Njuter av ledighet och allt vad det innebär. Kopplar av och laddar om. Följde dagens världsmästerskap och kan inte såga annat än heja Kalla! Det hela blev inte sämre av att världens sötaste hund gjorde mig sällskap i soffan. Efter detta var motivationen på topp så då gav jag mig ut i spåret! Underbara vinterland <3 Bästa påfyllningen efter skidåkning måste nog ändå vara söta bananer och salta nötter! Nu ska här bästas, ätas och njutas! Hej så länge!

Likes

Comments

Att tillåta en själv att bara vara. Släppa kontrollen, andas, strunta i alla måsten och vara här och nu, är lättare sagt än gjort. Vi har alltför ofta för många bollar i luften, pressar oss själva och tvingar oss att hela tiden prestera. Men varför alla dessa måsten? I slutet av dagen är det trots allt du själv som avgör om din dag varit bra eller inte. Våga säg nej, våga lyssna inåt och våga vara den du är. Att stanna upp, och gå emot din inre röst som säger att du ska göra ditten eller datten kräver styrka, mod. Utmana dig själv med att släppa alla måsten och gör istället det som faller dig på. En promenad, paus i soffan eller ett samtal med dig själv. Det kan vara att prioritera umgänge istället för att plugga, läsa en tidning eller baka en kaka. Gör något som får dig att må bra och släpp alla krav. Gör något för att du genuint vill det och mät inte din aktivitet i prestation. Vi alla är så mycket mer än så. Tider, siffror och bokstäver definierar inte vårt värde, likaväl som antalet avbockade måsten inte heller gör det.

Likes

Comments

Lovade att dela med mig om det här receptet för ett tag sedan på Instagram. Skriver det på engelska så att även utländska följare kan förstå det. Hoppas ni är okej med det. Vill iaf verkligen tipsa och dessa! Lätta att göra och såå goda, perfekt till söndagsfikat!

Secretly healthy blondies made with chickpeas, peanut butter, and chocolate. Taste amazingly like peanut butter cookies. Flourless and no butter! Natural ingredients!

INGREDIENTS
Cooking Spray or anything similar
1 can (15 oz) chickpeas, rinsed and drained
1/2 cup all natural almond butter or peanut butter
1/3 cup pure maple syrup or agave nectar (you can also use honey if you're not vegan)
2 teaspoons vanilla
1/2 tsp salt
1/4 teaspoon baking powder
1/4 teaspoon baking soda
1/3 cup vegan (or regular) chocolate chips plus 2 tablespoons
sea salt, for sprinkling

INSTRUCTIONS
Preheat oven to 350 degrees F (175*C ) and spray 8x8 inch pan with nonstick cooking spray or any other oil.

In a food processor, add all ingredients except chocolate chips and process until batter is smooth. Fold in 1/3 cup of chocolate chips.

Note: Batter will be thick and super delicious, so you could actually just eat it on it's own!
Spread batter evenly in prepared pan then sprinkle 2 tablespoons of chocolate chips on top. Bake for 20-25 minutes or until toothpick comes out clean and edges are a tiny bit brown. The batter may look underdone, but you don't want them to dry out!
Cool pan for 20 minutes on wire rack. Sprinkle with sea salt then cut into squares. Makes 16 blondies.
NOTES
Adding an egg to the batter will make it more cake-like, but not vegan.

Och slutligen! Gör dessa, så galet goda <333

Likes

Comments

De senaste dagarna har fyllts av jobb. Kan tyckas vara tråkigt men jag gillar det. Uppskattar det faktum att jag har ett jobb även om en såklart inte känner sig jättepeppad varje gång och hellre skulle sova några timmar extra. I det stora hela handlar det iaf mest bara om inställningen. Så länge du gör dig bästa och ser det som någonting roligt är problemen lösta. Oavsett om du jobbar i kassan på Ica, som barista eller idrottsledare handlar det om din attityd och mentala syn på det hela. Så länge du ser fram emot att prestera och gör ditt yttersta för att det ska bli så bra som möjligt kommer arbetet flyta på bättre och inte bli en jobbig börda.
En kväll kvar men imorgon väntas lite semester. Som jag ska njuta!!

Bjuder på en bild på gårdagens middag. Idag blev det istället tacos och popcorn till kvällsmyset!

Likes

Comments

Att våga säga nej. Att våga tänka om. Att våga vara hemma. Ja, det finns en enorm styrka i det. I att våga lyssna på ens inre röst och lita på magkänslan. En måste inte säga ja till allt och vara med på alla sociala sammanhang. Ibland är allt en behöver en lugn hemmakväll. En kväll i återhämtningens tecken med god mat, en bra film och varm brasa. En kväll utan stress, press och måsten. En fredagskväll där det är okej att sitta i soffan i mjukiskläder istället för att slå klackarna i taget. Kom ihåg, det kommer fler tillfällen. Våga lyssna på din kropp.

Likes

Comments

Grå och allmänt trist dag. Livar upp stämningen med en lyxigare middag! Paradiset levererar som vanligt med sötpotatismos, ugnsbakad potatis, bbq tofu, broccoli-mangoröra, falafel, hummus och underbara rawfoodefterätter. Så himla gott och gav en massa ny energi <33
Ät något extra gott ikväll och ladda upp inför fredag imorgon!

Likes

Comments

Ni vet den där känslan när allt en tänker på är MAT. Ja, då är det bråttom. Kroppen skriver efter energi och blodsockret sjunker. Riktigt så farligt är det inte, för åt nyss lunch men iaf..Nu på bussen hem och smider planer inför eftermiddagen som till störta del kommer spenderas ätandes haha. Det ska lagas gröt, avokadomackor och sedan chaite! Värmande drycker behövs i detta rugguggleväder! Ska byta om till myskläder, läsa bloggar och njuta av lite egentid!

Likes

Comments

-Sommar, sol och värme. Bara ben. Solbränd kropp. Svalkande vatten som möter en solvarm kropp. Salt, rufsigt hår och fräkniga kinder.

-Resor, äventyr och nya insikter. Vill komma bort från vardagen och leva mer i nuet. Skratta, umgås och ta dagarna som de kommer. Apropå detta bokade jag och ett gäng i klassen en sommarresa till Spanien! Efter studenten drar vi och oj vad jag L Ä N G T A R < 3

-Förutsättningarna här hemma har ändrats vilket lett till att mina föräldrar nu letar efter två separata boenden. Att sälja ens barndomshem är inte kul med tanke på alla minnen som finns innanför dörrarna. Dessutom är själva processen att sälja inte det lättaste med allt som ska tömmas, fixas och donas. Längtar tills nya boenden är funna och få landa igen.

-Kommit in i en riktig mackperiod! Älskar allt som stavas smörgås och äter det med fördel fleera gånger dagligen. Till frukost, mellanmål, till maten osv! Muums säger jag! Avokado, humus, jordnötssmör jaa- det är allt favoritpåläggen för stunden!

Likes

Comments

Att starta dagen på ett bra sätt sätter ribban för hela dagen. Frukost i lugn och ro, göra sig iordning utan stress -ja det är vardagslyx för mig.

Måndag betyder sovmorgon för min del vilket betyder att jag haft en sådan där magisk morgonstund och känner en ovanligt stark måndagsenergi!

Frukosten blev extra lyxig genom att koka havregrynsgröten i havremjölk med färskmald kardemumma, macapulver och kanel! Älskar den kombon <33 Dessutom hade mamma köpt färskt bröd från gateu, så jag avnjöt även några avokadomackor, likaså en iskaffe liknande den på bilden ovan! Mumsigt värre!

Skickar över lite måndagspepp till er!
Kramar <3

Likes

Comments

För min del handlar det mycket om att planera och hålla en bra struktur. Jag gör alltid listor för att få bättre överblick över vad jag behöver göra. Så fort jag kommer på saker som ska göras skriver jag upp det. Sedan strukturerar jag så att det som måste göras idag hannar på en lista och det som kan skjutas upp på en annan. Det är viktigt att inte ta vatten över huvudet och skriva upp alldeles för många punkter på en och samma dag. Var optimistisk. Ha hellre lite förre måsten under en dag. Då kan du istället bli positivt överraskad över att du hann med allt, snarare än att klandra dig själv för att du inte hann med alla 20 saker som du skrivit upp. Troligtvis insåg du redan då att du ändå inte skulle hinna med allt, så tänk igenom från början och var realistisk. Genom att skriva ner dina tankar och saker att göra avlastar du hjärnan. Alla måsten och idéer behöver då inte snurra runt i hjärnan och göra dig stressad.

När du väl ska börja bocka av dina punkter, se då till att jobba effektivt. Befinn dig i en miljö där du inte blir störd och känner att du kan koncentrera dig. Stäng av ljudet på mobilen och lägg bort den. Jag föredrar exempelvis att jobba effektivt i 45 min, sen 15 paus, 45 effektivt osv istället för att hela tiden bli distraherad av en blinkande mobiltelefon och en omgivning som stör.

Att bli mer effektiv, vare sig det gäller jobb, plugg eller något annat är tidsbesparande. All tid du sparar kan du sedan ägna till sådant som du tycker om.

Likes

Comments