Allmänt

Året då egentligen inget omvälvande men där jag har börjat reflektera mycket kring vad jag vill i livet och hur jag vill vara.
Nyårsafton 2016 vann jag en tävling där priset var en inredningskurs, det gav mig styrka och självförtroende att bygga på mer kunskap och nu har jag startat upp mitt egna företag med fokus på hållbara inredningstjänster.
Jag hoppas att företaget kommer att växa och att min inspiration håller i sig :)


Jag ska våga säga både ja och nej och stå på mig när det gäller saker som jag tror på.

Så tacksam för familj och vänner som finns vid min sida och jag hoppas att vi alla fortsätter vara friska och glada :)

Mot 2017 och nya utmaningar!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hållbart, Inspiration, Lyx vs budget

Lagom till nyårsdukningen tänkte jag tipsa om en av årets "trender", nämligen spegelbrickan.
Här är tre varianter i olika prisklasser, inredning för alla!

RUSTA, 26 cm, 80 kr

MIO, 40 cm, 349 kr

Svenskt Tenn, 40 cm, 3000 kr.

Det jag gillar med de två första är att de kan användas både som bricka men även som väggspegel eller del i tavelvägg. Produkter som kan ha flera funktioner gillar vi starkt! :)

Hoppas att ni alla får ett riktigt härligt nyår!

Likes

Comments

Hållbart, Inspiration, Pyssel och projekt

Varje typ av blomma har ju sina egna skötselråd men hur gör man när man köper flera olika sorter och sätter ihop själv eller när man har köpt sig en vacker fredagsbukett? Det finns några enkla tips som man kan förhålla sig till och som gör att buketten klarar sig längre.1. Snitta
Oavsett sort så är det viktigt att snitta om blommorna innan du sätter de i vatten, använda alltid en vasskniv, inte sax!
Gör nya snitt ungefär varannan dag

2. Fräscht vatten
Byt vatten och diska ur vasen samtidigt som du snittar om blommorna. Det får inte ligga blad i vattnet då det då kan bildas bakterier i vattnet och skada buketten.

3. Rumstempererat vatten
Eftersom det är blandade blommor så funkar rumstempererat vatten,

Lycka till med era buketter!Likes

Comments

Allmänt, Inspiration, Rum och Miljö, Badrum, Möblering, Sovrum

Om man ska göra om hemma, oavsett om man ska köpa nytt eller använda det man har, så är ett bra tips att göra ett kollage för att få en helhetsbild av vilken känsla eller stil man eftersträvar,

Inspirationskollage använder jag alltid när jag gör konsultationer åt kunder och det gör att hon/han redan innan vet hur det kommer se ut och kan godkänna de ändringar som ev ska göras.

Jag brukar utgå från enkla kollage med endast möbler och de viktigaste accessoarerna, sen lägger man till detaljerna, som blommor och textilier.

Här är några exempel på hur det kan se ut.

Sovrum
Sovrum för barn
Gästrum/arbetsrum
Badrum

Jag gör mina kollage i Word, men det går ju jättebra att göra det direkt på ett papper, då kan man klippa ut från tidningar och klistra på färgprover t.ex.
Leta gärna efter en hel stil som ni gillar, i tidningar eller på nätet, för även om man inte vill ha exakt de möbler som finns på bilden så kan man sätta igång fantasin och det blir tydligare vad man letar efter.


Likes

Comments

Inspiration, Hållbart, Allmänt

Jag läste att Isabella Löwengrip fick ta emot en del skit för att de valde att ta bort julpynt redan på juldagen (hur orkar folk bry sig) och jag är som henne. När vi firade klart jul på annandagen då tyckte jag att julen var över och då vill jag gärna plocka ner och ta fram de vanliga lamporna och ljusstakarna.

Vi har inte pynt i överflöd utan det är lite tomtar, gardiner och lite annat smått som ska bort men det är ändå skönt att komma tillbaka till det mer neutrala .

Bort med detta

Och in med

Likes

Comments

Hållbart, Inspiration, Feng Shui

Jag har skrivit mycket om det tidigare men ett trivsamt och personligt hem handlar inte om att man måste köpa det som råkar trenda just nu utan det ska bestå av saker som du själv gillar och som du känner skapar positiv energi i ditt hem. Detta inlägget kommer visa några av de saker som finns hemma hos oss som jag av olika anledningar aldrig kommer att göra mig av med.

Lampan är ett loppisfynd och jag älskar verkligen denna! Den är lika fin tänd som släckt och är riktigt maffig och bryter av mot det annars svarta och vita.

I badrummet har jag ramat in lite olika fotografier men den som har störst innebörd är den lilla söta bebisen. Under gymnasietiden så hade vår klass som projektarbete att anordna en konferens. Det var ett intensivt arbete där en sal i skolan var vårt "högkvarter" och där vi alltid samlades efter att varje pass var slut.
Detta kort med bebisen satt längst fram på whiteboarden och fungerade som pepp till oss alla när man var som mest trött. Jag blir fortfarande glad av att se på den :)

Fatet fick jag syn på via en kompis Instagram och luskade fram att det var köpt på Österlen. Sagt och gjort, när mina föräldrar åkte på semester så fick de ge sig ut på jakt och hittade det! Så fint och jag har det alltid framme, sommar som vinter.

Vi använder det både som fruktfat men också som serveringsfat när vi gör lite större sallader eller pastarätter.

Ett av de bästa loppisfynden! En plansch som fick sig en ny svart ram efter ett tag och sitter på sin plats i köket.

Glasasken har jag fått från min farmor och finns nu i vårt sovrum som en extra detalj i fönstret.
Böckerna är också loppisfynd och kostade 10 kr styck.

Sen faller jag också in i trender ibland och denna vasen är ett exempel på det. Den finns på MIO och när hetsen var som störst fanns den varken online eller i någon av de närmaste butikerna. Till slut när den åter fanns på lager så fick det bli en tidig inflyttningspresent, det var nog det första köpet som gjordes till vår första gemensamma lägenhet :)

Likes

Comments

Jul, Inspiration, Allmänt

Nu har vi haft julmiddag nummer 2 med Dennys familj och man kan säga att jag är rätt mör nu.
Fullt ös med barn, hundar, mat, paket och spel, mysigt kaos kan man säga :)

Är så nöjd med hur julen varit, trots att det är mycket inköp och fix så tycker jag att det är så roligt!
Har fått grymma presenter och är så tacksam för att ha fått fira med alla mina nära och kära.

Nu blir det jobb i några dagar innan det är dags för nyårsmiddag och mera familjehäng :)

Likes

Comments

Ibland kan jag få kreativa infall när det är som minst lägligt (typ när man ska sova) och igår gick huvudet igång på nyårsdukning. Jag såg massa fina bilder på Instagram och även i Allt i Hemmet och då ville jag börja testa själv. Jag gillar ju rosa och guld och kommer nog köra på det. Det enda som behövs är lite fina servetter och serpentiner.

Jag tycker man kan blanda stilar lite hejvilt, bara fräckt när färgerna sticker iväg lite grann.


Ha nu en fantastisk jul med massa god mat och häng med familjen <3

Likes

Comments

Inspiration, Rum och Miljö, Hållbart

Sedan augusti har jag haft mitt företag Pluret Interior och ibland får jag frågan vad det är som skiljer mig från andra företag inom samma bransch. Idag finns det mängder av homestylister, inredare, osv osv men där fokus oftast ligger på att antingen göra om genom att köpa nytt (med fokus på vad som råkar vara trendigt just nu) eller att man hjälper till vid försäljning av lägenhet genom att ställa dit möbler som gör bilderna finare.

Min inriktning är tvärtom. Ett fint och trivsamt hem, det kan alla skapa, men utan att behöva lägga till saker hela tiden eller byta ut möbler eller accessoarer efter varje säsong.

Om man av någon anledning vill hitta en ny röd tråd i sin inredning eller på något sätt piffa till hemma, då utgår jag alltid ifrån det som redan finns hemma hos kunden. Man kan uppnå stora förändringar genom att flytta en möbel, byta plats på mattor eller helt enkelt ta bort...

Jag vill ge inspiration som funkar hos alla, oavsett vad som är "inne", vilken ekonomi man har eller vilket typ av boende man har.


Så vill ni ha hjälp av mig att skapa en ny känsla i er inredning utan att behöva köpa något, kontakta mig gärna!
pluretinterior@gmail.comFörvandling av arbetsplats där största delen är saker som redan fanns hemma.
Kostnad: 100 kr

Likes

Comments

Inspiration

Jag skummade igenom en Allt i Hemmet precis och fick syn på dessa fina skålar, hur söta är de inte?
Inte riktigt läge att handla nytt nu i dessa tider men till våren är det nog dags att byta ut våra svarta frukostskålar till något lite ljusare :)

Dessa godingar kostar endast 69 kr för ett 4 pack.


Även Ikeas serie ARV är väldigt fin. Tumme upp för rosa!

Likes

Comments