Header

Dagen bjöd sedan på en busstur till yas marina, vilket är stället där bland annat formula 1 banan och Ferrari world ligger. Vi fick en båttur runt hela området, eftersom det ligger som på en halvö eller udde.

Sedan åkte vi vidare till the grand moské. Där fick vi, eller fick, vi var tvungna att ta på oss slöjor så vi täckte topp till tå. Bara fötter, händer och ansikte fick synas.

Det är extremt stora skillnader på regler här. Man får inte ha ögonkontakt med kvinnor och man får inte stirra på någon. man får inte prata med kvinnor i slöja eller män i det som jag kallar "nattlinnen". Tar man kort för absolut inte barn vara med. 

Efter moskén köpte jag ett armband och en kylskåpsmagnet till mamma. Och sen vidare till herritage village och sen sen lunch på wahdi mall.

Vilade en stund innan vi bytte om och åkte till en annan hamn och fick kliva på en träbåt för att käka middag.

Kvällen och natten spenderades på puben som låg strax bredvid hotellet. Superlång men bra dag!

Nu är det dags att sova!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Vi landade o Abu Dhabi klockan halv tolv på natten och åkte buss till hotellet grand millennium​. Klockan kvart över tre släckte jag ljuset och somnade.


På morgonen fick vi programmet för veckan och åt frukost, äntligen semester!

Likes

Comments

Efter en flaska välling och en Pettson och Findus- saga så somnade M bredvid mig i sängen. Jag vaknade långt före henne imorse och gjorde iordning mina blommor som jag köpte o veckan :)

Blev faktiskt riktigt nöjd, men jag missuppskattar alltid storleken på krukorna jag har hemma och tror att de är större än vad de egentligen är.

Likes

Comments

Pappa och lillasyster M kom o räddade min ensamma fredagskväll. Blev bjuden på pizza och munkar och sen följde kvällen med tv-tittande, ritande och massvis med lek.

På kvällen kom även dilemmat då M kommer och säger: Veronica, det kom fram en jättestor spindel under soffan! Jag får stå emot reflexen att skrika rätt ut och viljan att slå ihjäl den. Efter att ha stått och bevakat den i ca fem minuter så hämtar jag ett glas och en tidning och släpper ut den. Klapp på axeln till mig!

Likes

Comments

Contains affiliate links

Fick sms igår från Cubus friends att det var 30% på alla kläder endast idag och fick dessutom 40% på ett valfritt plagg. "Råkade" klicka hem en ny bomberjacka (ja jag behöver en till) och en ny bikini! Valde mellan rosa eller vit, och kommer säkert ångra mig när den rosa kommer hem då jag alltid har en föreställning om hur snyggt det kommer att sitta och passa.

Likes

Comments

Contains affiliate links

Så mycket fint det finns i butikerna nu!

Köpte lite nya "vågade" (enligt mig) färger. De är inte svarta alltså 😱
Jackan och linnena är från cubus, underkläderna från Twilfit, handväskan från Glitter och fodralet till hörlurar från Clas Ohlson :)

Likes

Comments

Vaknade halv sju imorse, gick upp sju, åt frukost och började städa. Fikade hos svärföräldrarna, sprang/gick 5 km och pratade med syrran i telefon. Fortsatte städa, duschade och sen äntligen fick jag min lasagne jag väntat så länge på. Han äter inte lasagne så blir aldrig att jag lagar det, men nu när han är borta så passade jag på!

Nu gör jag sista passet på jobbet, slutar 10 imorgon och en fullspäckad helg väntar innan det är dags att packa och åka till Arlanda!

Likes

Comments

Slutade jobbet vid 08 idag. Åkte direkt till VDC för att lämna blodprover. Var ca sju stycken före mig, och mitt i allt väntande så kommer det in en kvinna med mamma och dotter varav dottern ska lämna prover. När det äntligen är min tur (av vad jag räknat ut i huvudet av allt folk som var före mig) så kommer sköterskan och säger att de låter dottern gå före så hon slipper vänta. "Det är klart att barnen ska gå före" tänker jag. Och tiden går, tydligen så behövdes all personal till den stackars dottern och minuter blir till kvartar och en efter en i väntrummet suckar och säger att de inte hinner vänta längre, en ska till tandläkaren, en annan ska till jobbet och en annan ska på möte. Börjar bli lite smått irriterad att den stackars dottern fick gå före, för den stackars dottern hade troligtvis inte någon tid att passa som alla andra i väntrummet.

När jag väntat ytterligare 45 minuter efter att det BORDE ha varit min tid så går jag ut i korridoren och frågar om de inte ska fortsätta ta in folk idag. Då säger hon att de ska ta en liten kille först så han "slipper vänta". What the fuck?! Varför har vi ett kösystem ens? Tycker väl det är viktigare att ta de stackars pensionärerna före eller de vuxna som faktiskt har tider att passa. Menmen, jag var ju näst på tur, så efter en timme och 20 minuter så fick jag en nål i armen och fick gå därifrån.

Hämtade upp mamma och vi åkte till Örebro. Handlade bland annat på Plantagen.Blev lite nya miniväxter och en ny vit kruka på fot och lite potatis, lökar och kryddor som ska sås. Blir bruna fingrar efter det här!

Mera shopping och lunch på Waynes coffee :)

Likes

Comments

Idag är det den 21a mars. Rocka sockorna dagen! Den dagen Downs syndrom och andra både synliga och osynliga handikapp eller funktionsnedsättningar uppmärksammas! Olika är bra!

Och just datumet är lätt att komma ihåg. Istället för 46 kromosomer med 23 par, har personer med downs syndrom totalt 47 kromosomer, med 3 kromosomer i 21a paret där det bara borde vara 2. Alltså 21-3.

Vi har rockat sockorna hela dagen på jobbet idag!


Likes

Comments