Datumet 7.1.2014 är något som är inristat i vår historia, den kvällen tog vi ett beslut utan att behöva diskutera dess mer om det. K frågade försiktigt om det skulle vara dags att lämna bort p-pillren o blicka mot en annan framtid. Såg ner på kartan o utan någon diskussion ställde jag den tillbaka i skåpet o där fick de bli. Vi visste var vi hade varandra o beslutet var egentligen inte svårt, mer pirrigt!
Vi trodde båda att det skulle vara lika lätt att bli gravid som att knäppa i fingrarna, men vi fick bita i det sura äpplet o inse att vi varit för optimistiska.
Pressen från omvärlden var hemsk, det fanns flera tillfällen var jag bara hade lust att få ett ordentligt utbrott o läxa upp alla som frågade eller kommenterade ämnet tillökning/baby. Värst var det efter vi hade gift oss, det var som folk trodde att vi skulle låsa in oss o föröka oss på direkten.
Som kommentaren "nå fru Duncker, ska ni Dunck Dunck nu o få barn" ha ha ha, den var då allt fyndig!
Skulle bara de andra vetat att bröllopet egentligen skulle ha ägt rum sommar 2016 istället för 2015. Orsaken till att vi gifte oss ett år tidigare än planerat var för att jag helt enkelt inte ville vara gravid under mitt bröllop. Så vi hade en liten paus i våra planer.
Nej andra kan inte veta om andras problem men man kanske inte skall gräva för mycket i andras vardag. För det gjorde ont, riktigt ont när vi aldrig lyckades få ett plus på stickan!

Droppen kom på en 40-års fest, för ca ett år sen, efter jag pratat med K's syster som jag fick nog. Nog av att inte veta vad som satte stop för oss. Funderade några dagar på att skaffa hjälp, vilket nog tidigare hade varit upp till tals men vi var nog för rädda för vad som skulle komma fram. Plötsligt var jag redo, meddelade K att nu får det bära eller brista, vi ska ha svar på våra frågor!
Remiss till ÅUCS kvinnoklinik o några undersökningar senare kunde det konstateras att det inte fanns några fel på någondera av oss o vi fick stämpeln "oförklarligt barnlösa" o den kändes som en iskall vind ända ner i själen!
Nästa skede var insemination men det skulle bli av i september. Så vi hade hela sommaren på oss att försöka vidare. Konstaterade kort att nu drar jag ett "wild card" o lever livet med festligheter o ingen kan stoppa mig för nästa sommar kan se annorlunda ut!
I september var det dags att kontakta kliniken då min mens hade börjat, men gissa vad som aldrig kom, den hemska mensen! Vilket aldrig hade varit för sen men nog för tidig flera gånger! Testade positivt 1.9.2016 och stiger in i vecka 14 imorgon!
Hatade så uttrycket "det kommer sen när ni minst annars det" men måste medge, ni som sade det hade så fruktansvärt rätt (till min förtret!)

Första ultran i vecka 5+8, trodde vi men fick oss en överraskning då var in till Medisonar på ultra.

14.10 var jag i vecka 11+9, det konstaterades alltså vid det besöket att jag var längre gången än vi trott. Vi slungades nästan en vecka framåt i graviditeten! Så det kan bli en April baby men tror nog det kommer gå över till Maj!

Texten ovanför stämmer så in på oss. Vi hade givit upp o vi hade allt hopp satsat på teamet vid kliniken. Om vi någonsin skulle bli gravida skulle det vara med deras hjälp. Vi hade tur för vi klarade oss undan det!
Vill uppmana alla som har problem inom detta område att söka hjälp, det är skrämmande o det är utmanande. Det ställer ett förhållande på prov o det provet måste man klara av tillsammans vilket bara bekräftar att ni är beredda på att ta steget tillsammans o förhoppningsvis få ett gemensamt barn. Det är än tabu att prata högt om ämnet men att hålla det inombords tär på dig o ert förhållande. Jag berättade högt o klart om vårt problem i slutändan o märkte att jag började slappna av, kände mig inte så skamsen o misslyckad för det fanns fler med samma problem! Ni skulle bara veta vilket stöd o vilken trygghet det var, det gav hopp o tro! I nästan tre år kämpade vi, utan ett enda plus där emellan! Plötsligt var lyckan framme! Vi är så tacksamma!


Ni som står på samma stig som vi gjorde för en kort kort stund sedan, kom ihåg att våga vara stark. Våga för din o din partners skull prata om det, våga fråga efter hjälp. Det är inte slutet utan bara en början. Det finns så mycket hjälp att få men den finns inte tillgänglig om man inte vågar gripa tag i den. Diskutera med varandra o de ni känner tillit till, vågar ni prata mer öppet om det så kan jag nästan garantera att ni stöter på fler par som haft liknande problem.

Ni nyfikna folk, sluta fråga! Sluta lägga er i andras liv! Ni kan aldrig veta vad som finns under ytan o ni har ingen aning om hur djupt ni kan såra en annan.

Man bör respektera varandra! Stöda varandra! Det behöver inte vara frågan om ofrivillig barnlöshet utan det kan helt enkelt också handla om att alla helt enkelt inte vill ha barn!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 518 readers

Likes

Comments

Semestern rullar på och njuter av att vara i skärgården utan en massa måsten. Det enda jag måste är att njuta, dock blir jag lite rastlös av att sitta still. Att ligga o lata sig i solskenet på bergen har inte riktigt varit möjligt de senaste dagarna, vädret vill inte riktigt samarbeta! Så det har både blivit utfärd till Korpo för att sträcka på benen samt till Pargas port för att handla. Vi har bytt från min familjs stuga i Norrskata till stugan vid Gullkronan som hör till Kennets familj. Jo vi är ju gifta MEN stugorna är inte "våra", vi har inte rätt till varandras stugor och så vill vi ha det. Inte för att vi står som ägare till någon av dem men det kommer en mindre vacker dag! Jag fasar för den tiden, med två stugor innebär det stora utgifter.
Men just nu så ska jag inte tänka på det utan vara glad för att ha möjligheten att kunna vara ute bland kobbar och skär! Det är inte alla som har en stuga att fara till för att kunna stänga ute vardagen!

Var en sväng till Nagu, Kirjais för att bada bastu och socialisera lite. Blev även bjudna på en midnatts middag efter bastun och det var så himla gott! Med hundratals myggor njöt vi av den medan myggorna festade på våra ben!

Efter Kirjais begav vi oss hem för att byka, maskinen gick flera timmar i sträck. Rödavinbären plockades och två pajer bakades av en del av dem, resten frystes in liksom en av pajerna! Väskorna packades om och vi styrde kosan ut mot Gullkronan, var vi befinner oss nu i skrivande stund. Har vandrat omkring i TBE-träsket som Kennet kallar det, skogen alltså, och letat efter svamp. Hittat lite som förvandlas till en sås ikväll!
Här ute blåser det kraftigt, åskade och ösregnade imorse, var en sväng till Pargas port och oj jösses vilka vågor. Brukar inte bli sjösjuk men idag hann jag bara hoppa ombord och trodde jag skulle få hänga över relingen innan vi skulle vara framme!
För några år sen körde vi till Åland i 16m/s, ungefär samma vindstyrka idag, kan inte fatta hur vi vågade. Tre båtar i rad alla i 6 meters storlek hackandes i ca 2m vågor! Fick en rejäl utskällning av min moffa då! Roligt minne nu efteråt men inget roligt då man befann sig på båten. Det var en förbindelsebåt som i princip räddade oss, den röjde sjön och vi körde efter i skydd. Skulle den inte ha kommit så hade vi endera hamnat svänga om eller tagit i land på någon holme. Havet vinner alltid om den bara så vill!

  • 340 readers

Likes

Comments

Ligger på stranden och känner doften av varm sand, sjön och tången som torkat i solgasset. Tårna gräver in sig i sanden och håret virvlar sakta omkring då en ljummen bris sveper in över mig. Går över de varma bergen och in mot skogsstigen, doften av varm ljung omsluter mig vilket allt som oftast får mig att stanna upp och ta djupa djupa andetag. Lite som om man skulle försöka lagra doften i sig för sedan kunna ta fram den under de ruskiga stunder som väntar i framtiden.
Att ha en stuga är en befrielse, att våra bådas familjer med Kennet har stuga är lyx. Vi befinner oss ute på min familjs stuga och båda har vi semester. Dagarna har inga planer och vi gör vad vi vill utav dem, men just precis idag gör vi absolut inget! Det regnar från och till ute och jag har lyssnat till slut på min ljudbok det andra ansiktet av Mari Jungstedt. Verkligen värd de 10h jag lyssnat på den. Får väl köpa följande ljudbok nu!
Verkligen ett smidigt system då man har slut på läsbart eller glömt böckerna hemma och snabbt vill ha nått annat. Dessutom skönt då man bara vill lyssna och sola utan att fokusera ögonen på en fortlöpande text.
Vi har två otroligt soliga dagar bakom oss, mamma och hennes hund kom med ut hit men hon for hem idag, ganska tyst här nu.
Vi var även till Houtskär på måndagen till Näsby gästhamn för att äta världens godaste hamburgare! Skulle kunna leva på burgaren, nästan, speciellt deras. Min faster med man var där med sin båt som de i 7 knop kört hela vägen från Kristinestad ner med. Ovanligt men roligt att stöta på dem här, men de är med jämna mellanrum på olika utfärder så man vet aldrig var man stöter på dem!

  • 359 readers

Likes

Comments

Sitter ute i båten som är förtöjd vid bryggan ute i Norrskata. Aldrig hade jag tänkt mig att denna dag skulle erbjuda ett så härligt väder, var förbered på regn och rusk. Dock tror jag att mitt undermedvetna visste om att vädret skulle bli härligt, iaf om man ser vad som jag packat med mig.
Torsdagen är dagen då vi vanligtvis påbörjar firandet av midsommaren med ett gäng ute på en holme vid namn Bultarna på Gullkronan. Vi har alla båtar som vi glider ut med för lite camping. I år kunde jag inte delta för var på jobb, men for gladeligen ut till Nagu igår var jag blev hämtad. Fredagen brukar spenderas på någon stuga och i år befinner vi oss på min familjs stuga. Idag lördag så blir det korpo för hela slanten!
Måste påbörja städandet o sminkandet innan avfärd! Blir brått!
Var just ute och gled omkring med min morbrors kompis Yamarin, så jäkla fin båt! En lite större version än vår Bella.

  • 437 readers

Likes

Comments

I helgen var det då 9:0rnas klassträff och själv var man nyfiken över hur tiden förändrat oss alla. Egentligen var det ingen större skillnad på oss, alla var ganska långt desamma som förut men ändå med en liten twist. Vi har väl alla mognat mer eller mindre, de gamla "grupperna" var ganska utsuddade och nästan alla umgicks fritt med alla. För min alldeles egna del så kändes det som en passlig tidpunkt att träffa högstadie fasorna, vilka inte mera fanns. Det kändes befriande att gå från 'miss nobody' till att vara en i gänget! Kanske det med har att göra med att jag själv börjat acceptera mig själv och fått mer skinn på näsan vilket förut fattades totalt.


Hela lördagen började med att ställa i ordning i Brankkis var festen hölls mitt Pargas centrum, att köra hejvilt omkring i jakt på bordsdukar till att köpa loss halva Alko. Mina planer för dagen for helt åt skogen men det vilda tempot gjorde mig bara mer ivrig! Snabb sminkning och håruppsättning, svepa några kalla med två kompisar och spränga högtalarna med bla Britney Spears (WTF?!)Hade en helt AMAZING kväll/natt och det vill jag tacka alla inblandade för! Herregud detta ska göras om!

Tack Janni, lånade några bilder av dig!

Likes

Comments

Har för första gången gjort en video till bloggen! Hurra hurra dags för premiär!

  • 586 readers

Likes

Comments

Jag har flera gånger skrivit om att vara nöjd i den kropp man har, bara man själv mår bra o inte hetsar upp sig efter alla sjuka ideal som finns ute i samhället/världen. Var själv för två somrar sen uppe i min högsta vikt någonsin, den började allt mer närma sig 90kg vilket jag idag finner ganska otroligt! Att vara studerande med mycket press och stress på sig sätter sina spår. Gärna snacksar man en massa onyttigt medan skolarbeten görs, annars också så mår inte kroppen bra av att gå i skola samt jobba på sidan om vilket långt är det många studerande gör.
MEN i dagens läge är det mer den nyttiga sidan som regerar ute bland ungdomarna/unga vuxna. Folk tränar mer o tänker mer på formen vilket jag inte jag upplevde då jag var studerande. I allmänhet tycker jag att världen övergått till en mer "hållbar utveckling" anda. Man tänker mer på miljön, sorterar, allt fler slutar röka, folk tänker mer på vad de äter samt verkar röra på sig mer. Sen igen kan det ju vara att det är mer en fasad ut på sociala medier men tror nog det satt sina spår och fått folk att tänka efter mer!
Själv hade jag inte planerat att gå ner i vikt utan det hände sakta men säkert under ett år. Jag insåg mitt i allt att jag gått ner 12 kg till att efter en tid stannat på -16kg!! Många frågar hur jag gjort och många tror att jag ändrat mina levnadsvanor massor. Sanningen är den att jag tror att allt hände naturligt då började arbeta. All
prestationsångest från skolan avtog och jag började må bättre psykiskt. Alltid behöver det inte vara frågan om hetsbantning! Jag äter gott som vanligt o that's it! Jag mår helt enkelt bara bra!

Hon till vänster mådde fruktansvärt dåligt över sig själv innerst inne men förklarade att jag var nöjd med mig själv. I dagens läge måste jag då erkänna att jag själv ser på mig som en motbjudande padda! Ibland är det bra med självkritik bara den inte går överstyr! Just nu känner jag mig bra, o riktigt jävla het om jag får själv säga! Man skall inte vara för egoistisk men nog tusan har man rätten att kunna säga att man är nöjd och känner sig snygg/het/vacker osv. Hur skall man annars kunna acceptera sig själv?
Dessutom är det härligt då folk ger positiva kommentarer, det stärker och glädjer!
Se till att du med mår bra!

Älska snapchat filter!

  • 1021 readers

Likes

Comments

När listan över när man önskar sig vintersemester dök upp på anslagstavlan på jobb kände jag bara nej! Förra året hade jag ingen semester, hade få semesterdagar och tog ut dem på sommaren såklart. Men i år hade jag insamlat alla semesterdagar och sparade 8 dagar till vinter/våren eftersom många andra gjort så. Jag är van vid att slita mig igenom hela hösten, vintern och våren. Inte nog med det så arbetade jag hela somrarna utan någon semester, allt eftersom jag var studerande. Så varför skulle jag behöva semester nu mitt på våren? Varför kan man inte bara få den utbetalad o arbeta som normalt? Detta var tankarna innan semestern närmade sig! Nu så är jag tacksam för att jag har den! Oj fy bubblan!

Har fyllt hela 26 år och haft kaffekalas, i lördag firar jag med lite vuxenlimsa! Ska bli roligt! Mindre roligt imorgon bara då MÅSTE städa halva hushållet, igen.. Hur överlever de med barn då vårt kan bli o se ut som en soptipp på nån dag?!

Det bästa just nu är att kunna göra vad man vill när man vill! Promenader med mammas hund Sandy o mys med kissorna. Sena morgnar med kaffe i lugn o ro o någon halv slö serie på tvn!

Så tack gode Gud för att man måste hålla ledigt från arbetet då man själv inte inser ens egna bästa!

  • 791 readers

Likes

Comments

Personligen älskar jag att gå på teater och revyer! Blir oftast så inspirerad och lever in mig, nästan så jag dansar med på stolen jag sitter. Skrattar, gråter och allt där emellan som pjäserna är menade för. MEN idag var nog ett undantag, jag satt ganska platt på stolen bland publiken och hörde mamma ta djupa andetag mellan varven, vi gjorde det ganska i takt med varandra.

Ursäkta, talar du svenska? Definierar vad och vem som är finlandssvenskar. Jag blev inte riktigt klok på vad som egentligen var poängen i det hela. Vad ville de förmedla? Det hela blev ett enda flum för mig... Allt baserar sig på frågor som Bobo Lundén ställde till åbobor om hur det är att tillhöra en språklig minoritet. Ärligt tror jag att jag skulle fått mer ut av att läsa resultaten han samlat in. Konstaterade med mamma efteråt att vi hade fått mer ut av de 50€ om man istället hade farit ut och äta, för 25€/pers så hade jag nog förväntat mig lite mer. Ursäkta mig men det här är min ärliga åsikt och jag står för den.

Det är lättare att skita i en fingerborg än att vara alla till lags!

Så är det bara! Man kan inte göra alla nöjda! Men en sak är säker, jag väntar ivrigt på årets sommarteater.

Kennet har då lösningen på allt!

  • 859 readers

Likes

Comments

Solen har väckt mig till liv, påverkas otroligt av våren. Om någon säger att nyåret innebär en ny start har den absolut inte samma tankesätt som jag. Nyår är nyår men inget mer än det i min värld. Våren med en sol som äntligen börjar värma är sen en faktor som gör att jag kommer igen, livsglädjen är mycket större och motivationen till allt stiger! Ljuset har nog en stor stor effekt! Hösten sen igen är en nystart för mig, lite som ett nyår. Tror det har grund i att skolorna startar på nytt och man får börja kämpa igenom ett nytt skolår med nya utmaningar, ny väska och eventuellt ny motivation/inspiration. Nu sitter jag då inte på skolbänken (THANK GOD!) men känslan sitter kvar! Men strunt i hösten nu, jag fick min point sagd!
Nuuu är våååren äntliigen häär! Solen värmde mina kinder så härligt och jag infann mig i eufori då skuttade ut genom dörren på jobbet imorse 07.15 tiden!
Har en massa som jag ska förverkliga under detta år, men tänker inte vräka ur mig allt här nu!
Det som iaf sker detta år är att både min lillebror och lillesyster fyller 18!
Det som jag ser mycket framemot är väriestejuoksun i augusti som jag och en kompis kommer att delta i! Träna träna träna! Och vad har jag gjort? Jo ätit chips o kollat på sportkläder, well done you lazy bastard! Nej men nu börjar mitt humör skjuta i höjden så nu kommer det att ske!!

Ikväll blir det dock bastu, film, ingefärsdryck och morotssoppa! Flunssan ska vräkas ur mig innan jag gör nått annat!

  • 866 readers

Likes

Comments