Det jag tycker är viktigast för att göra sina anteckningar roliga att läsa är att färga de, förslagsvis med överstrykningspennor.

Till att börja med har jag olika färger på ovansidan av blocken för att i väskan enkelt kunna se vilket block det är jag ska ta fram.

Inuti blocket fortsätter sen en färgkodning där jag markerar det jag tycker är viktigt. Tack vare att varje färg svarar mot en viss typ av information vet jag vilken färg jag ska leta efter när jag senare söker upp min information.

BLÅ- En blå rutar syftar på att det finns en formel där.

GRÖN- En grön text innebär att det finns ett nytt ord, begrepp eller definition.

ROSA- Ny information som presenteras, detta kan innebära olika deaslines eller information om vad som ska vara med i en text. Helt enkelt information som inte behöver pluggas in, men som ändå är relevant.

GUL- Sådant som nämns som är viktigt att tänka på,

ORANGE- Saker som nämns som är viktigt, jag använder den när det kommer information om tentan eller hints om vad som är viktigt att kunna.

När jag till sist tränar på prov, tentor eller liknande använder jag en färgad penna när jag rättar mig själv för att enkelt kunna se vad som blev fel eller hur jag kunde ha löst uppgiften istället.

GRÖN- det jag skrev var rätt och jag kan använda detta om jag behöver kolla upp någonting i framtiden.
BLÅ- Denna färg innebär att jag inte löste uppgiften eller svarade det som stod i facit, det som står med blå text är alltså det som jag skulle ha svarat.
RÖD- förklaring på varför det jag skrev inte stämmer.

Detta är bara ett förslag på hur du kan använda färgkodning för att organisera dina anteckningar, hitta på din egen!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej!

Kul att du har hittat hit, jag har nu pluggat hälften av min civilingenjörsutbildning och vill gärna dela med mig av mina lärdomar för att hjälpa andra.

Det kommer bli en hel del inlägg om hur jag lägger upp mina studer, vilka misstag jag har gjort och vad jag jobbar med att bli bättre på just nu.

Min ambition är att du ska ha nytta av detta oavsett vilken nivå eller utbildning du pluggar på, men tipsen utgår självklart från mig själv.

Likes

Comments