+ 1

Mademoiselle


Har inte skrivit på ett tag. MEN har vart på dejter, två stycken faktiskt. Så vad kan jag berätta. Inget dramatiskt. Haft det trevligt. Men inget omvälvande. Inget som skakade om mig eller fick mig att sväva på moln. Men vad kan man förvänta sig? Saker kan ju växa fram. Eller?

Såg senaste avsnittetav Tro, hopp och kärlek igår (spännande program för övrigt) och då var det någon som sa ”Det viktigaste är att det finns attraktion. Det andra kan man jobba på.” Tror att det ligger en sanning i det. För finns det attraktion så betyder det att det finns en massa saker som man uppskattar hos den personen redan. Den kanske inte uppfyller allt på ens kravlista eller är som man hade förväntat sig. Men det finns någonting man har svårt att motstå. Och det där leendet som man inte kan hålla tillbaka när man ses.

Längtar efter den känslan!

Vet inte om en främling kan väcka den hos mig. Om jag letar på fel ställen. Men vart ska jag annars leta??

Så vad kan jag berätta om W. Han är trevlig på alla sätt och vis, verkar ambitiös, smart och snäll. Men vet inte riktigt om vi kan mötas på samma plan ändå. Har ganska olika bakgrund.

Kanske är det, det här med humor. Jag har ju vart ganska så skeptiskmot att alla pratar om hur viktigt humor är. Sagt att det ligger långt ner på min lista. Men nu i skrivande stund så slår det mig att humor egentligen handlar om någonting annat. En gemenskap. Att ha samma referenser. Att kunna spegla sig och känna igen sig i den andra. Kanske är det nödvändigt för att skapa ett ”vi”? Så är det troligen, jag har nog haft fel. Igen. 

// Mademoiselle

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Mademoiselle


Har hittat en ny. Han dök upp från ingenstans. Är ju så det funkar i de här apparna. Man vet inte att han existerar och plötsligt har en bestämt att ses. Så det var vad som hände igår. Vi frågade ut varandra och bestämde oss för att träffas.

Vi kan kalla honom W, han är uppvuxen i en annan stad men har bott här några år nu. Han känns bestämd men fin på något vis. Jag försökte vara mig själv – rätt upp och ner. Läskigt men det enda rätta.

Har ju lovat mig själv att vara ärlig och sårbar. Tänker inte ge mig in i någonting där jag behöver låtsas att jag är någon annan. Funkar det inte - så är det inte rätt. Ska försöka att inte ha så höga förväntningar. Varken på mig själv eller honom. Ska se till att det inte blir som med Q. Inte fly den här gången.

Hoppas på att W är lagom snygg. Attraktiv i mina ögon. Fin röst, fina händer och förhoppningsvis har han kvar lite av sin dialekt.

Så kära läsare, (om duexisterar) så kan du väl ge mig en klapp på axeln. Har ju några kämpiga veckor bakom mig. Men nu har jag lyckats fixa en dejt och får på så sätt någon ny att berätta om. Vilket betyder att du kan se fram emot att följa med i mitt slänggunge-känsloliv ett tag till. // Mademoiselle.

Likes

Comments

Mademoiselle


Visst är det lite ironiskt att jag nu sitter här och har ångest över att jag inte har några spännande framsteg att bjuda på. Allt rullar på, har oskyldiga chattkonversationer med ett gäng oklara förmågor som jag inte vet särskilt mycket om ens.

Det ironiska i det hela handlar om att man som singel inte bara behöver oroa sig för sin egen olycka och sina egna förväntningar. Finns så många andra som vill att man ska ”träffa någon”. Allt ifrån föräldrar som vill bli morföräldrar, (även om mina föräldrar aldrig uttryckt ensådan önskan, ev. för att mina syskon redan ordnat detta.) Till kompisar som diggar parmiddagar eller kollegor som bara blir obekväma av att jag inte har någon att gå hem till. Sånt här påverkar såklart känslan av att vara misslyckad att inte kunna leverera. Och fast jag knappast vill erkänna det så finns där en liten längtan efter revansch. Att få visa alla att jag också kan! Kan bli omtyckt och göra sådana där normala saker som att flytta ihop i en för liten lägenhet och bråka om odiskade kastruller och skeva tider.

Egentligen är det i dagsläget bara en enda avdessa personer som jag kan tänka mig att träffa. Men han är bortrest på jobb på obestämd tid så vi får väl se om det blir någonting med det. Vet egentligen inte ens varför jag vill träffa just honom. Vi har knappast snackat och han känns aningen trulig, kanske är det just det. Är ju sådant som brukar tilltala mig… Den som lever får se, den som dör slipper! // Mademoiselle.


Likes

Comments

Mademoiselle


​Det verkar som om jag får göra det här på egen hand nu. La signorina har nämligen gått och blivit kär. Och hon har gjort det bra. Fallit för någon, någon som är kär tillbaka. Som besvarar sms och kyssar. Mission completed - för hennes del alltså.

Så här står jag på egna skakiga ben. Räknar baklänges, hur många månader har jag på mig innan bröllopsinbjudan landar på hallmattan?

Hade ju kunnat se detta som någonting ångestframkallande. Ett bevis på min egen oförmåga men det vill jag INTE! Istället försöker jag se det som bevis på att det faktist funkar. Och La signorina är inte det enda beviset. Så sent som igår postade en fd kollega bilder på gravidmage iförd bröllopsklänning. För ett år sedan var hon lika mycket singel som jag är. Men så hittade hon Tinder och Fredrik. Och en annan kompis fick världens sötaste dotter förr förra veckan. Pappan var såklart ett Happy pancake haff. *Snyft*Snyft* Så det är inte bara i sagornas värld, utan runt omkring mig som det kryllar av lyckade exempel! 

Jag är fast besluten att bli ett av dem. Tror att trägen vinner. Även om jag inte kommit en millimeter närmare målet sen jag började. Men måste ju ändå hoppas på att någon av alla de här krokarna jag kastat ut ska nappa någon gång. Känns lite som om livet hämnas på mig för att jag fuckade upp med Q. Tror ju varken på gud eller ödet men karma har jag svårt att avfärda. Kanske för att jag gillar tanken på karma. Ser henne som någon slags rättvisekämpe. Som hämnas på de som förtjänar det och belönar de som belönas ska. Tyvärr verkar hon missa mig oförtjänt ofta!? För jag förtjänar någon så fucking mycket!!!!!! . Och har gjort det i enevighet nu.  // Mademoiselle.

Likes

Comments

Mademoiselle


Skulle inte kalla mig romantisk. Men när jag tänker efter så har jag ofta dagdrömt om romantiska situationer och genom åren har jag gjort en hel del märkliga saker i kärlekens namn. De flesta är av sånt slag att jag inte kan prata om det (utan avslöja min eller deras identitet). Men ibland har det vart mer subtila grejer riktat mot främlingar. Som när jag jobbade på Café och serverade den vackra killen med grön ryggsäck ett vaniljhjärta (han inte hade beställt) till kaffet.

En annan gång var jag på en midsommarfest. Det var på någons landställe och vi hade åkt säkert 30 mil för att komma dit. Jag kände bara de två jag kommit dit med, vilket var ett hyfsat nyförälskat par. Jag hade klänning och gummistövlar och åt sill i en pyntad lada. Vi var kanske 30 personer, de flesta barndomsvänner med gulliga dialekter. En utav dem var väldigt tyst och hade den brunaste blygblick jag någonsin sett. Han satt kvar vid bordet med en öl i handen när alla andra halkade omkring i höet till Kings of Leon. Jag kastade nyfikna blickar mot honom och dansade ohämmat med flickor i kransar och pojkar med feta prillor. Många timmar, och många öl senare stod han plötsligt i dansgolvets ena hörn. Och jag lyckades få honom till att dansa någon slags tryckare med mig, som blev till ytterligare en…. Jag hade kunnat stått så i timmar med hans varma andetag i mitt öra och hans händer som sakta vandrade allt längre ner mot mitt ryggslut. Men då kom Cotton eye joe och dödade den romantiska stämningen. I sällskap hade han någon pojke med leriga jeans som ville skutta omkring i armkrok med mig. Men mitt i rednecksyran avbröt min kompis och meddelade att taxin väntade på gårdsplanen. Och då fick jag chansen. Att göra det där som man bara gör i romcoms och collegefilmer. Så jag gick fram till honom, tog hans huvud mellan mina händer och kysste honom. Sen viskade jag hej då och sprang till taxin. // Mademoiselle

Likes

Comments

Mademoiselle


När man inte nöjer sig, och varken ger sig själv eller andra en chans. Lite så känner jag just nu. Förvirringen är påtaglig. Vill mest rymma eller gömma mig under täcket. Utan förfönstret håller det på att bli höst.

I morse tog jag en promenad till jobbet för att få chansen att vakan till ett avsnitt av Singelpodden. Tror det var nr 63, det handlade i alla fall om att värdesätta sig själv. Tro på att man är ett kap. Vissa dagar känner jag mig verkligen som The K A P, oftast efter att jag pratat med Bästisen eller La signorina och vi peppat varandra och dragit fram alla spöken i dagsljuset. Andra dagar känner jag mig mer som ett hopplöst fall. Den obotliga singeln.

Igår kväll var lite av en kaoskväll. Laddade tom ner en ny dejtingapp, vet inte om jag tror på den men kände mig desperat! Det som till en början bara kändes roligt (nåja spännande iaf) och lustfyllt känns nu svårt och tungt. Vissa dagar vill jag bara ge upp för gott, radera dejtingapparna och gå tillbaka till att sitta framför ”Gift vidförsta ögonkastet” (Vi måste föresten prata mer om denna serie någon gång) och vänta på att den rätta ska plinga på dörren. Men empiriska studier har ju visat att det inte kommer att hända så jag försöker att tänka positivt istället. Man måste ju spela för att vinna. Och den chansen vill jag ge mig själv. Och även någon annan, för jag är ju för fan förstapris, en sådan som får människor att vilja ta en lott. Så jag biter ihop. Motar bort bitterheten och försöker. En gång till….  
// Mademoiselle

Likes

Comments

Mademoiselle


Det blev en tredje dejt. Och där tog det slut. Jag vet att jag lovat er att följa med på min resa, en resa där målet är att en ska bli två. Nu har det gått lite knappt tre månader och jag vet inte om jag kommit någon vart alls. Eller snarare tror jag att jag tagit två steg fram och tre steg bak.

Är alltså tillbaka på minus just nu. Så vad har hänt, rent konkret. Jo, jag har dejtat en enda person, vid tre tillfällen, hånglat, ångrat mig och flippat. Vilket lett till panik-tindrande som för att lägga någonting mellan oss. Tid och andra killar har fått agera avstånd. Så att jag kunnat andas. Och nu är jag tillbaka på jobbet. Hösten och vardagen anfaller och likaså ensamheten och längtan efter någonting mer. Så vad är då min plan? Jo, att fortsätta hålla avstånd till Q och leta vidare. Varför? Därför! För att jag är osäker på vad jag vill, och därför inte vill gå djupare in i någonting som inte känns helt hundra. Och ja, det ÄR mitt fel att det inte känns helt bra. Jag backade. Kanske blev jag rädd. Är så svårt att veta vad som är försvar och vad som bara inte känns rätt, för att det inte är det. Plötsligt kände jag kraven och förväntningarna och de sög in mig i ett universum av tvivel. Och där är jag nu.
// Mademoiselle

Likes

Comments

Mademoiselle


Vi möts upp efter jobbet för att avhandla livet. Arbete, kärlek, brist på kärlek. Märkliga män och framtidsplaner. Vi går länge. Det gör vi alltid. Att promenera istället för att sitta ner och titta varandra djupt in i ögonen är ett perfekt sätt att avhandla viktigheter och hemligheter utan att generas.

Gärna med en kaffe i handen. Eller så tar man ett kaffestopp på vägen. Den här gången pratar vi, som många gånger förr om hur svårt det är att hänga med känslomässigt. Hur man ska bete sig för att få hjärnan och hjärtat att hålla sams. Att vi älskar snällhet men inte står ut med dyrkan. Att det bara ställer till det. Hur någon annans förväntningar känns som krav. Att vi varken kan eller vill leva upp till någonting. Vi pratar om det jobbiga i att någon ”ber om lov”. Får jag…. Jag skulle vilja…. Känslor som spelar en ett spratt. Att man heller står ut, än säger ”nej”. Att känna sig som bäst i världen och sämst på jorden inom loppet av en kvart. Att bli jävligt less på sig själv…

​​Är så skönt att kunna dela sådant med någon annan som förstår precis, och ibland känner likadant. Vi pratar om hur det är att ”inte behöva någon” utan att ”vilja ha någon”. Vi diskuterar och dissekerar våra rädslor. Lugnar och skrämmer upp varandra. Ibland känner jag mig som en klyscha. Ni vet, singeltjej i storstad med bästa vännerna som substitut för pojkvän och ungar. Tycker att karriären är viktig, eller snarare jobbet och att göra någonting meningsfullt. Och då är det extra skönt att träffa andra klyschor som lever samma typ av liv och förstår ens val. 

Tack för det La signorita! // Mademoiselle

Likes

Comments

Mademoiselle


Skyller de senaste dagarnas deppinlägg på regn, förkylning och PMS. Och lite på att sommaren nu är över. Det gör mig ledsen på riktigt. Inte kan jag leta efter en sommarflirt längre heller, utan istället ska jag försöka hitta någon att trotsa höstmörkret med.

Blir det lite mer seriöst då? Vet inte vad jag vill, bara att det inte ska gå för fort den här gången. Någonting annat som jag har funderat på är hur man ska förhålla sig till personer man känner/är bekanta med som dyker upp i ens flöde i dejtingappaen. Jag har valt att så gott som aldrig ”gilla” någon som jag känner. Inte för att alla är helt ointressanta men jag tänker att jag redan har andra ingångar på dem och att det skulle kännas märkligt att matcha med någon som man sedan ska trängas med vid kaffemaskinen på jobbet. Men för någon vecka sedan så fick jag veta av en kompis, att en kille som är en gemensam vän till oss,  svept höger på mig. Nu kan jag inte tänka på något annat när jag ser honom... // Mademoiselle

Likes

Comments

Mademoiselle


Hon ligger före mig. Ligger med någon. Har någon som hon kan kalla sin. Minns så väl när min kollegas mobil ringde och detstod ”Min Johan” tycket att det var så fint. Vill också var någons ”Min” i telefonboken.

Hon började å andra sidan dejta några månader innan mig. (försöker intala mig att det har någon betydelse, att jag också kommer att hitta någon så småningom). Men jag vet att det tyvärr mest är för att hålla hoppet uppe. Jag är en jobbig jävel. En velig och hopplös typ. Matchade med en likasinnad. Vet inte om det är det värsta man kan göra, eller om det just det jag behöver. Smaka på sin egen medicin - för att kunna förändras. Men jag behöver inte mer bekymmer så är nog bättre att inte involvera sig för mycket med andra hopplösa fall. Förra veckan tog jag bort notiserna för mina dejtingappar på mobilen. Vill inte bli distraherad och ofokuserad när jag gör annat.

Kände att det började spårade lite. För mycket tankeverksamhet. Och dåliga känslor kring att inte duga till, hitta rätt, palla med. Det är jobbigt att bli bedömd och bortvald. Man går ju in på de där sidorna med förhoppningen att komma därifrån - så fort som möjligt. Och med en önskan om att aldrig någonsin behöva återvända. Nu med ett par månaders erfarenhet i bagaget kan jag konstatera att det är mer komplicerat och komplext än så. Tur att jag inte bara är en hopplös typ utan också en envis jävel! // Mademoiselle

Likes

Comments