pio

Fredag i Berlin. Har promenerat en riktigt lång väg runt till alla olika sevärdheter. Man ser nog en stad så mycket bättre genom att gå och dessutom har det varit strålande sol så riktigt skönt bara.

Holocaust Memorial. Coolt!

Paus i solen. Min bror imponerade tyvärr inte med sina fotograferingskunskaper.

East Side Gallery av Berlin muren. Den delen där människor har målat konstverk på väggarna. Vi gick även till en annan del men den var inte riktigt lika imponerande.

Brandenburger Tor!

Nu blir det middag och drinks! Kramis!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej.

Idag landade även vår bror i Berlin tidigt på morgonen och hela syskonskaran blev samlad! Efter att han kommit till hotellet gick vi snabbt till cafeet Betty'n Caty för morgonmål. Det var både bildvänligt och gott, så allt var som det skulle.

Efter en stunds ätande och talande började vi gå mot shoppinggatorna. Ganska regnigt tyvärr men inte så farligt att man inte skulle kunna gå omkring. Stannade ibland och fotade mina kära syskon, som här framför en cool vägg med en uggla.

Eller här på Alexanderplatzen. Extra trevligt då min bror heter Alexander. I övrigt var jag väldigt oimponerad av det stället, ganska stort och grått och tråkiga byggnader..

Kaffepaus!

Efter det var vi kulturella och gick till ett museum. KW institute for contemporary art hette det. En del konst var verkligen underlig, som denna ring på golvet. Jag förstod inte att det var konst och gick rakt över den före jag sen läste på och förstod att den hörde till utställningen. Fanns dock även cool konst, som ett rum där konsten var lek med ord genom att en kvinna sa en massa meningar och ord. Det var tillräckligt imponerande så att vi lyssnade på det flera gånger. Bra med kulturella grejer i alla fall!

Nu är mina syskon hungriga och gnälliga så måste gå på middag. Hoppas alla har en mysig torsdag!

Likes

Comments

Hej!

Igår på onsdagen åkte jag till Berlin. Flyget tog endast en timme så det var väldigt smidigt. Tog sedan ett tåg och så var jag framme på vårt hotell. Väntade här en stund tills min syster också hade landat på ett annat flygfält och hon kom hit till hotellet. Lika underbart som vanligt att ses igen <3. Vi gick ganska direkt och äta hamburgare till en restaurang nära hotellet och catchade up. Finns ju ganska mycket att tala om då man inte setts på sju månader. Klart att vi håller kontakt ganska ofta men helt annorlunda ändå när man ses i verkligheten. 

Likes

Comments

Hej. Början av denna vecka kommer endast gå till jobb och tentläsande. Nästa vecka har vi tentvecka och jag skall läsa så mycket som möjligt före onsdagen. Då åker jag nämligen till Berlin där jag möter upp mina båda syskon <3<3<3 Har inte träffat min syster sedan hon gifte sig i augusti förra året så det kommer bli helt underbart att få se henne igen och att kunna hänga alla tre syskon tillsammans!! Det är något som sällan sker. Men på grund av detta har min måndag inte varit så spännande och väldigt bildlös så jag bjuder på en mysig quote istället. Tycker om de allra flesta quotes, även de löjligaste. Kram!

Likes

Comments

Hej!

På lördagen hade jag inte ens krabbis men chillade hela dagen, kollade Netflix och åt Mcdonalds mat. Jag äter vanligtvis ganska mycket skräpmat och besöker ofta Mcdonalds, men här bor jag ganska långt ifrån en så jag orkar aldrig dra mig till den. Enbart positivt dock.

På kvällen mötte jag upp Hannah för middag på Nooch och efter en stund kom även Eva. Vi satt på restaurangen och iakttog en grupp flickor, några år yngre än mig, som var på middag där. De hade inte en enda ordentlig diskussion under sin middag utan spenderade hela middagen på sina telefoner. De fotade varandra och sig själva hela tiden, textade, snapchattade, instagrammade och så vidare. Hemskt att se att människor inte ens på middagar kan vara utan sin telefoner och inte kan tala med varandra. Säger inte att jag är bättre själv men är i alla fall inte sådär extremt beroende... Efter middagen gick vi ännu en stund till en bar. Vi kunde sitta ute utan värmelampor, väldigt nice. Mysig kväll!

Likes

Comments

Hej. Min fredag var riktigt skoj. Under dagen studerade jag ganska länge. Sedan åkte jag in till stan för att gå i butiker, favoritsysslan på fredagseftermiddagar.

Sedan åkte jag till de pijp för att träffa Safira som också är på utbyte nu i Amsterdam. Hade inte träffat henne på flera år, hon är syster till en av mina vänner Sanya, så det var jätteroligt att ses. Var på ett coolt cafe/restaurang: coffee&coconuts.

På kvällen blev det ännu St Patrick's Day fest i en av lägenheterna här på campus. Det var en typisk sådan fest med en massa människor, ölspel och dans. Roligast var det i alla fall att hänga med min vän Arash!

Likes

Comments

Hej!
Så soliga och våriga dagar här, har varit typ 14 grader varje dag nu. Underbart!! På tisdagen var jag alltså med Eva på ett musikevenemang, som var riktigt mysigt. Dom spelade en massa covers på kända sånger, men tyvärr spelade de inte så länge efter att vi kommit dit. Delade i alla fall på en god pizza gjord på filodeg och drack en öl. Mums!

På onsdagen jobbade jag på förmiddagen och på eftermiddagen hade jag två presentationer. Hela tiden presentationer här, suck. Upptäckte även att jag kan sola i mitt fönster, eftersom jag har morgon/dagssol och fönstret går att öppna helt och hållet. Kommer alltså förhoppningsvis hinna bli brun... Åt en god hälsosam lunch och var på lenkki.

På onsdagkvällen var det quiz night med andra utbyteselever. Frågesport med en massa frågor om Holland hehe. Hade egentligen velat gå ut efteråt, men ingen gick riktigt så det blev inte av. Får bli av på veckoslutet istället!

Och idag har varit en ganska vardaglig dag. Talade länge med matilda i telefonen och sen gruppvideochattade vi med ganska många flickor <3 Bäst att tala med alla vänner hemifrån och höra uppdateringar om allas vardag.

Likes

Comments

Förra veckan, då det var kvinnodagen var vi med Eva på ett ställe som heter Market 33, som består av massa små restauranger. Där träffade vi en trevlig flicka som jobbade och tog hand om evenemangen där, så idag är det någon sorts musikkväll där som vi ska gå på. Älskar stämningen på ställen som dessa, så förhoppningsvis är musikkvällen också lyckad. Nu måste jag börja laga mig klar för att inte bli sen.

Likes

Comments

Hej! Har haft besök av Valter under slutet av hela förra veckan så har inte riktigt orkat blogga. Han kom på torsdagen och åkte på söndagen och vi gjorde allt möjligt. Gick på museum, åt god mat, gick omkring på stan och njöt av det soliga vädret. Sånt som man nu gör. De senaste veckorna har det regnat nästan varje dag men under veckoslutet var det soligt och varmt, så underbart. Vi bodde på hotell som var på ett bra läge i Amsterdam och gud det var skönt att byta ut mitt kollektivboende mot hotellboende för ett par dagar. Fotade inte så mycket men här är nu några bilder. Riktigt trevligt att ha honom på besök i alla fall :))

Likes

Comments