Inspiration, Rum och Miljö, Vardagsrum, Möblering

Att veta hur man ska placera sin gardiner kan ju vara lite knixigt och jag tänkte därför skriva lite tips på hur man kan tänka beroende vilka typ av fönster man har. Jag ska också säga att man självklart ska köra på det man själv trivs bäst med.

Här har jag utgått från två stora fönster och använt två gardinpar. Jag tycker det är viktigt att man inte täcker för mycket av fönstrena, man ska fortfarande låta mycket ljus stråla in i rummet. Snyggast är att hänga gardinerna så högt upp som möjligt och låta de gå hela vägen ner till golvet.

Så här har vi det hemma, en balkongdörr och ett fönster bredvid varandra och här har vi har valt att sätta gardiner på ena sidan av fönstret och ena sidan av dörren, just för att inte stänga ute ljuset för mycket.

Här har vi ett vardagsrum med två fönster nära varandra och en altandörr. Här är mitt tips att sätta gardinerna som en ram runt de båda fönstrena, då det skulle bli tight med utrymme mellan de båda rutorna. Det är också snyggt att sätta en extra gardin i hörnet bredvid dörren.


Hoppas att jag kunde ge er lite inspiration, ha en fin kväll! :)


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Inspiration, Pyssel och projekt

I helgen har jag äntligen fått ta fram allt julpynt! Dessa ljusstakar har jag ju tidigare visat hur man gör själv och jag ångrar inte en sekund att jag valde de största glasflaskorna. Blev en stor och mäktig adventsljusstake kan man säga :)

Julpynt nummer 2 blev två rejäla buketter (får se hur länge jag lyckas hålla dessa vid liv...) Det blev två buntar med rosor och en bunt av en oklar sort, riktigt fina ihop och det luktar faktiskt kardemumma när man kommer innanför dörren.

Igår var jag på Ullared med mamma och då köpte jag en hängande julstjärna som fick flytta in här tillsammans med julgardinerna.

Dessutom blev vi nästan klara med alla julklappar! Så skönt att kunna slappna av nu och njuta av december.

Likes

Comments

När jag har unnat mig fredagsbuketter tidigare så har jag också köpt färdiga, men då har de också kostat ganska mycket.
Men i fredags när jag var inne i stan under lunchen för att köpa lite julklappar så passade jag också på att köpa lite olika typer av buntar för att göra egna buketter.

Alltså jag kan ju verkligen inget om blommor så jag körde på som verkade vara snyggt ihop och jag måste säga att resultatet blev riktigt bra.
Jag skojar inte när jag säger att de stora röda kvistarna luktar kardemumma! Så nu luktar det verkligen jul i hela lägenheten. Hela kalaset gick på 190 kr men då blev det två rejäla buketter plus en mindre till min COOEE-vas.

Hoppas alla får en bra start på nya veckan!

Likes

Comments

Allmänt

Denna bild låg uppe på Greenpeace hemsida och den gav mig nästan en klump i magen för jag kände mig faktiskt lite träffad.
Man blir ÖVERÖST med kampanjer och rabatter via sociala medier, mail och sms och från att ha varit ointresserad blir det till slut att man börjar kolla runt på saker som man INTE ALLS ville ha eller behövde från början.

Sen kan man ju diskutera det här med julklappshysterin som håller på parallellt. Jag älskar att planera klappar och slå in fint men jag satsar hellre på enstaka klappar till var och en och då något som jag vet att personen verkligen vill ha.. Kvalitet går före kvantitet i detta fall.

Jag ger inte bort begagnade julklappar, men däremot gillar jag att pyssla ihop mitt eget julpynt och sen använder jag mycket under flera år. Jag försöker att bli mer miljömedveten och tänka så hållbart som möjligt, därav även min affärsidé för företaget att använda det man redan har och inte köpa nytt hela tiden.

Ha en fin fredag! :)

Likes

Comments

Inspiration, Pyssel och projekt

Dagens projekt har varit att göra mina egna adventsljusstakar. Jag älskar att få inspiration på Instagram och sen göra mina egna varianter och denna gången blev det riktigt bra!


För att göra dessa ljusstakar använde jag:
1. 4 st glasflaskor från IKEA, går naturligtvis att använda vilka flaskor man vill.
2. Hampasnöre
3. Ljushållare, Jag köpte mina på Rusta för 30 kr styck
4. KartongbitarJag började med att linda snöre runt flaskan, avsluta med att göra en rosett.

Fäst sen siffran med hjälp av rosetten. Jag skrev ut siffrorna på min dator och klistrade sen fast de på en bit kartong för att det skulle bli lite tyngd.

Jag valde att ta bort korken men den kan man ju naturligtvis välja att ha kvar som dekoration. Jag sparade de i en låda för att sen kunna använda flaskorna som sitt ursprungliga användningsområde :)

Bordet ska nog pyntas ytterligare med granris och några röda detaljer. Ett annat tips är att fylla flaskorna med vatten och en granriskvist.

Hoppas att jag kunde inspirera er till att pyssla ihop något eget hemma :)

Likes

Comments

Pyssel och projekt

Jag har ju tidigare visat hur jag gjorde mina egna adventsljusstakar men det jag inte visade var vilken typ av ljusstake det var jag ville eftersträva.
Jag började ju leta runt efter nya förra året men insåg att jag inte ville lägga så mycket pengar på något som bara skulle sitta uppe en månad så jag bestämde mig för att göra egna.

Sammanlagt landade kostnaden för dessa två på cirka 100 kr.

Och "originalet" som ligger på cirka 650 kr.

Även om de inte är exakt likadana så tycker jag ändå att det känns roligare att ha gjort de själv samtidigt som jag tycker att flera hundra kronor är alldeles för mycket pengar att lägga på något som sitter uppe såpass kort tid.

Likes

Comments

Inspiration

IKEA har nu släppt bilder på en ny PS-kollektion som släpps 2017. Kollektionen är framtagen av inte mindre än 17 olika formgivare och har inriktningen "För alla som vill gå sin egen väg" och att man ska våga se på produkter på helt nya sätt.

Hur fin var inte denna sidovagnen! Naturmaterial och ljusa färger fortsätter att trenda.

Bilderna kommer från IKEA #ikeaps2017 #ps2017 #ikea

Likes

Comments

Inspiration, Rum och Miljö, Möblering

När man ska planera en arbetsplats eller ett skrivbord så är det några saker som man ska tänka på och jag tänkte lista de viktigaste punkterna här:

1. Färg
Här får man tänka efter själv vad man vill uppnå för känsla, lugn och ro eller mer uppiggande? Gult är en bra färg om man vill hålla sig alert under dagen och där man kanske behöver vara kreativ.
Om man däremot vill ha en färg som gör att koncentrationsförmågan ökar så är grått det bästa alternativet.

Bild från Pinterest

2. Stol
Kanske egentligen den viktigaste punkten. När man arbetar så måste man ha en bekväm stol! Här måste funktion gå före stil men det finns exempel på stolar som har både och (gudskelov :))
Provsitt och mät vilken höjd som funkar bäst just vid ditt skrivbord, ibland kan matsalsstolar vara lite högre och det kanske passar bättre just för dig?

Bild från Pinterest

3. Förvaring
Ha nära till ditt arbetsmaterial. Allt behöver inte vara på bordsskivan utan satsa på hyllor med lådor, boxar och anslagstavlor.

Bild från Pinterest

4. Inspiration
Omge dig med inspirationsbilder, sådant som gör att kreativiteten flödar! Moodboards, citat eller fina vykort. Ta vad som passar dig.

Mitt skrivbord hemma där jag har moodboards och olika typer av tavlor framme.

5. Krukväxt
Ta in naturen. Färska snittblommor eller en krukväxt ger alltid energi, orkidén är en bra energigivare!

Moodboard gjord i Neybers

Likes

Comments

Inspiration, Pyssel och projekt

För ett tag sedan var jag ute efter ett nytt vitrinskåp och gav mig ut på otaliga loppisrundor för att hitta det perfekta.
Tyvärr var det lättare sagt än gjort så istället bestämde jag mig för att göra mig ett eget.

Dessa sorters furubänkar finns överallt och denna blev min för 150 kr.

Med lite färg (3 lager så kanske inte så lite :)), dekorplast och nya knoppar så blev den som ny!

Jag älskar verkligen att pyssla och greja och jag önskar att jag hade mer fantasi, det finns så mycket fint man kan få till med enkla knep.

Likes

Comments

Inspiration, Rum och Miljö, Sovrum

Under min utbildning med Rum och Miljö så var en av uppgifterna att man skulle styla om en hylla. Det låter kanske som en löjlig grej att göra, men oftast när man börjar så märker man vilka skillnader man kan åstadkomma.
Även om det inte är stökigt så kan man genom att addera, ta bort eller ändra skapa lite mer harmoni och lugn och ro.

FÖRE

Böcker, boxar och en vas gav ett ganska rörigt intryck och denna hyllan valda jag att med enkla medel styla om.

EFTER

Samma hylla, men med mindre saker och med en mer enhetlig skala.

Likes

Comments