Tagga gärna mig om ni också lägger ut detta inlägg så kan jag läsa & se de senare. 😊

En bild på en sak du skulle vilja göra igen!

Bilden är tagen när jag var i Nya Zeeland i mars och hälsade på min pappa. ❤ Blev nog sista gången vi sågs eftersom han har cancer och har nog inte så långt kvar. 😢 💔 Vi hade det helt fantastiskt. Hittade på mkt roligt ihop. Bara njöt av att få umgås. Det blev en massa skratt - är det alltid med honom. Han är min bästa vän! ❤ Att åka dit och hälsa på är verkligen något som jag vill göra igen. 🇳🇿 🏖 ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Tänkte att jag skulle berätta lite om min bakgrund till min psykiska ohälsa.

Jag har länge kämpat med depression, ångest, umattningssyndrom och lite PTSD oxå. Det började när jag var 11 år (efter min mammas bortgång) och jag fick depression. Jag kände mig otroligt ensam, värdelös och ibland ville jag inte leva längre. Jag hade inga vänner i skolan och jag blev mobbad mycket. Allt detta ledde senare till att jag fick ångest som gör att jag går ofta med en klump i magen och känner mig ofta yr.

Vid 17 års åldern så började det hända konstiga saker med min kropp som t.ex ökad kroppsbehåring på ställen på kroppen där man definitivt INTE vill ha det! Jag fick stora komplex över detta såklart och det gjorde så att min ångest blev ännu värre. Jag fick sen diognosen: PCOS (Polycystiskt Ovarialsyndrom) som visade vara orsaken till detta. Fick sen bara mer och mer hälsoproblem. PCOS har också bidragit till en enorm viktuppgång: från när jag var 17 till 22 år så gick jag upp 35 kg. Från att vara 65 kg till att väga som mest - 100 kg. PCOS har också gjort så att jag upplever ständig trötthet ("fatigue" på engelska). Så jag blir alltid lätt utmattad (där av utmattningssyndromet).

Allt detta har blivit ett STORT HINDER för mig och gjort det så svårt för mig att klara av saker som studier el ett arbete. I allt jag ger mig in på så blir det för mycket, jag orkar inte fortsätta och jag ger då alltid upp.

Med flera års psykologbesök, medicinering emellanåt mot depression och gått på olika utredningar där jag fick mina diognoser, så har jag fått det lättare att lyckas och kunna ta tag i mig själv och mitt liv. Jag "går in i väggen" mycket mindre nu, klarar av saker mer och gör framsteg i det jag ger mig in på.

Det som jag känner har hjälpt mycket framförallt är: POINT projektet: Målskapande Steget. MEN tyvärr, på grund av jobbiga saker som händer i mitt liv just nu (t.ex min pappas cancer) gjorde så att det blev en del frånvaro och att jag då missade mycket. Så jag ser då Hälsolinjen som en ny chans till att få den hjälp och redskap jag behöver för att klara av allt denna gången.

Målskapande Steget:

Motivation och färdighet, självtänkande, kartläggande, friskvård, SYV ect i grupp samt enskilt. Målskapande arbetsträning, ACT och sen Bildningssteget.

Bildningssteget: A). STUDIELINJEN: Supported Education i grupp eller enskilt. B). ARBETSLINJEN: Arbetsmarknadanställning/arbetsträning utifrån Supported Employment.

Eftersom jag hade precis gjort arbetsträning innan så fick det bli studielinjen.

Efter att bara fått praktik som aldrig ledde till ett fast arbete och fått gå lite på studielinjen på bildningssteget, så har jag insett hur viktigt det är nu med att ha en utbildning. Efter många försök med studier innan (Bäckängsgymnasiet, Komvux och Fristads Folkhögskola) som alltid slutade med att jag hoppade av så känner jag mig att jag vill göra ett sista försök. Det är nu eller aldrig!

Men mycket just nu gör att jag är inte riktigt redo än. Jag mår mycket dåligt och kämpar redan med dr enkla dags sysslorna hemma som att städa och ta ut hunden på promenad. Vissa dagar har jag har jag även svårt att ens ta mig upp ur sängen. Får så mycket ångest så vissa dagar är det svårt att bemöta människor och jag blir då bara hemma hela dagen.

Jag vet inte riktigt heller vad jag ska utbilda mig till: barnskötare, förskollärare eller undersköterska. Så det är mycket "pro's och con's" listor just nu på vad som är bra och dåligt med utbildningarna och mycket beslutångest.

Jag känner då att Hälsolinjen blir det bästa för mig just nu. Lära mig mer om hälsa, friskvård och hur jag höjer min livskvalité. Jag kommer få prova på stresshantering, olika avslappningsövningar och mental träning. Få ökad medvetenhet om vad som motiverar och stärker mig. Det kommer spenderas mycket tid utomhus i skog och mark och det älskar jag. Jag kommer få hjälp med att kunna ta första steget tillbaka till rutiner och arbete igen. Kommer få träffa andra i liknande situationer och få den stöd jag behöver för att kunna komma vidare.

Jag vill bara SLUTA misslyckas i allt jag ger mig in på och jag vill nu bara att allt ska fungera och att det ska gå hela vägen. Men nu innan det så behöver jag få hjälp med att må bättre för att kunna klara av det.

10 skäl varför jag ska gå på Hälsolinjen:

1). Få det lättare att kliva upp ur sängen.

2). Få det lättare att börja motionera.

3). Får hjälp med en hälsosammare kost.

4). Få motivationen till att utföra mina mål jag har.

5). Må bättre.

6). Minska på ångesten.

7). Få en ljusare tillvaro.

8). Få in bra rutiner i vardagen igen.

9). Få komma ut och tänka på annat.

10). Och sist men inte minst: klara av studierna/ett aebete.👍 📚

Likes

Comments

I onsdags 07/06:

Inte helt bra än så det fick bli en skön vilodag. Hade en "13 Reasons Why" maraton.

I torsdags 08/06:

När jag vaknar så brukar det första jag gör är läsa mina mejl och blev glatt överraskad när jag öppnade min mejl från Fristadsfolkhögskolan och såg att jag hade blivit antagen! 😊👍 Fy fan vad Skönt! Kursen är väldigt lik Målskapande Steget som jag gick på innan men jag kände att det inte riktigt gav mig det jag behövde, att jag inte utförde den helt p.g.a mkt frånvaro o.s.v. Så jag kände jag inte fick den hjälp jag behövde, inte helt iaf. Men att få nu gå på Hälsolinjen så känner jag att jag får en chans till. Plus jag tycker den verkar vara lite bättre. Efter hälsolinjen så vet jag att jag kommer vara 100 % redo och taggad inför studier. Inte 50 % redo som jag är just nu. Vill få all den hjälp och redskap jag kan få nu innan så att det fungerar med studierna och att det går nu hela vägen (inte bara med studierna men i allt annat jag ger mig in på oxå). 💪 Att sluta ge upp när det kommer motgångar och det blir för motigt. Ska nu bannemig kämpa mig igenom det. Gaaah! Är nu 32 och jag blir inte nån yngre direkt. Kan inte hålla på såhär längre och slösa bort mitt liv. Nu får det hända bra och roliga saker för mig och komma någonstans. Det ska jag se till nu! 👊

Träffade sen min studievägledare för att prata lite om valet jag har gjort: hälsolinjen och sen söka in på nytt till våren. Pratade också om hur jag funderar just nu på att bli förskollärare ist kanske. Ist för barnskötare. Hon tyckte att det lät bra och höll med om att förskollärare vore bättre. Men jag vet fortfarande inte. Att plugga på högskolan var det inte riktigt tänkt. Och att plugga ca 4 år? När ska jag hinna ha barn isf? Vill bara få ett jobb så snart som möjligt så att jag kan få en bättre inkomst och kunna försöka på riktigt då att få barn. Plus jag har gymnasiekompetens som fattas och som jag måste läsa upp innan isf, för att ens kunna komma in på högskolan. Ska kolla upp vilka ämnen det är. Svenska A vet jag iaf. Eftersom jag har bara betyg i Svenska som andra språk. Så Drf det var tänkt barnskötarelinjen först. Men tydligen (eftersom det är bara på gymnasienyvå) så är det inte så stor chans att kunna få fast tjänst med den utbildningen. Typ bara som timvikarie. *Suck!* Kanske få ge upp drömmen om att få jobba med barn då? Och titta mer in på äldreomsorgen kanske? Jag vet ingenting längre. 😞 Har mkt att fundera på. Så det är tur jag kan få gå på hälsolinjen nu innan.

Testade en ny recept. Den var mums 😋 👍 Ger den 5/5 poäng.

  • RECEPT
  • MEDEL
  • TID: UNDER 45 MINUTER

Blomkålssoppa med pizzasnurror

16 röster

En krämig, len, varm blomkålssoppa med smak av purjolök, umamirik buljong och vitlök. Servera soppan med fantastiskt goda pizzasnurror med en doft av rosmarin, krisp från pumpakärnor och sötma från honung. Denna måltid är en perfekt harmoni mellan dofter, smaker och texturer. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 4, 2017.

Efter maten fick det bli chokladbollar för att fira att jag blev antagen. ☺ 😋 👍

Fredag 09/06: Jocke gick på firmafest på Almenäs. Jag städade lite, beställde pizza 🍕, såg klart första säsongen av "13 Reasons Why" och sen blev det film: "A Dog's Purpose." Sån himla fin film men gud vad sorglig den är. 😢 Vad jag grät. Den fick mig framförallt att tänka mkt på Troja. 😭 💔 💔 Usch! ❤ 

Lördag 10/06:

Äntligen var det lite sol igen. Jag och Muffin passade då på att dra ner till Vattenverket. Var där i 2 timmar. Muffin badade och jag satt och bara njöt av tillvaron (mindfullness). Det botade ångesten lite som jag har haft mkt utav de senaste dagarna. Sen när vi var precis påväg att gå hemåt så träffade vi på Eva och Felix. 😊 De var på Almenäs och såg på FB att vi var på Vattenverket och kom då bort till oss. Var en trevlig överraskning. Så vi blev kvar en stund till. Muffin fick en badkompis och det tyckte han var roligt. 🐶 👦 ❤

Söndag (igår):

Var bara hemna, tvättade och städade.

Idag: 

Jag känner bara hur jag har "the monday blues" idag och humöret är på botten. Så trött på detta "höst"vädret vi har nu. 😐 Plus så kiligt att jag har inte mitt medlemskap kvar hos badhuset eftersom dom har stängt just nu p.g.a renovering tills augusti 2018. Ingen gym att gå iväg till och ingen simning. Skönt iaf att kunna tröna hemma åtminstone. Nu när motivationen lyser med sin frånvaro så tänkte jag göra en" 13 skäl varför jag har mina mål" ​lista 📃 för att bli påmind vad jag kämpar för och bli peppad:

1). För att kunna gå ner i vikt.

2). Bättre hälsa.

3). Bättre inkomst.

4). Bättre livstil.

5). Må bättre.

6). Minska på PCOS symptomen.

7). Ljusare framtid.

8). Bättre självförtroende.

9). Minska på ångesten.

10). Få ett jobb.

11). Bli skuldfri.

12). Kunna resa/hitta på roliga saker med Jocke lite mer.

13). Och sist men inte minst: Kunna Få Barn! ❤ 👶

Likes

Comments

Då var det tisdag idag och Sveriges nationaldag. 🇸🇪💙💛

I förrgår så blev det till Eva och Jonas på lite grillning och balkonghäng. Var himla mysigt och roligt.

I går: efter all ansträngning jag har gjort medan jag har varit förkyld - kände jag nu av. 😜 Så det blev en lat dag i soffan, käka pizza 🍕 och se på film 📺🎬👌

Redan tisdag idag. Men känns som söndag. 😜 Blir helt dagvild när det är rödadagar. Ons, tors och fre kvar sen är det redan helg igen. Härligt med korta veckor. Seg idag med så det har blivit en slö dag i soffan och kollat på TV. 📺 Mår bätre idag, lite jobbigt med förkylningsastman än bara. Börjar bli lite rastlös så tänkte om jag skulle försöka orka städa lite kanske. Ska ligga kvar en stund till och fundera lite på det. 😂👍

Likes

Comments

Vilken smink fynd jag hittade i torsdags när jag handlade på Ica City. 💄 💋 Hittade en läppstift, concealer och nagellack för bara 10kr/st. 💅

Testade läppstiftet igår (Long Lasting Matte Liquid Lipstick) och jag är jätte nöjd med den. Ger den 5/5.

Long Lasting stämmer bra. Kom ingen läppstift på ciggen, sugröret el min mans läppar när jag kysste honom. 😉

Den är riktigt bra och älskar färgen.

Likes

Comments

Ja. Då var det juni. Första halvåret har redan gått? Hur gick det till? Sa bara swoosh! Har hunnit med ganska mkt däremot: Målskapande Steget på POINT, Nya Zeelands resan och hälsa på min pappa och Bildningssteget på POINT. Nu är det en ny månad 📅 med nya möjligheter. Ska börja med delmål 2 📝, vilket är att minska på sockret (försöka iaf). 😜 Också lägga på ett växel på första delmålet: dagliga motionen. Det har blivit mkt mer motion men det har inte blivit dagligen. Fast ska göra delmålet mer rimlig. Börja med motion 5 dagar i veckan iaf. Är helt uttmatad vissa dagar och behöver någon vilodag emellanåt för att hämta ny energi.

Denna veckan har varit rätt soft.

Hade sköna hemmadagar i måndags och i tisdags och hade lite serie maraton: Prison Break och Grey's Anatomy. Hade sån ångest över mkt som händer i mitt liv just nu, så behövde fly verkligheten lite.

I onsdags så var det info möte för hälsolinjen som jag sökte mig in på. Efter mötet så känner jag nu att beslutångesten försvann. Om jag blir antagen så tar jag tillfället i akt och går där innan jag börjar med studierna. Känner mig verkligen inte redo nu och tvekar nu en del ändä att jag sökte mig på en yrkesutbildning och att jag sökte barnskötarelinjen. Skulle nog ha varit förskollärare ist. Så har lite att fundera på hur/vad jag ska göra nu om jag inte kommer in på hälsolinjen.

Efter vänners rekommendationer om att det är bättre att läsa till förskollärare ist, 📚 📖 så får jag kolla mer in på det. Får boka ett möte med min studievägledare.

Blev förkyld i torsdags. 😒 Så på torsdagen och fredagen spenderades hemma i soffan och kruera mig.

Kände mig bättre igår och vi hälsade på Jockes syster, hennes man och 2 barn som kom till Borås. De är här och campar på Saltemad Camping. ⛺ Grillade och hade förtältshäng. Var jätte trevligt.


Likes

Comments

En fin dikt som en FB vän till mig har skrivit.

"SOMMAREN!©


Det är grönt och lummigt överallt, och värmen trycker på

Man är tunnklädd och barnen springer barfota lätta så

Alla är glada och man mår toppenbra,

så tycker jag att alla ska få ha.

Människor oavsett åldrar, de badar och busar och vrålar

i den ljumma sommarens blomstrande tid som strålar.

Och tänk va skönt för alla barn som är lediga då.

Och det är ingen som tänker när sedan hösten nalkas på.

För nu blomstrar den så länge underbara och härliga Sommaren,

som vi alla längtat så.

Välkommen du vackra Sommar,

stanna en bra stund hos oss,

där vi kan dansa våra lurviga ben kring midsommarens stången loss.


Tack sommaren för att du är äntligen här,

vi alla människor håller dig så kär.

Synd att du inte blir så långvarig för oss,

när sedan hösten kastar sig loss.

Nää uff och fy, vi vill inte ha ngn tråkig och dyster vy.


Men sommaren är vi lyckliga och glada och friska,

när vi hör ljuva sommarvindarna viska.


DEN BLOMSTERTID NU KOMMER, MED LUST OCH FÄGRING STOR."

- Malin Sofia Hederby © 


Likes

Comments

Köpte lite nytt smink 💄 igår. Testar just Maybellines Browprecise Micro pencil. ✏ Helt okej tycker jag. 👌 4/5 ger jag den. Men som ni ser så är jag rätt ny på detta med att måla på ögonbryn. 🎨 😜😂 Men övning ger färdighet.

Likes

Comments

Förra lördagen så var vi bjudna på en väns 50 årsfest och temat var "American BBQ Party." Han hade fixat det så fint och mysigt ute på sin trädgård med en massa stolar, bord och grillar. Tror vi var runt 50 pers. ☺ Det var verkligen en toppen kväll, vilket ni nog kan se på bilderna. 😉 God mat, trevliga människor och jätte skön stämning.

Likes

Comments

Förra fredagen så hade vi en helt underbar dag på stranden. Packade min nya fina rosa picknick korg (som jag köpte dagen innan när vi shoppade) med sallad, 🍍ananas, Vattenmelon 🍉 och kolsyrat vatten med frysta jordgubbar 🍓 och tog bussen 🚌 till Skalle. Där hittade vi vår egen lilla strand där vi kunde vara för oss själva. Satt vid vattnet och bara hade det riktigt mysigt. ☺ 💦 🐶 🏖 🏞 ☀ 💕 🌸 🌷 🌲 🌳 🏞

Likes

Comments