View tracker

Hej på er denna tisdag!

Idag tänkte jag tipsa om 4 smaskiga måltider som jag har njutit av den senaste tiden. Hoppas ni blir inspirerade!

1. Först ut är klassiker poptatisklyftor i ugn. Jag. Tröttnar.Aldrig. Min favorit är att ha mosad avokado, senap och näringsjäst på. Kalas i munnen!! Till det äter jag gärna en smaskig sallad med massa färgglada grönsaker :)

2. Den senaste tiden har jag gjort mycket tofu (tips är att köpa i asiatiska butiker, det är mycket billigare!!) och jag tycker verkligen om det! Det går att variera på så många sätt! Godast tycker jag är att göra någon form av marinad för att få tofun mer smakrik. Antingen brukar jag göra en sojabaserad marinad eller som här med massa smaskiga kryddor. Denna smaskiga tofurätt bestod av tofu och wokgrönsaker i kokosmjölk tillsammans med ris. Riktigt smaskigt!

3. Jag testade tzai-bitar för första gången i denna rätt. Jag stekte de tills de blev knapriga och serverade med risnudlar, majs, ärtor, brocooli, soja, senap och näringsjäst. Detta tog högst 10 minuter att slänga ihop och gott blev det verkligen! :D

4. Sist men inte minst...sommarrullar! Fyllda med spiraliserade morötter och zucchini samt tofu, avokado och paprika. MUMS! Så lyxiga och goda och de är superenkla att göra!! Win win! :D

Hoppas ni fått lite inspiration till väldigt goda men enkla rätter att förgylla vardagen med! :D

Ha nu en fortsatt bra vecka! Ta dig an dagens utmaningar med ett positivt tankesätt så blir allting mycket enklare och roligare!

Likes

Comments

Hej på er denna vackra vintersöndag!

Jag har ett förslag till er - att ni ska testa att göra denna smaskiga bananglass- och rawnolatårta. Den är riktigt enkel att göra och så underbart god!

Botten:

- 100g färska dadlar

- 70 g havregyn

-2 msk kokosflakes

-Kanel och kardemumma efter smak

-ca 1-2 msk vätska (vatten eller plantmjölk)

Fyllning:

- 4 frysta bananer

- Valfri smak (vi använde pitaya pulver)

-Kokosmjölk efter smak

Gör såhär:

Börja med att mixa alla ingredienser till botten, förutom vätskan, i en matberedare. Tillsätt försiktigt vätskan och se till att konsistensen blir krämig men inte lös. Klä en form med plastfolie och bred ut smeten till botten.

Mixa sedan ingredienserna till fyllningen tills det blir en krämig smet. Lägg sedan ut fyllningen på botten och toppa med valfri topping! Tex kakonibs, kokosflakes och quinoapuffar :))

Frys sedan in tårtan över natten och ta fram ca 20 min innan servering så den hinner tina och få en perfekt konsistens!

TESTA!! :D Ni kommer inte ångra er, lovar :))

Likes

Comments

Hej fredag!

Igår hade jag min tenta som jag pluggat inför sååå länge. En obeskrivlig lättnad nu när jag äntligen har skrivit den! I morse sov jag ut och gjorde sen en extra lyxig frukost.....nämligen nicecream! Såhär på vintern äter jag mycket hellre en värmande gröt än en kall bananglass, men ibland slår suget till! Jag hade en underbar frukost i soffan framför SKAM! Jag använde frysta baner, kakao och lite vitamin C-pulver från Svensk Hälsokost :) Så gott!! Speciellt med kakaonibs, kokossocker, quoinoapuffar och dadlar på toppen!!

Tycker ni också om nicecream? :D Vilken är favoritsmaken? Tipsa mig gärna :) Jag älskar att ha i lite kokosmjölk i, blir sååå krämigt och gott!!

Ha nu en toppenfredag!

Likes

Comments

Smaken av pepparkaka med konsisitensen av både mjuk bananglass och krämig rawnolabotten. SÅ GOTT! Vi gjorde den här kanonkakan till julafton och oj så vi njöt av den! Den var som mest perfekt när den tinat i ca 15 minuter i rumstemperatur :)

Receptet kommer här! Hoppas ni vill testa :)

Botten:

-100 g färska dadlar

- 70 g havregryn

- Kanel och kardemumma efter smak (häll i lite i taget och smaka av!)

- Ca 1 msk vatten

Börja mixa dadlar och havregryn tills det blir en smulig smet. Tillsätt kryddorna och försiktigt vattnet så att konsistensen blir bra, den ska inte vara torr utan så pass krämig att du kan platta ut den som botten. Klä en brödform (eller annan bakform) med bakplåtspapper. Platta ut rawnolan så den täcker botten. Ställ in i frysen.

Fyllningen:

-500 g frusna bananer

-Kanel och kardemumma efter smak

-2 msk valfri plantmjölk

Mixa ingredienserna ovan i en matberedare och smaka av. Bred ut bananglassen ovanpå rawnolan i bakformen och toppa med valfria saker (tex russin, kokosflakes, kakaonibs osv ). Frys gärna över natten och låt tina ca 15 min innan servering,

Ät och NJUT! :)

Likes

Comments

Pom och flora! Fredagen startades med frukost på pom och flora! Jag åt en avokadomacka på rågbröd, kaffe med oatly iKaffe och acai-chia-bowl med rostad bovete! Så himla gott <333

Sen gjorde vi lite ärenden på stan, handlade inför kvällens middag och värmde oss inne på ett fik! Deras raw food bakelser var magiska!

Middagen hemma blev sommarullar med marinerad tofu, mango, avokado osv, risnudelwok och pricken över i:et en magiskt god jordnötssås som jag gjorde med kokosmjölk, jordnöttsmör, sambal olek, lime, vitlök och kokossocker! Hett tips <33

Likes

Comments

Till en början kändes det som en förkylning som var på väg att bryta ut. Stannade upp, vilade från träningen och sänkte tempot i vardagen. Det hela kändes bättre och efter tre dagar var jag redo att komma tillbaks på banan. Var tacksam att jag tagit det lugnt och att jag på så sätt förebyggt att förkylningen brutit ut. Men... Efter att ha varit i stan en hel dag och sedan spelat badminton med brorsan bröt det ut igen. Sömnlösa nätter, bultande huvud, verkande hals, täppt näsa, ömmade muskler, orkeslös kropp... Och så har det fortsatt. Varit sjuk i över en vecka och i dagsläget ser jag inte mycket till förbättring. Hade sett fram emot att njuta av ledigheten genom att besöka syrran, umgås med kompisar och göra alla de där sakerna som en inte hinner med till vardags. Längtade efter att ha med tid till träning och kände att motivationen var på topp. Även om det inte blev som planerat och alla planer fått ställas in får jag tänka positivt. Tackar skam för tidsfördrivet och kroppen för att det inte är något fel på aptiten.

Bjuder på lite bilder från de senaste dagarna. Nu ska jag hitta på något roligt till frukost. Det är trots allt söndag och lovets sista dag. Hoppas ni alla mår bättre än mig och att dagen blir fin <33 kramisar

Likes

Comments

Du finns vid min sida när livet är tufft, du håller min hand när jag behöver din hjälp. Du vägleder mig genom livets alla val och du hjälper mig när jag som mest behöver dig. Utan dig skulle jag inte vara här idag. Du räddade mitt liv och för dig är jag evigt tacksam.

Det rödaste av hjärtan du har. Alltid där när folk behöver. Är tacksam för att få kalla just dig för min syster. Känner stolthet. Sann förebild. Att ha dig i mitt liv är ovärdeligt.

Johanna, förstår du hur mycket du betyder för mig? Vill att du ska inse ditt enorma värde och din styrka. Du kommer ta dig långt. Alltid lika omtänksamt, klok, analyserande, rolig och smart. Helt enkelt en unik människa. Fascineras över din vilja, ditt driv och dina ambitioner.

Tänk att liten blivit stor. 20 år är inte illa. Ser fram emot våra kommande år tillsammans och att vara med på din resa genom livet❤


Likes

Comments

Ibland kommer jag på mig själv med att känna mig ensam. Även om jag både har fina vänner och min familj vid min sida. Som om det inte vore tillräckligt. Känslan infinner sig ändå. Det är som om ledsamheten och ångesten kväver mig. Det blir svårt att andas, luften känns knapp. Och jag hatar mig själv för det. Jag hatar att jag inte kan känna att det är tillräckligt. För det är mycket mer än så.

Likes

Comments


  • Vill jag:
  • Lita mer på magkänslan och utgå från den i olika beslut.
  • Tro mer på mig själv och min egna förmåga.
  • Våga be om hjälp när det behövs. Det finns styrka även i det, att våga räcka ut ens hand.
  • Finna en bättre balans i mitt mående. Skapa en "mjukare" vardag utan lika höga toppar och dalar.



  • Ska jag:
    • Läsa en bok i månaden. Känner att det är bra avkoppling men även nyttigt att breda ens ordförråd.
    • Vårda och ta hand om kroppen mer. Smörja in den med goda krämer efter duschen och mata den med snälla ord. Le mot spegelbilden. Sova lite extra när tillfälle ges.
    • Avsätta tid för återhämtning, på samma sätt som jag planerar in plugg i mitt schema vill jag även lägga in att bläddra i en tidning, läsa bloggar eller dyl i soffan.
    • Förbättra min rörlighet.
    • Slösurfa mindre på sociala medier.
    • Unna mig en rejäl helgfrukost minst två gånger i månaden. Eller att regelbundet boka in en frukostdejt med en vän.
    • Lära mig något nytt.
  • Strävar jag efter:
  • Att utmana mig och lära mig och utvecklas.
  • Att ta mer plats i olika sammanhang oavsett om det är i jobbet, skolan eller privat. Att våga göra allt det där man tycker är lite obekvämt till exempel. Eller att slå till på saker man tvekar inför.
  • Att se varje månad som ett nytt projekt och vara ännu duktigare på att skriva upp saker jag verkligen vill göra; och sedan se till att göra dem. Alla månader har sin charm och jag vill verkligen utnyttja dagarna till max och leva fullt ut.

Likes

Comments

Hej fina ni!

Hoppas att ni har underbara dagar och njuter av att spendera tid med nära och kära. Det gör vi för fulla muggar och njuter även av massa smaskig vegansk mat. Tänkte tipsa om snabbt och enkelt veganskt godis som vi njutit av de senaste dagarna:

- Frysta dadlar med mandel och choklad

Ta ut kärnorna ur valfri mängd färska dadlar. Stoppa in mandlar istället för kärnorna och doppa sedan dadeln i smält choklad. Ställ in i frysen och njut av dem frysta (dadeln är fortfarande krämig!)

- Frysta bananburgare med choklad och dadel

Skär upp rätt tjocka bananslantar, smält vegansk choklad och hacka upp färska dadlar. Klicka ut lite av den smälta chokladen på hälften av bananslantarna, lägg på en dadelbit och stäng sen bananerna med de vanliga bananslantarna. Frys in och njut av dem lätt tinade.

-Veganska bounties

Jag fick inspiration till dessa smaksika bounties i en vegangrupp på fb. Det fanns inget exakt recept så jag gick efter känslan och mixade rätt många färska dadlar med kokosmjölk, och tillsatte sedan rismjöl och kokosflakes. Hällde upp smeten i silikonformar och toppade med smält choklad, quinoapuffar och kakaonibs. Förvara i frysen i minst 30 minuter.

-Vegans chokladbräck

Dessa godingar var så smaskiga att de försvann innan jag han knäppa en bild hehe... Alltså - ett mycket bra betyg! Rör ihop cornflakes, kokosflakes, russin, mosad banan, jordnötsmjöl (mycket) och tjock kokosmjölk. Bre sedan ut smeten på en stor bricka som du klär med bakplåtspapper. Smält sedan valfri vegansk choklad i vattenbad och häll ut som ett lager ovan cornflakes-smeten. In med det i frysen tills chokladen stelnat och smeten blivit hård - skär upp och NJUT!

PS, den veganska chokladen går att göra egen med hjälp av kakaosmör, kakao och kokossocker! Mumms <33

Likes

Comments