Vi gjorde en supergod morotskaka här om dagen och oj så mycket barndomsminnen som kom med det! Har inte ätit morotskaka på flera år men det kommer definitivt inte dröja lika länge tills nästa gång hehe....

Flera frågade efter receptet på instagram så här kommer receptet! Hoppas ni vill testa! :)

Blanda de torra ingredienserna i en bunke:

2 dl havremjöl (mixade havregryn)
1 dl bovetemjöl
1 dl rismjöl
½ dl kokosmjöl
1 tsk kanel, mald
1 tsk kardemumma
¼ tsk ingefära (valfritt)
¼ tsk nejlika (valfritt)
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat

Blanda ihop nedanstående ingredienserna i en separat bunke och vispa upp dem till en jämn smet.

2 mogna bananer
½ dl kokossocker
½ dl agave (eller 1/2 kokossocker till)
½ dl kokosolja
1 dl imat eller kokosmjölk
½ kikärtsspad (eller ytterliggare 1/2 dl imat eller kokosmjölk)

Blanda nu ihop den torra blandningen med den blöta, tillsätt 2-3 dl finrivna morötter och rör om tills det blir en jämn smet. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 15-20 minuter.

Låt kakan svalna och lägg sedan på frostingen som är gjord av sojgurt/havregurt uppvispad med florsocker, limskal och vaniljpulver.

MUMS och NJUT!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Alltså bagels - SÅ GOTT!!!

Den här bageln åt vi på Flax and Kale i Barcelona och den var så drömmigt god. Om jag kommer ihåg rätt innehöll den vegansk cashew-kräm, vegansk cheddarost, grillad tempeh, tomat, ruccola och örtsalt. Måste verkligen testa att återskapa en liknande egen variant hemma - det börjar vattnas i munnen när jag tänker på den haha!

Tycker ni om bagels eller liknande mackor med mycket pålägg? :D

Likes

Comments

Varför är det så att man oftast behöver stöta på hinder, och bli berövad en del av det som tidigare varit så självklart, för att uppskatta det en har? Vi inser inte hur värdefullt det är att vara friska förens vi blir sjuka och vi tar det för givet att ha en fungerande kropp. Egentligen kan det här tankesättet appliceras på många plan i livet men summan av allt är ändå att vi borde bli bättre på att uppskatta det vi har. Även om varje dag inte är den bästa, försök att se ljusglimtarna och fokusera på dem. Tänk på att din energi smittar av sig och våga visa din uppskattning. När vi väl börjar dela med oss blir det självklart att det är det ända rätta. För tänk, bättre sent än aldrig. En dag kan tiden vara ute.

Likes

Comments

Vi har det det bra här ute på ön, njuter mest hela tiden. Äter god mat, spenderar tid med nära och kära, bakar bröd, myser i soffan och strosar på ängen. Under småtimmarna pratar vi ikapp om allt det där som hör systrar till. Livet känns himla bra just nu <3 Lite jobb på det och sommaren är komplett.


Vi går igenom gamla minnen och inser vilken resa vi gjort. Känner oss starka. Stolta. Tillsammans är vi oslagbara.

Den här sommaren är något alldeles extra. Vi återhämtar snarare än sliter ut, vilar mer än jobbar, njuter istället för att stressa och unnar oss allt det där som tidigare inte varit tillåtet. Och vet nu vad? Det bästa är att det känns så himla bra! Livet handlar inte bara om mat och träning. Våga ta steget och öppna ögonen för jag kan lova att gräset är mycket grönare här på andra sidan❤

Likes

Comments

Här kommer ett av våra favoritrecept på en krämig och smakrig chokladkaka. Receptet är på engelska då vi la upp det på instagram :)

Vegan protein chocolate cake 🎂 You will need:

🔸1 cup flour of choice 🔸1 can of kidney beans rinsed and washed
🔸3/4 cup of coconut sugar
🔸1/2 cup of cacao powder – I used the one from Goforlife
🔸35g vegan protein- I used the one from Goforlife here as well as a we love the flavour
🔸1 1/4 cup of dairy-free milk
🔸1/4 cup of melted coconut oil
🔸2 tbsp of chia seeds
🔸2 tbsp of white vinegar – (this will react with the baking powder and will help the cake rise)
🔸1 tsp baking powder

🔷Mix the beans, add the wet ingredients, blend the dry ingredients in a separate bowl and then combine everything until you get a creamy cake batter. Bake for 25-30 minutes in 170 degrees Celsius and let the cake set for a while before enjoying it with nut butter😍 The products from @goforlife_se which I used can be found at Svenskhalsokost web shop🤗

Likes

Comments

Imorgon tar äntligen syrran studenten!! Woho! Vi bakade massa smaskigheter igår, det blev så lyckat! Recept på allt kommer om några dagar för nu är det full rulle med allt som ska fixas.

Vi gjorde bland annat muffins i både choklad- och "carrot cake"-smak. Visst ser det smaskigt ut?!

Och dessa jordnötsbitar med smält choklad. Muuuuuums! Svårt att hålla sig och inte äta upp allt direkt hehe...

Nu ska jag fortsätta med lite matlagning. Next upp är att göra en matig sallad med quinoa som bas.

Följ oss på instastories och på intagram för mer uppdatering :)

Kram och ha en bra dag!

Likes

Comments

Gårdagen var allt fin! Maggio på grönan och jag kunde inte varit lyckligare. Kombinationen av solsken, trevliga människor, god mat, magisk stämning och som om det inte vore nog bästa musiken!! Idag svävar vi på fluffiga rosa moln💖

Likes

Comments

Många liknande citat kan verka klyschiga, men enligt mig handlar det framförallt om inställningen. Tänk positivt och gör det bästa av dina förutsättningar. Med det sagt ska jag ta mig an denna dag med ett leende på läpparna! Hoppas ni gör detsamma <33

Likes

Comments

Helgfrukostar! Att sova ut och sedan avnjuta en lång, mysig frukost med nära och kära- ja, det måste vara något av det bästa!

Idag bjöds det på en en salig blandning av avokadomackor, smoothiebowls, chiapudding, granola i alla dess former, rostade nötter och frön, jordnöttsmör, grillad croissant med en hälsofierad nutella och banan, "banana split", färskpressad juice, lemonad med ingefära och rabarber, kaffe, te och varm havremjölkschoklad samt diverse rawfood bakelser! Hamnade i mathimlen! Det var sagolikt! Om ni har vägarna förbi Stockholm så MÅSTE ni besöka Pom och Flora! Passa på att testa så mkt som möjligt från deras meny för maten är underbar <333

Likes

Comments

Den senaste tiden har det firats inför studenten med både skivor och mösspåtagning, ätits lyxfrukostar med pannkakor, spenderats tid i solen, lagats pizza och fixats inför flytten. Såklart mycket mer men nu fick ni trots allt lite inblick i vad som har fyllt mina dagar! Trevlig helg goingar <33

Likes

Comments