Allmänt

Idag är det dags för fredagsstädningen och jag toklängtar tills det är klart! Att få slänga sig i soffan med glas bubbel och en lägenhet som är skinande ren :D.

De dagar vi storstädar passar jag på att köpa med mig blommor hem så att det blir extra fräscht.
Jag har alltid älskat de små sakerna i livet och jag tycker det är viktigt med vardagslyx, man ska passa på medans man kan :)


Ha en härlig fredag och helg!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Inspiration

Många företag idag säljer produkter med allt från textprint till djur och natur och den senaste trenden är att köpa tavlor med lite mer konstnärliga motiv, men i detta inlägg tänkte jag tipsa lite kring hur man kan göra sina egna print bara genom att använda word och en skrivare.

Denna tavlan finns på vårt barbord och citatet kommer från en av Carl von Linnés texter. Tycker det är ganska passande just här. Utskrift via dator och inramad, check!

Här syns ett köpeprint från Fashionell bredvid ett hemmagjort. Självklart blir det inte alltid exakt likadant men just i detta fall tycker jag inte att det spelar någon roll. Utskrift via dator och inramad, check!

En annan snygg och personlig tavla är den inramade LP-skivan.. Hos oss speglar dessa våra skillnader i musiksmak men blir en fin detalj i ett av lägenhetshörnen :) Skiva + inramning, check!
Dessa ramar finns på IKEA men vet att även TGR har.

Likes

Comments

Inspiration, Vardagsrum

Jag förespråkar ju ofta prisvärd inredning och fina "kopior" men om det är något som verkligen är värt att lägga pengar på så är det en bra soffa. Den har du med dig under massa år och är sällan den möbel man spontant byter.

Så satsa på en soffa som du verkligen vill ha och tänk på att den ska vara tålig.
Min soffa har överlevt allt från mellanmål till "inte nudda golv" -leken.

Bor du i en mindre lägenhet? Satsa på en bäddsoffa så får du två funktioner i en.

Alla dessa tre fina soffor finns på IKEA:

Likes

Comments

Allmänt

Jag vet inte riktigt om detta inlägg har någon poäng egentligen men ibland tycker jag att det är roligt att skriva några ord kring temat "anti-inredning".

Vi blir bombarderade med bilder på sociala medier med så kallade perfekta hem, tavlor som hänger spikrakt, ljusstakar utan stearinfläckar, bord utan brödsmulor och jag undrar oftast hur folk ORKAR?
Vi försöker ha en städdag i veckan där alla hjälps åt och då blir ju allt jättefint men det tar ju inte mer än några dagar innan allt ser ut som vanligt (med vanligt menar jag lite stökigt, hehe) igen.

Jag själv tycker det är svinjobbigt när minsta pryl ligger fel och går gärna och ofta och plockar lite grann, men man har ju varken lusten eller viljan att hålla det tip top hela tiden, då kan man ju inte leva tillslut.

Nu låter det som att vi har en svinstia hemma och så är det ju verkligen inte, men jag fascineras av hur andra diverse instagramprofiler orkar och hinner ha det så fint.. Vad är verklighet och vad är fejk?

Avslutar detta inlägg med lite verklighetsbilder hemifrån oss :)

Likes

Comments

Inspiration

​Hösten har ju sina fördelar och det är ju alla mysiga plagg som finns ute!
Jag har ju gett mig själv köpstopp eftersom jag faktiskt vill spara en del pengar varje månad, men en tjockare tröja i svart behöver jag och denna från Vero Moda är perfekt! Så fint med knapparna på ryggen! 
Lager 157 har också massa fina stickade tröjor, både på tjej - och killsidan. (Ibland är till och med killplaggen finare!)

Mysig pyjamas från HM och halsduken från Vero Moda får hamna på önskelistan :) 

Likes

Comments

Inspiration

I vårt vardagsrum är många inredningsdetaljer i svart och jag älskar det!
Kolla bara in @emmainreder på Instagram, där får man massor med inspiration :)

Det senaste jag hittat som hamnar på önskelistan är de grymt snygga mönstrade tallrikarna från O A Interiör
o
ch de fina matchande besticken från Lagerhaus.


Det kommer bli fräcka höstmiddagar :)

Likes

Comments

Allmänt

Något som man märker mer och mer, det är hur det här med second hand och återvinning växer och har blivit en enorm trend i samhället. Man säljer via sociala medier, byter, anmäler sig till loppisar, annonser på blocket, tradera osv och många berättar om vikten att sälja av innan man köper nytt.

Jag har själv alltid varit positiv till just detta och hoppas att detta är en trend som stannar länge!
Det hade varit tråkigt om intresset klingade av och man helt plötsligt började köpa nytt, nytt, nytt igen.

Under de senaste dagarna har jag också börjat rensa lite bland de instagramkontona jag följer, jag insåg att många såg exakt likadana ut och till slut var det svårt att se vilket som var vilket.
Alla dessa hade likadana stolar, likadana tavlor, likadana ljusstakar, ja det mesta i detaljväg var likadant.
Jag väljer hellre att följa de som går emot trenderna eller som helt enkelt inreder med det som de själva tycker är fint.

Visst, jag själv köper också en del nya saker, och vårt vardagsrum är nymålat i vitt men det är också det vi trivs bäst med. Ljusa färger men med personliga detaljer.

Det jag vill säga är att jag hoppas att alla verkligen trivs hemma, att man inte alltid går och tänker på nästa Instagrambild och att man köper sådant man själv vill ha och inte sådant som råkar vara trendigt för stunden...

​En bild från hur det oftast såg ut på matbordet när jag pluggade :)

Likes

Comments

Inspiration

I helgen blev det inhandling av lite blommor och man märker direkt vilken skillnad det blir i energi, mysfaktorn ökar enormt!

Tidigare har jag en grön växt och en paprikablomma i fönstrena och de lever fortfarande :)
Igår fick det bli en enklare rosbukett och idag blev det ljung till balkongen.
Pricken över i:et är den vackra rosa buketten jag fick i present av Corner 75 efter onsdagens föreläsning.

Jag har ju inte riktigt ekonomin till att köpa stora buketter varje vecka men ett tips är att gå till en blomsterbutik och köpa blommor i "lösvikt". Jag köpte två stora röda rosor tillsammans med en fin röd kvist för endast 50 kr.
Billigare än ICA:s rosbuketter och dessutom håller de mycket längre.

Ett annat bra tips är att köpa basilika! Den växer länge och är otroligt lättskött. En bonus att det sprider sig basilikadoft ;)

Likes

Comments

Inspiration

När man sätter upp gardiner så är det vanligt hos många att man inte tänker på hur det kan påverka ljusinsläppet och vad det gör med resten av rummet.

Exempel på detta är bilderna nedan.


Denna typ av gardiner gör att man trycker ihop fönstret och gör att mindre ljus kommer in i vardagsrummet. Känslan förstärks av lamporna som "möter" gardinerna på mitten och stänger igen ännu mer.


Här används istället längder vilket gör att rummet känns större, mer ljus kommer in och man öppnar upp fönstret. 

Enkelt och litet tips som gör stor skillnad :) 

Likes

Comments

Inspiration

Jag älskar ju när det kommer lösningar som gör att du inte måste köpa nya möbler för att få till en förändring och sedan tidigare finns ju "Pretty Pegs" som gör ben till IKEA-möbler, men nu finns också BEMZ som säljer klädslar till IKEAS soffor och kuddar.

Med ett nytt fräckt tyg kan man göra enorm skillnad!

Bilder från IKEA och BEMZ.

Likes

Comments