Varit lite tyst från mig ett tag vilket beror på att dels har vi varit konstant sjuka det senaste men även att jag har haft fullt upp med skolan. Det har varit flera prov, labbrapporter som skall skrivas och så svenskan som tar grymt mycket tid av mig.
Nästa vecka är det dags för fysikprov igen och så skall denna omgången uppgifter vara klara i svenskan. Har som tur är bara en retorikanalys kvar att göra sen skall jag skicka in det så jag kan lägga all min energi på fysiken.
Idag gjorde vi labb som gick ut på att värma upp vatten och sedan göra diagram och tabeller av de värden vi fick han däremot inte göra några beräkningar i skolan så det har jag pysslar med ikväll samt fått ihop en felanalys. Märkligt nog så känns kapitlet om värmelära något enklare än det vi har gjort innan kan också bero på att jag fått lättare att förstå formler och räkna ut värden efter dem.
Så nu skall jag unna mig att koppla av med lite stickning innan det blir sängen för min del.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Kom hem idag efter utvecklingssamtal på dotterns skola och hittade denna tröjan. Undra om min man tycker jag sover för mycket. Men det finns ju inget skönare än att sova en stund på dagen efter man kommit hem från skolan och ätit lite lunch. Så jag tänker bära denna tröjan med stolthet så det så.

Likes

Comments

Idag åkte jag och min stora tös iväg helt själva. Är inte ofta vi kan göra det. Målet för dagen var att hitta en tuff outfit som hon skall ha på sig på discot imorgon. De kläder hon har hemma funkade tydligen inte då de är för flickiga. Efter lite letande på Lindex lyckades vi få ihop det rätt bra så det blev två nya toppar, ett par byxor, en keps och nya örhängen till damen. Till Liza fick jag tag i ett bamse sett i blått och till mig själv ett par leggings och tre tröjor på rean. På vägen hem blev det en tur in i leksaksaffären för att köpa presenter till tjejerna som har discot och så ville Elin ha glitterspray till håret. Sista stoppet fick bli Coop för att inhandla lite mys till mello ikväll.
Det känns som Elin var nöjd med dagen och tyckte det var riktigt kul att åka iväg bara vi två.

Likes

Comments

Hade en fruktansvärd natt med mycket konstiga drömmar och sov allmänt oroligt. Och givetvis vaknar jag med ett nytt rejält migränanfall. Tog min migränmedicin men som vanligt gjorde den ingen nytta och idag kunde jag glömma att vara hemma så det var bara att bita ihop och packa med sig lite andra tabletter för att uthärda dagen. Första lektionen var matte och vår lärare överraskar oss ned ett litet diagnostiskt prov. Ljuvligt inte direkt vad jag behövde. Efter detta var det dags för prov i fysik som jag missade i fredags. Bävade riktigt för provet då så många i klassen blivit underkända på det men tycker det gick rätt bra trots allt med de förutsättningar jag hade.
Efter lunchen var det kemi på schemat och där fick jag briljera lite då det vi håller på med nu är mest repetition för mig. Så hela dagen har gått i naturvetenskapens tecken idag med mycket matematik.
Tyvärr finns huvudvärken kvar men inte lika illa som i morse och ikväll skall jag unna mig att inte öppna en enda skolbok. Imorgon är det dags för fysik igen får se om läraren har hunnit rätta mitt prov jag borde i alla fall klarat godkänt men vi får se.

Likes

Comments

Det känns som om jag aldrig är utsövd just nu. Vaknar med huvudvärk varje dag inte så illa att det slår över till migrän men ändå en värk som ligger och moler. Ständigt tryck över tinningarna. Skulle plugga i helgen men blev inte mycket gjort har så svårt att koncentrera mig just nu och klarar inte en ända dag utan att behöva sova middag. Lusten och orken att göra saker är långt borta. Det är en enorm startsträcka för att lyckas göra vissa saker så som att vika in tvätten.
Nu kommer rädslan... Har jag tagit i för mycket och trott att jag klarar av mer än jag gör. Jag vill verkligen inte tillbaka dit där jag var för nästan två år sedan.
Jag längtar efter den där känslan när man ser fram emot saker och det känns kul att möta dagen. Förhoppningsvis kommer den ihop med att det blir ljusare och bättre väder.

Likes

Comments

Såhär har jag legat hela dagen idag. Hade lite lätt huvudvärk när jag la mig igår så jag tog en alvedon men kände inatt att det gått över i ett ordentligt migränanfall. Tog mig ur sängen vid nio och tog min migränmedicin in hopp om att den skulle bita och jag skulle kunna ta mig till skolan men det var bara att glömma. Bara att ha ögonen öppna fick skallen att explodera och illamåendet att ta över. Så det blev att ta ett par tramadol frysa en blöt trasa och sova. Ovanliga fall brukar detta räcka men vaknade tre timmar senare med samma ilskan migrän.
Som tur är har jag världens mest underbara dotter som ställt upp på en utslagen mamma idag. Hon har kylt trasan hämtat vatten. Hämtat lillasyster från dagis och nu lagar hon maten. Vad tusan skulle jag gjort utan henne idag. Samtidigt inser jag hur stor hon igentligen har blivit min älskade tös.

Likes

Comments

Panik är vad jag har nu.... Missade ett helt avsnitt när jag var hemma förra veckan i fysik och nu på fredag är det prov. Satt större delen av dagen igår och räknade och har suttit sen elva idag. Hur tusan skall jag hinna få in allt till fredag. Är inte det lättaste att få så mycket gjort heller med en mammig och klängig fyraåring. Nu får det bli lite paus och mys i soffan fram till middagen sen är det bara att sätta sig igen

Likes

Comments

Jag har hört mycket om denna boken så för ett tag sedan beställde jag den som Cd-saga. Först tyckte Liza den verkade lite tråkig men det dröjde inte länge innan hon somnade ändå. Det var inte långt ifrån att även jag somnade snacka om att få en att slappna av totalt.
Så har ni barn som har svårt att komma till ro vill jag vart rekommendera denna saga!

Nu håller vi tummarna för att hon inte vaknar av sitt onda öra inatt.

Likes

Comments

Fick i januari en beställning på ett sett virkade babykläder till en liten tös som skall komma i juni
Mönstret är från Drops hemsida garnstudio och garnet är Drops alpacka

Likes

Comments

Ja vad skall man säga... Februari fortsätter i samma spår. Först var det jag och Angelica som var dåliga, förra veckan var det Elin som än inte är helt hundra och idag fick jag gå och hämta en febrig Liza som hade somnat på soffan på dagis. Det är som tur var lite lättare att vara hemma när man studerar än jobbar och påverkar inte ekonomin riktigt lika illa är bara jag som måste försöka sätta mig och ta igen det jag missar på lektionen hemma.
Jag hoppas ni alla andra klarar er bättre genom februari än vad vi har gjort.

Likes

Comments