View tracker

Fotografering , Vinter

I söndags vaknade vi till nyfallen snö.

Allt låg under ett stilla vitt, om än blött täcke. Bara några timmar tog det så hade naturen dock återställt sig till november och allt det fina vita hade regnat bort och ersatts med grått. Men vi hann njuta en liten stund i alla fall.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Fotografering , Höst, Natur

September bjöd på många fina dagar och en vacker sådan spenderade vi med familjen i skogen nära mitt barndomshem.

En härlig dag med promenad, grillning och bus i underbart vacker miljö. Pojkarna placerades i var sin bärsele och så bar det iväg över stock och sten.

Den här bilden på systern får mig att tänka på Tove Janssons "Vad tror du att det hände sen?". Precis där Mumintrollet stiger ut ur den mörka skogen och ser ljuset igen. Haha! Lite fantasi behöver man ju ha.

Sådana här dagar andas man länge på.

Likes

Comments

View tracker

Fotografering , Grekland, Kreta, Natur

Tänkte dela med mig lite av bilderna från Elafonissi beach. Ett riktigt paradis.

Vi besökte Elafonissi i början av september i år och stället kan nog bara beskrivas som magiskt. Elafonssi ligger ungefär 80 kilometer sydväst om Chania på Kreta. För att ta oss dit hyrde vi bil för en dag. Vägen gick med slingrande små bergsvägar igenom karga landskap. Sedan glimtade vi plötsligt havet där mellan bergen och så låg Elafonissi där framför oss.

Med vatten på båda sidor sträcker sig den vita sanden ut i en enda samling av turkost hav och klarblå himmel. Omöjligt att inte slås av ställets skönhet.

Scrolla ner så får ni se.

Ute på den lilla halvön var vattnet om möjligt ännu mer klarblått och här var det heller inte lika mycket folk. Så vackert så man inte riktigt förstår att det är sant.

Här kunde vi gott ha spenderat mera tid också. Men att ta sig hit med tre småttingar i bil över bergen var inte det allra lättaste, så vi nöjde oss med den tid vi fick den här ena dagen.

Och igen när man tittar tillbaka på sina resebilder så blir man ju alldeles förskräckligt resesugen. Det är ju bara så härligt att komma iväg lite, se lite annat än de egna knutarna och andas lite andra vindar.

Likes

Comments

Fotografering , Helsingfors, Vinter, Natur

Idag har vi firat farsdagen med att ta en långpromenad längs med stranden.

Det är så vackert ute just nu med naturen som slumrar under all nyfallen snö. Havet är ännu öppet för kallt har det ännu inte hunnit bli. Inte sådär på riktigt.

Tycker det är så vackert med alla bleka färger såhär på senhösten. Och all denna snö som vi blivit bortskämda med gör det minsann ännu bättre. Nu finns det ju lite ljus att tillgå en annars grå dag som denna i alla fall.

Avslutar denna vecka med att önska trevlig farsdag till alla pappor där ute.


Likes

Comments

Fotografering , Helsingfors, Höst

Bättre sent än aldrig säg.

När snön nu ligger tjock här utanför kan det vara mysigt att blicka tillbaka till den där kvällen i Oktober när vi besökte Ljuskarnevalen på Borgbacken. Nedan följer alltså ett ordentligt bildregn.

Även om det inte blev precis som jag tänkt mig då jag packat med mig fel minneskort och båda småttingarna fick vi ändå en del av ljusen att fastna på bild. Och det roligaste var ju att gå där och mysa bland allt det fina. Tänk vad lite ljus kan göra en mörk kväll i Oktober!


Likes

Comments

Fotografering , Höst


Verkligen in Löv med naturen just nu! Så underbart vackert med alla färger.

Blev en tur på bakgården med kameran i eftermiddags. Grannarna undrade nog vad jag höll på med där jag kröp på alla fyra bland löven. Måtte ha varit en rolig syn, men det bjuder vi på.

​Med en granne hann vi också fundera på om det kan finnas två lönnblad som ser lika ut. Att de är som snöflingor, alla olika. Och hur fascinerande de är med alla sina färger. Hur de varierar. Och hur vackra de är. För visst är de vackra. 

Plockade med mig en bukett löv att ha inne som blommor också. Tycker jag passar bra i oktober. 


Likes

Comments

Resor, Grekland, Kreta

Här drömmer vi oss tillbaka till stranden på Kreta. Det börjar bli några veckor sedan nu, men känns fortfarande som alldeles nyss. Skulle verkligen inte tacka nej till att få åka igen. Tror inte man kan få tillräckligt av dessa stunder.

​Känns som man alltid blir extra resesugen då när man inte har någon resa inbokad eller ens planerad. Bäst att åtgärda det pronto. 

Likes

Comments

Finns inga gränser för hur trött jag varit den senaste tiden så att komma iväg ut med kameran har trots helhjärtade försök inte lett till några resultat. Får hålla till godo med lite färgprakt från förra hösten istället.

Minns så väl dagen den bilden togs. En söndag i oktober. Lilleman var bara lite på en månad gammal och sov snällt i vagnen medan storasyster lekte i parken. Solen sken och gav allt omkring oss en extra starkt färg. En fin dag. Vacker.

Så gick ett år och nu är det lika färggrant där ute. Lilleman sover dock inte värst mycket i vagnen mera så att få fram kameran där ute är lite av en utmaning. Men ett till försök borde nog göras. Kanske det skulle vara den gången vi faktiskt lyckas komma iväg. 


Likes

Comments

En kort återblick till en söndag i augusti när jag åkte till Borgå för att fotografera Ronjas konfirmationsbilder.

Söta Ronja var alldeles underbar att jobba med och varken tvekade eller ifrågasatte mig fast jag hade henne att stapla ut på åkrar och ängar i högklackade skor.

Vi testade på lite olika typer av biler och höll på en god stund. Jag hade fått fria händer så jag passade såklart på att utnyttja den möjligheten till max!

​Själv hade jag en fantastiskt rolig dag tillsammans med Ronja och jag hoppas jag inte tröttade ut henne alltför mycket. Hoppas verkligen på att få göra flera såna här uppdrag!

 

Likes

Comments