Jeg har altid været glad for genbrug eller retro om man vil i indretningen, men efterhånden også i andre dele af hjemme og pt. drejer det sig særligt om babygear. Det har jeg altid benyttet, men ikke så konsekvent som nu, og det handler dels om, at tiderne er skiftet og der i dag er meget mere fokus og mulighed for cirkulært forbrug end da jeg blev mor for 7 år siden. Og dels om, at man både sparer mange penge og passer bedre på miljøet.

Jeg bruger for eksempel meget gerne app’en Reshopper til alt fra Natures Sway slyngevugge og en ny sort Stokke højstol til billige mærkevare bodyer i str. 56 -68.

Et andet yndet udflugts mål er Lidkøb på Østerbro, der meget belejligt ligger på halvvejen mellem Villums børnehave på Østerbro og Alvins skole i Hellerup. Her kan man købe andres aflagte tøj, som regel til spotpriser - og her er man nok begunstiget af andre shoppeglade mødre med gode postnumre. Som bonus undgår man at planlægge et reshopper besøg, og har mange rækker reoler at gennemtrawle. Jeg har mest købt babytøj der i de helt små størrelser, men kan berette, at jeg har fundet både Ver de Terre babyflyverdragt til 350kr, Soft Gallery Ugleprint, pepples og Gro bodyer til 35-40kr. pr. del. Som tredjegangsmor ved jeg jo, præcis hvor hurtigt de små poder vokser, og ærger mig over, at det nok mest er de helt småstørrelser, der kan cirkuleres.

Desuden er abonnementsordningerne Vigga.us og Youmeyou interessante valg, men da jeg ikke har en baby endnu, bruger jeg kun Vigga.us ventetøj, som jeg er ovenud tilfreds med.

Bruger i genbrug eller syntes du at det er for besværligt eller måske endda ikke pænt nok?

Billederne er fra nogle af mine køb på Reshopper.

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments

Som teaset var vi traditionen tro til Københavns kulturnat, hvor vi kun havde et udflugtsbådene for øje, nemlig DR.

Alvin har været med sin far på arbejde en del gange efterhånden, så Villum havde flere gange efterspurgt, at se DR og min mands arbejde. Tror det er lidt diffust for ham, at man kan arbejde med at lave fjernsyn - eller PR og alt muligt andet for så vidt. Det havde da også været lidt nemmere hvis hans far var brandmand og mor vær sygeplejerske.

Nuvel men vi så Silja og Ramajetterne til stor glæde og fornøjelse for Villum og børnehavebørnene - Alvin var lidt for stor og de mindste børn græd og blev forskrækket.

Vi var der kun et par timer, da alle var trætte efter en lang uge, men vi nåede at se starten af optagelserne til Alle for 1, og her til morgen genså vi showet på tv og kunne konstatere at både Alvin, Villum og Rune var at spotte blandt publikum, og så var den lykke gjort!

Efterårsferien er startet knapt så harmonisk, som så mange gange før, da det ofte er konfliktfyldt at starte en ferie herhjemme - selvfølgelig blandt børnene, men den slags har det jo med at smitte til resten af familiens humør. Jeg tænker, at det handler om forventningsafstemning: alle ved at vi har ferie. De voksne vil sove lidt længere og slappe af og børnene vågner med samme energiniveau kl maks 7, og forventer underholdning. De skal også lige finde roen og lære at geare ned og hygge sig med hinanden og lege selv.

Er der andre, der kender det der med at starte ferien med kaos og sure miner?

Likes

Comments

Sweat // Sko // Parka // Hue

Det suser og blæser og efteråret er virkelig taget over med mørke morgenner og dunkle eftermiddage! Derfor har jeg været i kælderen (eller rettere sagt, sendt min mand i kælderen) for at finde vintertøjet frem. Der var en del, faktisk hele tre sække med vinterjakker og flyverdragter i størrelse 4-8 år samt jakker til mor og far. Heldigvis var der faktisk en lang bred bomber fra Popupshop, der var stor nok til at jeg kunne være i den og lyne for både baby i maven og mig :-)

Der var en helt ny flyverdragt til Villum og to fine parkaer fra Popupshop købt på sidste års lagersalg. Fornylig fandt vi et par vinterstøvler med uldfor til Villum i Den Blå Ballon, men langt sværere stod det til med skolebarnet, der i en alder af 7 år nok ikke lige gider sjoske rundt i Angulus - derfor fandt jeg disse varme forede og vandafvisende Vans sko til ham, som godt nok kræver at man kan binde snørrebånd, men indfriers både barnets og mine forventninger til vinterfodtøj (læs seje vs. varme og tørre fødder).

Resten af vintergarderoben er vist bare en hue, vanter og sweats eller hættetrøjer. Begge mine børn har en langt større garderobe end den de rent faktisk bruger. Det er det samme tøj, der kører i rotation, og det er sjældent at det skifter, men skifter det, så er det et nyt loop indtil det næste begynder. Det kan man jo umiddelbart tænke sig er smart og billigt, men det viser sig, at det ikke nødvendigvis er det, for det handler snarere om at ramme HELT rigtigt med de enkelte indkøb. Og lige pt. er fokus flyttet til Halloween udklædning/outfit, som jo først skal bruges om flere uger!!!

Er jeg den eneste, der skal tale Halloween udklædning mindst en gang om dagen allerede?

Likes

Comments

På fredag starter efterårsferien, og ligger hårdt ud med Kulturnatten her i København. Ferien er tiltrængt og i virkeligheden skulle vi have været til Nice i denne uge, men det blev aflyst, da vi fandt ud af, at jeg var gravid og ville være i uge 28 nu. Både fordi det ville være hårdt for mig at gå rundt en masse, og bare det rent praktiske med at komme afsted med oppakning til 4 mennesker, ville være lidt af en bedrift med to børn og en gravid, der ikke selv kan tage egen bagage. Desuden spåede vi, at det ville være ret svært at få en gyldig og valid lægeerklæring for mig, der har født for tidligt to gange tidligere.

Så nu er vi hjemme og ser frem til ferien lige om snart. Vi har allerede nogle faste aftaler med venner og familie, og vil ellers fylde den ud med afslapning (som det nu er med to børn), en tur i Dyrehaven og måske Tivoli.

Kulturnatten har vi planlagt til min mands arbejde DR, hvor vi også var sidste år, men der var vi også forbi Nordisk film, så vi nåede ikke det hele og havde en lidt hektisk aften.

I år kan man bl.a. opleve ’Børnescenen’ i DR Koncerthuset, hvor ’Mini MGP’- og ’Sommer Summarum’s Silja Okking er vært. Her kan man blandt andet møde dukkerne Øvst og Finn Falk, der begge optræder i ’Ramajetterne’s julekalender. Der er også et smugkig på Ultras julekalender med ’Klassen’.

De lidt ældre børn kan teste, om de har en lille journalist i maven, når ’Ultra Nyt’ sender interesserede afsted som snapchatreportere på Kulturnatten.

I DRs store kælder vil der være kageshow, hvor Micki Cheng fra DR Ultras sorte Kageshow holder til. Den kendte kagemand er dommer i en ”Pynt en cupcake”-konkurrence, hvor børnene skal finde kagepynt i mørke og dekorere en kage.

Er man mere til sang og musik byder DR Spirekoret, der er mellem seks og otte år, op til sang og dans, hvor alle kulturnat-gæster kan være med. Læs hele programmet her .

Hvad har i af efterårsferie planer?

Billederne er fra Kulturnatten og efterårsferien sidste år

Likes

Comments

babyværelse, baby forberedelser,

Under 2. trimester gik det for alvor op for mig, at vi skulle have en lille babymus og halvvejs gennem trimesteret blev jeg både virkelig hormonel og et mormonster. Den første halvdel var jeg svimmel og træt, og fandt også ud af (ved lægen og med flere blodprøver) at jeg havde lidt lav blodprocent, tiltrods for at jeg har spist gravitamin eller Baby-me-now siden jeg faldt ud af, at jeg ventede mig og jerntilskud siden uge 8.

En sen aftentime i uge 24 blev det pludseligt livsnødvendigt for mig, at få indrettet lidt babyværelse, hvilket i virkeligheden både er skørt og nuttet. Til mit forsvar skal siges, at mange af børnehylderne osv. allerede var placeret i rummet, da det var Alvins tidligere værelse...

Videre i min graviditets opdatering lyder således;

(12+1): Er mere frisk og har ikke kvalme længere, men kan godt falde i søvn, hvis jeg ligger i sofaen med drengene midt på dagen. Har mærket enkelte små strejf, som jeg tror er baby – men der kan gå flere dage imellem, så er lidt i tvivl om det er det eller luft i tarmene.

(12+2) Nakkefoldsscan på Herlev hospital. (12+0). Her så vi to fine arme, ben og den lå og suttede på fingrene. NF tallene var fine over 1400, og risikoberegningen vurderer kun Downs med tal under 300. Vi så og hørte hjertelyd. Risiko for spontan abort aftager.

(13+6): Alvin 7 års fødselsdag. Føler mig allerede lidt stor og prustende, selvom jeg ved at det bliver meget værre. Har allerede bløde led og det kan mærkes i leddene. Skal stadig tisse ofte.

(15+2) Kønsscan på privatklinik Cyclus Østerbro med Alvin & Villum. En fin lille dreng, der vejede ca. 125 g.

(17+1) Mave mål 102 cm.

(18+3) Første jordmoder konsultation på Gentofte hospital kl. 11.20. Drøftede hjemmefødsel, gennemgik tidl. Fødsler og fik nye tider til JM og glukosebehandling.

(20+2) 20. Ugers scanning (misdannelses) Herlev kl. 8. Fin lille fyr, der bevægede sig meget. Moderkage lå foran, så kan være svært at mærke ham udenpå. Måler ca 21 cm. Og vejer 360 g.

(22+2): Har døjet med et par ugers svimmelhed og har været ved læget og fået målt blodtryk og –procent. Den var lidt for lav, og der blev taget 5 nye prøver og sendt ind til lab. Afventer svar.

(24+0) Har lagt mærke til, at jeg har fået den famøse Linea nigra - en mørk, lodret streg, der kan opstå på maven af gravide kvinder. Den brunlige streg er almindeligvis omkring få millimeter til en centimeter bred og løber fra skambenet op til navlen og i nogle tilfælde videre op til bunden af brystkassen. Taljemål 107 cm.

(26+2) 2. Lægebesøg. Fik målt puls 121/68, blev vejet til 63 kg. (+7-8 kg.). +1 i glukosemåling på strix, så skal til glucosebelasning på Herlev, så der bliver tjekket om jeg har graviditets sukkersyge.

(26+5) Glycosebelastning på Herlev kl. 7.45-10.30. Forfærdilig smag, rædsom oplevelse, blev dårlig og meget træt af at vente. Det faldt sammen med en græsenke tilvlrelse på tre dage, der selvom jeg havde backup af bedsteforældre, gav mig lidt søvn i to nætter – og er der noget, jeg fungerer dårligt med pt, (og i øvrigt også ellers) så er det lidt søvn. Afventer stadig svar.

Nu ser jeg så frem til tredje og sidste trimester, der i mit tilfælde kan svinge mellem 6-12 uger, og rimeligt sandsynligt nok varer en 8 ugers tid med en fødsel 3-4 uger før termin. Det er gennemsnitte for mine tidligere graviditeter, og jeg føler mig ikke rigtig frisk eller rørig nok til at gå tiden ud, så passerer vi starten af december, vil jeg ty til akupunktur til igangsættelse!

Likes

Comments

CArriwell, ammebh, mavebælte, støttebånd

Indeholder reklame

Jeg kan vist roligt afsløre, at det er langt hårdere at være gravid denne tredjegang end de to andre. Også selvom jeg ikke slæber rundt på nogen tumling på hoften. Kroppen er simpelthen blevet ældre og mere slidt. Derfor har jeg allerede haft plukveer, ondt i lænden og ryggen nogle uger nu (faktisk fra uge 22), og har ofte haft brug for at lige mig ned eller "strække ryggen".

Derfor foreslog en barslende veninde, at jeg forsøgte mig med et støttebånd til lænden og ryggen, og jeg fik googlet mig frem til Carriwells produkter. De har både et sømløst graviditets støttebånd og et justerbart støttebælte - og jeg må sige, at selvom jeg først havde nogle betænkligheder vedr. strammende og måske snerrende "bånd" om maven, så hjælper de forbløffende godt efter hensigten.

Særligt det justerbare støttebælte aflaster lænden, men kan samtidigt også godt være lidt stramt at sidde med i flere timer på kontorstolen. Det er derfor rart med velcro åbning- og lukningen, der gør det nemt at tage af og på, således at jeg tager det af derhjemme og på kontoret, men på ved gåture og hvis jeg ved at jeg skal stå op i længere tid.

Udover graviditetsprodukter producerer Carriwell også ammebh´er med gelebøjle (gelwire), hospitaltstrusser og vaskebare ammeindlæg i bomuld og silke - hvilket altsammen lyder omend ikke sexet, så smart. Jeg har for længst vinket bittesmå blondetrekants bh´er fra Agent Provocateur farvel og sagt goddag til lingeri med mere støtte og hold, da tyngdekraften desværre også gælder for mig. Den viste bh er en fin blonde sag med "klips" foran og ekstra hægter til at udvidde omkredsen, og den syntes jeg faktisk er et udemærket bud på en pæn og læks ammebh..

Videoerne nedenfor viser meget godt, hvordan de bruges og du bliver bekræftet i at du ikke er den eneste, der syntes, at det er hårdt at være gravid :-)

Carriwells produkter kan bl.a. købes i Babysam, hos Strutshop eller Mammashop.dk

Indlægget er markeret som reklame. Fordi jeg har fået tilsendt produkterne til test, de dog kun til låns.

Likes

Comments

Dengang jeg blev mor for første gang, følte jeg næsten at det var en hån, med alle byens lækre restauranter, når jeg slet slet ikke havde en nem og sovende baby, men en skrigballon, der forhindrede os i at fortsætte vores livsstil som vi kendte den. Vi boede i Schleppegrellsgade ved Søerne og var beriget med alskens gode madsteder inden for gå afstand, men måtte ofte kapitulere med skam eller gennemføre et måltid i lynets hast med skuldrene oppe om ørene. Men igennem årene er det dog lykkes at vende skuden og finde nogle rare åndehuller at indtage et måltid mad med vores børn.

Den klassiske: The Laundromat Café
Her sad jeg og sluprede latte som gravid med Alvin og gør det stadig med Villum på vej hjem fra børnehaven af og til. For 7-8 år siden var det mit hood, og nu ligger det stråt overfor mit kontor, så man må sige, at jeg har været der en del gennem årene. Legetøjsområdet gør det jo noget så oplagt for børnefamilier alle tidspunkter på døgnet, og særligt hvis nabopladsen Bopa Plads sejler i regn eller kulde. Du kan samtidigt få vasket dit tøj i cafeens maskiner, men jeg spår at de fleste børnefamilier selv ejer en vaskemaskine den dag i dag. Hvad enten du er mødregruppe og gerne vil føle dig velkommen som ammende gæst eller du har større og støjende børn, er der ligesom givet grønt lys for poderne, når der er dinoer og action figurer.

Adresse: Århusgade 38, 2100 København Ø.


Lev fra fortiden
Du føler, at du træder ind i en tidslomme eller i hvert fald kunne du være et hvert sted i provinsen, men en kinesisk buffet restaurant er ikke sådan at kimse af så snart du først har prøvet det med småbørn eller hele den pukkelryggede. Ingen ventetid på fine retter, simpel buffet med både ris og forårsruller, så selv de aller mindste får lidt i maven og mongolian barbecue til de voksne samt gratis is til ungerne, der lige giver middagsoplevelsen 15 minutter mere.

Adresse: Hillerødgade 23, 2200 København N. Se dragoncity.dk


Den nemme
På vej hjem fra arbejde og institution eller efter en lang søndag ude i byen, og du orker ikke hjem og lave mad. To trætte børn og ditto voksne, og ingen er oplagte til det helt store. Så kan du ty til det der altid virkede da du var ung og studerende eller var på vej hjem fra byen kl. 5 om natten - sving forbi en durumbiks på Nørrebrogade. Denne er tilpas stor og rummelig, så du kan have al dit afkom, tasker og pakkenelliker med, og serverer jo også salat og grønt i tyrkisk variant.

Adresse: Nørrebrogade 186, 2200 København N. www.kosem.dk/


Værftets madmarked, Helsingør, kulturhavn

Udenfor byen
Vores tidligere hjemby Helsingør, har fået et fint og godt madmarked, der ligger i den relativt nybyggede kulturhavn, klods op ad Kulturværftet, det prisvindende M/S Museet for Søfart (der er tegnet af BIG) og ikke mindst Kronborg. Standene er bl.a kendere som Fuego, Curry Nation, Adamsen Fisk og Food Nation, og gav os et hjemligt (københavnerisk red.) strejf, da vi var på sommerferie i byen i sommers. Stedet er rummeligt og højt til loftet, så du får ikke stress af at medbringe børn. Bemærk lukket mandag.

Adresse: Ny Kronborgvej 2, 3000 Helsingør. Se http://vaerftetsmadmarked.dk

Likes

Comments

Indeholder reklame


Jeg har faktisk aldrig rigtig brugt en pusletaske, da jeg bare har brugt en anden slags taske eller et stofnet, men det har heller ikke altid været så praktisk. Primært fordi den så har ligget og fyldt under vognen, og når man nu ofte har meget andet grej med eller skal handle ind under vejs, så kan det da være at denne sidste barsel, skal være barslen, hvor jeg bruger en rigtig pusletaske.

I første omgang vil jeg dig bruge den som led i "hospitaltstasken", da den dermed kan indeholde alle de ting, der skal med på hospitalet til babys første timer:

- et par sæt tøj i str. 50 (mine børn er ikke så store, lige når de kommer ud).
- Stofbleer
- Carriwell ammeindlæg
- Carriwell hospitalstrusser
- Newborn bleer
- Ulddragt
- Uldhue
- en sut

Skip Hop pusletasken i vegansk læder er fundet på Jollyroom og har et enkelt og praktisk design med mange forskellige rum og lommer, en blød puslemåtte og selvfølgelig stropper, så den kan sidde fast på barnevognsstyret.

Indeholder reklame, da det er et samarbejde med Jollyroom.

Likes

Comments

Der er jo så banalt og ikke desto mindre rigtigt, at tiden ses tydeligst gennem sine børn. De år jeg har været mor har både været en ørkenvandring ud i vågne nattetimer, gråd, feber, hverdagstress og praktiske gøremål, og så har det selvfølgelig givet mit livs bedste minder. Ret ofte bladrer jeg min filmrulle igennem og kigger på gamle billeder og minder. Og det er faktisk de helt tidlige småbørnsår, der står tydeligst. Måske fordi de var intense, måske fordi vi forsøgte os som husejere i provinsen eller måske fordi børnene den periode fyldte næsten alt? Jeg ved det ikke, men bag hvert billede husker jeg situationen og stemningen.

Aller tydeligst står mindet om det første møde og da mine børn ser hinanden for første gang 👶🏻👦🏻 Jeg er taknemmelig for, at jeg får mulighed for at opleve det en gang til, og jeg drømmer da om, at det bliver helt stille og roligt og fredfyldt, og ikke noget med panik og haste videre til neonatal eller andet sygdomsrelateret.

Allerhelst vil jeg nok gerne bare være hjemme og alt går godt. Der er fred og ro, og min mand og jeg kan nyde stilheden og det magiske øjeblik og timerne herefter med vores lille nye familiemedlem.

Hvad drømmer eller drømte i om velkomsten af en lille ny?

Likes

Comments

kombivogn, petit Chérie, lively

Min familie og jeg har samlet set ejet hvad der svarer til et mindre Babysam vognsortiment igennem årene, i flæng kan nævnes at vi startede ud med en Urban Jungle Mountain Buggy, senere fik en klassisk Emmaljunga klapvogn, fik Villum og købte en Emmaljunge tvillingevogn - den var alt for bred og blev hurtigt solgt igen, have kortvarigt en Bugaboo Cameleon, men endte i flere år med en Phil & Teds søskendevogn.

Men det er alt sammen fortid nu og det eneste vi har tilbage er en udmærket BOB løbeklapvogn, der er beregnet for større babyer på 6-8 måneder og frem, da der hverken er lift med og den kan ikke ligges helt ned. Så den kan vi ikke bruge til baby´s første måneder.

Efter eventet i Babysam så jeg mange skønne vogne, men måtte også konstatere, at de er helt vanvittigt dyre. Og det syntes jeg ikke rigtigt er helt på sin plads, da den ikke skal følge os i tykt og tyndt i årevis, men blot nogle måneder inden vores gamle solide BOB kommer i spil.

Jeg har derfor fundet denne prisvenlige kombivogn, der virker rigtig solid og gennemtænkt. Ikke noget med dele, man skal opbevare i sit mikroskopiske kælderrum indtil barnet er vokset sig større, og perfekt til bykørsel - dog med kraftige affjedrende luftjul, så den stadig kan klare en tur i Dyrehaven. Det er kort sagt en vogn, du kan bruge fra begyndelsen og som kan følge dig de første 3 år.

Sidde- og liggedel er den samme, og heldigvis er liftdelen vendbar, så du kan have baby vendt mod dig i starten, og senere, når nogen gerne vil følge lidt med i, hvad der sker, vende den om. I øvrigt tilhører der et sæt Maxi-Cosi autostolsadaptere, så du kan montere en autostol direkte på stellet. Desuden kan du få et praktisk sove/skærme af gardin, der beskytter mod lys og vind, men samtidigt tillader baby at ånde, ret smart når man skal sove udenfor på altanen.

Af særlige fordele ser jeg kompaktformatet, så jeg nemt kan tage den med i elevatoren op til vores lejlighed og køre den ud på altanen eller tage den med i bussen eller toget, når jeg skal hente de store børn. Til den lille lift har jeg købt en lille kørepose, der passer perfekt ned i.

Udover vi skal have købt en liftmadras, så baby ligger blødt og varmt, er vi da vist også ved, at være klar på den front...
petit chérie, lively, kombivogn

Indeholder reklame, da det er et samarbejde med Jollyroom.

Likes

Comments