Header

Gårdagens glädje sitter kvar än idag. Så längesen jag lät sprittet i kroppen få löpa ut i rytmiska rörelser till musik! Älskar euforin som dans för med sig!

Idag skapar jag stämning på jobbet och stannar upp ett tag och riktigt smuttar på smaken av glädje!
Mera fest i livet tack!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Har tidigare sagt att jag aldrig mer ska ge H&M en chans vad gäller att beställa från nätet, för storlekarna stämmer tamejtusan aldrig. Kommer säkert inte göra nu heller, men ville fylla på mitt förråd av toppar som inte innefattar munktröjor, så beställde hem en hel del och får väl skicka tillbaka det (troligtvis det mesta) som inte passar

Blev lixom kombinerad tröstshopping, men också lite shopping i ren glädje av att jag fick godkänt och bara hade ett fel från alla rätt på första inlämningsuppgiften i den här megasuperduperintressanta kurser!

Likes

Comments

Allt är tungt just nu, ligger några sidor efter i boken eftersom jag valde att bara fokusera och bli helt klar med inlämningsuppgiften så tidigt som möjligt, får jag nu istället många sidor att ta igen. Och herrejävlar vad intressant det är, eller inte. Förstår inte hur det kan finnas ekonomer i detta samhälle, kan däremot förstå varför de har så jävla bra betalt. För om man ska ta sig igenom dessa urtrista kurser inom ekonomi så lär man ha en stor morot att sukta efter. Läser just nu om hur man redovisar eventuella förluster om man har belånade kundfordringar och vid förluster av dem, samt hur man redovisar vinst och förlust av aktier. Intresseflaggan har blåst bort här kan jag säga. Det är inte så lätt att läsa något som är så fruktansvärt ointressant. Får lixom tvångsläsa och plugga 10 minuter i taget...

Och så denna trötthet idag. Men eftersom jag (uttryckt av en av de oförstående i mitt liv) "inte bara kan ligga på soffan när jag är ledig när det finns saker att göra", därmed fick lite adrenalin på grund av en överdos av ilska, så planterade jag lite tulpanlökar, plockade tvätt och sen flydde till skogs med p3 dokumentär. Det här jag har sagt som "det finns inget annat än att sova" har, för det första inte gått in och för det andra så säger jag ju emot mig själv, för lyckas man göra mig tillräckligt arg och ledsen, så orkar man ta en promenad ändå, dock inte lika rask som andra dagar.

Nu kan gärna denna gnälliga torsdag få ta slut tack!

Likes

Comments

Jag hatar dessa dagar, då energin, lusten och orken är som bortblåst. Jag hatar dessa dagar då sjukdomen påminner mig, om att jag inte är frisk. Och det är så orättvist. Jag känner mig så maktlös. Att leva med denna trötthet, svårt att beskriva och ännu svårare att förstå, men jisses vad det tär. Jag blir framförallt arg för att det oftast kommer de dagar jag är ledig. Vilket kanske egentligen är tur, för skulle jobbet påverkas mer så skulle jag säkert bli sjukskriven. Men de dagar, spelar ingen roll om jag har tråkiga saker att göra eller roliga saker som står på schemat, rätt som det är så finns det bara en sak att fokusera på, och det är när nästa tillfälle ges som jag kan få vila.

Jag har försökt beskriva tröttheten för de som jag tror (vet) inte fattar, eftersom jag ofta får höra att jag kan "vila senare", eller "sluta vara så arg och bara gå och sov en stund, så kanske det går över". Tröttheten är ofta fysisk, då musklerna inte längre gör som de ska, när jag går känns det som att jag går i knähög lera, och när jag ska hålla i saker, så är det som när man varit ute en kall vinter utan handskar och kommer in i värmen igen, du kan inte greppa nånting. Idag tappade jag till exempel mackan jag skulle äta, på golvet. Och när man ligger ner så känns det som om jag har ett täcke med tyngder i över mig, det är skönt när jag väl ligger där, det är avslappnande att vara så tung, men när man ska resa sig upp så måste man nästan fundera på "hur gör man?" "var ska jag börja?".

Eftersom den fysiska tröttheten är så intensiv, så påverkar detta i sin tur det psykiska. Lusten till att göra saker försvinner totalt, eftersom jag bara vill tillåtas ligga ner, känna mig tung och sova. Oftast går tröttheten som tur är över när jag fått sova en 30 minuter eller en timme. Men inte alltid, då förstörs hela dagar. Och då önskar jag att människor kunde försöka förstå, eller åtminstone acceptera, istället för att himla med ögonen eller lyfta på ögonbrynen i oförståelse till hur man beter sig eller vad man pratar om. 

Jag tycker inte om att uttrycka mina negativa åsikter, sånt som kallas för gnäll. Men ibland behövs det också, i alla fall från ena hållet. Medvetenheten om dolda sjukdomar kan ju också öka. För folk har ingen aning.

Likes

Comments

Det behövs mycket ensamtid nu. Inte just att få vara ensam, jag har gärna sällskap, men att bara inte tänka på något annat än en enda sak. Och den enda saken ska inte kräva så mycket energi. Bästa sättet för mig som jag upptäckt, är promenader med P3 dokumentär i öronen. Det krävs att jag lyssnar. Och jag behöver bara lyssna, inte svara, reflektera eller ge någon som helst respons. Bara lyssna. Och det är ju lite svårt i sällskap av en människa, de kräver ju (helt förståeligt) respons och svar. Och om jag inte lyssnar på dokumentärerna så missar jag innebörden, och där är det lite klurigt, för jag måste vara koncentrerad på vad de säger, för annars fladdrar tankarna iväg, och just därför väljer jag P3 dokumentär med spännande avsnitt så jag VILL inte missa något.

Så i slutändan är detta ändå något bra. Jag längtar efter mina promenader med mina spännande avsnitt i öronen som jag vill lyssna på, för de är intressanta, givande och spännande. Och därför blir det ändå att jag faktiskt tar mig tid att ta dessa terapipromenader.

Det jag försöker komma fram till är nog att jag äntligen har hittat ett sätt där jag får "slippa tänka". Utan bara lyssna och vara koncentrerad på det jag vill för stunden.

Just nu är det bara tråkiga måsten som kombineras stressiga tankar. Så skönt att ta en paus, (jag försöker en timme om dagen de dagar jag inte jobbar) eller åtminstone att få fly lite, paus är ju fel ord, det handlar väl mest om att tillåta sig att lägga saker åt sidan en stund och bara tillåta sig att tänka "jag gör det sen".

Dessa poddar, framförallt Mia Skäringer och Anna Mannheimer och P3 dokumentär, har räddat mycket i min vardag och jag är så tacksam!

Likes

Comments

Nu är en intensiv helg över. Helgen började i och för sig i torsdags för mig då jag var ledig. I fredags var jag och mamma iväg till marken i Lindesberg. Köpte en ny plånbok som jag får ner lite mer kort i och lite nya blommor till trappen så jag kan slänga de stackars döda sommarblommorna som jag tagit livet av.

Sedan var det personalmöte. Mått så fruktansvärt dåligt inför det. Och mår inte mycket bättre efter nu heller. Förändringar och orättvisor i organisationer är inte bra. Hatar sånt. Usch...

Lördagen följde med jobb i 48 timmar. Men 24 av dem spenderades på Kolmårdens djurpark. Sov en natt på vildmarkshotellet och var in på djurparken både lördagen och söndagen innan vi åkte hem igen. Hade tur med alla djur, alla djur som vi besökte (alla förutom varg, säl och röd panda) var framme och nära så man kunde se dem. Tog däremot inte kort på alla, tycker vissa såg så ledsna och besvärade ut så det vill jag inte fotografera. Är inte så jätteförtjust i djurparker av den anledningen. Men efter att ha läst på lite mer så förstår jag att djurparker gör mycket mer nytta än vad man tror. Nedan kommer lite bilder.

Likes

Comments

Hittade en teckning som jag glömt i bilen för några veckor sen. En gåva av fina Juni som ritat den här till mig när vi skulle iväg till Titanic-utställningen i Örebro! 😍

Likes

Comments

Godmorgon!

Började den här morgonen med att inte börja alls, nämligen genom att snoza 20 minuter. Skulle göra kesoplättar som jag sett från Julias blogg, men visade sig att jag inte hade nå fiberhusk hemma så jag gjorde en typ av omelett istället med bara keso, ägg och salt.

Jag tänker nämligen göra ett försök till att inte äta så mycket socker och kolhydrater. Så jag tänker börja med att bara trappa ner. Sluta med godis och annat sött som innehåller mycket socker. Att sluta med godis är en extrem kamp för mig. Och dessutom dra ner på kolhydrater, inte äta ljust bröd, inte pasta och ris. Har försökt sluta en gång förut, gick sådär. Så nu tänkte jag trappa ner istället för att sluta tvärt. Det är fan pinsamt vad begären man har i kroppen kan göra med en. Och vad dålig karaktär man har, skamligt.

Men eftersom mackor är min stora passion i livet så kommer det bli svårt att sluta med det, så jag börjar där, med att byta ut frukostdelar. Idag är jag ledig hela dagen, men hela dagen kommer gå åt att plugga, och inget annat. Kanske en promenad om jag hinner mellan plugg och matlagning.

Likes

Comments

Godkväll!

Idag har jag och mamma spenderat nästan hela dagen i Örebro. Först lite ärenden, sen lunch och shopping på stan innan jag lämnade in min bil för att fixa till en lackskada. Och till sist handling på Ica-maxi.

Blev en ny kappa från ONLY, nytt nagellack från Maybelline, en halsduk från Cubus och ett par nya kängor till vintern från Deichmann😊

Nu på kvällen har jag gått en promenad och enbart pluggat. Håller på med en inlämningsuppgift om bokföring och den kräver enormt mycket tid...

Likes

Comments

Sådär! Nu har jag haft min promenad på fem kilometer och golvet blev inte dammsuget under tiden som jag hade planerat. När jag kom hem tog jag tummen ur och skördade allt som gick ur det så kallade trädgårdslandet. Massooor med morötter, lökarna hade inte blivit så stora, men jag tänker inte vakta mer på det förbannade landet så jag tog upp de som var stora nog och slängde det som var för smått. Nu är lixom tålamodet slut, eller egentligen inte, men jag har inte tid, debet och kredit tar lite oönskvärt mycket tid av mina "lediga" dagar och jag har inte längre (efter ett ex antal klagomål) samvete att anlita P som barnvakt åt mina stackars grödor och blommor. Så idag rök allt. Förutom mina fina kryddplantor som tagit sig så fint. Persilja och timjan har jag massor utav och ikväll, om jag finner ro någon gång efter dammsugning och undanplock av utomhuskrukor och avsköljning av morötter och lök, så ska jag hacka och frysa ner persiljan och lägga timjanen på torkning.

Nu ska jag sluta sitta vid datorn, har nämligen lagt ytterligare en timme på redovisningsuppgiften i programmet visma efter att jag kom in från promenaden. Nu måste jag göra något "som syns".

Förklaring: Det är alltså inte lika uppskattat att ha en kärring hemma som håller på med pyssel och knåp som inte syns, typ byta gardiner, torka av bänkar, torka lysknappar eller annat "tork" som folk inte tänker på (enligt vissa, jag tänker på och lägger märke till fläckar) eller sortera bland besticklådor eller städa i toaskåpen eller dylikt. Utan det ska vara sånt som syns, fråga mig inte vad det ska vara, för så stökigt har vi inte så det syns varje gång jag dammsugit eller torkat av bänken. Men det ska vara "vettiga" saker. Alltså inte sådant som jag tycker är roligt, för pyssel med prylar eller sortering av användbar yta kan jag tycka är både roligare och nödvändigare än, "sådant som syns".

Frågan är bara om en kvinna skulle uttrycka sig så till en kar, om han tillbringat 24 timmar på jobbet och som dessutom pluggar och som DESSUTOM städar. MEN inte städar rätt. Och med rätt menar jag ju då, att man gör sådant som syns. Men att göra sånt som inte syns är som sagt ibland bra jävla mycket roligare.

Dessa jävla förväntningar skulle jag vilja stoppa upp i röven på en elefant, mest för att vara skonsam mot djuret, för att köra upp dem på något annat djur är inte fysiskt möjligt, fattar ni då hur stora jag känner att förväntningarna är?!

Jag ska inte klaga mycket till. Detta är förresten lite i bakgrund av Mia Skäringer och Anna Mannheimers podd. Just den där känslan jag tror att många kvinnor bär. Att jag som kvinna ska bära upp hela hemmet och allt runtikring det. Om jag inte plockar ner tvätten från sträcket på lördagen innan jag åker till jobbet nästa dag, så kan jag lugnt räkna med att den inte flyttat på sig, den väntar på mig där, precis som den gjorde när jag lämnade huset. Det är lixom mer normalt för en kvinna att orka mer, tänka mer, bära upp mer, foga sig mer och anpassa sig och sitt liv efter andra mer. Är vi för snälla? "Nej men åk och titta på din fotbollsmatch när du ändå är ledig", eller åk o jaga eller skruva med någon jävla bil eller vad det nu kan vara som karn vill göra när han väl är ledig. Så stannar jag hemma och städar, för det hinner jag inte göra imorgon.

Kvinnors lediga tid ska gå ut på att upprätthålla ordning, medan karars lediga tid ska gå ut på att vara just, ledig.

Likes

Comments