Omg! Vilken resa det var att ta sig till Miami.

Flyget blev försenat med fyra timmar, vilket vi som tur var fick veta dagen innan. Det blev kväll/nattlig. Vilket märktes när vi tidig morgon svensk tid skulle kliva av planet, stå i tusen långa köer och Hedda bröt ihop. Det resulterade iofs i att vi fick gå före alla när hon gråtit konstant i tio minuter. Hämta ut bilen tog säkert en timme det med. När vi äntligen kommer till lägenheten halv två på natten i miami så har tjejerna powernapat i bilen och vill inte sova. Vi bestämmer oss för att sova i skift men dom somnade tillslut, då kunde inte jag sova.

Visst låter de kul? Mm, när vi vaknar har vi inget ätbart hemma eftersom vi inte hann handla mitt i natten. Ut i bilen och iväg till dennys dör vi åt go frulle. Sen åkte vi till wallmart och handlade. När vi kommer hem och ska bära upp alla väskor kommer en vakt fram till oss..han jobbar i huset och tar med oss till entrén. Lägenheten har vi hyrt via airbnb och det visar sig att lägenheterna i huset inte får hyras ut. Jakob får ta med en vakt upp till rummet för att hämta våra saker sen följer dom oss till bilen för att kolla så vi åker därifrån....


Whaaat? Där stod vi utan boende med två små barn. Happ. Vi parkerade bilen på en stor tom parkering. Jag underhöll barnen och Jakob ringde runt till de som hyrt oss lägenheten samt lyckas hitta ett nytt boende! På south beach dessutom, där vi trivdes så bra förra året. Lägenheten är mindre men de känns mycket bättre här än vad de gjorde dom få timmar vi hann spendera i förra lägenheten.

Har inga bilder från resan, har inte riktigt haft lust att ta kort 😂

Hoppas på att resten av resan blir bättre 😊

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag på eftermiddagen tog vi tag i utemiljön. Vi tog bort tomatplantor, krattade och tog in utemöblerna. Vi passade även på att ta ut fågelhuset och hänga upp nötter och talgbollar i päronträdet. Förra vintern hade vi en hel del fåglar och Hedda kunde stå på kökssoffan halva dagarna och titta.

Någon som strejkade när inte lilla skottkärran gjorde som önskat.

Lilla Freja fick hänga på i bärselen, som passar utmärkt med skenan. Är typ samma vinkel på benen i den 😊

Nu ska jag återgå till filmmys med min stora! Vi äter flingor och puffar som chips och kollar Bernhard och Bianca, lilla Freja somnade i sin säng alldeles nyss.

Napp och snuttis ❤️

Likes

Comments

Ja, samsovning. Hedda sov i vår säng tills hon var ungefär 1 år och 9 månader. Nätterna fungeradehelt okej när hon sov på sitt rum, det blev en del spring in till henne om nätterna. Och hon somnade sällan om när hon vaknade vid 5-6 tiden. När lillasyster var en månad blev Hedda mammatokig, bara mamma fick natta och komma in på nätterna. Det blev påfrestande och när Freja var strax över två månader började jag natta båda i stora sängen. Det hade ändå blivit så att jag hämtade Hedda vid ett-tiden då hon vaknade och även lillasyster vakna och ville ha mat.

Freja har sedan hon föddes sovit större delen av natten i sin säng, men småtimmarna har tjejerna legat klistrade på varsin sida av mig.

Inte den charmigaste bilden, men kanske den mysigaste 😊

Nu går det inte att ha Freja bredvid mig i sängen längre. Hon blir ledsen när hon inte kan ligga på sidan och gosa in sig hos mig.

Hör och häpna men de två första nätterna med skena har hon sovit nästan bättre än innan. Hon har liksom inte möjlighet att böka runt. Så snart får hedda flytta in till sig igen, så hoppas vi på att de blir mindre uppvak under natten när hon väl sover där.

Likes

Comments

Jag känner att jag måste börja blogga igen. Jag har så mycket känslor som jag måste skriva av mig.

Det var över ett år sen jag bloggade. Det har hänt mycket. Vi har blivit fyra! Lillasyster Freja Elisabeth föddes den 27 juni.

När vi skulle skrivas ut från BB tyckte barnläkaren att hennes höft klickade, hon tillkallade en mer erfaren läkare som direkt sa att de kommer bli skena. Remiss till ortopeden. Läkaren på ortopeden tyckte att höften kändes bra. Pjuh! Skönt, tänkte vi. Alla som får remiss till ortopeden får vid tre månader göra en röntgen för att försäkra sig om att allt ser bra ut.

Efter tre månader fick vi åka in. Freja är en glad och nöjd bebis, hon har sovit sig i form kan man säga. För någon vecka sedan lärde hon sig rulla från rygg till mage och när hon ligger på rygg ser man riktigt på henne att hon vill framåt.


Nåväl, förra onsdagen damp det ned en kallelse till ortopeden. Först ville jag inte tänka på Det så mycket, men ju mer jag funderade desto mer förstod jag att något inte stämmer. Man blir inte kallade för att höra att allt ser bra ut. Det kommer bli skena, säkert tre månader. Pust! Höftluxation, hette de va?

Det var inte höftluxation, som är de "vanliga". Höftledsdysplasi har hon, min lilla snorpa. Skenan ska sitta på länge, väldigt länge. Först efter ett halvår gör man första röntgen, men oftast behövs skenan mycket längre. När hon blir mer rörlig och kan börja gå har man bara skenan när dom sover, både natt och dag.

Hon fick skenan igår och jag är så imponerad över henne. Trots att hon inte kan röra på sig som vanligt så sov hon i stort sett som en vanlig natt. Hon gnäller lite men inte mycket. Det gör så ont i hjärtat att hon inte kommer få hitta sina fötter, rulla på sidan, lära sig sitta och krypa. Men, nu tar vi en dag i taget. Och om fem veckor åker vi till Miami.

Likes

Comments

I helgen stundade bröllop för Heddas farbror Isak och hans Karin! Det var så himla fint så vet inte ens om det går att beskriva! Vigsel och allt annat hölls vid Karins föräldrars hus, som nyligen ombyggt till åretrunt boende efter att ha varit sommarstuga. Vigseln ägde rum i de gamla båthuset, och middagen i deras väldigt fina hus. Det är så roligt att få dela en sådan kärleksfull dag med två tokkära människor!

Titta på den galet fina utsikten när brudparet dansade till livemusik, brudparet med sina syskon och den otroligt fina (och goda) tårtan ❤

Och Hedda passade på att sova första natten borta. Hon hade en rolig dag tillsammans med min syster och hennes barn. Kvällen och natten hade gått över förväntan för lillskrutta.

Och hur vi spenderade vår första natt utan henne? När vi kom hem pratade vi om Hedda i 30 minuter,innan vi tog varsit täcke, la oss på soffan och somna till en film. 

Likes

Comments

Tappade visst suget till bloggen där under sista lediga månaden tillsammans med familjen. Och snart har jag redan hunnit jobba 4 veckor.

Vi hann med en semester till Öland, massor av bus och skoj och Heddas första födelsedag under Juli månad.

Några få bilder som visar månad Juli 😊

Några dagar efter ettårsdagen började Hedda gå!! Så roligt. Världen öppnade upp sig och det är så roligt att gå runt och runt och runt.

Om jag kommer igång med bloggandet nu under hösten kommer jag slänga in lite jobb relaterat. Pedagogiska dilemman, förhållningssätt och annat. Jag började på en ny förskola efter mamma ledigheten. Det är så spännande att se hur min nya barngrupp växer fram. Och tänk vilken skillnad det är att jobba i lokaler som är anpassade för barn!! Förskolan jag jobbade på sist är en provisorisk sådan och lokalerna är inte alls anpassade för verksamhet med små barn. Som tur är har jag alltid jobbat med duktiga, kunniga och goa pedagoger med bra barnsyn så de är bara lokalerna som felet. Tar med mig en hel del från mina förra kollegor, men framförallt att ifrågasätta beslut och tankar. Det är bra för diskussion och för förståelse för varandras tankar och agerande.

En bild på min lilla dam som farmor skickade till mig när jag jobbade en dag, så kul att se hur gott hon mår hemma med pappsen

Likes

Comments

Idag blir min lilla skatt hela 11 månader. Alltså en månad kvar till ettårsdagen och också en månad kvar tills jag börjar jobba 😨
Som tur är ska pappa Jakob vara hemma i ytterligare 8 månader så slipper tänka på inskolning för lillan 😊

Likes

Comments

Tänk att de skulle gå så bra att sluta amma. Förra måndagen på förmiddagen tog vi sista amningen. Första nattningen och natten gick inte så bra, en del skrik kan man säga. Bävade för nattning dagen efter, men hör och häpna det gick superbra. Och de gör de fortfarande. Tar rätt lång tid att natta henne, men det blir nog bättre med tiden. Hon är så duktig min lilla H.

Annars har vi haft en mysig start på veckan. Hedda har spenderat förmiddagarna med sin pappa och hans vän + barn och eftermiddagen har hon och jag hängt med Ida och Isak. Så roligt för barna (och mammorna).

Längs strandpromenaden ligger den en nedlagd förskola, men lekplatsen finns kvar, perfekt för kidsen👍

Likes

Comments

Vilken mysig första midsommar Hedda fick! Dagen var jätte trevlig och det var så kul att träffa massa folk. Sista anhalt igår var en midsommar fest med folk vi umgicks mycket med för några år sedan, så roligt att träffa alla igen, skratta och spela kubb. Det var tjejerna mot killarna, jag och Hedda stod vid sidan om. Såg sen att grabbarna var en mindre, så jag joinade dom och fixade vinsten, haha! Vi åkte hem vid åtta, då hade Hedda vaknat till efter en liten lur i vagnen.

Idag har vi hängt ute vid smedjan, lilla H's farmor och farfars stuga!

Första bilden är från idag medan de två andra är från gårdagen 😊

Likes

Comments

Vi har en lång och rolig dag framför oss. Vi börjar med traditionellt firande i hembyn där alla Heddas kusiner och mina kusiner kommer vara. Dans sång och fika.
Sen vidare hem till farmor och farfar för middag och efter de ska vi på midsommarfest med vänner.

Likes

Comments