I helgen stundade bröllop för Heddas farbror Isak och hans Karin! Det var så himla fint så vet inte ens om det går att beskriva! Vigsel och allt annat hölls vid Karins föräldrars hus, som nyligen ombyggt till åretrunt boende efter att ha varit sommarstuga. Vigseln ägde rum i de gamla båthuset, och middagen i deras väldigt fina hus. Det är så roligt att få dela en sådan kärleksfull dag med två tokkära människor!

Titta på den galet fina utsikten när brudparet dansade till livemusik, brudparet med sina syskon och den otroligt fina (och goda) tårtan ❤

Och Hedda passade på att sova första natten borta. Hon hade en rolig dag tillsammans med min syster och hennes barn. Kvällen och natten hade gått över förväntan för lillskrutta.

Och hur vi spenderade vår första natt utan henne? När vi kom hem pratade vi om Hedda i 30 minuter,innan vi tog varsit täcke, la oss på soffan och somna till en film. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Tappade visst suget till bloggen där under sista lediga månaden tillsammans med familjen. Och snart har jag redan hunnit jobba 4 veckor.

Vi hann med en semester till Öland, massor av bus och skoj och Heddas första födelsedag under Juli månad.

Några få bilder som visar månad Juli 😊

Några dagar efter ettårsdagen började Hedda gå!! Så roligt. Världen öppnade upp sig och det är så roligt att gå runt och runt och runt.

Om jag kommer igång med bloggandet nu under hösten kommer jag slänga in lite jobb relaterat. Pedagogiska dilemman, förhållningssätt och annat. Jag började på en ny förskola efter mamma ledigheten. Det är så spännande att se hur min nya barngrupp växer fram. Och tänk vilken skillnad det är att jobba i lokaler som är anpassade för barn!! Förskolan jag jobbade på sist är en provisorisk sådan och lokalerna är inte alls anpassade för verksamhet med små barn. Som tur är har jag alltid jobbat med duktiga, kunniga och goa pedagoger med bra barnsyn så de är bara lokalerna som felet. Tar med mig en hel del från mina förra kollegor, men framförallt att ifrågasätta beslut och tankar. Det är bra för diskussion och för förståelse för varandras tankar och agerande.

En bild på min lilla dam som farmor skickade till mig när jag jobbade en dag, så kul att se hur gott hon mår hemma med pappsen

Likes

Comments

Idag blir min lilla skatt hela 11 månader. Alltså en månad kvar till ettårsdagen och också en månad kvar tills jag börjar jobba 😨
Som tur är ska pappa Jakob vara hemma i ytterligare 8 månader så slipper tänka på inskolning för lillan 😊

Likes

Comments

Tänk att de skulle gå så bra att sluta amma. Förra måndagen på förmiddagen tog vi sista amningen. Första nattningen och natten gick inte så bra, en del skrik kan man säga. Bävade för nattning dagen efter, men hör och häpna det gick superbra. Och de gör de fortfarande. Tar rätt lång tid att natta henne, men det blir nog bättre med tiden. Hon är så duktig min lilla H.

Annars har vi haft en mysig start på veckan. Hedda har spenderat förmiddagarna med sin pappa och hans vän + barn och eftermiddagen har hon och jag hängt med Ida och Isak. Så roligt för barna (och mammorna).

Längs strandpromenaden ligger den en nedlagd förskola, men lekplatsen finns kvar, perfekt för kidsen👍

Likes

Comments

Vilken mysig första midsommar Hedda fick! Dagen var jätte trevlig och det var så kul att träffa massa folk. Sista anhalt igår var en midsommar fest med folk vi umgicks mycket med för några år sedan, så roligt att träffa alla igen, skratta och spela kubb. Det var tjejerna mot killarna, jag och Hedda stod vid sidan om. Såg sen att grabbarna var en mindre, så jag joinade dom och fixade vinsten, haha! Vi åkte hem vid åtta, då hade Hedda vaknat till efter en liten lur i vagnen.

Idag har vi hängt ute vid smedjan, lilla H's farmor och farfars stuga!

Första bilden är från idag medan de två andra är från gårdagen 😊

Likes

Comments

Vi har en lång och rolig dag framför oss. Vi börjar med traditionellt firande i hembyn där alla Heddas kusiner och mina kusiner kommer vara. Dans sång och fika.
Sen vidare hem till farmor och farfar för middag och efter de ska vi på midsommarfest med vänner.

Likes

Comments

Igår åkte jag och Hedda hem till Ida och Isak  för att kolla på fotbollen. Det är så himla kul att se hur dom utvecklas och nu börjat leka bredvid varandra. Dom  blir så himla glada när dom ser varandra 😊

Sötnötar ❤

Likes

Comments

Det gick inte så bra för oss att sluta amma. Beslutet var mitt eget. Jag borde ha slutat kvälls - och natt amma för länge sen. Speciellt med att låta Hedda somna vid bröstet. Hon har ingen snuttefilt, ingen napp hon har mig, eller snarare mitt bröst. Vi bröt ihop båda två efter 48 timmar. Det var inte mitt smartaste drag att sluta när pappan var borta. Mjölkstockningen låg runt hörnet, kroppen gjorde ont och stackars lilla H, tandsprickning, förkylning och mamma tar bort min tutte?
Nu när pappan (äntligen) är hemma igen så ska vi tillsammans sluta.

Och påtal om pappan, snacka om att någon blev förundrad, glad och lite blyg i måndags eftermiddag när han klev innanför dörren. Hon satt tyst i en halvtimme och bara studera honom. När han började busa mer med henne började hon sakta men säkert bubbla av glädje. Det är skönt att ha familjen samlad igen 😊

Lilla H på restaurang idag med bästa kompis Isak.

Likes

Comments

Jag har snart varit gräsänkling i två veckor. Dagtid märker jag inte sån stor skillnad, då Jakob ändå varit borta på jobb. Men jag märker att jag är ensam när Heddas sovstunder + kväll går åt till alla hushållssysslor. Dock har jag valt att ta en av sovstunderna på dagen till mig själv, då solar jag eller bara sitter.  Men usch som vi saknar pappa Jakob nu! På måndag kväll kliver han in genom dörren igen och så släpper vi inte iväg honom något mer, hehe.

Jag har alltid haft respekt för ensamstående, men den respekten har växt otroligt under dessa två veckor. Tänk att klara de här 24/7 sju dagar i veckan.

Så fick jag för mig att sluta amma i tisdags också, återkommer med de en annan dag. Just nu känner jag bara ångest och separationsångest, men vet att nätterna kommer bli bättre för oss alla så småningom!

Likes

Comments

Tänk vad snabbt man kan släppa en semester. Miami beach, 11th Street och allt annat känns så långt bort. Vi har inte varit hemma en vecka ens.

Det är så mysigt att vara hemma. Vi har umgåtts med folk hela dagarna, och vi ska fortsätta med det även imorgon. Igår umgicks vi med min "mamma" kompis och hennes kille pojk. Det skiljer nio dagar på våra barn, och vi har umgåtts sen dom bara var två månader. Så kul att se dem växa och lära sig nya saker. Så roligt att i början märkte dom inte ens av varandra och ny kryper dom på va varandra.

Tänk vad dom växer snabbt. Underbara ungar ❤

Likes

Comments