Blir så trött på det här!!
Klart han lyckas trots inplastningen.

När man tror det går bra så är det en häst som sprängt igenom staketet och en ny som kommit in i vår hage.
Då blir kära killen skadad igen och distriktaren fick komma ut och sy.

Hur var det med de där poängen?
Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag hade jag en ap-pigg häst samt ett ridhus helt gör mig själv. Vilket bättre tillfälle än att ta första galoppen då? Han drog iväg några bocksprång i början av galoppen i båda varven, men så himla fin han blev!! Och då tog vi knappt 30 sekunder galopp i båda varven. Kan inte vänta tills han är ordentligt igång igen.

Nu är man taggad :D

Likes

Comments

Nu har han läkt igen, och får gå inplastad i hagen då jag vill hinna få igång honom innan han skadar sig igen.

Så idag fick jag sällskap av en kompis i stallet och jag vågade prova på att rida ut i snön :) som jag tidigare noterat så har jag coolaste hästen, han brydde sig knappt alls :)

Nu kör vi igen då! :)

Likes

Comments

Jag ska börja ge poäng till min häst för varje gång han blir skadad

Värme : 2 poäng
Svullnad: 2 poäng
Hälta: 5 poäng
Blod: 10 poäng

Veterinärbesök: 10 poäng

Djursjukhus: 20 poäng/dag
Boxvila: 15 poäng/dag
Sjukhage: 10 poäng/dag
Ingen ridning pga skada (men går i hagen): 5 poäng/dag​

så, sen han lyckades med ögat har han samlat på sig... minst 346 poäng. Jäkla skrälle, som lyckats trampa sig själv på kronranden med brodden idag :D jag ska ge honom en tårta om han kan undvika att komma över 400 denna månad.

Likes

Comments

Idag kom jag till stallet, helt inställd på att rida :) jag har ju varit ledig från jobbet de senaste dagarna så har haft extra mycket tid att lägga på hästen :) men så tar man in honom, börjar borsta, och vad har han lyckats med? Jo, han har blivit sparkad och är varm och svullen, så planen gjordes om och jag hakade på longerlinan för att se om han var halt.
Inget ont som inte för nåt gott med sig, för idag lyckades jag få honom att gå ut på volten samt trava ett varv även i vänster varv :)

Så med lite tålamod kommer nog även det att fungera :)

Han var inte halt i alla fall :)

Likes

Comments

Äntligen har jag samlat mod till mig att hoppa upp igen!!
Efter nästan två månaders vila så har jag äntligen suttit på min älskade häst igen och är så lycklig att jag kan gråta :D

Jag vet inte vad jag var orolig för, han var precis lika lugn som vanligt! Hoppade upp från högra sidan och känner en enorm tacksamhet över att jag även tidigare tränat allt på honom från båda sidorna. Det lönar sig uppenbarligen :D

Han skrittade på med långa steg!! Vilket jag inte riktigt fått honom att göra i longeringen eller tömkörningen. Han var min gamla vanliga, älskade häst.

Likes

Comments

Kom iväg tidigt till stallet idag. Pållen tyckte nog jag var lagom jobbig som störde mitt i frukosten :)

Tänkte låta honom springa av sig lite i ridhuset först, men han stod mest lugnt och luktade på underlaget...
Sen tömkörde vi lite och det gick så bra! Han var precis som vanligt!! Travade till och med runt mig på volten i vänster varv, utan tillstymmelse till tvekan. :)

Likes

Comments

Igår lyckades vi! Ett helt varv på volten i vänster varv!! Nu har vi något att jobba på.
Fan vad skönt det känns ändå :)

Likes

Comments

Idag gick vi en sväng på våra ridvägar. Man märkte direkt när vi kom bort från stallet att han var lite mer på spänn. Han skötte sig ändå jättebra!! Det läskigaste var en bil som kom bakifrån. Man går ju ändå på höger sida om vägen vilket betyder att bilen ska åka förbi på hans blinda sida. Det påverkade honom uppenbarligen, han svängde baken mot bilen, då bestämde jag mig för att svänga runt honom helt så han kunde se bilen.

Det är mycket vi behöver träna om känns det som :)

Likes

Comments

Idag var första dagen där det verkligen inte känts bra. I stallet var han lugn, vi gick sen ut till paddocken där han genast kändes lite stressad. Vet inte om det var skuggorna på marken som inte är lika tydliga i ridhuset eller vad han reagerade på. Inte heller lyssnade han ordentligt på kommandon som han har varit duktig på. Det blev ingen längre gångtur i alla fall. Väl inne i stallet blev han skrämd av en häst i parallella gången på hans seende sida.

Förstår inte alls, men vi fortsätter igen imorgon.

Likes

Comments