Hur har eran dag varit? 💕

Min har faktiskt varit bra trots IUP-samtalet. Samtalet gick bra. Jag ligger till bra i alla ämnena. 🙂 Vi slutade ju 11.20 idag. Jag och Linnéa (min kompis som skulle följa med hem) sprang till bussen för att hinna med den. Bussen går 11.30. Vi hann med. Vi hade tänkt rida Perla och Kalle. Så jag ringde och frågade mamma om vi fick men först svarade hon inte. När vi väl kommit fram till hållplatsen vi skulle av på och mamma fortfarande inte svarat! 😑 Så bestämde vi oss för att hälsa på våran gamla skola! Det var roligt att få träffa läraren igen. Jag har saknat henne❤️ Sen ringde mamma och sa att vi fick rida så då cyklade vi snabbt hem! När vi väl kom hem fick vi snabba oss. Vi slängde i oss maten, verkligen slängde i oss den. Sedan byta vi om och gick ut. Vi fick rida en snabb runda. Men det gör inget hästarna fick komma ut och röra på sig och det bra! När vi väl kom tillbaka från rid turen fick vi direkt åka till iup-samtalet. Vi lämnade Linnéa på vägen.
Runt 16 gick jag ut och gav hästarna mellis och joggade en runda med Tosca och Kakan.

Nu ska jag gå och duscha och gå och sova så godnatt ❤️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Godmorgon allesammans!


Nu är jag påväg till skolan. Idag slutar vi 11.20. Såå sköööööönt! 😍😍 Men jag ska ha IUP-samtal inte lika roligt.. 😩 Hästarna får nog vila idag för att jag hinner nog inte rida dem innan det blir mörk. På onsdagar slutar vi sent så då är jag hemma när det är mörkt. Det är hemskt 😑.

En bild från igår 💕

Likes

Comments

Godmorgon allihopa!


Hur mår ni? Jag mår bra 💕

Vet inte när jag skrev senast. Men nu sitter jag i bussen på väg till skolan. Nu när jag har börjat 7:an så har jag fått byta skola. Men jag trivs, har många bra vänner 💞

I eftermiddag ska jag till tandläkaren och dra ut en tand. 😦 Jag är väldigt nervös. Jag ska sammanlagt dra ut 4 tänder! Jag har aldrig dragit ut en tand innan. Det jag är mest rädd för är sprutan jag ska få. Jag HATAR sprutor.

Hästarna får nog vila. Mana säger att man blir rätt mör efter tand utdragning.

Här är bild på Kalle från ridlägret i somras ❤️

Likes

Comments

Hejsan allihopa!


Nu har jag i bloggat på ett tag men ska komma igång nu. Hoppas jag 😆.
Min morgon började inte bra. Min lillebror kom upp och väckte mig genom att skrika mig i örat. Efter det kunde jag inte somna så då fick jag snällt gå upp. När jag kom ner så var frukosten fram dukad. När jag såg vad det var för frukost blev jag lite gladare. Det var nämligen pannkakor till frukost men det var för att vi skulle fira W som fyller år imorgon. 🎉🎉

Nu ska jag ut ovh bygga ny hage till hästarna. Jag ska även laga vår rundcorall fåren kände för att ta i sönder den. Jag täckte att jag ska jobba Alva lite också idag.

Likes

Comments

HEJ HOPP I GALOPP!!


Nu är klockan 14.01 och jag sitter och väntar på att min brevvän ska komma. Så medans jag väntar på henne tänker jag skriva ett blogginlägg som ni nog märker ;). Hon skulle komma vid 13-14 tiden men så fick jag ett meddelande att hon är sen. Men jag ska inte klaga för att min familj är nästan alltid sena. Men jag hoppas att hon kommer snart. det var ett tag sedan vi träffades nu. Det var förra året.


Imorgon händer det mycket saker med hästarna. Jag har redan berättat detta en gång men jag täcker berätta det en gång till! Imorgon 11.15 så är det Metteträning för mig och Alva. Jag är rätt nervös. Men jag tror det kommer gå super! Hon ska få vila idag. Sen på eftermiddagen runt 16 är det KM´för mig och Kalle. i tisdg var vi på hoppträning. Det känndes bra men inte lika bra som förra veckan för att denna veckan var han lite seg. Vi hoppade en omhoppningsbanan denna veckan. Det gick bra men jag måste komma ihåg att raka upp mig så att Kalle slipper att bli framtugn. Blir han framtung river han hindret. Men sträcker jag på mig blir han inte framtung. Kalle ska också få vila idag och få extra havre så att han är pigg imorgon.


i onsdags började jag skolan. Jag var väldigt nervös. Jag skulle börja på en helt ny skola. Men jag hade väldigt tur att en från min gamla skolan skulle börja och en från mitt ridlägret började också där. Så jag känner två i alla fall. Två av dagarna ska jag gå 08.30-16.00 och då är jag hemma typ 17.30!!!!! Jag har lite panik över hur jag ska lyckas hålla hästarna igång. OM Perla blir frisk ska jag rida två hästar det är det jag får mest panik över hur jag ska hinna.


Hejdå allesammans!

Likes

Comments

Hejsan allihopa!


Nu är klokan 14:46

. Idag har jag inte gjort så mycket än. Jag har bara gått ner och sett till att hästarna mår bra. Jag går ner där mycket oftare eftersom Perla har blivit sjuk. hon har fått en korsförlammning. Veterinären var hos oss i torsdags för att vaccinera hästarna. Då passade vi även på att ta blodprov på Perla för att hon har varit segare än vanligt. Och då vissade blodprovet att han hade korsförlammning. Så nu ska hon vila i en månad efter det ska vi ta nytt blodprov och se


. Nu när Perla vilar har vi börjat jobba med Alva. Vår unghäst som jag ska rida sen. Vi har ju lasttränat henne som ni sett tidigare men jag har även börjat jobba med henne i vår rundcorall. Hon är duktig. I rundcorallen jobbar vi med skritt-trav-skritt-trav men inslag av poasstaktig tölt kommer ibland ;). Vi har ju också tränsat henne! Det får man inte glömma. Hon är integillar i bettet jätte myket men hon lär sig :).


Idag ska jag rida Kalle. Jag och Kalle hårdtränar för KM den 20 augusti. Robin har sagt om jag vinner så ska jag få en häst. så nu ska jag oh Kalle vinna. Imorgon eller på onsdag ska jag på hoppträning med honom. och köra rundcorralen med Alva. Ska nog även lastträna henne. Jag och Alva hårdtränar också just nu för att den 20 augusti ska vi på Metteträning ( ja, det är samma dag som KM. Men träningen är på förmiddagen och KM på eftermiddagen.) Jag är lite nervös. Men tror det kommer gå bra. Vi ska bara hålla på från marken. NU måste jag avsluta detta inlägg och hämta Alva! Kanske kommer lite bilder sen från träningen med Alva sen men vi får se. Annars skriver jag snart!


FÖRRESTEN följ gärna gårdens instagram. Där lägger vi upp om allt som händer. Användarnamet: @emblalyckan 

Ni kan även se den här på bloggen till vänster :)

Likes

Comments

Hej hopp i galopp!

Ni undrar säkert var jag har varit eftersom jag inte har bloggat på länge. Jag har varit hemma precis som alltid! Jag har heller inte gjort så mycket. Varför har då inte bloggat?? Ja, det är en bra fråga. Det vet jag faktisk inte ens själv.


Igår var jag och Perla på träning för Mette. Perla var rätt seg.. Så jag fick sitta och driva väldigt mycket. Men,men så är hästarna ibland då får man gör sitt bästa! VI jobbade mycket med att få henne framför skänkeln, För att få henne framför skänkeln så drev jag på henne med lös tyglar sen kortade jag upp tyglarna lite i taget men hon skulle hålla samma tempo som när vi red på lös tygel. Vi jobbade även med höger galoppen, då hon har svårt för den galoppen. Vi lyckades fatta höger två gånger!! Vi fattade höger galoppen genom att tölta mot ett hörn och i det hörnet var hon utåt ställd. När han var mitt i hörnet fattade jag höger galopp! Ett tips om ni har svårt för att fatta höger galopp på era hästar! När vi skrittade jobbade vi mycket med att jag skulle kunna jobba henne utan att hon saktade in. Vi gjorde: bakdelsvändning, skänkelvikning och övningar på böjt spår.


När vi kom hem från Mette träningen gick jag och hämtade Alva i hagen för att jag och mamma skulle lastträna henne. Vi lastade henne med longeringslina. Hon tyckte att rampen var väldig läskigt. Så vi hade lite problem med att få in henne.Vi hade godis för att locka in henne men hon var fortfarande skeptisk. Men jag och mamma gav oss inte! Så vi fortsatte med godis, lockning och lite spö där bak. Och eftersom vi inte ger upp så van vi ;-) När hon väl stod inne i transporten var hon jätteduktig. Hon fick så där och äta lite godis sedan lastade vi ut henne. Vid utlastning var hon också jätteduktig: Hon gick lugnt och fint ut. Vi ska även lastträna henne idag! Jag tror det går bättre idag.

Likes

Comments

Nu uppdaterar jag igen. Två inlägg på en dag. Alltså kan ni ju gissa vad jag gör, sitter inne och ugglar och bloggar förstås. Dock har jag varit ute med Perla idag. Övertalade mamma att följa med (visserligen inte så svårt), och barnvagnen förstås. Men efter gårdagens äventyr är den ju uppvärmd för terräng. Jag har nog inte sagt det innan men det är bara jag och mamma hemma, och bäbisen såklart. Han går ju liksom dit mamma går. För resten av familjen är och fixar med höet. Ganska skönt tycker jag att ha mamma för mig själv. Fast helt själv får jag ju inte ha henne, men typ.


Vi hämta hem alla hästarna idag. Så fick de gå och äta lite gräs under tiden som jag red. Eftersom mamma följde så fick vi hålla oss till markavägen. Så det blev lite fram och tillbaka. Vi tränade såklart på tölten. Det gick väl sådär idag. Hon tappade lätt taken och fick aldrig upp någon fart. Mamma passade på att ta bild på alla gångarterna. Just nu låter vi Perla gå i ganska lösform ute eftersom det är viktigare med fart än med from just nu. Vi passade även på att klättra lite så hon fick ta i med bakbenen. Även de något hon behöver träna på..


När vi kom hem fick först hästarna varsin span. Sen gick vi in och åt rabarberpaj och tittade på en hästserie. Mysigt.Likes

Comments

Igår promenerade vi hem till hopptränaren. Japp, ni läste rätt. PROMENERADE! Det är inte lika fullt galet som det låter eftersom hon bor på andra sidan skogen och hade Skåne varit Norrland hade det inte varit mer än ett stenkast och antagligen vår närmaste granne, men här nere är ju inte fullt lika glestbebyggt så vi vandrar förbi ett par hus på vägen. Däremot så är vår närmsta granne faktiskt ett naturreservat så skogen här är tämligen orörd, det är även träden som i diverse stormar lägger sig över vägen och tvingar oss att ta omvägar in i skogen. Lätt om man sitter till häst, värre om man kånkar på en barnvagn, som mamma gjorde. Alltså drev omvägen i skogen henne till ett mindre sammanbrott och jag är säker på att de vi mötte på vägen typ tio minuter fram hade hört hennes svordomar. Nåväl efter 40 miuters raskt promenerande kom vi fram :)

Jag tränade med en kille jag inte tränat med förut. Vi började med lite övningar där hästen tränas på att lyssna på sin ryttare. Start/stopp, tempoväxlingar. Först låg där två bommar på marken och mellan dem skulle vi göra halt och sedan fram i trav igen. Sen var det från galopp till trav och så galopp igen. Kalle skötte sig så himla bra! Glad ryttare med andra ord.. Sedan började vi hoppa, först enstaka hinder och sedan en hel bana. Min tränare har så himla fina hinder, det är bra för de är mer som tävlingshnder så då får man träna lite på det innan man kommer ut på hopptävlingar. Fast Kalle är inte alls tittig. Han hoppar det mesta, om bara jag gör rätt :) Vi fick avsluta med en oxer på 70 cm. Jag vet det låter inte jättehögt, men för oss som började från noll förra sommaren med longering och markarbete känns det som ett stort steg. Jag fick träna på att inte falla fram med höfterna utan hålla min position även i fältsists. Om jag faller fram blir Kalle lite på bogarna och lite tung fram och lång i kroppen. Men det blev mycket bättre, så nu ska jag träna på det hemma. Rida ut och stå lite i fältsists i rätt position så ska ni se att det snart är mycket bättre. Superkul var det i alla fall. Det andra ekipaget var också duktigt. De ska på ridläger på torsdag, hos hopptränaren, precis som jag var tidigare i somras. Lite avundsjuk är jag allt. Jag skulle kunna åka en gång till. Fast nästa vecka ska jag med M till Falserbo och det ska också bli kul!

Happy horse, Happy me!

Likes

Comments

Haha, gick sådär med att börja blogga igen. Men det händer saker hela tiden och tiden bara försvinner iväg Jag skyller på sommaren, den lockar ut en och man vill inte sitta inne och uggla framför en dator. Fast jag borde bli duktigare på att blogga små korta inlägg med telefonen.

Idag regnar det, alltså det regnar verkligen! Cats and dogs, som de säger i England. Alla våra katter har gömt sig på något torrt ställe, med största sannolikhet det som ska bli stall inom en snar framtid. De kommer inte ens och tigger mat. Kakan fryser så hon ligger mest inne i farstun. Hon blir nerkyld av regnet. På tal om katter och hundar....

Hästarna då - det vigtigaste i mitt liv <3 - vad händer med dem? Jag och Perla har börjat träna för Mette! Hon är helt fantastisk! Vi har utvecklats så himla mycket även om jag bara hunnit träna för henne 6 gånger. Mamma har ordnat så hon kommer till ridhuset i Billinge och tränar oss och en del andra såklart. Så det är super, en gång i månaden kommer hon. Vi har också varit på tävling igen :) Vi höjde oss till 3,0 i tölten och i fyrgången fick jag till och med 3,5 för tölten av ena domaren! Så nu är nästa mål att få 4,0 i tölten. För traven, galoppen och skritten fick jag 5,0 så nästa mål får vara att få 5,5 för de tre gångarterna. Nu kämpar vi vidare tillsammans och med Mettes hjälp.

Kalle och jag har varit på ridläger. Innan vi åkte dit hade vi haft lite tråkiga lektioner där Kalle stannat en bit in på lektionen och inte velat hoppa mer. så jag var lite orolig för det när vi åkte, men det gick så himla bra. Och han rymde inte ens ur hagen, fast han stod själv. Igår var vi tillbaka på samma hoppbana som han tidigare stannat på och provade hoppa där igen. Mina kompisar var också med. Och det gick så himla bra. Han stannade inte alls och hoppade tre banor och vi provade till och med att höja till 70 cm på två hinder och det gick hur bra som helst. Efter det så kom hovslagaren och vi satte på skor runt om. Han har tidigare bara haft skor fram, men vi tänkte om han stannar för att han får lite ont i bak nu nrär han rids oftare och mer regelbundet. Så nu för första gången i sitt liv har han skor på alla fyra hovarna!

Sen åkte M med oss hem och sov här. Vi firade med rabarberpaj att det var femte gången som hon sov här :) Nu ska det bli MÅNGA fler!

En bild från vägen hem från ridlägret. Mamma kom på Perla och hämtade mig och Kalle och så red vi hem från hopptränaren :) Jag tror de var glada att se varandra igen <3

Likes

Comments