Det började runt lunch den 11/8. Jag startade i grupp nr 3 kl 16 från Nikkoloukta. Bussen från Kiruna gick kl 13, så att vi skulle hinna med allt så var vi tvungna vara på plats omkring kl 12.

Väskan vägde alldeles för mycket.

Med all mat och snacks, men utan vatten.

Allt startade utan problem.

När det var dax att äta så kunde jag inte öppna bränsleflaskan. Ngt gick sönder. Jag kunde inte värma vattnet. 2 tyska herrar Andreas och Krister såg det och kokade vattnet för mig. Vi pratade en stund och de bestämde sig för att övernatta där vi var. Jag gick vidare för jag ville komma fram till Kebnekajse.

Tyvärr det började bli mörkt ganska snabbt, så jag nådde inte Kebnekajse.
Hade jag gjort det hade jag planerat gå upp på toppen av Sveriges högsta berg. Nu var jag försenad och vädret var inte riktigt drömväder, så jag gjorde inte det.

Jag stannade lite på stationen och de hjälpte mig med att öppna sprit flaskan men sedan gick jag vidare. Skulle egentligen ta en topptur, men varken formen eller vädret höll.

Jag övernattade vid vattnet nästintill vindfri. Lite kallt var det, men inte så farligt.

Vid Sälka värmde jag mig lite, drack lite kaffe, vilade fötterna och ryggen, sedan gick jag vidare. Planerade gå långt idag. Det kunde ha förändrats på bara några få sekunder. Det första nämligen som jag gjorde var att ramla från en bro. Det fattades en steg för att komma upp och med min tung rygga blev jag baktung och utan att jag hann reagera låg jag där några centimeter från vattnet.
Det kom flera kvinnor fram och hjälpte mig av med ryggan som var som betong och sedan kom jag upp på benen. Kände på kroppen och fotleden som jag hade svårt sen tidigare. Men allt funkade, jag hade inte skadat mig som tur var.
En från personalen hjälpte mig med ryggan över bron för jag skakade så mycket. Jag var sååå tacksam ...

Sedan kom det snöstorm och det var jätte svårt att gå och hålla kvar sig på marken. Snö förväntar man sig inte komma i augusti heller. Såg massa tält under de 5 timmar jag gick. Träffade inte en ända människa som gick till Abiskohållet. Jag var fast besluten att gå så mycket som möjligt den dagen. Visste att tältet inte skulle klara nån storm. Jag kom fram till ett stort berg framför mig som jag var tvungen att passera.
Gick upp nästan 2/3 delar upp och sedan tog det stopp. Jag kände att ryggsäcken drog mig bakåt och att jag skulle tappa balansen och ramla så som jag ramlade tidigare. Bestämde mig då att ta bort tyngden och försöka dra upp den medan jag klättrade.
Det visades inte lättare. Jag drog ner istället ryggsäcken ner där jag kunde stå ordentligt och fundera på vad jag skulle göra sen. Jag var då halvväg ner och halvväg upp. Båda var jobbiga i den här vädret.
Sedan från ingenstans ser jag en ung man visa sig högst uppe på berget. Han går mot mig och sedan frågar vad som händer. När jag berättade att jag är fast där frågade jag om det finns en annan väg, men jag var tvungen att få upp mig där.
Sedan erbjuder mannen att bära min väska om jag kunde komma upp själv. Det var ingen problem med det. Jag tackade så mycket och tänkte på den ängeln som kom kom från ingenstans och hjälpte mig.
Högst uppe fanns den högsta punkten på leden till Abisko. Sen var det bara ner.
Jag värmde mig lite i fjällstugan och tog mig sedan ner. Men berget på den sidan var inte så farligt.

Vädret var bättre, det regnade bara ibland. Det var varmare. Jag skulle ta mig till Alesjare den dagen.

Och leden bara fortsätter.

Vi sista stationen fick vi pannkakor. Glutenfria för min del.

Då var jag i Abisko nationalparken. Kändes så nära då. Hade dessutom lite bråttom då min buss och flyg skulle gå nästa dagen.

Men jag kom fram... så glad. Tog mig på vandrarhemmet för att slippa frysa och värma mig lite. Sedan var det dags för efterfest.

Japp så slutade resan. Nu har jag varit hemma i nästan en månad och planerar nya äventyr.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Kiruna har välkomnat mig bra. Inte ens en droppe regn, fast det skulle regnar hela dagen. Vi tog bussen som Fjällräven Classic hade ställt fram och efter en stund var vi på plats 😊

De flesta valde att övernatta på kapningen, men jag skulle vidare till hotellet i Kiruna. Tänkte att jag skulle ta en avkopplande dag efter mycket jobb tidigare i sommar.

Det var klart godkänd. Speciellt pga att det var helt gratis. Jag hade samlat tillräckligt många poäng för att få ett rum där 😊

På kvällen gick jag ut och gjorde stan. Åt lite och kollade runt....

Klart godkänd avkoppling 😊

Likes

Comments

Imorgon sticker jag till Kiruna. Nu var det dax att börja vandra. Ryggan är redan ganska tung och sen får jag också lite mat och ska fylla på vatten. Det får nog gå för det går inte ta ut ngt mer därifrån. Så spännande.

Likes

Comments

Passar på och lägger alla poster på en gång då jag har bättre internet här än på hotellet.

Igår tog vi båt till Gozo. Lite måste vi se inte bara bada och vila hela tiden.

Nu är det bara 2 dagar kvar. Snart väntar Sverige och verkligheten 😊

Likes

Comments

Nivåskillnader hela tiden. Upp och ner, ner och upp. Helt annorlunda än jag är van med.

Dagen avslutades med lite shopping 😊

Likes

Comments

Då är vi framme. Hittade till hotellet utan problem. Nu är vi här och njuter så mycket som helst.

Imorgon åker vi till huvudstaden. Vi måste hinna se ngt innan vi åker därifrån. Tiden går trots allt jätte fort.

Likes

Comments

Min dotter är en riktig teaterapa. Bra att hon vet vad hon vill göra med sitt liv 😊

Varit och kollat på deras föreställning 2 gånger. Synd att man kan inte se sen igen. Så mycket skratt ...

Likes

Comments

Förra helgen var min dotter med i musikalen som hennes skola Tessin anordnare. Det har varit så bra att jag kollade på den 2 gånger. Så bra.

Tur att de spelat in det, så man kan se det igen.

Likes

Comments

Palmsöndagen var det igår. Jag kollade på nätet och det skulle vara mässa 09.30. Såg också att det behövdes biljetter för att bli insläppt. Jag tänkte att jag kunde komma i godtid, så jag kunde få en bra plats där man inte behövde biljetter.

Det var poliser och vakter överallt. Jag fick visa ryggsäcken 2 ggr. Andra gången fick vi gå genom säkerhetskontroll så som på flygplatsen. Efter mycket om gick jag genom allt, men var inte så glad att jag stod där jag stod.

Det fanns gott om tid kvar, så jag gick vidare för att leta bättre plats och plötsligt blev jag sittande där folk med biljetter satt. Vet inte ens hur det hände.

För att få biljetter måste man skriva till Vatikanen och de skickar hem dem grattis.

Men jag hade alltså inte dem.

Mässan tog ca 3 timmar. Jag förstod inte mycket för det var mycket italienska, men ändå var det värt att se. Life of the time händelse, tycker jag

På slutet fick jag se påven på nära häll, då han åkte i sin vita bil i hälsade på folk. Mäktigt.

Idag ville jag se kyrkan och kupolen. Det brukar finnas långa köer dit, men idag behövde jag vänta bara i 5 minuter. Alla andra gånger jag ville göra det, så var kön ca 2 timmar, men idag var jag redan 7,30 och tomt på folk.

Sedan blev det dax att besöka kupolen. Först fick man välja om man ville åka hiss halva vägen eller om man ville gå hela vägen upp. Jag har inte tränat på några dagar så jag gick hela vägen för 6 euro. För 2 euro mer kunde man åka en bit. Det var över 500 steg upp och samma ner, men det gick bra. Det var lite läskigt på slutet, men inte farligt.

Absolut värd arr se det.

Sedan kollade jag på kön till att besöka det och den har jätte långt igen trött att kl var bar 10.30

Man kan tydligen slippa köa om man har speciella biljetter, vet dock inte hur det funkar för vid kassan till kupolen hängde en stor lapp, det där stod att de tar inte " skippa kön" biljetter.

Fin dag det varit idag. 22 grader och det var min sista dag i Rom. Imorgon bär det hem.

Likes

Comments

Nu har jag varit i Rom i hela 2 dagar och hunnit uppleva staden en hel del.
Landade på Ciampino flygplats. Därifrån blev det en resa på 45 minuter med buss till bussterminalen Termini. Därifrån skulle jag tunnelbana, men det tog 30 minuter minst att hitta tunnelbanan fast den fanns på samma station.

När jag väl hittade den tog det ca 30 min tills jag infann mig på hotellet.

Lite trött, men mer hungrig gick jag ut för att äta och handla lite mat till hotellet. Somnade sedan tidigt. Rom skulle upplevas nästa dag.

Efter lite frukost väntade Vatikanstaten mitt besök. Jag valde med att börja där eftersom jag bor 10 minuter ifrån.

Jag valde dock helt fel tid, eftersom det var väldigt långt kö. Jag gick runt på torget en bra stund, men kom fram till att jag får prova en annan dag och då får jag starta dagen mycket tidigare.

Jag gick runt i Rom och njöt av utsikter runt mig. Sedan kl 16 fick jag veta det hemska i Stockholm. En lastbil i högfart körde på folk på Drottninggatan. Sen satte jag mig vid telefonen och försökte få reda på så mycket som möjligt om det som hänt. Dvs hela em och kvällen.

Sen vaknade jag på dag 3 och bestämde mig att titta runt i staden. Lätt illamående efter dagen innan eftersom man blev påminns om det väldigt ofta. Massa poliser och militärer stod och åkte överallt i Rom. De hade skärp landade vapen och de fanns överallt.

Som krigszon. Jag bestämde mig att tända ljus för de drabbade. Det fanns många öppna kyrkor, så jag var i några av dem.

Sen gick jag till alla de ställen som Laura ( hon som driver ställe jag bor på) rekommenderade.

Likes

Comments