Header

...ingenting. Jag fick godkänt på den jävla tentan som var den största anledningen till att jag inte hade tid att skriva här. Satan att den kursen slukade upp mitt liv. Men nu är den över och jag tänker nog aldrig mer ägna mig åt externredovisning. Tack och hej debet och kredit! ✌

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

God kväll!

Idag har jag varit på mitt nya jobb. Det är jätteroligt, men jättejobbigt när allt är så nytt. Det är så fruktansvärt mycket att lära sig och så mycket man ska kunna svara på och som man ska kunna manövrera sig i olika system. Men som sagt, kul. Har redan börja fått lite mer givande uppdrag än bara det basic som vi vikarier förväntas göra😊

Utöver jobben så är det studier såklart. Och den här delen av terminen lyckades mina två kurser krocka med allt. All tillgång till alla uppgifter sker samtidigt, vilket innebär att deadlines ligger samtidigt eller runt samma dagar. Det är svårt att prioritera då. Jag försökte skriva klart min del av PM-arbetet om prestationsmätning inom Ekonomi- och verksamhetsstyrningskursen som ska in om en och en halv, för att ha tid till att skriva en analysuppgift om psykosocial arbetsmiljö och jämställdhet inom Sociologi, som också ska in om en och en halv vecka. Jag har inte läst klart all litteratur som analysuppgiften ska refereras till. Och jag har inte sett de nyaste föreläsningarna om självkostnadskalkylering. Det blir mycket nu i helgen. För det här plugget, kräver timtals med glysande på föreläsningar och läsning i böcker.

Och förutom det så försöker man såklart att få vardagen att gå runt. Man ska inte bara handla och laga och äta mat. Man ska ju dessutom fundera ut och planera vad som ska ätas och vad som ska handlas så att man slipper äta samma och fundera på vad som finns hemma så man inte köper hem för mycket eller glömmer att köpa något. I vardagen är det ju dessutom att städa undan allt efter sig som ständigt blir, precis som alla vet.

Nu för tiden är det också vardag att fundera på julklappar. Vi har elva barn att köpa julklappar till. Och det är inte så bara att köpa. Man vill ju såklart köpa något som barnen vill ha så det är samtal och sms med föräldrar om vad barnen önskar sig, storlekar, färger, favoritdjur, svårighetsgrad på böcker, material you name it. Sen när man väl vet (vilket man såklart skrivit upp för annars glömmer man bort det) vad alla barn vill ha så får man börja ge sig ut på jakt för att försöka få barnen så nöjda som möjligt. Att köpa julklappar, kräver alltså timtal med planering och handling nu för tiden.

Och mitt i alltihopa så ska man tydligen pryda huset med massa julpynt. Jag har däremot valt att förkorta denna process genom att ha bestämda platser på allt och ett väldigt sållande bland tomtarna.

Det som jag vill ha lite underton i, vilket påverkar mig något otroligt. Är att jag nu när jag den här sociologikursen så finns det så fruktansvärt mycket som bekräftar sådant som man bara tidigare har tänkt och blivit "feminist-stämplad" för. Det är så mycket vi kvinnor gör runt ikring det som kallas jobb. När slappnar man av egentligen? På jobbet så går ju huvudet på helspinn hela tiden för det krävs. När man väl kommer hem så är det ju inte direkt så att man sätter sig i soffan och tar det lugnt. Då är det ju nästa projekt som ska betas av.

Jag blir lite rädd för sånt här. Jag blir arg. Rädd för att jag inser hur jobbigt det är, och att jag inte ens har barn. Hur fan klarar man av vardagen med barn? Arg för att jag blir så förbannad på att det är såhär. Och för att det är tabu-belagt att prata om.

Nu ska jag sluta gnälla och fortsätta kolla på dokumentären om kvinnors arbetsförhållanden som jag ska skriva en analysuppgift om.

Likes

Comments

Lite nyinköpt som jag kan ha på kontoret när jag jobbar som administratör. Jag som tidigare aldrig behövt bry mig om arbetskläder eller klädsel har inte haft så överdrivet mycket på office-style fronten. Den helgen jag handlade det här var jag hos en av mina bästa vänner i Uppsala. Vi åt quesadillas, shoppade, kollade film och virkade den helgen. Ska försöka boka in fler såna helger ❤️

Likes

Comments

Alltså shit. Jag hann inte med helt enkelt. Två hela månader försvann, var in här ibland och tänkte att jag kanske skulle skriva ett inlägg, men jag ansåg att jag inte hann. Att sitta och skriva här var, och är egentligen fortfarande slöseri med min tid som jag egentligen borde lägga på att lösa några uppgifter i boken eller lyssna på någon föreläsning eller läsa i läroboken eller skriva på ett av de två PM:n som jag har att skriva.

Tror jag ifrågasatte lite, eller ganska mycket hur meningslöst det är att skriva här också. Vem fan bryr sig egentligen lixom. Och jag har ju inte tid att skriva sådär inspirerande som jag egentligen vill. Livet kom emellan, nytt extrajobb, tentor, inlämningar, träningar och umgänge, kryddat med lite städning och shopping har influerat mitt just nu.

Just nu så håller jag på och skriver ett PM arbete om psykosocial arbetsmiljö, med inriktning mot jämställdhet i en kurs. Samtidigt som jag skriver ett PM arbete om prestationsmätning och hur viktigt det är med de mänskliga faktorerna för ekonomisk långsiktig framgång i verksamheter i en annan kurs. Detta, blandat med Skäringer och Mannheimers poddar som jag flitigt lyssnat på den senaste månaden. Det blir lixom skandal i mitt huvud och jag måste behärska mig från att inte skriva aggressivt och för att dessutom inte skriva en hel bok. 

Dessutom, har jag precis påbörjat ett nytt jobb inom administration och jag, (lilla jag lixom✌) har fått i specialuppdrag att skriva en broschyr som ska ut i alla hushåll i fyra (fucking😱!!!!) kommuner utöver det andra jobbet. 

Sist men inte minst, har jag insett att jag älskar att  äta sötsaker, som fika och bakelser, men att jag samtidigt hatar den lilla ringen i storlek av ett cykeldäck som omringar mig och mina byxor när jag sitter ner, så jag tränar också. Och liiite resultat ger det allt, så nu kan jag med gott samvete äta fika hos mina svärföräldrar. (När jag nu får tid för det...)

Får se när nästa gång blir som jag pausar mitt liv och tittar in här! Förhoppningsvis med bättre attityd då!

Likes

Comments

Gårdagens glädje sitter kvar än idag. Så längesen jag lät sprittet i kroppen få löpa ut i rytmiska rörelser till musik! Älskar euforin som dans för med sig!

Idag skapar jag stämning på jobbet och stannar upp ett tag och riktigt smuttar på smaken av glädje!
Mera fest i livet tack!

Likes

Comments

Har tidigare sagt att jag aldrig mer ska ge H&M en chans vad gäller att beställa från nätet, för storlekarna stämmer tamejtusan aldrig. Kommer säkert inte göra nu heller, men ville fylla på mitt förråd av toppar som inte innefattar munktröjor, så beställde hem en hel del och får väl skicka tillbaka det (troligtvis det mesta) som inte passar

Blev lixom kombinerad tröstshopping, men också lite shopping i ren glädje av att jag fick godkänt och bara hade ett fel från alla rätt på första inlämningsuppgiften i den här megasuperduperintressanta kurser!

Likes

Comments

Allt är tungt just nu, ligger några sidor efter i boken eftersom jag valde att bara fokusera och bli helt klar med inlämningsuppgiften så tidigt som möjligt, får jag nu istället många sidor att ta igen. Och herrejävlar vad intressant det är, eller inte. Förstår inte hur det kan finnas ekonomer i detta samhälle, kan däremot förstå varför de har så jävla bra betalt. För om man ska ta sig igenom dessa urtrista kurser inom ekonomi så lär man ha en stor morot att sukta efter. Läser just nu om hur man redovisar eventuella förluster om man har belånade kundfordringar och vid förluster av dem, samt hur man redovisar vinst och förlust av aktier. Intresseflaggan har blåst bort här kan jag säga. Det är inte så lätt att läsa något som är så fruktansvärt ointressant. Får lixom tvångsläsa och plugga 10 minuter i taget...

Och så denna trötthet idag. Men eftersom jag (uttryckt av en av de oförstående i mitt liv) "inte bara kan ligga på soffan när jag är ledig när det finns saker att göra", därmed fick lite adrenalin på grund av en överdos av ilska, så planterade jag lite tulpanlökar, plockade tvätt och sen flydde till skogs med p3 dokumentär. Det här jag har sagt som "det finns inget annat än att sova" har, för det första inte gått in och för det andra så säger jag ju emot mig själv, för lyckas man göra mig tillräckligt arg och ledsen, så orkar man ta en promenad ändå, dock inte lika rask som andra dagar.

Nu kan gärna denna gnälliga torsdag få ta slut tack!

Likes

Comments

Jag hatar dessa dagar, då energin, lusten och orken är som bortblåst. Jag hatar dessa dagar då sjukdomen påminner mig, om att jag inte är frisk. Och det är så orättvist. Jag känner mig så maktlös. Att leva med denna trötthet, svårt att beskriva och ännu svårare att förstå, men jisses vad det tär. Jag blir framförallt arg för att det oftast kommer de dagar jag är ledig. Vilket kanske egentligen är tur, för skulle jobbet påverkas mer så skulle jag säkert bli sjukskriven. Men de dagar, spelar ingen roll om jag har tråkiga saker att göra eller roliga saker som står på schemat, rätt som det är så finns det bara en sak att fokusera på, och det är när nästa tillfälle ges som jag kan få vila.

Jag har försökt beskriva tröttheten för de som jag tror (vet) inte fattar, eftersom jag ofta får höra att jag kan "vila senare", eller "sluta vara så arg och bara gå och sov en stund, så kanske det går över". Tröttheten är ofta fysisk, då musklerna inte längre gör som de ska, när jag går känns det som att jag går i knähög lera, och när jag ska hålla i saker, så är det som när man varit ute en kall vinter utan handskar och kommer in i värmen igen, du kan inte greppa nånting. Idag tappade jag till exempel mackan jag skulle äta, på golvet. Och när man ligger ner så känns det som om jag har ett täcke med tyngder i över mig, det är skönt när jag väl ligger där, det är avslappnande att vara så tung, men när man ska resa sig upp så måste man nästan fundera på "hur gör man?" "var ska jag börja?".

Eftersom den fysiska tröttheten är så intensiv, så påverkar detta i sin tur det psykiska. Lusten till att göra saker försvinner totalt, eftersom jag bara vill tillåtas ligga ner, känna mig tung och sova. Oftast går tröttheten som tur är över när jag fått sova en 30 minuter eller en timme. Men inte alltid, då förstörs hela dagar. Och då önskar jag att människor kunde försöka förstå, eller åtminstone acceptera, istället för att himla med ögonen eller lyfta på ögonbrynen i oförståelse till hur man beter sig eller vad man pratar om. 

Jag tycker inte om att uttrycka mina negativa åsikter, sånt som kallas för gnäll. Men ibland behövs det också, i alla fall från ena hållet. Medvetenheten om dolda sjukdomar kan ju också öka. För folk har ingen aning.

Likes

Comments

Det behövs mycket ensamtid nu. Inte just att få vara ensam, jag har gärna sällskap, men att bara inte tänka på något annat än en enda sak. Och den enda saken ska inte kräva så mycket energi. Bästa sättet för mig som jag upptäckt, är promenader med P3 dokumentär i öronen. Det krävs att jag lyssnar. Och jag behöver bara lyssna, inte svara, reflektera eller ge någon som helst respons. Bara lyssna. Och det är ju lite svårt i sällskap av en människa, de kräver ju (helt förståeligt) respons och svar. Och om jag inte lyssnar på dokumentärerna så missar jag innebörden, och där är det lite klurigt, för jag måste vara koncentrerad på vad de säger, för annars fladdrar tankarna iväg, och just därför väljer jag P3 dokumentär med spännande avsnitt så jag VILL inte missa något.

Så i slutändan är detta ändå något bra. Jag längtar efter mina promenader med mina spännande avsnitt i öronen som jag vill lyssna på, för de är intressanta, givande och spännande. Och därför blir det ändå att jag faktiskt tar mig tid att ta dessa terapipromenader.

Det jag försöker komma fram till är nog att jag äntligen har hittat ett sätt där jag får "slippa tänka". Utan bara lyssna och vara koncentrerad på det jag vill för stunden.

Just nu är det bara tråkiga måsten som kombineras stressiga tankar. Så skönt att ta en paus, (jag försöker en timme om dagen de dagar jag inte jobbar) eller åtminstone att få fly lite, paus är ju fel ord, det handlar väl mest om att tillåta sig att lägga saker åt sidan en stund och bara tillåta sig att tänka "jag gör det sen".

Dessa poddar, framförallt Mia Skäringer och Anna Mannheimer och P3 dokumentär, har räddat mycket i min vardag och jag är så tacksam!

Likes

Comments

Nu är en intensiv helg över. Helgen började i och för sig i torsdags för mig då jag var ledig. I fredags var jag och mamma iväg till marken i Lindesberg. Köpte en ny plånbok som jag får ner lite mer kort i och lite nya blommor till trappen så jag kan slänga de stackars döda sommarblommorna som jag tagit livet av.

Sedan var det personalmöte. Mått så fruktansvärt dåligt inför det. Och mår inte mycket bättre efter nu heller. Förändringar och orättvisor i organisationer är inte bra. Hatar sånt. Usch...

Lördagen följde med jobb i 48 timmar. Men 24 av dem spenderades på Kolmårdens djurpark. Sov en natt på vildmarkshotellet och var in på djurparken både lördagen och söndagen innan vi åkte hem igen. Hade tur med alla djur, alla djur som vi besökte (alla förutom varg, säl och röd panda) var framme och nära så man kunde se dem. Tog däremot inte kort på alla, tycker vissa såg så ledsna och besvärade ut så det vill jag inte fotografera. Är inte så jätteförtjust i djurparker av den anledningen. Men efter att ha läst på lite mer så förstår jag att djurparker gör mycket mer nytta än vad man tror. Nedan kommer lite bilder.

Likes

Comments