer bli mer aktiva igen efter praktiken och lovet, men vi ska försöka uppdatera några gånger under dessa 4 veckorna också. Sen när vi kommer tillbaka så kommer vi även ha det praktiska manikyrprovet. Då allt ska vara perfekt!

Här kommer några bilder som visar vad som hänt några tvåor under dom senaste dagarna. 


Likes

Comments

I lördags så stylade stylistläraren Linnea en brud. Vi var även tre elever från tvåan och en från trean som stylade brudtärnor och brudens mamma. Brudtärnorna fick en clean beauty med lite mer ögonskugga och lockar i håret. Vi hoppas att bruden fick en underbar bröllopsdag!


Likes

Comments

Isadora och Make Up Store har en concealerpalett som innehåller bra färger, b la den gröna/gula färgen.

Använder du endast en hudfärgad concealer kan rodnaden fortfarande lysa igenom. Applicerar du fler lager av din hudfärgade concealer finns det risk att det ser kakigt ut. Använd istället en neutralisering i grönt eller gult för att först täcka det röda. Sen kan du gå över med din hudfärgade concealer. Det är viktigt att du bara använder den gröna eller gula på det mest röda området, annars kan det lysa igenom din vanliga concealer. 

Använd concealer, inte foundation. Foundation är till för att jämna ut hudtonen och inte läggas som ett tjock lager. Concealer har oftast mer täckning och behövs därför inte lika mycket av den för att täcka små områden. 

Använd inte en för ljus concealer, då highlightar du området och finnen blir mer uppenbar. 

Pudra inte för mycket. Du ska sätta basen på plats och använder du för mycket puder finns det risk att huden ser kakig ut och finnen blir en torr skorpliknande prick som kommer dra till sig uppmärksamheten. Dutta istället lätt med puder på området för att inte basen ska flytta på sig. 

Var försiktig med rouge och solpuder, det kan lätt se fläckigt ut om du har flera finnar på kinderna. Var lätt på handen, speciellt med solpudret.

Ett tips om du har en väldigt utstående finne är att försiktigt dutta en prick med din kajalpenna eller ögonbrynspenna på finnen så skapar du istället en skönhetsfläck!

Likes

Comments