Helgfrukostar! Att sova ut och sedan avnjuta en lång, mysig frukost med nära och kära- ja, det måste vara något av det bästa!

Idag bjöds det på en en salig blandning av avokadomackor, smoothiebowls, chiapudding, granola i alla dess former, rostade nötter och frön, jordnöttsmör, grillad croissant med en hälsofierad nutella och banan, "banana split", färskpressad juice, lemonad med ingefära och rabarber, kaffe, te och varm havremjölkschoklad samt diverse rawfood bakelser! Hamnade i mathimlen! Det var sagolikt! Om ni har vägarna förbi Stockholm så MÅSTE ni besöka Pom och Flora! Passa på att testa så mkt som möjligt från deras meny för maten är underbar <333

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Den senaste tiden har det firats inför studenten med både skivor och mösspåtagning, ätits lyxfrukostar med pannkakor, spenderats tid i solen, lagats pizza och fixats inför flytten. Såklart mycket mer men nu fick ni trots allt lite inblick i vad som har fyllt mina dagar! Trevlig helg goingar <33

Likes

Comments

Måndag och en ny vecka! Tiden flyger!

Startar veckan med att dela med mig av ett recept på dessa underbara raw choklad-drömmar👌🏻

Recept:
Gör bottnen som är en rawnola genom att mixa 100g färska dadlar, 70g havregryn, 2 msk raw kakao, 1 msk carob, 1 msk kokosflingor och ca 2 msk vatten. Mixa i en matberedare tills det blir en jämn smet och tryck ut den i en bakform klädd med plastfolie.

Gör sen fyllningen vd-bonus att mixa 4-5 frysta bananer, 3 msk raw kakao och en skvätt kokosmjölk. Lägg fyllningen på botten och placera formen i frysen tills fyllningen stelnat (ca 3-4h). Ta fram och låt den tina 15 min innan servering. MUMS!!

Likes

Comments

Förlåt! Vi har inte haft möjlighet att blogga på alldeles för lång tid av olika anledningar... Livet har kommit i vägen helt enkelt!

Nu är vi tillbaka - vi har verkligen saknat att blogga regelbundet!

Nu när aprilväder är väldigt fram och tillbaka längtar jag mer än någonsin till sommaren😍 Hade tenta på en stor kurs igår och nu är det bara en kurs kvar innan sommaren! Jippi!

Goda saker jag smaskat på den senaste tiden är två favoriter med banan som bas - choklad-banan-muffins och bananbröd/kaka boostat med hampaprotein. Så gott och perfekt när man har mogna bananer över. Säg till om ni vill ha recept!

Ha nu en fortsatt bra lördag så hörs vi snart igen!🌸🌟

Likes

Comments

Har verkligen kommit in i en period där jag älskar mackor! Bröd i alla des former med alla olika sorters pålägg. Avokado, hummus, jordnöttsmör, hemmagjord aprikosmarmelad, olika spread, ja bara fantasin sätter gränser.


Det här brödet är enkelt att slänga ihop och går att varrieras utifrån skafferiets utbud. Här använde jag mig av 2 dl havregryn, 2 dl sojamjöl, lite valfria frön (jag hade chiafrön och solrosfrön), örtsalt, bakpulver och varmt vatten. Blanda vatten med chiafrön och låt stå ett tag. Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ihop med chiapuddingen och ev lite mer vatten, känn efter. Grädda i ugnen, ca 200 grader i ungefär 15-30 min beroende på mängd vätska, ugn och yta.


Njuuut <33


Har även gjort detta bröd med mjöler som bovete, quinnoa, durra, kokos, majs osv och det går minst lika bra!

Likes

Comments

Den mest underbara av dem alla! Wow alltså, Grand hotells frukost är inte att leka med! Ett sagolikt utbud av färskt nybakat bröd, soygurt med rostade hasselnötter och massa färska bär, avokado, veganost, smoothie, fruktsallad och te! Ja, ni ser ju hur gott! Gör er själva en tjänst, lyxa till det med en frukost på Grand! Värt pengarna för man betalar trots allt för helhetsupplevelsen! Bara att gå på toa där är en unik upplevelse i sig självt haha!

Likes

Comments

Nu var det ett tag sedan sist, i vilket fall hoppas jag att allt är bra med er! Själv har livet hamnat i vägen och bloggen kändes som "rätt" sak att bortprioritera med tanke på de rådande förutsättningarna. Förutom allt som varit lite rörigt har jag även hunnit med en del trevligheter som god mat, mysiga fikastunder, soliga promenader, en massa pluggande &jobbande, häng med familjen, bostadsletande och peppande qvoutes!

Ser fram emot att skriva av mig mer här under den kommande framtiden!
Kram på er alla <3

Likes

Comments

Hej vänner!

Hoppas ni har haft en bra söndag och känner er taggade på en ny vecka! Jag tycker, som många andra, att tiden flyger iväg så det gäller verkligen att stanna upp och njuta av de små sakerna som betyder mycket i vardagen. Allt blir dessutom SÅ mycket bättre om du går in med en positiv attityd!

Jag har haft en riktigt njutarsöndag! Jag sov ut och njöt av en härlig brunch med avokadomackor, smoothie, frukt och rawnola. Riktigt smaskigt och enkelt att göra :D

Nu är det tags för sängen och att fylla sömnkontot med tillräckligt mycket sömn. Det är verkligen A och O för att ha energi och ork!

Kram på er!

Likes

Comments

Såhär helgen till ära tänkte jag tipsa om tre frukostar som ligger mig varmt och hjärtat! Perfekt under helgen när det finns mer tid att spendera i köket.

Bananglass-enkelt och sååå gott! Går att variera i det oändliga med olika smaker och kombinationer men basen är alltid densamma, frysta bananer och valfri vätska! Brukar variera mellan lite havremjölk eller kokosmjölk! Favoriten är nog med kakao med tropiska varianter med mango eller hallon är minst lika underbara!

Gröt-värmande och mumsigt! Även detta går att variera med både gryn och smak! Varför inte koka i havremjölk och vaniljpulver, mosa ner en banan, riva ett äpple eller hacka diverse nötter, frön och torkad frukt?! Maca, kanel, kardemumma, kakao, carob osv-bara fantasin sätter gränser!

Rawnola-som godis fast bättre och godare! Mixa bara färska dadlar med havregryn och vips har du en magisk god frukost! Går även att smaksätta med exempelvis kakao för chokladsmet! Äts med fördel tillsammans med bananslantar och jordnötssmör <33

Likes

Comments