Idag är vädret helt i min smak, det passar mitt humör just nu. Har absolut ingen dålig dag utan en riktigt skön behaglig sådan!
På våren är regnet det bästa som finns, det har varit så tyst hela vintern med flingor som dalat ner, ljudet av regn förmedlar åt mig att naturen vaknat till liv igen.
Om man vara får vara hemma utan några planer kan regn vara något av det skönaste som finns, speciellt för en som tycker om att läsa och mysa. Det är rogivande och avslappnande. Men pågår det i flera dagar så är det inte alls lika rogivande mer utan mer irriterande, för klart älskar jag soliga dagar med!
Idag är det soligt och regnigt om vartannat, däremellan haglar det och slaskar. En blixt samt lite buller har vi med fått uppleva! U n d e r b a r t!

Det som gjort dagen så bra är den nya mattan jag hittade på ett Facebook loppis, vardagsrummet känns mer öppet och det uppiggande med lite ombyte. Lite färg i form av tulpaner köpte jag idag för ynka 1€, kunde ha köpt alla buketter det fanns till salu!

Plättar till morgonmål samt Kennets pyttipanna till middag gjorde både mig och Knytte glad!
Gossen verkar gilla plättar, lever rövare då man steker dem och lugnar sig först då man börjar äta för att sedan somna då man ätit färdigt! Jag njöt sen igen av en liten lässtund.

Imorgon går vi in i vecka 40 och det skulle börja vara dags för Lillis att vilja komma ut till världen, iallafall om man frågar mina revben. Min mage är otroligt spänd och öm, ibland ifrågasätter jag varför jag har kläder på mig då det mesta känns obekvämt.
Har haft magknip, sjukt i nedre magen samt lite i ryggen vilket får mig att misstänka att något kan börja hända inom en snar framtid. Sen igen då det går om funderar jag om jag helt enkelt bara inbillat mig allt. Helst skulle han inte få vänta så rysligt länge till då Kennet i nått skede hamnar på jobb till en holme vart det går en förbindelsebåt med begränsade tider, vilket gör det svårt för honom att slippa hem snabbt om det behövs!

Sibi verkar iallafall vänta på lillebror, hennes mysande har ökat massor den senaste tiden. Vill gärna vara nära magen. Som just nu i skrivande stund, jag har lite obekvämt men hon har det hur bra som helst i min famn!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • 1011 Readers

Likes

Comments

Packade igår ihop BB-väskan både för mig och Knytte som nu står nästan helt färdiga och väntar på kommande äventyr. Är nu i vecka 39 (38+3) och har från första början varit säker på att jag kommer gå över beräknad tid, men nu under de senaste dagarna haft en känsla av att det kan hända tidigare. Lika bra att vara förbered för förr eller senare så kommer han ut oberoende!
Frågade på fb och instan vad som det lönar sig att ha med och vad som är stora "måsten".
Det här packade jag!

Amningsbh:n x2
Olika sorter så får känna efter vilka som är mest bekväma och praktiska.

Inlägg till bh:n

Trosor
De mest mjuka och bekväma jag äger, inget som spänner men som ändå håller allt på plats så att säga.

Amnings t-skjorta och topp
Vädret skall tydligen vara varmt och fint vid vårt beräknade datum, en mamma tipsade om att kan vara skönt med en topp då kan bli varmt i den påsiga sjukhus pyjamasen. Ena kommer också användas vid hemkomsten.

Wc-papper
Ett tips jag hittade på nätet som flera höll med om. Sjukhuspapper är inte det mjukaste och behagligaste, och jag avskyr det så varför inte ta med eget.

Smoothie mugg
Har ingen vettig vattenflaska hemma så denna får duga!

Crocs
Blekte mina för att alls våga ta med dem, de var så smutsiga men nu ser de helt nya ut! Också ett tips jag fick av en mamma, duscharna är tydligen inte i fräschaste laget så kan vara skönt att skydda fötterna.

Hygienartiklar
Tvål, schampo, balsam, olja, fuktighetskrämer, tandkräm, tandborste, läppfett, hårband, borste, deodorant, öronproppar, bindor och bröstvårtskräm.

Snacks
Choklad, slickepinnar och tuggummi. Har alltid Kennet som kan hämta åt det jag vill ha, onödigt att packa ner då jag inte vet vad som sen smakar. Jag har alltid så olika cravings från dag till dag!

Nöje
Mammaboken var jag kan skriva om förlossningen med färskt minne om jag alls orkar.
Hörlurar, telefon och laddare så kan jag se på film o lyssna på musik om jag så vill och kan.
En bok, som säkert blir och rulla i väskan men den är iallafall med!

Rådgivningskortet
Som jag inte alls hade en tanke på att ta med om de vid ena förberedelsekursen inte hade nämnt om det!

Kläder till hemfärden
Dessa ligger än inte i väskan.

Knyttes väska innehåller

Borste

Två filtar
Känner mig lite viktig då stickat den ena alldeles själv!

Snuttefilt/kramdjur

Två "nuunun"/trasor

Babyolja

Tvättlappar

Två tuttar och tuttband

Två hemkomst set
En i storlek i 50 och en annan i storlek 56.

Snart bär det av, men hur snart återstår att se!

Enligt rådgivningen kommer han antagligen inte innan nästa vecka fredag då har nästa tid. Han har sjunkit lite ner men än finns det utrymme för honom! Han kommer troligen vara en lång och smal krabat, lite som jag då jag föddes. Hälsovårdaren tippade på att han kan bli upp till 53cm lång och ha en vikt på ca 3500g. Men det är bara spekulationer, men jag har liknande gissningar!

Oberoende så väntar jag så otroligt på honom och hoppas på att han har det allt bra och är samt får vara frisk!

Mammas och pappas lilla älskling!

Jag själv har möra revben på höger sida då lillherren trycker på samt en underbar reflux då han trycker foten upp i halsen åt mig. Han skulle gärna få fixera sig så det skulle lätta. Även om det innebär att blåsan blir i kläm, för det är den oberoende i dagens läge! 

Annars mår jag bra med fint hb och blodtryck. Börjar bara helt enkelt vara tungt att vara samt trötthet som inte vill ge med sig. Sover ganska dåligt då har svårt att röra på mig, springer på wc och blir väckt av kattorna som springer ut och in. Vaknar varje natt kl 3, 5 och 6 tiden iallafall. Ska bli skönt då kan börja röra på mig normalt igen.

Nått som Kennet påpekade igår att han saknar, mitt gamla jag, som kan gå normalt, krypa nära i hans famn mm. 

Snart Kennet, snart! 

  • 1157 Readers

Likes

Comments

Knytte knölar på i magen som bara vad och verkar må bra! De tror på rådgivningen att han kommer ha långa ben vilket kanske inte är så långsökt. Känns som om han skulle ha meter långa ben då han sparkar emellanåt.
Vi har nu gått in i vecka 36 och har 34 dagar kvar till beräknat, lite skrämmande då jag med jämna mellanrum faktiskt kommer ihåg att jag inte kommer vara gravid för evigt. Jag skall ju faktiskt föda ett barn vilket jag nog inte riktigt begripit än, kanske jag begriper det sen först då det är på gång!
Har börjat packa BB-väskan både för mig och knytte, var lite osäker på vad som är det absolut mest nödvändiga. Kunde ha frågat mamma men det är ju 19 år sen hon senast packade sin innan brorsan föddes. Valde att fråga på både instan och fb vad som är bra att ha nedpackat eftersom många bekanta nyligen fått barn.
Fick många bra tips men fick också en kalldusch Som jag kanske borde ha räknat med. Om hur familjerum är bra och att flera inte skulle ha "överlevt" utan att ha fått bo i ett under BB-tiden. Att dela rum var mest en negativ sak som mest upplevdes som en jobbig period. Sömn och humör påverkades. Jag som haft klart för mig om hur jag önskat att det skulle vara började skrapa mig i bakhuvudet och ifrågasätta om familjerum är nått jag faktiskt borde önska mig? Att man kan bli så lätt i obalans med sina egna åsikter bara för att andra påpekar saker och ting. Nej vet ni, jag vet vad jag vill och jag resonerar på följande sätt...

 Familjerum är något jag inte kommer önska mig, det finns de som har större nytta utav det och då vill inte jag vara den som förhindrar dem att få det bara för att jag skulle anse att det skulle vara "bekvämt". Tänk på de som har planerat kejsarsnitt, de med förskräcklig förlossningsrädsla som behöver stöd efter en förlossning, de som lider utav sociala fobier och verkligen har problem med att dela rum. Sen finns det de som kommer längre ifrån för att föda och att köra mellan hemmet och BB är tidskrävande samt en ekonomisk fråga.
Nu vet jag inte hur min förlossning kommer att se ut, nått som INGEN någonsin heller kan veta på förhand. Men jag har inga problem med att dela rum med andra, de kan vara jobbiga men de kan även vara väldigt trevliga och man kan finna nya vänner. Sen hur man orkar ens säga hej åt andra får tiden utvisa!
Jag behöver inte heller ha Kennet med mig 24/7, han har lyckan att kunna sova i egen säng och se till att han orkar arbeta för att sedan komma och vara med oss tills han far hem igen. För att citera Linn Jungså har jag ju änglarna i Birkenstocks kring mig 24/7, de kan jag alltid få hjälp utav, kan fråga de mest konstiga frågor under vilket klockslag som helst, få hjälp med amningen mm. Att vara på Tyks är nog inte något större nöje men där har de regelbundna mattider och tvätteri. Jag behöver bara fundera på mig och Knytte.

När tiden är inne för oss att åka hem är först då vardagen sätts på prov. Nya rutiner, adrenalinet som lägger sig och amningen som tar en massa energi, jag kommer säkert vara lika urvriden som trasan i köket! Det är då jag behöver Kennet för hjälp med mat, byke och skötsel av Knytte.
Har på känn att jag inte kommer ha någon vidare sömnkvalité på Tyks med tanke på deras tunna madrasser samt löv till dynor och täcken. Sen alla ljud omkring en och såklart den egna babyn som ligger bredvid som man kommer ha fokusen på! Så att kunna vila hemma kommer vara behövligt för att kunna börja fungera!

Det kommer inte att vara en dans på rosor men det är inte heller världens undergång!

Sen gott folk kom ihåg att vi alla har en egen synpunkt gällande allt, vi måste inte tycka lika och det ska vi inte göra heller.   • 1342 Readers

Likes

Comments

För tre år sen flyttade vi in i vårt huset precis bredvid golfbanan, greenen är rakt utanför vardagsrums fönstret. För tre år sedan kunde vi konstatera att vårt staket var riktigt jäkla ruttet. Ruttet till den grad att man kunde bryta sönder virket med en hand...
Idag fick vi nog och drog fram motorsågen, staketet skulle bort med allt våld! Sagt och gjort, nu är det borta! Så nu kan de där förnäma golfarna påbörja sin säsong och vi slipper skämmas!

Kennet bar som en oxe omkring på elementen han hade sågat loss, jag släpade sen igen omkring på några bräden och trodde jag skulle dö av andnöd! Okej okej, jag hade faktiskt ork med några element. Magen börjar vara riktigt i vägen nu. Senare belönade vi oss med mat på Kamu!
Blev en ynklig trerätters för min del, salladsbord, sniglar, grillbiff och chokladfondant. Jag är än i matkoma!

  • 1328 Readers

Likes

Comments

Hejsan alla, har inte haft varken ork eller intresse av att uppdatera den senaste tiden. Har fokuserat all min energi till att orka ta hand om mig, hushållet och jobbet vilket vissa dagar varit en riktig utmaning. Bröt ihop för mig själv en kväll på jobbet, kroppen var sjuk och pressen/stressen för hög. Tur hade jag utvecklingssamtal några dagar senare med chefen och där efter blev mina sista dagar mycket mer lätthanterliga.
Förra veckan fredag deltog jag i sista arbetsplatsmötet innan semestern/mammaledigheten, alla mina fina arbetskompisar hade deltagit i en stor blöjtårta med extra allt.

Jag blev rörd till tårar, ordagrant, blev själv överraskad över min reaktion. Jag kände mig verkligen speciell!
Babynestet längst ner till höger hade jag beställt utav en kollega, hon är så duktig på handarbete! Det är även hon som själv lagat allt på bilden uppe till vänster med. Bläckfisken på Sandys huvud är även hennes hantverk!

Nu har jag då börjat min vintersemester! Den 24.3 börjar mammaledigheten, kan inte förstå att jag ska vara så länge hemma som till nästa år februari iallafall. Tror hela tiden att jag har en vecka semester och att jag sen ska tillbaka på jobb.
Det som är svårast att begripa är att jag skall genomgå en förlossning och förändra mitt liv för all framtid. Jag ser framemot det men är även lite rädd för vad som komma skall. Men det är ju klart, man har levt ett väldigt själviskt liv med de egna behoven i fokus och nu skall jag ha någon annan i åtanke hela tiden. Jag väntar och jag vet att Kennet väntar på att få hålla Knytte i våra armar! Vi är redo och vi har längtat, snart är tiden inne! Våra liv kommer bli så mycket mer spännande.

Med denna man vid min sida klarar jag vad som helst!


Idag har byk kalaset påbörjats! Alla Knyttes lakan och kläder skall bykas, just nu är jag inne på tredje maskinen och fler kommer det att bli. Imorgon hämtar jag väl hem mer då jag och mamma åker in till Åbo för att fynda lite. Skall nog ha mest fokus på mig själv denna gång, amningsbh:n och toppar borde köpas! Men har på känn att babykläderna kommer vara mer intressanta...

  • 1442 Readers

Likes

Comments

Veckorna rusar på och de appar jag har nerladdade ber mig/oss att förbereda oss inför babyns ankomst. Nu kan vara en bra tid att börja skaffa barnkläder, kaukalo, spjälsäng mm samt kanske börja fundera på namn och hurdana vi kommer vara som föräldrar. Var på en gruppträff som rådgivningen ordnade på tisdagen. Där berättade en av mammorna att hon skaffat de första kläderna samt fått lite av familj och vänner.
Jag har sen igen verkligen funderat på det allt det här redan innan jag var gravid. Vagnen köptes i vecka 7 och babyrummet står färdigt. Många kanske anser att jag har haft lite väl bråttom, min mamma är till en del en av dem. Alla gör vi ju på våra egna sätt och det här var mitt, jag är mycket lugnare då jag är förbered och har det mesta på koll. Har kunnat bearbetat graviditeten och känner ingen onödig stress eller press.
Två andra mammor i gruppen hade märkbart varit mer på alerten att läsa om graviditet, förlossning samt babytiden. De pratades om mappar med info, hormonnivåer och amningens hälsofaktorer. Jag kände mig som en utomjording utan koll. Men sen igen kanske vår pojke kommer må bra utav min "Laid back" attityd, jag tar allt som det kommer och funderar inte så mycket på allt det där för jag vet att jag kommer göra allt för min gosse och jag kommer vad den mamma han behöver!
För att tydliggöra det hela så är jag inte så avslappnad när det kommer till det materiella för jag vill inte skaffa allt i sista minuten samt vill jag ha det mesta på det klara ifall han bestämmer sig för att komma tidigare än man tänkt sig! Vad gäller det fysiska är det NOU HÄTÄ! Har inte haft panik och behövt skaffa doppler för att höra hjärtljuden. Egentligen har hjärtljuden inte varit nått extra i mina öron, har inte blivit extra rörd av det och ibland tror jag att jag har ett hjärta av is fast det inte är
sant! Men sen igen skulle jag kunna åka in till Medisonar på ultra en gång i veckan, deras utrustning ger en klar tydlig ultrabild! Älskar att se på honom!

Knytte är just nu ca 34cm lång och väger kring 1kg, vild är han med! Men endast då han själv väljer att vara det, är Mommo på besök ligger han helst stilla. MEN idag fick hon en spark mitt i handen! I skrivande stund bökar han rejält omkring.
Vi närmar oss småningom tredje trimestern vilket gör sig påminnt genom att tröttheten som fanns under de 12 första veckorna börjar göra come back!
Tänk att om 40 dagar börjar min vintersemester och därefter mammaledigheten.
Vad ska jag göra då?
Har planerat måla Knyttes skåp i hans rum, tvätta alla kläder och se alla Harry Potter filmer! Mer än det vågar jag inte tänka ut för vet aldrig i vilket fysiskt skick jag är i!

Igår fick jag nog och beställde tid till frissan, mitt hår var i verkligt behov av det! Eftersom mina frissor slutade med sin verksamhet för ett år sen så har jag varit lite utav en "lost soul" så har lite fått testa mig fram. Nu fick det bli skärgårdsklippets Josefine, skärgårdsklippet är frissan jag gick till tidigare men ägarna är utbytta. Nöjd och glad kom jag ut därifrån med ny nyans och en kortare frisyr.

  • 1770 Readers

Likes

Comments

Nu är det upp till bevis! För inatt vill jag kunna sova utan att känna hur ryggen vrider sig i en evighets spiral. Igår vaknade jag utan ryggont och kände mig euforisk, som om man levt med värk flera år och sedan vaknar en morgon utan. Vilket ju inte är sant! Men nu har jag inhandlat en amningsdyna som får fungera som mitt nattliga stöd och trofasta partner tills lill killen är född! Han som varit de senaste dagarna väldigt aktiv, man känner honom mer och mer, starkare och starkare!
Befinner mig för tillfället i en bubbla av lycka, en lycka som mittiallt bara bubblor upp från ingenstans!

Denna kalaskula börjar få lite volym, vilket är mysigt! Än är den ju inte i vägen, men kommer nog att vara det förr eller senare!

  • 1791 Readers

Likes

Comments

Slog upp ögonen imorse och hade ett enormt sug efter moccarutor, gillar dock det svenska namnet kärleksmums lite mer. Som tur var hade vi bestämt träff med ett par kompisar med barn så passade på att baka, bäst då det blev över så jag kan vrida i mig imorgon av dem! En gravid kvinna tackar inte nej till choklad bakelser, iaf inte denna!

Vad gäller graviditeten i sig själv har jag mått bra och inte haft större problem men nu börjar det ändra. Har tidigare sovit bra och inte haft problem med en tung mage osv, men nu plötsligt så har jag varenda en morgon ett hemskt ryggont! Det är en plåga, och jag vet att det inte beror på madrass eller dyna. Får hoppas det lättar med tiden annars kommer det bli en tung tid tills april/maj då sömnen påverkas.

Kom över bilder som beskriver bra min graviditet hittills och tror flera gravida kan relatera mer eller mindre!

  • 1819 Readers

Likes

Comments

Den senaste tiden har jag haft eld i baken. Efter nyåret hade jag städat ut granen och alla tomtar/änglar i hela hushållet, endast julljusen är kvar för de ger så fint sken om kvällarna. Det att året har bytt från 2016 till 2017 innebär att knytte kommer födas det här året och inte "sen nästa år" som man så många gånger tänkt. Vi har börjat förbereda oss på att vi verkligen kommer ha en liten baby i hushållet inom en snar framtid så nu har vi inget gästrum mer. Knytte har fått ett eget rum! Detta har då väckt olika åsikter, vissa tycker att det är en självklarhet medan andra tyckt att vi är löjliga. Varför skulle en baby behöva ett eget rum? Jo han kommer sova med oss tills vi känner att det är ok att flytta till eget rum MEN han kommer ändå behöva utrymme för alla sina saker och kläder.
Kläder har han iallafall i mängder, har köpt en massa på loppis men nog en del nytt med. Just nu har vi byrån proppfull med kläder upp till storlek 62, vilket blivande Mommo inte var så lycklig över. Hon hann inte köpa så mycket som hon ville men alla kläder från storlek 68 uppåt är välkomna! Jag blev lite ivrig!

Har märkt att jag har en stor kärlek till grått och vitt, randigt samt mörkblått. Så det är herremannens färgskala i största grad.

Sen har jag ju lyckats bokföra Knyttes kläder så som jag borde ta hand om min ekonomi, men det är ju så mycket roligare med babykläder än aktier osv!

Jag tror att så gott som alla blivande mammor är lite galna i babykläder och allt som hör där till! Min iver glödde ju redan i juni förra året då vi med arbetskompisarna ordnade en babyshower åt vår kollega som sedan fick en pojke. Vi samlade alla presenter och satte ihop en blöjkaka och det var den mest imponerande kakan jag någonsin sett! Måste erkänna att alla andra blöjkakor man såg var lite tråkiga efter det! Vi hade lite blöjor men så rullade vi bodyn och byxor där emellan. Jag bidrog med Pettsson och Findus boken, till på det fanns det oljor, tvålar, wipes, tuttar, en nalle och choklad! Hjärtögaemoji x 1000!
Fyllkakan ansvarade även jag för, den skulle jag kunna äta upp ensam just NU!

Jag njuter av att vara gravid för tillfället, har inte några krämpor än så länge så är glad över det.
Han sparkar mest på morgonen då jag vaknar, förutom idag då Mamma var här via, då vägrade han röra på sig! Typiskt, en mini spark fick hon känna. På dagarna sover han mest för att sedan vakna lite till kvällen. Så passlig rytm har han ju nog.
Det som jag mest lider av är att jag inte kan gå raskt, får ont i magen. Det här blir lätt till ett problem då det är mer hetsiga dagar på jobb och jag behöver hålla farten uppe. Jag lider efteråt och har helt enkelt fått börja dra ner på takten och be mer om hjälp, men är lite för envis så helst klarar jag mig själv! Annars har jag snälla kolleger som ställer upp för mig då läget kräver det och det är jag tacksam över!

  • 1978 Readers

Likes

Comments

Nu på dagen är vi halvvägs igenom graviditeten! Jag firar det med att vara helt inaktiv med årets flunssa! Så mellan tusentals näsdukar och hostattacker from hell så finner jag även lite glädje denna dag.

Vi har skaffat en del saker åt Knytte men än finns det mycket att skaffa! Gjorde fina fynd då Jollyroom hade blackfriday erbjudanden i en veckas tid!

Har försökt hålla fötterna på jorden och skaffat både nya och begagnade kläder och prylar!
75% av de kläder som vi har hemma är begagnade, vilket jag anser att inte har någon skillnad. De är lite använda och finns inga slitage så varför inte återanvända?
Vagnen är även begagnad, hade en extrem tur att jag hittade den! Min mamma har från första början sagt att hon ska köpa vagn åt sitt barnbarn då det är dags, det enda egentliga märket som hon godkänt är Emmaljunga.
Hittade vår på Tori, inga spår av användning och till och med hjulen ser inte ut att ha rullat utomhus alls! Orsaken är att de köpte den förra året men åkte till Paris i 10 mån med en mindre vagn, vilket betyder att den är använd ca 2 mån!
Precis den vagn och färg jag önskade mig! Ibland går drömmar i uppfyllelse!
Vi tackar blivande Mommo & Moffa för Knyttes blivande vrålåk!

  • 2177 Readers

Likes

Comments