Jag valde att ta en paus från bloggen under tiden jag mådde dåligt. Jag hade varken ork eller lust till att skriva. Jag hade inte ork för något. Men när Loke föddes så har jag börjat må bättre och bättre. Amningen fungerar och Loke mår bra. Han föddes den 20/1, vägde 4080 och var 51 cm lång. Förlossningen var riktigt tuff då den gick både snabbt och jag hamnade i chock.
Klockan 04.20 vaknade jag av att det värkte lite i ryggen och att det rann lite fostervatten. Kl 04.35/40 började jag få ont med tre minuters mellanrum. Jag ringde till min mamma och berättade att det startat och att vi förmodligen skulle hinna lämna Lovah i skolan innan vi fick åka in. Men jag fick ondare och ondare med endast en minut mellan värkarna så jag bestämde mig för att ringa förlossningen som sa att det var dags att åka in då mina värkar var så intensiva. Däremot så var det fullt på Huddinge så dem ville att vi skulle åka in till Sös. Vi fick panik över hur vi skulle hinna dit i morgonköerna. Jag ringde återigen min mamma och sa att vi inte skulle hinna lämna Lovah så min mamma kom hit och vi ringde en ambulans. Ambulansmännen såg verkligen hur ont jag hade och valde att släppa mig på Huddinge iaf, då var klockan 06:30. Jag lades in med kurva som visade riktigt täta värkar - jag var då öppen fyra cm. Efter ett tag bad jag om lustgas som hjälpte mig att koncentrera mig mer på andningen. Dock hjälpte den inte så mycket.
Helt plötsligt på bara en halvtimme hade jag öppnat mig sju, nästan åtta cm och barnmorskan sa att hon inte ville sticka hål på vattnet (som jag önskat) då det skulle gå riktigt fort efter det. Några minuter efter så gick vattnet av sig själv och det var bara att börja krysta. Jag hängde inte med alls utan skrek att jag fick panik. Jag hade så jäkla mycket panik. Klockan 08.17, efter ca 20 minuters krystande kom han äntligen ut. Världens finaste Loke. Jag däremot förlorade 1,3 liter blod och hamnade i chock. Det var så hemskt och gjorde så ont när doktorn skulle leta efter vart blodet kom ifrån så jag fick återigen andas lustgas och även få morfin intravenöst, inte ens då släppte smärtan men gick lättare efter tag. Jag kan säga att detta blir mitt fjärde och sista barn. Min kropp skulle inte klara en till graviditet eller en till förlossning. Mitt psyke skulle inte klara det. Men jag är trots min intensiva förlossning väldigt glad över att jag gjort det. Trots det onda är det verkligen värt det (efteråt haha).

Nu mår jag iaf bra och är en stolt mamma till fyra helt magiskt underbara barn.


Likes

Comments

Helt plötsligt är vi inne i vecka 30, 29+2 och jag hänger inte riktigt med känner jag. Denna graviditet har gått riktigt snabbt vilket jag tycker är skönt.
Har spytt två gånger sen vecka 29 och första gången berodde på halsbränna. Andra gången, igår morse vaknade jag med världens tryck över bröstet och fick springa och spy. Men illamåendet och trycket gick över efter det.
Annars sparkar han på som bara den där inne och lever rövare. En del riktiga sparkar kan han få till som t.om kan göra ont. En riktig liten asskicker.

Idag är jag hemma med sjuk Lovah som kändes varm igår och är väldigt snorig. Så det är väll något virus som går. Bastian låg sjuk förra veckan. Jag kände mig själv dålig förra veckan men tycker ändå att det gick över rätt fort.

Lovah har önskat mys framför tvn idag så det är väll det vi ska sysselsätta oss med. Grabbarna bus kommer hem idag också :)
Hoppas ni får en fin dag!

Likes

Comments

I tisdags hade jag min tid på HS pga mitt mående just nu. Det är en typ av depression och antidepressiva fick jag för att hålla mig uppe. Jag skrev ett inlägg förut om att jag inte ville ha det men valde att ge det en chans. Ibland måste man våga lita på någon annan än sig själv. En ny tid bokad till nästa vecka och jag måste säga att det faktiskt känns skönt. En utredning för adhd kommer förmodligen även att göras, vilket även det är skönt. Och även om det skulle vara så att jag har det eller inte så känns det bra med att göra en utredning.

Idag ska jag möblera om barnens rum IGEN, jag måste hålla igång här hemma för att inte deppa ihop i soffan.
Billy kommer få eget rum och Lovah kommer få dela med Bastian. Tror det blir bättre. Rörmokare från hsb kommer även vid 12 för att koppla in våran diskmaskin och jag har sparat disk för att kunna fylla den på en gång haha.

Lovah är lämnad på skolan för att fira nallens dag och jag ska sätta fart för att hinna med det viktigaste innan hämtning.


Idag avslutas även tävlingen med twistshakebaby på min instagram så in och tävla :) http://instagram.com/pinupcandy

Likes

Comments