Jag har gjort en egen tolkning av Edvard Munchs konstverk Skriet. Originalet kommer nedan tillsammans med min egna tolkning.

Jag tycker att Edvards bild uttrycker förvåning. För att människan i centrum håller sig på kinderna och gapar. Jag kan tänka mig att omgivningen skall spegla en förvirrad värld. Med alla färger som flyter ihop.

Jag tycker att min bild skall spegla människan i centrum som är oroad att han inte kan göra något. Han har redan hamnat i himlen och kan nu se ner på mänskligheten hur hemsk den har blivit. Detta kan man även se som en symbol för oss i Sverige. Vi ser det hemska men vi gör inget. Det är som att vi också sitter på detta molnet utan någon kraft att göra något. Men det kan vi. Därför tycker jag att vi skall ta tag i problem och oroligheter när vi kan. Det är ingen idé att skjuta upp för i morgon kan det vara du som sitter på molnet.

Jag fick från början en klar bild över hur jag ville göra min bild. Jag ville spegla detta hemska med starka och utstickande färger och föremål. Jag förstärkte färgerna genom att måla lite vitt under innan ja la på färgen. Jag målade flera gånger och gnuggade ut det övertydliga linjerna, för att få ett mjuk uttryck. Jag försökte även att jobba med stora föremål. För att undvika att det blir en stor klump av allt så målade jag löst med blyerts först. Riktlinjerna hjälpte mig att få bra former.

Expressionism är när man skapar en bild med starka färguttryck och förvrängning av former. Allt för att visa på sina inre känslor i bilden. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag har jag valt att vända på en av bilderna så att jag kan sätta ihop dem. Jag har använt mig av picmonkey för att spegelvända bilden. Jag tror att slutbilden kommer väcka många känslor och några skratt. Men det är bra jag vill att vi ska öppna våra sinnen och skratta mer. Jag skall nu försöka komma på ett bra citat att märka min bild med. För att öka effekten. Jag hann inte fixa ihop dem helt men citatet blev: "Let your SMILE change the worl Don´t let the world change your SMILE. 

Likes

Comments

Jag har nu redigerat mina bilder och kommer här nedan att svara på alla utvärderingsfrågorna. Jag kanske kommer att följa upp min plan helt, med att sätta upp bilderna tillsammans i skolan. Men jag vet inte ännu hur det blir med det?

Idéen om bilderna fick jag när jag sökte på "angryface" på google. Då fick jag idéen att visa hur tvåsidiga vi är som människor. Jag tror att något annat spelade roll när jag valde att göra bilderna också. Men jag kan inte komma på vart jag har sett liknande bilder förutom på google.

Det som var lite svårt var att få bilderna i bra profil. Det blev inte riktigt i bra profil på båda bilderna. Det blev lite olika vinklar och lite dåliga uttryck. Jag tror att det mest beror på att "fotostudion" var gjort på det enklaste sättet. Med några stora papper bakom. Sen så hade jag inte heller undersökt hur jag skulle stå. Det blev lite improvisation. Men i det stora hela blev det ändå rätt bra tycker jag.

Jag tyckte det var lite svårt att få den glada bilden att kännas lycklig, när jag redigerade. Men jag är nöjd med den arga bilden. Den fick ett häftigt uttryck och den känns kall, som ilska gör. En lite lustig sak är ju att mitt hår är i olika färger. Men jag tycker inte att det gör något. När man känner sig som två olika människor samtidigt så behöver man inte se lika dan ut.

Det jag vi visa med bilderna är att man är olika personer hela tiden. Man är två sidor alltid redo att bli arg men samtidigt alltid redo att le. Du beter dig alltid olika mot alla du träffar du spelar så många olika roller. Det jag ofta kan känna själv är att jag alltid sätter på mig det glada ansiktet mot gamlingar och små barn. Det spelar ingen roll om jag känner dem sen tidigare eller om det är första gången, jag lyckas alltid le. Men däremot så har jag alltid på mig arga ansiktet hemma mot min familj. Man är alltid olika och det är för att man måste byta. Det hade varit helt fantastiskt att kunna vara positiv till allt men det går inte.

En sak som stör mig i vardagen är människor som verkar ha halva ansiktet argt och halva glatt. Det märker man lätt. Det kan vara tillfällen då den personen kan spela supertrevlig och snäll mot en vuxen. Så kommer det ett barn och hela ansiktet förvandlas till en enda stor rynka. Detta fenomen tror jag många känner igen och har sett. Därför har jag gjort denna bilden för att visa hur du ser ut. Dina två stora sidor av dig själv.

Man skulle kunna jämföra min bild med Janus(romersk gud). Han blev avbildad med två huden för att han skulle se in i framtiden och kolla på det förflutna. Han hade två ansikten för att det skulle vara praktiskt. Det skulle vara hans hjälp när han öppnade och stängde himlaljusets portar. På samma sätt kan vi tar hjälp av våra olika ansikten för att komma framåt i livet. Många hamnar gärna på det arga spåret för det känns lättare att stänga in sig i det. Men om alla skulle våga att ta steget och le på alla man ser så skulle jorden sett lite ljusare ut.

Man kan även se en likhet med denna bilden:

Här har man valt att muntra upp, le mot folket. Istället för att bli arg själv och starta ännu mer konflikter så kan man sätta på sitt glada ansikte och sprida glädje. Det är just vad denna bilden speglar. Och det tycker jag även att min bild kan göra. Den visar på två olika vägar du kan välja att gå. Att vara sur och sänka stämningen eller vara glad och sprida glädje.

Jag började först på något helt annat i början. Men jag gav upp för det kändes tråkigt och min idé var lite suddig. Men sen kom jag på detta och då kändes det som att arbetet började flyta på. Jag tycker att jag har jobbat bra och till största delen tänk själv vad jag skall göra. Jag har använt mig av inspirationskällor på nätet i form av bilder. Jag är glad att jag gjorde klart min andra idé. Annars hade jag inte känt att jag gjort bra ifrån mig. Även fast att man kan reflektera runt halvfärdiga saker som skulle det kännas svårare. Det känns inte heller bra att veta att man inte klarade av att göra klart en uppgift. Men nu gjorde jag det så jag är nöjd.

Det som hade kunna gå bättre skulle vara om jag hann göra klart min bild helt. Sätta ihop den och hänga upp i skolan. Men symboliken finns ju på bloggen så om jag inte hinner så är jag ändå nöjd.

Jag har lärt mig att bygga fotostudio(enkel version). Jag har lärt mig lite mer att redigera bilder och få dem att passa in i sammanhanget. Jag har lärt mig vad "performance" är och jag skulle vilja utöva det någon gång. Jag hade tänkt att göra det nu men vi får se hur det blir. Jag har lärt mig att bilder har väldigt stor påverkan så man skall vara försiktig med vad man tecknar. Det kan bli så fel men även så bra, så rätt.

Jag har inte samarbetat med någon kompis men jag har fått lite hjälp av Linda. Lite inspirationshjälp. 

Jag skulle vilja ge rådet att tänka noga i början av perioden för att hinna med det du vill göra. För det tar tid om du skall skapa många bilder eller om du skall måla lite. Så det är mitt råd.


Likes

Comments

Denna lektionen har jag redigerat min glada bild. Här nedan kommer resultatet och öven originalet. Jag vill nu tillverka massor av bilder som sen skall skapa känslor. Jag vill att personen som kollar skall kunna känna in sig själv i bilden. Min önskan är att få olika reaktioner av bilden. Jag kräver inget rätt svar utan bara en spontan reaktion. Först kommer den omgjorda bilden och under originalet.

Jag blev nöjd med min glada bild. Men inte lika nöjd med den arga. Men jag tror att det kommer se bra ut tillsammans. Nästa gång skall jag göra min fullständiga bild och jobba vidare.​

Likes

Comments

Jag har haft en liten "fotoshoot". Såhär blev mina bilder. Jag blev inte så nöjd med första resultatet jag har nu. Men jag skall försöka fixa lite med dem. I nästa inlägg kommer vidare tankar om bilderna och resultatet efter redigeringen.  ​

Likes

Comments

Jag har nu tänkt om igen och jag vill fotografera. Jag har tänkt mig att fota mig själv som arg och glad. Sen skall ja leka lite med bilderna i något bra redigeringsprogram. Jag vill sen klistra ihop många av mina bilder och skapa en tankeställning på min bild. Min tanke är att bilden sen skall sitta i korridoren. Jag vill sen se elevernas reaktion och reflektera lite runt det.

Jag har nu börjat skapa min bakgrund till fotona. Min inspiration kommer i en länk nedan. Min tanke är att jag skall förmedla glädje och kärlek på den ena bilden. Och ilska i form av det strecken i bakgrunden. 

Det jag vill förmedla med denna bilden är en eftertanke i vardagen. När du är arg på någon kan du försöka att säga bra saker om den du är arg på, istället för att bara skrika. För som man skall kunna se på den arga bilden, är det inte lika kul att ha en rosenrasande person mot sig. Du ställer dig mycket hellre med den glada tjejen och snackar. Detta kommer jag reflektera om mer sedan. 

Detta var mina grundtankar. Vi får se sen hur det utvecklar sig. Men jag känner mig mer bekväm med denna bilden, än den innan.  

Länk till min inspiration: https://www.google.se/search?q=happy+face&rlz=1C5CHFA_enSE503SE503&espv=2&biw=1276&bih=706&site=webhp&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=vgEAVdqOHsvnygOY2oLQCg&ved=0CAYQ_AUoAQ#tbm=isch&q=angry+face+profile&spell=1&imgdii=_&imgrc=8sjJtBUaWnh1HM%253A%3Bz1BENqAxHE42GM%3Bhttp%253A%252F%252Fi.huffpost.com%252Fgen%252F1706796%252Fthumbs%252Fo-ANGRY-WOMAN-facebook.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fgalleryhip.com%252Fwoman-face-profile-view.html%3B2000%3B1000

Likes

Comments

Förra lektionen så jobbade jag med min lille kille. Han skulle bli levande på papper och jag valde att ta urklipp från tidningar. Han fick ett ansikte och en fin blyertskropp. Nedan kommer bilder på min process.


Nu har jag ändrat mina planer och tänker testa på en sak inom lite samma tema. Jag skall försöka mig på att rita ett känsloansikte. Min tanke är att den skall visa glädje och ilska på samma gång. Men bilden skall sätta igång tanker. Det skall vara lite konstigt att kolla på ansiktet. Mitt mål med bilden är att visa hur olika man faktiskt är i vardagen. Hur man liksom bara kan vända på huvudet och byta profil. 

​Mer tankar och idéer kring detta kommer senare. 

Likes

Comments

Jag har nu börjat på min känslobild. Det första jag gjort är en ståltrådskonstruktion som föreställer en ringklocka. Först så sökte jag på "ringklocka i ståltråd" (även på engelska) för att få lite inspiration. Nedan kommer jag länka till bilden jag använde till hjälp.

Efter det så satte jag igång att föra siffror till klockan. Men den gick av på mitten så den blev inte som jag ville. Sen så försökte jag göra själva ringklockorna på klockan. Jag blev ändå rätt nöjd med dem. Sen gjorde jag visaren. Min tanke när jag sen skulle fota vad att få det som en levande 3D bild. Därför byggde jag som en liten studio av vitt papper.

Jag gjorde en upphöjning och la pennor som tak. Sen hängde jag upp visare och siffrorna i "taket" och ställde klockan på upphöjningen. Sen försökte jag ta bilden i en bra vinkel. Jag blev väl inte jättenöjd med bilden. Men jag tyckte det var roligt att gå loss med massor av olika saker. Både skapa konst med ståltråd och bygga studio.

Nu skall jag fortsätta med min känslobild. Jag skall nog göra en sur gubbe med hjälp av att lägga ihop olika småsaker. Så det nästan blir en liten surrealistisk bild. Men jag vet inte än vi får se vad det slutar.

Likes

Comments

Första tanken:

Jag vill visa eleverna i korridoren hur man kan vända sura minen upp och ner. Jag skulle vilja visa hur tråkigt det faktiskt är att vara sur eller må dåligt. Men jag vill inte trycka ner utan försöka visa vägen till glädje. Här är en grov skiss på hur jag tänker mig. 

Likes

Comments

​Här kommer jag att presentera vad jag vill jobba med och på vilket sätt. Men just nu får du se en fin himmel. Alla fina färger som tillsammans bildar en harmoni på himlen. 

Likes

Comments