Knytte knölar på i magen som bara vad och verkar må bra! De tror på rådgivningen att han kommer ha långa ben vilket kanske inte är så långsökt. Känns som om han skulle ha meter långa ben då han sparkar emellanåt.
Vi har nu gått in i vecka 36 och har 34 dagar kvar till beräknat, lite skrämmande då jag med jämna mellanrum faktiskt kommer ihåg att jag inte kommer vara gravid för evigt. Jag skall ju faktiskt föda ett barn vilket jag nog inte riktigt begripit än, kanske jag begriper det sen först då det är på gång!
Har börjat packa BB-väskan både för mig och knytte, var lite osäker på vad som är det absolut mest nödvändiga. Kunde ha frågat mamma men det är ju 19 år sen hon senast packade sin innan brorsan föddes. Valde att fråga på både instan och fb vad som är bra att ha nedpackat eftersom många bekanta nyligen fått barn.
Fick många bra tips men fick också en kalldusch Som jag kanske borde ha räknat med. Om hur familjerum är bra och att flera inte skulle ha "överlevt" utan att ha fått bo i ett under BB-tiden. Att dela rum var mest en negativ sak som mest upplevdes som en jobbig period. Sömn och humör påverkades. Jag som haft klart för mig om hur jag önskat att det skulle vara började skrapa mig i bakhuvudet och ifrågasätta om familjerum är nått jag faktiskt borde önska mig? Att man kan bli så lätt i obalans med sina egna åsikter bara för att andra påpekar saker och ting. Nej vet ni, jag vet vad jag vill och jag resonerar på följande sätt...

 Familjerum är något jag inte kommer önska mig, det finns de som har större nytta utav det och då vill inte jag vara den som förhindrar dem att få det bara för att jag skulle anse att det skulle vara "bekvämt". Tänk på de som har planerat kejsarsnitt, de med förskräcklig förlossningsrädsla som behöver stöd efter en förlossning, de som lider utav sociala fobier och verkligen har problem med att dela rum. Sen finns det de som kommer längre ifrån för att föda och att köra mellan hemmet och BB är tidskrävande samt en ekonomisk fråga.
Nu vet jag inte hur min förlossning kommer att se ut, nått som INGEN någonsin heller kan veta på förhand. Men jag har inga problem med att dela rum med andra, de kan vara jobbiga men de kan även vara väldigt trevliga och man kan finna nya vänner. Sen hur man orkar ens säga hej åt andra får tiden utvisa!
Jag behöver inte heller ha Kennet med mig 24/7, han har lyckan att kunna sova i egen säng och se till att han orkar arbeta för att sedan komma och vara med oss tills han far hem igen. För att citera Linn Jungså har jag ju änglarna i Birkenstocks kring mig 24/7, de kan jag alltid få hjälp utav, kan fråga de mest konstiga frågor under vilket klockslag som helst, få hjälp med amningen mm. Att vara på Tyks är nog inte något större nöje men där har de regelbundna mattider och tvätteri. Jag behöver bara fundera på mig och Knytte.

När tiden är inne för oss att åka hem är först då vardagen sätts på prov. Nya rutiner, adrenalinet som lägger sig och amningen som tar en massa energi, jag kommer säkert vara lika urvriden som trasan i köket! Det är då jag behöver Kennet för hjälp med mat, byke och skötsel av Knytte.
Har på känn att jag inte kommer ha någon vidare sömnkvalité på Tyks med tanke på deras tunna madrasser samt löv till dynor och täcken. Sen alla ljud omkring en och såklart den egna babyn som ligger bredvid som man kommer ha fokusen på! Så att kunna vila hemma kommer vara behövligt för att kunna börja fungera!

Det kommer inte att vara en dans på rosor men det är inte heller världens undergång!

Sen gott folk kom ihåg att vi alla har en egen synpunkt gällande allt, vi måste inte tycka lika och det ska vi inte göra heller. Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 91 readers

Likes

Comments

För tre år sen flyttade vi in i vårt huset precis bredvid golfbanan, greenen är rakt utanför vardagsrums fönstret. För tre år sedan kunde vi konstatera att vårt staket var riktigt jäkla ruttet. Ruttet till den grad att man kunde bryta sönder virket med en hand...
Idag fick vi nog och drog fram motorsågen, staketet skulle bort med allt våld! Sagt och gjort, nu är det borta! Så nu kan de där förnäma golfarna påbörja sin säsong och vi slipper skämmas!

Kennet bar som en oxe omkring på elementen han hade sågat loss, jag släpade sen igen omkring på några bräden och trodde jag skulle dö av andnöd! Okej okej, jag hade faktiskt ork med några element. Magen börjar vara riktigt i vägen nu. Senare belönade vi oss med mat på Kamu!
Blev en ynklig trerätters för min del, salladsbord, sniglar, grillbiff och chokladfondant. Jag är än i matkoma!

  • 129 readers

Likes

Comments

Hejsan alla, har inte haft varken ork eller intresse av att uppdatera den senaste tiden. Har fokuserat all min energi till att orka ta hand om mig, hushållet och jobbet vilket vissa dagar varit en riktig utmaning. Bröt ihop för mig själv en kväll på jobbet, kroppen var sjuk och pressen/stressen för hög. Tur hade jag utvecklingssamtal några dagar senare med chefen och där efter blev mina sista dagar mycket mer lätthanterliga.
Förra veckan fredag deltog jag i sista arbetsplatsmötet innan semestern/mammaledigheten, alla mina fina arbetskompisar hade deltagit i en stor blöjtårta med extra allt.

Jag blev rörd till tårar, ordagrant, blev själv överraskad över min reaktion. Jag kände mig verkligen speciell!
Babynestet längst ner till höger hade jag beställt utav en kollega, hon är så duktig på handarbete! Det är även hon som själv lagat allt på bilden uppe till vänster med. Bläckfisken på Sandys huvud är även hennes hantverk!

Nu har jag då börjat min vintersemester! Den 24.3 börjar mammaledigheten, kan inte förstå att jag ska vara så länge hemma som till nästa år februari iallafall. Tror hela tiden att jag har en vecka semester och att jag sen ska tillbaka på jobb.
Det som är svårast att begripa är att jag skall genomgå en förlossning och förändra mitt liv för all framtid. Jag ser framemot det men är även lite rädd för vad som komma skall. Men det är ju klart, man har levt ett väldigt själviskt liv med de egna behoven i fokus och nu skall jag ha någon annan i åtanke hela tiden. Jag väntar och jag vet att Kennet väntar på att få hålla Knytte i våra armar! Vi är redo och vi har längtat, snart är tiden inne! Våra liv kommer bli så mycket mer spännande.

Med denna man vid min sida klarar jag vad som helst!


Idag har byk kalaset påbörjats! Alla Knyttes lakan och kläder skall bykas, just nu är jag inne på tredje maskinen och fler kommer det att bli. Imorgon hämtar jag väl hem mer då jag och mamma åker in till Åbo för att fynda lite. Skall nog ha mest fokus på mig själv denna gång, amningsbh:n och toppar borde köpas! Men har på känn att babykläderna kommer vara mer intressanta...

  • 245 readers

Likes

Comments

Veckorna rusar på och de appar jag har nerladdade ber mig/oss att förbereda oss inför babyns ankomst. Nu kan vara en bra tid att börja skaffa barnkläder, kaukalo, spjälsäng mm samt kanske börja fundera på namn och hurdana vi kommer vara som föräldrar. Var på en gruppträff som rådgivningen ordnade på tisdagen. Där berättade en av mammorna att hon skaffat de första kläderna samt fått lite av familj och vänner.
Jag har sen igen verkligen funderat på det allt det här redan innan jag var gravid. Vagnen köptes i vecka 7 och babyrummet står färdigt. Många kanske anser att jag har haft lite väl bråttom, min mamma är till en del en av dem. Alla gör vi ju på våra egna sätt och det här var mitt, jag är mycket lugnare då jag är förbered och har det mesta på koll. Har kunnat bearbetat graviditeten och känner ingen onödig stress eller press.
Två andra mammor i gruppen hade märkbart varit mer på alerten att läsa om graviditet, förlossning samt babytiden. De pratades om mappar med info, hormonnivåer och amningens hälsofaktorer. Jag kände mig som en utomjording utan koll. Men sen igen kanske vår pojke kommer må bra utav min "Laid back" attityd, jag tar allt som det kommer och funderar inte så mycket på allt det där för jag vet att jag kommer göra allt för min gosse och jag kommer vad den mamma han behöver!
För att tydliggöra det hela så är jag inte så avslappnad när det kommer till det materiella för jag vill inte skaffa allt i sista minuten samt vill jag ha det mesta på det klara ifall han bestämmer sig för att komma tidigare än man tänkt sig! Vad gäller det fysiska är det NOU HÄTÄ! Har inte haft panik och behövt skaffa doppler för att höra hjärtljuden. Egentligen har hjärtljuden inte varit nått extra i mina öron, har inte blivit extra rörd av det och ibland tror jag att jag har ett hjärta av is fast det inte är
sant! Men sen igen skulle jag kunna åka in till Medisonar på ultra en gång i veckan, deras utrustning ger en klar tydlig ultrabild! Älskar att se på honom!

Knytte är just nu ca 34cm lång och väger kring 1kg, vild är han med! Men endast då han själv väljer att vara det, är Mommo på besök ligger han helst stilla. MEN idag fick hon en spark mitt i handen! I skrivande stund bökar han rejält omkring.
Vi närmar oss småningom tredje trimestern vilket gör sig påminnt genom att tröttheten som fanns under de 12 första veckorna börjar göra come back!
Tänk att om 40 dagar börjar min vintersemester och därefter mammaledigheten.
Vad ska jag göra då?
Har planerat måla Knyttes skåp i hans rum, tvätta alla kläder och se alla Harry Potter filmer! Mer än det vågar jag inte tänka ut för vet aldrig i vilket fysiskt skick jag är i!

Igår fick jag nog och beställde tid till frissan, mitt hår var i verkligt behov av det! Eftersom mina frissor slutade med sin verksamhet för ett år sen så har jag varit lite utav en "lost soul" så har lite fått testa mig fram. Nu fick det bli skärgårdsklippets Josefine, skärgårdsklippet är frissan jag gick till tidigare men ägarna är utbytta. Nöjd och glad kom jag ut därifrån med ny nyans och en kortare frisyr.

  • 576 readers

Likes

Comments

Nu är det upp till bevis! För inatt vill jag kunna sova utan att känna hur ryggen vrider sig i en evighets spiral. Igår vaknade jag utan ryggont och kände mig euforisk, som om man levt med värk flera år och sedan vaknar en morgon utan. Vilket ju inte är sant! Men nu har jag inhandlat en amningsdyna som får fungera som mitt nattliga stöd och trofasta partner tills lill killen är född! Han som varit de senaste dagarna väldigt aktiv, man känner honom mer och mer, starkare och starkare!
Befinner mig för tillfället i en bubbla av lycka, en lycka som mittiallt bara bubblor upp från ingenstans!

Denna kalaskula börjar få lite volym, vilket är mysigt! Än är den ju inte i vägen, men kommer nog att vara det förr eller senare!

  • 599 readers

Likes

Comments

Slog upp ögonen imorse och hade ett enormt sug efter moccarutor, gillar dock det svenska namnet kärleksmums lite mer. Som tur var hade vi bestämt träff med ett par kompisar med barn så passade på att baka, bäst då det blev över så jag kan vrida i mig imorgon av dem! En gravid kvinna tackar inte nej till choklad bakelser, iaf inte denna!

Vad gäller graviditeten i sig själv har jag mått bra och inte haft större problem men nu börjar det ändra. Har tidigare sovit bra och inte haft problem med en tung mage osv, men nu plötsligt så har jag varenda en morgon ett hemskt ryggont! Det är en plåga, och jag vet att det inte beror på madrass eller dyna. Får hoppas det lättar med tiden annars kommer det bli en tung tid tills april/maj då sömnen påverkas.

Kom över bilder som beskriver bra min graviditet hittills och tror flera gravida kan relatera mer eller mindre!

  • 627 readers

Likes

Comments

Den senaste tiden har jag haft eld i baken. Efter nyåret hade jag städat ut granen och alla tomtar/änglar i hela hushållet, endast julljusen är kvar för de ger så fint sken om kvällarna. Det att året har bytt från 2016 till 2017 innebär att knytte kommer födas det här året och inte "sen nästa år" som man så många gånger tänkt. Vi har börjat förbereda oss på att vi verkligen kommer ha en liten baby i hushållet inom en snar framtid så nu har vi inget gästrum mer. Knytte har fått ett eget rum! Detta har då väckt olika åsikter, vissa tycker att det är en självklarhet medan andra tyckt att vi är löjliga. Varför skulle en baby behöva ett eget rum? Jo han kommer sova med oss tills vi känner att det är ok att flytta till eget rum MEN han kommer ändå behöva utrymme för alla sina saker och kläder.
Kläder har han iallafall i mängder, har köpt en massa på loppis men nog en del nytt med. Just nu har vi byrån proppfull med kläder upp till storlek 62, vilket blivande Mommo inte var så lycklig över. Hon hann inte köpa så mycket som hon ville men alla kläder från storlek 68 uppåt är välkomna! Jag blev lite ivrig!

Har märkt att jag har en stor kärlek till grått och vitt, randigt samt mörkblått. Så det är herremannens färgskala i största grad.

Sen har jag ju lyckats bokföra Knyttes kläder så som jag borde ta hand om min ekonomi, men det är ju så mycket roligare med babykläder än aktier osv!

Jag tror att så gott som alla blivande mammor är lite galna i babykläder och allt som hör där till! Min iver glödde ju redan i juni förra året då vi med arbetskompisarna ordnade en babyshower åt vår kollega som sedan fick en pojke. Vi samlade alla presenter och satte ihop en blöjkaka och det var den mest imponerande kakan jag någonsin sett! Måste erkänna att alla andra blöjkakor man såg var lite tråkiga efter det! Vi hade lite blöjor men så rullade vi bodyn och byxor där emellan. Jag bidrog med Pettsson och Findus boken, till på det fanns det oljor, tvålar, wipes, tuttar, en nalle och choklad! Hjärtögaemoji x 1000!
Fyllkakan ansvarade även jag för, den skulle jag kunna äta upp ensam just NU!

Jag njuter av att vara gravid för tillfället, har inte några krämpor än så länge så är glad över det.
Han sparkar mest på morgonen då jag vaknar, förutom idag då Mamma var här via, då vägrade han röra på sig! Typiskt, en mini spark fick hon känna. På dagarna sover han mest för att sedan vakna lite till kvällen. Så passlig rytm har han ju nog.
Det som jag mest lider av är att jag inte kan gå raskt, får ont i magen. Det här blir lätt till ett problem då det är mer hetsiga dagar på jobb och jag behöver hålla farten uppe. Jag lider efteråt och har helt enkelt fått börja dra ner på takten och be mer om hjälp, men är lite för envis så helst klarar jag mig själv! Annars har jag snälla kolleger som ställer upp för mig då läget kräver det och det är jag tacksam över!

  • 786 readers

Likes

Comments

Nu på dagen är vi halvvägs igenom graviditeten! Jag firar det med att vara helt inaktiv med årets flunssa! Så mellan tusentals näsdukar och hostattacker from hell så finner jag även lite glädje denna dag.

Vi har skaffat en del saker åt Knytte men än finns det mycket att skaffa! Gjorde fina fynd då Jollyroom hade blackfriday erbjudanden i en veckas tid!

Har försökt hålla fötterna på jorden och skaffat både nya och begagnade kläder och prylar!
75% av de kläder som vi har hemma är begagnade, vilket jag anser att inte har någon skillnad. De är lite använda och finns inga slitage så varför inte återanvända?
Vagnen är även begagnad, hade en extrem tur att jag hittade den! Min mamma har från första början sagt att hon ska köpa vagn åt sitt barnbarn då det är dags, det enda egentliga märket som hon godkänt är Emmaljunga.
Hittade vår på Tori, inga spår av användning och till och med hjulen ser inte ut att ha rullat utomhus alls! Orsaken är att de köpte den förra året men åkte till Paris i 10 mån med en mindre vagn, vilket betyder att den är använd ca 2 mån!
Precis den vagn och färg jag önskade mig! Ibland går drömmar i uppfyllelse!
Vi tackar blivande Mommo & Moffa för Knyttes blivande vrålåk!

  • 984 readers

Likes

Comments

Imorgon stiger vi in i vecka TJUGO och har nästan halva graviditeten bakom, vilket numera inte egentligen känns så märkvärdigt eller hastigt. Med tanke på att jag plussade då det var somriga kvällar med sol och skärgårdsliv, nu är det sen igen snö och en massa mysbelysning så nog har ju tiden gått framåt. Kan inte ens klaga på november som alla tycks ha något emot.
December är nu då här och denna månad med för en massa feel good känsla men är även lite skrämmande.
Jag och Kennet har varit tillsammans sedan 2008 och vi har ALDRIG firat jul ihop från början till slut. Vi har varit med våra egna familjer och träffats senare på kvällen, oftast hos min familj var vi sedan öppnat varandras presenter. Denna jul kommer se likadan ut med enda skillnaden att jag arbetar fram till kl 21. Men nästa år är det andra bullor! Sen ska det pendlas av och an, en jul hos min mammas familj, sedan hos kennets och sedan med pappas! Jag som inte ens har varje jul ledig, huh! Men vi tar den biten sen!
Nu väntar vi på den 20.12 för då får vi hoppeligen veta om....

Ja precis, om det är en flicka eller pojke!
Det är endast en person som gissar på pojke, alla andra har hittills trott att det är en flicka.
Har på känn att det är en liten tös, det har jag haft från början. Min mage är en typisk "flickmage" som breder ut sig på ryggen. Men mera kula har jag fått! Jag som avundades de med tydlig mage men nu är jag med i gänget! Jag kunde delta i "magen i vädret" gänget i Ikea igår, gissa vem som gick stolt omkring!

  • 1010 readers

Likes

Comments

Går snart in i vecka 18 vilket betyder att vi inte allt för långt ifrån halvvägs av graviditeten. Beräknat hade vi ju till en början 6.5 som sedan ändrades till 30.4, dock är jag lite skeptiskt ställd till det. Har en självklar känsla om att det kommer gå in i Maj i närheten utav den första beräknade tiden! Sist och slutligen går det ju ofta över tiden då man väntar första, vad jag förstått.

Har ända sedan jag plussade undrat över hur det kommer kännas och hur jag kommer uppleva det hela. Det blev kanske inte som man hade trott, förväntade mig ett fruktansvärt illamående, en kula som snabbt syns, cravings och lågt hb.
Än har jag inte haft en enda craving, det som jag var så nyfiken över vad det skulle kunna vara isf. Järntabletter har inte varit aktuellt och endast korta snabba och korta illamående attacker har förekommit, men sällan.

Kan verkligen inte klaga över något, jag har mått oerhört bra och hoppas det kommer fortsätta! Bara att vänta på första sparken och till ultran var vi borde få veta kön. Ingen skillnad vad som kommer men alltid roligt att veta!
Vi tror det är en flicka, baserat på känsla mest. Vissa test tyder på det och jag mår nästan exakt lila som min mamma då hon väntade mig! Tiden får utvisa!

Vilken vecka är du i nu? 17

När fick du reda på att du var gravid? 1.9

I vilken vecka var du i? 4-5?

Hur tog du det? Chockad, lycklig, skeptisk och lyrisk över att överhuvudtaget plussat första gången efter nästan 3 års kämpande!

Graviditetssymptom? Molvärk, trötthet, ingen mens, obstipation (yay!), större aptit, känslig. Fruktansvärt flatulent i början! Bäst att använda kluriga ord så ser det inte så pinsamt trots att det är fullkomligt naturligt!

Mådde du mycket illa i början? Inte ett dugg egentligen, endast små snabba skov som försvann lika snabbt som de kom nästan. Ingen uppkastning alls vilket är himla skönt!

Har du mycket halsbränna? Nej!

Mat/dryck jag är torsk på: Allt ohälsosamt! Men just nu har jag en sån längtan efter julmat! Kunde redan börja äta utav den.

Mat/dryck som får mig att vilja kräkas: kaffe! Mitt älskade kaffe har jag fått lägga åt sidan, magen orolig och illamående resten av dagen om dricker.

Är du känslig? Ganska nog, gråter lätt till "kadonneen jäljillä".


Är du ofta orolig? Varje dag mer eller mindre! "Nog lever väl h*n än?" Och fundersam om allt är bra.

Sparkar bebisen mycket? Ingen spark än så länge, väntar ivrigt!

När började du läcka bröstmjölk? Nå sidu det har inte hänt än!

Har du fått bristningar? Nope, tycker min kula är mycket mindre än mången annans.

Min barnmorska heter: vet inte ännu men min hälsovårdare heter Camilla och hon är härlig!

Hur vill du att din förlossning ska se ut? Mycket stöd av Kennet hoppas jag på, har lätt för att få panik då frågan om okända situationer samt då frågan om smärta. Smärtstillande på alla sätt och vis men mest så får man ta det som det kommer. Kan egentligen inte säga så mycket mer då jag inte har en aning om hur det är att föda.

Hur många UL har du gjort? 3st hittills, fjärde på tisdag.

Vet du vad det blir för kön? Inte ännu, men hoppas vi får veta nästa månad!

Vad ska bebisen heta om det blir en tjej respektive en pojke? Hemligt!

Några mellannamn? Funderat på Linn Margareta och Erik Göran.

Mina första mammakläder: 2st jeans är det enda som behövts hittills.

Första bebisprylen: en skylt som jag köpte strax efter jag hade slutat med p-pillren 2014.

Första bebiskläderna: små tofflor samt två par strumpor.

Konstiga grejer jag gjort under min graviditet? Fick ett rejält aggressions utbrott en kväll o grät i några timmar efteråt. Annars har jag väl varit som normalt.

Konstiga kommentarer jag fått höra: inga ännu!

Konstigaste bebisrådet: alla jag/vi fått har varit bra så har inget bra svar!

Värsta gravidminne? Då det var svårt att hitta hjärtljuden vid ett rådgivningsbesök, knytte låg bara så lågt ned så var därför svårt att få fram dem. Var en obehaglig stund i väntan på att höra hjärtslag.

Bästa gravidminne: nästan idag, då flera på jobb kommenterade att jag börjat få mage. Inget man annars skulle vara glad av att höra men just nu är det som bomull kring hjärtat!

  • 1183 readers

Likes

Comments