pio
View tracker

Grattis till vårt kära land som fyller 99 år idag. Tog en lååång promenad på dagen för det var så fint väder och på kvällen har jag varit på middag hos mina föräldrar med min bror. Såg även typ en timme av slottsbalen, hör ju till. Familjetiden fortsatte således idag också. Har också sträckkollat en hel säsong av norska serien Skam idag. Mycket bra!

​Tonerna för i år..

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Måndag!

Började dagen med en sovmorgon eftersom jag var så slut efter veckoslutets bravader. Har efter det haft en riktig familjedag. Gick först under dagen på stan med mamma för att söka min kommande julklapp hehe. Hade även fikapaus på La Torre Fazione.

Var sedan på kontoret under eftermiddagen. Och på kvällen gick jag ännu på bio med både mamma och pappa. Såg en svensk film som hette "Den allvarsamma leken". Helt bra men liiite för gammaldags för min smak.. Såg på vägen till bion hur människomassor vallfärdade till Senatstorget för att se finlands nya kändis Saara Aalto.. Inte i min smak tyvärr men roligt att det går bra för nån!

Likes

Comments

View tracker

Hej!

Måndag igen och veckoslutet bakom. På fredagen träffade jag Lotta och vi gick till Joe & the Juice i Stockmann. Hade det väldigt roligt och goda juicer har de nog. Efter det chillade jag hela kvällen hemma hos mina föräldrar, myste och tittade på olika filmer.

På lördagen blev det sedan fest, jippii. Hade planerat att gå ut med Ipi och så joinade Linda. Vi förfestade hos mina föräldrar och efter det for vill till Kaiku i Kallio. Kvällen fick ett väldigt intressant slut men i alla fall var det roligt en stund.

​Och på söndagen hade jag en lugn dag, hängde med mina föräldrar och träffade Tanja och Matilda som kommit hem från Stockholm på kvällen :)

Likes

Comments

Älskar att äta morgonmål ute. Det blir en så lyxig början till dagen. Därför började vi med Tanja och Ipi torsdagen med morgonmål på Sis. Deli på Kalevagatan. Slurps!

Likes

Comments

Ciao!!

Spännande saker som hänt idag:
1. Lunch med pappa. Sushi <3
2. Såg en fin Helsinki skylt på Narikkatori. Antar att den kanske satts upp på grund av att det är Slush för tillfället (?)
3. Var och simmade i Allas igen. Så skönt! Snart stänger de på grund av renovering så jag passade på att hinna gå ännu en gång före det.
4. Har blivit så äcklad av hur mycket tid jag spenderar på min telefon (pga att jag sett för mycket på black mirror) så lämnade den hemma när jag gick och tränade. Måste bli bättre på att vara utan den....

:DD

Likes

Comments

Hej!

Eftersom året snart är slut tänkte jag göra några inlägg där jag throwbackar till olika saker jag gjort under årets gång. Jag börjar med ett inlägg från årets resor.

2016 inleddes på en strand på Phi Phi Islands i Thailand tillsammans med Tanja och Linda. Vi var alltså där över förra jullovet för att sola, chilla, festa och bli bruna och fräscha samt utvilade inför kommande året. Var väldigt skönt att komma bort från Finland under jullovet och bara ta det lugnt efter en hektisk höst. Kommer dock ihåg att nyåret inte ens i Thailand var en höjdare.. Varför är nyåret aldrig det?!

Nästa resa gjorde jag i maj, efter att skolan igen tagit slut. Tur att man har långa lov på Hanken så att man hinner resa bort efter terminernas slut. Denna gång reste jag till Kanada där min syster bor. Först till Vancouver och sedan därifrån till Tofino, som är den lilla surfstaden hon och hennes man (dåvarande pojkvän) bor i. Var så roligt att hänga med min syster en längre tid, träffa Mike, se Kanada och spendera massor tid utomhus med att göra hälsosamma saker som att se valar, öar, springa i skogen, testa på att surfa osv. Saker som hör till deras vardag där.

Nästa resa gjordes i juni till Stockholm eftersom det ligger så nära Helsingfors och har tusen gånger bättre nattliv än vi har här. Dessutom väldigt god mat. Också en väldigt rolig resa!

Fjärde resan gjordes återigen till Kanada eftersom Casandra och Mike nu hade bestämt sig för att gifta sig! Denna gång var hela vår familj med vilket var så kiva eftersom vi fick spendera tid ihop allesammans. Samtidigt som det var tungt att överlämna Casandra till Kanada så var det världens vackraste bröllop och så fint att se hur bra hon har det där och vilken livspartner hon hittat i Mike <3

Femte och sista resan gick igen till Stockholm, men denna gång med Bonusway för att springa tjejmilen. Så rolig och häftig upplevelse att vi klarade av det utan att dö!!

Har ännu en resa kvar, till Levi i december, men den skriver jag mer om sen. Är väldigt glad och tacksam över alla roliga minnen jag fått av dessa resor under årets gång. Hoppeligen blir det mycket resor nästa år också!

Likes

Comments

Hej!

Hade verkligen planerat att blogga varje dag nu men hehe den iden började inte så bra. Nu är i alla fall veckoslutet över och det har varit så lyckat.
På fredagen jobbade jag och efter det var jag på lite Black Friday shopping på stan. Alla butiker hade ganska bra reor så fyndade lite olika saker. Till exempel dessa sköna byxor.

På fredagkvällen träffade jag ännu lite vänner en stund men gjorde inget mer spännande än det. På lördagen träffade jag Ipi över en kaffe på Cafe Esplanad!

Sedan var det dags för kvällen och party. Började hos Linda där vi firade att hon fyller 22 nästa vecka! Efter det fortsatte vi till Pastor, där det var väldigt mycket bekanta. Gick ännu efter Pastor en sväng till Rymy Eetu med Tanja trots att det var lite onödigt haha! Hade i alla fall en rolig och lite random kväll!

Idag har jag haft en superskön krabbissöndag. Träffade Lotta på lunch på bar 9 och har efter det luggit hemma och sovit samt sträckkollat netflixserien Black Mirror. Handlar om de mörka sidorna till teknologins utveckling! Det låter kanske konstigt men är verkligen så bra och intressant! Snälla kolla den ifall du inte redan gjort det!

Och imorgon en ny vecka. Kommer antagligen bli en ganska lugn sådan eftersom jag har så lite skola. Halleluja så skönt!

Likes

Comments

Hej!

Torsdag och endast en dag till veckoslut. Väntar så mycket på lördagen så vill hoppa fram dit redan nu. Idag var jag hela dagen på jobbet. När jag kom hem unnade jag mig sushi till middag för hade såna cravings! Nu skall jag sova! Glöm inte bort att imorgon är det black friday!! Bästa dagen för att nätshoppa. Glöm inte heller bort att idag är det en månad kvar till jul, jihuu!

Trist att det blev en väldigt dålig bild. Ville iaf visa hur fin hela stan är nu med alla julljusen!!

Likes

Comments

Hej!

Lättnaden efter att idag ha lämnat in kandidatavhandlingen är verkligen stor. Ångesten som plötsligt bara släppte, såå skönt! Får väl bara hoppas på att den ännu blir godkänd, haha. Efter att jag lämnat in kandin gick jag till kontoret där vår fina officedog Milla var på besök.

På lunchen träffade jag min kära famo för en försenad födelsedagsmiddag. Vi åt blinier. Mums! Också väldigt trevligt att träffa henne eftersom vi trots allt ses ganska sällan.

Nu kom jag just hem från att ha varit på drinks med Tanja och Matilda på Clarion Hotel. Vi firade att vi lämnat in våra kandin och gick dit för att det nya hotellets rooftop bar. Verkligen imponerad av Clarion och den magiska utsikten över hela Helsingfors man hade därifrån!

Med andra ord har det varit en väldigt lyckad tisdag <3

  • 810 readers

Likes

Comments

Hej!

Måndag morgon jippii. Tänkte berätta lite om resten av mitt veckoslut.
På lördagskvällen gick vi med Ipi, Tanja och Matilda först på drinks till Sandro och sedan på improvisationsteatern Stjärnfall. Allt som hände improviserades på scenen. Skådespelarna var jätteduktiga och roligast var det när Tanja gick upp på scen!!

På söndagen gjorde jag allt möjligt. Gick först till mina föräldrar på söndagsmiddag. Åt och talade en stund med papsen! Efter det träffade jag Valtti och drack glögg på Ursula :)) Det var riktigt mysigt. Och senare på kvällen träffade jag ännu Fellu som var på besök i Finland från Sverige!

Nu är det måndag och ser riktigt fram emot denna vecka! Kram!

  • 903 readers

Likes

Comments