Har ni testat Max Halloumiburgare? Om inte gör det - det är verkligen supergoda. Nu finns Max Halloumiburgare att köpa i matvaruaffärerna. I dag testade jag dem tillsammans med briochebröd, syrad lök och tryffelmajonäs! Till det blev det sötpotatis-strips. Mums!

Briochebröd

Halloumiburgare

Isbergssallad

Tomat

Syrad rödlök

Tryffelmajonäs, se recept här nedan.

............................................................................................................

Tryffelmajonäs:

2 äggulor
4 dl matolja/solrosolja / rapsolja
1 msk dijonsenap
1 kryddmått salt
några skvättar vit tryffelolja

Ta fram äggen så att de hinner bli rumstempererade, ( eller ska de vara kalla bägge två )
för har de inte samma temperatur så finns det en risk att majonäsen skär sig.
Lägg äggulorna i en skål och , häll över senap, salt och peppar och vispa det fluffigt.
Tillsätt sedan sakta, till en början droppvis oljan. Men när du ser att oljan och ägget binder samman och
blir tjockare så kan du hälla i mer åt gången, viktigt att vispa hela tiden med elvispen.
När all olja är i så är den färdig. Smaka av med några skvättar tryffelolja.


Likes

Comments

igår testade jag detta enkla och goda recept! Passar bra till ett buffébord eller varför inte till kräftorna

200 g smördeg, utkavlad
100 g färskost
100 g Västerbottensost, riven
2 färska lökar
400 g cocktailtomater

Värm ugnen till 180 grader. Lägg smördegen på en ugnsplåt med bakplåtspapper under.
Bred ut färskost och riv över västerbottensosten. Skiva och lägg på färsklöken. Dela och lägg på tomaterna med snittytan uppåt. Ringla över lite olivolja och strö över lite flingsalt.
Ugnsbaka ca 20 minuter till smördegen är frasig.

Recept från köket.se

Likes

Comments

Tacofest! Tacos kan man variera i det oändliga. I dag blev det en krämig tacogratäng som serveras med guacamole, sallad och tortillachips.

500 g nötfärs

1msk olivolja

1 påse tacokryddmix

1-2 st, blandade färger

1 gul lökar

1vitlöksklyfta

1 burk majskorn

1 burk krossade tomater

3 dl crème fraiche

1 dl majonnäs

2 dl riven lagrad ost

1 tsk salt

1 tsk nymald svartpeppar

Servering: guacamole, tortillachips, blandsallad

-----------------------------------------------------------------------

Så här gör du:

Sätt ugnen på 225 grader.

Stek nötfärsen i olivolja tillsammans med tacokryddmixen, tills färsen fått fin färg och är genomstekt. Lägg över färsen i en ugnsform,

Strimla paprikor. Skala och finhacka gul lök och vitlök. Fräs paprikastrimlor, gul lök, vitlök och majskorn i olivolja på medelhög värme under omrörning tills grönsakerna mjuknat, cirka 5 minuter. Tillsätt de krossade tomaterna och låt sjuda i cirka 15 minuter.

Blanda grönsakssåsen med färsen i ugnsformarna. Rör ihop crème fraiche, majonnäs, ost, salt och peppar. Bred ut ostkrämen över färssåsen.

Grädda gratängerna mitt i ugnen i cirka 30 minuter. Servera tillsammans med guacamole, tortillachips och blandsallad.

Receptet kommer från Mitt kök!

Likes

Comments

Idag är det matchgame för dottern och då passar dessa energibars bra!

Energibars

2 dl solrosfrön
2 dl havregryn (glutenfria om du vill ha glutenfritt)
1 dl russin (eller aprikoser, kiwi, torkad frukt, det du känner för)
2 ägg
1 msk honung
2 msk kakao
vaniljyoghurt till toppen

Mixa alla torra ingredienser i en mixer eller med en stavmixer. Allt ska få en mjölig konsistens. Lite större ”bitar” som havregryn t ex är helt ok. Värm honungen så den blir rinnande om du inte har rinnande honung. Häll i det i mjölblandningen och rör om.

Knäck i äggen. Blanda ihop alltsammans. Detta blir en rätt stabbig ”deg” som sedan ska plattas ut.Lägg i bakplåtspapper i en brödform. Tryck ut smeten jämnt på botten i brödformen. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter. Låt svalna lite.

Häll på vaniljyoghurt på toppen som du sedan breder ut ordentligt. In i frysen för att svalna av helt och gärna frysa lite på toppen.Dela upp i bitar.

För att förvara dessa bars lindar du in dom i plastfolie och förvarar i frysen. Ta fram en stund innan du ska äta, det går också att äta den lite småfryst.

(Receptet hittade jag hos Niiiniskitchenlife)


Likes

Comments

Pasta kan varieras med massa olika smaker och former. Ikväll blev det färskpasta med rostbiff och champinjoner. Enkelt och gott!

Färskpasta

Rostbiff

Champinjoner

Grädde

Färskost (neutral eller med ngn smak)

soja

salt & peppar

Koka pastan enligt anvisningarna. Skiva champinjonerna och stek dem i smör, ställ åt sidan. Tärna rostbiffen och stek bitarna som du vill ha dem. Ta upp dem från stekpannan. Häll i grädden i stekpannan, blanda i färskosten, en skvätt soja samt salt och peppar. Blanda ihop allt i en skål eller servera allt var för sig.

Likes

Comments

Nyplockade blåbär från skogen eller direkt från frysen? En blåbärspaj smakar alltid lika bra - här har jag lagt till krossad Daim, en riktig höjdare. Lättvispad grädde, vamiljsås eller vaniljglass passar fint till.

Smulpaj med blåbär och Daim

Receptet är för 4-6 personer.

125 g smör eller margarin

3 dl vetemjöl

1 dl socker

2 dubbeldaim

3-4 dl blåbär

ev. 1 msk potatismjöl


Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke.Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det i mjölblandningen tills det bildar en smulig deg.

Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter. Lägg i blåbären och sockra lite lätt. För att få en fastare paj kan du även strö över lite potatismjöl. Krossa daimen och fördela över blåbären. Fördela sedan smuldegen över och grädda pajen i cirka 20 minuter.

Likes

Comments

Hade en fläskytterfilé i kylen som skulle tillagas i dag. Letade runt lite bland olika recept och hittade detta recept HÄR! Potatispengar och vitkålssallad till det!

Gratäng med fläskytterfilé, svamp och bacon

600 g fläskytterfilé alt. fläskfilé
4 tomater
1 pkt bacon
färska champinjoner/kantareller
3,5 dl vispgrädde
3 msk sötstark senap
1,5 vitlöksklyfta
kalvfond
Riven ost
ev smör till stekning


Bryn bacon och låt rinna av på papper och klipp i småbitar.
Skiva och stek svampen i samma panna som baconen utan att diska den först.
Skär fläskytterfilén i 2 cm tjocka skivor. Bryn dem på båda sidor och krydda med salt och peppar.
Skiva tomaterna och lägg dem i botten på en smord form. Lägg över svamp och kött.
Vispa ur stekpannan med grädden och tillsätt senap, vitlök och kalvfond.
Salta och peppra och strö över lite cayennepeppar, för att få lite sting.

Lägg i baconen i såsen och häll den i formen. Toppa med riven ost.
Gratinera formen i 225 grader ca 20 minuter.

Likes

Comments

Här får ni ett superlätt och snabbt tips på ett tilltugg som passar till fördrinken eller som förrätt. Lyxigt, supergott och jag lovar att det kommer göra succé!

Potatischips med löjrom

1 påse potatischips (saltade)
1 burk smetana eller creme fraiche
1 knippe dill eller gräslök
1 st rödlök
1 burk med löjrom eller stenbitsrom

Gör såhär:
Finhacka dill och rödlök.
Tag fram en träskärbräda eller ett fat.
Häll upp chipsen, kleta på smetana, strö över dill & rödlök och toppa med löjromen.

Likes

Comments

I dag bjuder jag på riktigt goda chokladbollar som innehåller oboy istället för kakao. Receptet har jag fått från en bekant för cirka tio år sedan och är alltid lika populära och omtyckta att bjuda på. Det blir ganska många så man kan halvera receptet om man vill ha en normal sats. Men jag brukar göra dem ganska stora och då räcker det till ca 20-25 st. Går utmärkt att frysa.

14 dl havregryn

300 g smör

3 dl socker

1 dl vaniljsocker (ja, det står rätt!!)

1 dl kokos

1 1/2 dl O´boy

2 dl mjölk (jag brukar ta lite mindre mjölk)

Gör så här:

Blanda allt med elvisp 3-5 minuter. Rulla till bollar i kokos eller pärlsocker.

Likes

Comments