Feng Shui, Möblering, Sovrum

Nu var det längesen jag skrev något här, men inspirationen har inte varit på topp och hädanefter kommer jag bara att uppdatera när jag känner att jag verkligen har något bra att skriva om :)

Dagens tips eller tema kommer att handla om Feng Shui.

Jag följer inte Feng Shui-läran jätteslaviskt, men jag tycker det är intressant och kul att testa olika saker för att se hur känslan blir i ett rum.

I vårt sovrum har jag nu valt att göra en förändring som följer just Feng Shui och det är att ta bort tunga föremål ovanför huvudänden av sängen. Jag har märkt av att jag vaknar lätt under natten och har svårt att komma in i riktig djupsömn och då tänkte jag se om det blev en förändring.

Innan hade vi två hyllor ovanför och jag tyckte det var jättefint men ville testa att flytta dit vår drömfångare istället.
Jag kan reda säga att jag har lättare för att somna och jag tyckte att det blev en mer luftig känsla i rummet, eller vad tycker ni? :)
(Bortse gärna från de fina hålen som blev, men de ska spacklas över...)


FÖRE

EFTER

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Inspiration, Pluret Interior tipsar

Ni som följer mig på sociala medier vet ju att jag har haft en fantastisk födelsedag där familj och vänner lurade skiten ur mig!
Är så tacksam att jag fortfarande grinar när jag tänker på det. Och min fina sambo som har gått och hållt detta för sig själv i två månader <3 Tack till alla er igen som på något sätt varit har med och firat mig!


Nu till saken, jag fick massa fina buketter och nu vill jag verkligen hålla liv i dessa så länge som möjligt. Hittade massa bra tips på Euroflorists hemsida så tänkte dela med mig av dessa:


Så här gör du för att din bukett ska hålla sig fin länge.

Börja med att hitta en vas, och se till så att den är ren. Att diska vasen innan är väldigt bra eftersom det tar bort alla bakterier som kan förorena vattnet.


Börja med att se vilka blommor som finns i buketten. Om du till exempel har fått påskliljor så ska du inte snitta dessa på nytt då detta kan vara skadligt för de andra blommorna i samma vas.

Om buketten innehåller öppna liljor så kan du ta bort ståndarna så slipper du få fläckar på kläder och möbler samt att liljorna håller längre om du tar bort dessa.Ta bort hela ståndaren med handen och snitta bort den.

Snitta stjälkarna innan du sätter ner dem i din rena vas. Blommorna skall snittas med någon centimeter några dagar emellan. Snitta stjälken i en vinkel då detta ökar ytan som blomman kan ta in vatten med.

Ställ vasen med blommorna på en ljus plats, inte i direkt solljus eller i närheten av ett värmeelement. Dem flesta snittblommorna trivs i en rumstemperatur som är mellan 18-22 grader.

Se till att du inte har en fruktskål nära dina blommor. Frukt avger en gas som kallas etylen som bryter ner blommor och gör att dem börjar blekna.

Håll vattnet rent i vasen och byt ut det med jämna mellanrum. Plocka bort alla döda blommor och löv och se till att inga av dessa faller ner i vattnet. Blad som faller ner i vattnet skapar bakterier som i sin tur skadar övriga blommor.

Likes

Comments

Hållbart, Pluret Interior tipsar, Pyssel och projekt

Här har det ekat tomt ett tag men har saknat inspiration, det går verkligen i omgångar det där. Antingen har man massor att tipsa om eller så är det helt stiltje.

Nu har jag lite småsaker att skriva om i alla fall och dessutom kommer kanske en kompis till mig att gästblogga lite. De gör om hemma och kommer visa sin förvandling här, så kul!

----

Nu till mitt senaste projekt, "läshörna" i vardagsrummet. Nu under vintern har vi märkt att det blir väldigt mörkt och dystert här och att vi skulle behöva ha in mer belysning. Allmänbelysning har vi, men det handlar om att få in mer punktbelysning. Då slipper man ha tänt alla starka lampor när man sitter och käkar middag eller läser en bok på kvällen.

Jag har tittat på en del olika golvlampor, men antingen har de inte riktigt fallit mig i smaken eller så har de varit för dyra.

Lösningen blev att göra om förvaringslådan vi hade till ett litet sideboard istället. Lampan hade vi sedan innan i sovrummet men den använde vi egentligen aldrig så den fick flytta in i vardagsrummet istället.
Nu kan jag sitta här och läsa och vi kan få det lite ljusare utan att behöva tända upp alla taklampor.

Tumme upp!

Likes

Comments

Pluret Interior tipsar

Ibland önskar jag att hade en helt tom lägenhet som jag bara kunde inreda loss i. Nu är man ju lite bunden till andras åsikter om man säger så. :)
Hittade en så fin poster idag och hade gärna klickat hem den men har liksom ingenstans att ha den...
Citatet passar ganska bra just nu, massor som jag insett att jag klarar galant bara jag bestämmer mig för det..
Den får hamna på: "Nästa gång vi flyttar" - listan.

Finns på JUNIQE och går att få i flera olika storlekar, inte så fasligt dyr heller, det gillar vi!

Likes

Comments

Hållbart, Pyssel och projekt

Jag har sedan en tid tillbaka velat uppdatera vårt sovrum med en sänggavel men att köpa är jag inte sugen på och att göra en egen har jag inte tålamod till. Så vilken lycka när en kollega rensade hemma och frågade om vi ville ha deras vita gavel, dessutom i samma stil som våra sängbord är.

Blev SÅ bra och till och med Liam sa att det såg ut som på hotell :)

Jag har funderingar på att byta ut hyllorna ovanför mot en stor drömfångare eller tre posters (hemlig dröm om Tove Franks) men samtidigt älskar jag minnesprylarna på. Varje sak har en egen liten historia och det är det som gör sovrummet mer personligt. Får suga på den karamellen ett tag tror jag.

Nu är det dags att bränna av ett träningspass, blivit lite av den varan denna veckan tyvärr. Helgen är fullspäckad med både jobb och idrottande men skönt att ha saker inplanerade ibland också :)

Likes

Comments

Hållbart, Inspiration, Pluret Interior tipsar

Hänger med lite i drevet efter en av MIOS nylanseringar, LILY, som har fått lite kritik för att vara lite för lik KLONG - vasen..

Jag kan till viss del hålla med att det är tråkigt att designers blir "härmade", men samtidigt tycker jag att inredning ska vara för alla.

Jag har verkligen inte råd att köpa en vas för närmare 1000 kr och då är det väl bara fint att det finns andra möjligheter även om det inte är original?


Vad tycker ni?

KLONG

LILY från MIO

Vas designad av Louise Dolph

Likes

Comments

Inspiration

I ett av hörnena i vardagsrummet behövs det någon slags belysning och jag har länge letat efter den rätta typen. Testade först med en mindre EOS -lampa men det funkade inte alls med sladdar och grejer..
Samtidigt har jag velat ha in lite grönt för att det inte ska bli så sterilt. Inte helt lätt alltså men nu har jag hittat den bästa lösningen, lampa och förvaring i ett (tips från YAYAS blogg). Dock är den lite dyr vilket gör att nu letar efter liknande variant som inte gör lika stor åverkan på plånboken. Någon som har ett bra tips?

Likes

Comments

Allmänt

Att bara få lite solljus och värme gör ju underverk, kolla bara hur fint det blir när ljuset kommer in i vårt vardagsrum!
Idag hade jag en ledig dag och utnyttjade den till max, promenad och fika med en kompis och hennes två underbara barn. Nu är jag verkligen tankad med massa ny energi för att ta tag i resten av veckan. Nu har vi precis kommit hem från farmors kalas och landat i soffan med ett glas rödvin och lite choklad.
Det händer så mycket spännande nu och tyvärr kan jag inte säga så mycket mer men håller alla tummarna att det blir som jag vill.


Ha en härlig kväll!

Likes

Comments

Contains affiliate links Pluret Interior tipsar

Oavsett om man har partner eller inte så tycker jag ändå man kan fira kärlekens dag, kanske tillsammans med familjen eller kompisar?
Eller varje inte unna sig själv något fint?
Tipsar om lite smått och gott som kan funka som en liten uppskattningspresent till någon du tycker om :)

Innehåller adlinks

Likes

Comments

Inspiration
Vi har ju en mindre variant av tavelvägg hemma i vardagsrummet men någon skulle jag vilja göra en stor och maffig med massa olika motiv och ramar.
En tavelvägg behöver ju faktiskt inte heller bestå av bara tavlor, ALLT kan ingå!
Några exempel (förutom det självklara, tavlor då:)

  • Vägglampa
  • Speglar
  • Tomma ramar
  • Ampel
  • Väggljusstake
  • Drömfångare
  • Växter
  • Klocka
  • Barnens teckningar


Bara fantasin sätter gränser och man ska gå efter egen smak och tycke!

Bild från KRICKELIN, hennes blogg HÄR

Bild från Pinterest

Bild från Pinterest

Önskar er alla en härlig måndag!

Likes

Comments